- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #349 üzenetére
nem kell lesüllyedni, mert lehet, hogy nem téves az elírás, azt hogy a magokhoz milyen hőfokot ír, azt értelmezd belátásod szerint. Magamat meg nem verem át mivel mindíg "kézrátétellel"
is ellenőrzöm a bordákat, ami langyos, ezt már írtam fentebb is, tehát, ahogyan te is írtad én nem hazudok, a program pedig lehet hibás, de akkor a proci is rosszul méri saját magát. Sajnos nem tudok neked egyenlőre bios-os képeket küldeni (nem is akarok), de talán azt sem hinnéd el. Ezért azt ajánlom neked, ne ezt a fórumot olvasd, mert itt csak téves infókat kaphatsz tőlem, nézz utána a gugliban elismert hw. oldalakon talán nem írnak összevissza.
-
balkoger
tag
211 hozzászólásban is kamuk az értékek tupakamukéró?
vagyis tupacamaru -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #344 üzenetére
Figyelj apukám, azért kicsit fogjál vissza magadból, mert ez a fórum nem azért van, hogy egymás fikázását nézzük.Én eddig jópofa voltam, de azt hiszem veled szemben nem leszek az. Akkor a képből ki is derül, hogy a 2 magos atom proci valójában 4 magos vaze? Hát nem!!! Ezért a 15 fokot csak te látod és majd elgondolkozol hogy miket írkálsz itt összevissza! Nekem nincs semmiféle előnyöm abból, hogy félrevezessek itt embereket, ezért ne vond kétségbe amit leírtam, mert tényleg az igazat írtam!!!!!!!!!!!44 Az ilyen ember mint te, meg olvasson feljebb, hogy kinek milyen eredményei voltak eddig, azt add össze a kis fejedben.
-
balkoger
tag
Környezeti hőmérséklet 20 fok
Fogyasztás kikapcsolva 1,5 w
idle 34,5 w
terhelt fogyasztásokról később tudok képeket készíteni.
ja és elnézést, hogy nem tudok képet belinkelni rendesen -
balkoger
tag
És egy pár kép a konfigról:
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090631_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090643_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090644_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090647_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090650_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081226/P1090652_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
balkoger
tag
Nem lett az egészből semmi, mert nem volt d-sub videókábelem, akitől meg lett volna az nincs otthon, ezért elhalasztva a 2 ünnep közé az egész művelet.
-
balkoger
tag
Sziasztok!
Ma viszem kipróbálni, LCD TV-vel lesz összekötve a kicsike a winyóján gyűjtögetem a HD-s rippeket, kipróbálok mindenféle beállítást és felbontást, amit észrevettem, hogyha a monitoromon teljes képernyőre rakom, akkor jobban terheli a procit, ezért vagyok kiváncsi a "nagy tv"-re. Ha nem jutok sokra a core avc-vel akkor szaszlaci kolléga által ajánlot (http://tirnanog.fate.jp/mirror/Misc%20(not%20by%20celtic_druid)/LoRd_MuldeR/ )progit is kipróbálom.
Természetesen fogyimérőt is viszek, így mindent feljegyzek és képeket is készítek! (a tápról is!) -
balkoger
tag
Természetesen új fejleményekről is beszámolok. Beraktam a kicsikét egy ModeCom feel 202-es házba és mindjárt egy kis upgrade készült a lapon is.
Mindenkinek figyelmébe ajánlom, hogy csak az cseréljen hűtőbordát, aki csinált már ilyet!!!! Szóval, az északi híd, és a proci hűtőbordája alatt megszáradt gyurmaszerű anyag van, ajánlom legalább normális hűtőpaszta használatát
Nekem 3 fokkal mér kevesebbet a speedfan és végre nem szoba hőmérsékletűnek érzem a bordát, hanem langyosnak, tehát sokkal jobban diszipálja a meleget.
A csipszet bordát ilyenre cseréltem le :http://www.ipon.hu/webshop/product/zalman_zm_nb32k/11684
Egyrészt a magassága miatt, mert én a ventit belülre akartam elhelyezni. Ehhez találtam egy vékony 8cm-es ventit lassú fordulatú : http://www.ipon.hu/webshop/product/coolermaster_r4_sps_20ak_gp/35006 és jó minőségű is.
Ami pedig egy kis extra, hogy én felraktam egy kis bordát a déli hídra is, mert azt is melegnek találtam, ez érezhető a bordán is, tehát nem volt hiába felrakni.
A ház oldalán kiképzett szellőzőrácson belülre felraktam a ventit ( 2db csavart átlósan kivülről tekertem be) egy zalman ventiszabályzóval, amivel levittem 1600-ra a fordulatot, itt kellőképpen nyomja a levegőt és halk is.
Fogyasztásom 33w idle winxp. 41w terhelve hd videóval , igaz dvd még nincs benne, de a slim nem fogyaszthat sokat. A házat mindenkinek ajánlom, jó a kidolgozottsága és a tápja teljesen halk!!!!
Képeket holnap tudok készíteni. -
balkoger
tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok !!!!
-
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #315 üzenetére
pont ezt akartam kérdezni én is!!
Illetve azt is mivel fogattad hozzá szaszlaci ? -
balkoger
tag
válasz
turorudi #291 üzenetére
Köszi a részletes választ, nekem a speedfan jól mér mert az 1 és a 3 cpu hőmérséklet nulla, tehát a 0 és a 2-re mutat hőmérsékletet 15-15 fokot és így jön össze az ambient 24 érdekes! (padláson van jelenleg!) Viszont ezek relatív értékek, mert amikor kézzel megfogtam a bordát a szobában olyan langyosnak éreztem, mintha 20 fokos lenne! Talán tényleg megnézem a pasztákat a borda alatt, mert lehet, hogy nem a legtökéletesebb a hőátadásuk!
-
balkoger
tag
válasz
Hombár Jenő #283 üzenetére
Szia !
Én is nagyon gondolkozom ezen a házon, mert a tv szekrénybe pont belefér és bővíthető is, viszont a passzív tápot meg kell oldanom valahogy, mert a tervemben 1 ventillátor hűti az egészet.
Esetleg a tápot meg lehetne hekkelni úgy, hogy passzív legyen, hogy a házban lévő levegőkeringés elég legyen neki ( pl. a belső részeket nagyobb hűtőbordával ellátni)
A modecom házra már kitaláltam egy bővítési lehetőséget, csak elég sok munkával járna, igazi egyedi házacska lenne. -
balkoger
tag
következő, mert ezt elrontottam
-
balkoger
tag
nem lett olyan éles a kép, de ha vakuval csináltam akkor olyan volt a venti, mintha állnának a lapátjai, és mintha nem is lenne bekapcsolva, ja és az alaplapi zöld ledet sem lehetett látni rajta, most sajnos megint a padláson figyel, így nem tudom lefényképezni, hova rögzítettem a drótokat
Ja kipróbáltam a tv kártyámat (Winfast 2000 deluxe) tökéletesen üzemelt benne, és ami nagyon érdekes egyáltalán nem láttam fogyasztásemelkedést, talán 1w, de idle ugyanannyi volt! -
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #282 üzenetére
nem tudom passz, de a fényképen megnézheted, kb 6-7 centis intel venti, dróttal felfogatva!!!
Ja most látom azt írtad mihez? A borda lefogató kampóihoz, és 1 drótot az alaplapi felfogató lyukba. -
balkoger
tag
1080i röccenésmentesen játszik (cpu 75%, 47w), viszont 1080p akad (cpu 100%, 49w)
720p (cpu 55%, 45w)
22 fok szoba
cpu : 40 fokos
chips: 43 fok
venti fordszám visszavéve 1700-ra -
balkoger
tag
Update!!
egy kis kép a fogyasztásról, xp idle:http://kepfeltoltes.hu/view/081218/P1090554_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
balkoger
tag
engem is érdekelne, hogyan lehetne lehalkítani a tápot, ill. nem tudsz fogyasztásmérést csinálni arra is naon kiváncsi lennék!!!!
Egyébként amikor 40 fokot mért a cpu hőmérő, megfogtam a bordát, de még langyos sem volt, én nem tudom, hogyan mér, de nem kell annyira félni a hőmérsékletétől, viszont a csipszet alatti intel csip, amin még hűtőborda sincs az forró, én inkább annak hűtésén törném a fejem!!! -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #230 üzenetére
DVD és dvd közt is nagy a szórás, az én szar tv-mel is látom a különbséget, természetesen ebből nem akarok vitát, mivel a topik-ban szereplő alaplappal ezt még nem próbáltam ki. Viszont a konkrét film a gyerekemnek megvettem a Horton dvd mesefilmet, majd később amikor teszteltem a gépem teljesítményét hd videók terén, meg a core avc beállítása során, akkor 720-as illetve 1080 hd film sample-ökkel próbáltam ki, köztük volt a horton mesefilm, meg a mézengúz is. Mivel a mostani gépem össze van kötve a tv-vel én ott is összevetettem a képet és sokkal részletesebbnek láttam, mint a dvd-n csak ennyi, de mivel ez egy szubjektív dolog ezért maradjunk annál, hogy a divix-nél jobb a hd rip.
Sógorom most vett valami nagyon extra minden bemenettel ellátott képcsöves tv-t majd lehet, hogy elviszem hozzá és beszámolok az eseményekről. -
balkoger
tag
az lenne az igazi egy pci-os All in wonder dvi kimenettel, akkor nem gondolkoznék a házon, csak olyat vennék amibe belefér a bővítőkártya
a következő tv olyan lesz az biztos és akkor a sima d-sub is tökéletes lesz az összekötéshez, sajna a mostanin scarton, meg rca-n kívül semmi sincs -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #223 üzenetére
Egyébként azért írtam hd filmeket, mert a kedvenc sorozatainkat hd minőségben rippelik le, legfőképpen még mindíg divix és dvd formátumok vannak itthon, de ha most kinézek egy filmet és megvan hd minőségben is akkor inkább azt "veszem" meg, gondolok a jövőre.
Sazabinak igaza van hd minőségű film sokkal szebb egy sima 72-es tv-n is, mint a dvd és nem mellékes, hogy a hd filmek többségének 2 hangja van és én szeretem megnézni eredetiben angolul is.
Mindenki hd ready-lázban ég, én még megelégszek egy képcsövessel, most használtan nagyon jó képcsövesek vannak a piacon, a nagy nappaliban bőven elfér. -
balkoger
tag
válasz
tupacamaru #216 üzenetére
Pico Psu fogyasztására én is kiváncsi lennék, vagy a modecom os ház fogyasztása is jó lenne, de ott van Stheno barátunk kockája arra is kíváncsi lennék mennyit fogyaszt!
-
balkoger
tag
Hali!
Én most nem írok hőmérsékleti adatot, mert padláson van a kicsike, ott meg hideg van, egyenlőre csak tölt, ha megvan a ház akkor elfoglalja méltó helyét a nappaliban. Gigabit sebességet próbált már valaki? Sajna 100-as a switch-em is , meg a routerem is, így hozza a 10-11000 kbyte/sec sebességet, ha a nappaliban lesz akkor kénytelen leszek gigabites switch-et venni, hogy gyorsan odaérjen az 1080-as hd film, ha nem a saját winyóján lesz az adat. Gigabit Switch-et tud ajánlani valaki jó sebességűt jó árban?ja 8 portost mert nagy a hálózat!
-
balkoger
tag
Szia!
ez tényleg fura, mert kikapcsolt állapotban nekem, mind a nagy, mind az atomos konfig 3w fogyaszt. A tápod jó minőségű, de én kipróbálnám helyedben egy másikkal is.
Ha már itt a fogyimérő, mindent végigmértem (bár az áramszámla a legkisebb összegű csekk) nekem a műholdas beltéri okozott ilyet, 8.5w bekapcsolva és standby is, egyedül a hátsó kikapcsoló gombbal nincs fogyasztása. -
balkoger
tag
Fogyasztási adataim nekem is vannak, éppen ezért döntöttem a lap mellett.
780G-s lap, 2gb ram, X2 5000+BE@1.6g, TV kártya, 1db 300 winyó, 450w chiftech táp,dvd író, 12cm házventi, Hyper TX2 hűtő
idle: 65w
divix+firefox: 72w
hd 720 : 75-78w
hd 1080 : 85-90w
gyerekjáték: 85-95 w (chicken litle,robots,wall e,mézengúz, stb.)Biosban 500mhz volt állítva az int vga frekije 512mb hozzárendelt rammal, a játékok mind lefutottak egy néha picit megakadt, de csak én vettem észre a játék teljesen normálisan futott.
Ha felemeltem a procit 2 gigára érezhetően gyorsabb volt minden, fogyasztás 5w-al emelkedett!Intel945DGCLF2, 2gb rammal, 1db 300gb winyó, dvd író, 300w codegen táp
idle: 37w
divix+firefox: 40w
hd 720 : 42-44w
hd 1080 : 44-46w
gyerekjátékot még nem próbáltam
Valaki írta, hogy a modecom házzal kevesebb lett a fogyasztása, szeretném én is egy jó táppal levinni a fogyasztást legalább 5w-al.
Ja pendrive-al ubuntu linux-al winyó nélkül 7w-al kevesebbet fogyasztott, viszon ott még nem próbáltam a hd videókat! -
balkoger
tag
Hűtési megoldásként én egyenlőre egy gyári pentium ventit használok műanyag bevonatú drótokkal rögzítettem és felfekszik a cpu és a csipszet bordára egyaránt, biosban beállítottam a fan controlt, jelenleg 2700-on pörgeti a kicsikét. Sokkal halkabb, mint a gyári, de nekem még ez is hangos. Zalman fancontrollal levittem a sebességét 1500- ra akkor elfogatható a hangja és hőmérsékletben 2 fokot jelentett.
Más kérdés, valaki nem próbálta pci riser-rel a lapot, mert szerintem a + kártya elfordítva eléggé letakarhatja a csipszetbordát, így külső ventivel nehézkes lehet a hűtése! -
balkoger
tag
válasz
rATdrAgOn #206 üzenetére
Helló!
Akkor nem vagyok elkeseredve, mert pont azért vettem pendrive-ot, mert könnyebb a boot vele, ha az alaplap biosában van ilyen opció. Nem lassú, de nem vagyok tőle elájulva.
Még teszek egy próbát, ha a swap-ot áthelyezem a winyóra, akkor mennyivel lesz gyorsabb ubuntu alatt. Igazából azért találtam ki a pen megoldást, mert 5-7w- al kevesebbet fogyasztot úgy, csak ubuntuban nem találtam olyan energiaszolgáltatást, hogy kapcsolja le a winyót bizonyos idő után, ha nem használom. -
balkoger
tag
válasz
WhiteWalker #203 üzenetére
nekem sikerült megnéznem (jobb klikk-kép megnyitása), csak azt nem értem miért van egy cf kártya bent a házban. Gondolom bootolható, tehát oprendszer, de miért bent van?
Én megcsináltam az ubuntut pendrive-ról (ultra gyors pendrive), de nem voltam vele megelégedve -mármint a gyorsaságával- a cf kártya gyorsabb lenne? -
balkoger
tag
Szia Stheno!
Kíváncsi lennék a házadra, most akkor a táp is zajos vagy csak rezonál, milyen fajta a táp és mekkora venti van rajta? Egy pár képet ha kérhetünk, márcsak azért , hogy el tudjuk képzelni, hogyan fér el benne a lap! Nekem pont van ekkora helyem a tv alatt, de hangbuzi vagyok, tehát teljesen csendesnek kell lennie, ha hangos maradok a modecom-nál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest