Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #262 üzenetére
"Win11-nél meg már mindenféle hókuszpókusz nélkül megy"
igazlehet, ottsevoltam
-
hokuszpk
nagyúr
az Intel eppen alaposan attervezi az architekturat csak egy ilyen akcio eleg sok idot igenyel.
ettol fuggetlenul kellene a fejlettebb technologia, mert amit akarnak, az valoszinuleg josok plus tranzisztort fog elvinni. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #237 üzenetére
ha nem AMD modra csinaljak, akkor igazad is lehet, hirtelen nemtalaltam 10400 die shotot ; az biztos, hogy a 8 gen teteje az 6 mag volt ; a 9 gentol viszont mar 8 magvasakat adott ki az Intel, ha nem ezekbol tiltanak le rosszul sikerult magokat, akkor hatize lehet.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #235 üzenetére
jah. es +3MB cache, magasabb a boost orajel ; socket 1151v2 vs 1200 aprosagok ezek.
8400 spec.
10400 spec. -
hokuszpk
nagyúr
"Az AMD 65 TDP korláttal 90 Watt fogyasztásig fog elmenni"
nem. ez bekapcsolt pboval van. de ha a ctdp -t allitom, osi kepet talaltam csak ; itt epp 45w :
es pbo off, akkor tartja a 65W -t, mar par procin kiprobaltam az 1700 -tol kezdve -- bar annal meg csak sima boost es xfr volt -- , es mindegyik tartotta.
.
-
hokuszpk
nagyúr
a legtobb lap-i9 paros default vagy bekapcsolt enhanced allcore izet vagy kitolt pl1/pl2 limiteket alkalmaz. Amelyik nem, azt nem veszik meg, mert 125W -vel nemhozza azt, ami a tesztekben van.
Ryzen akkor fog 230W -ig menni, ha bekapcsolod a PBO -t ; aminek a gyari ajanlasa off ; bar van par lap, ami default bekapcsolja.
ami aztilleti, ha 65W ctdp -t ( ilyenkor pbo off ; ha abban a menuben allitod, az masik teszta ) adok az 5800X -nek, akkor az annyi lesz, nemtobb ; es full kihajtva is alig veszit teljesitmenyt, szerintem a 7xxx is igy mukodik, nem volt ok nagyon belenyulni.@vezeralmos2 : az Intel 125W tdp-t ad meg, es a proci be is all ra, ha letelt a kitolt turbora vonatkozo idolimit. ( 26 vagy 52 mp. ) -- es nincs mas magia a kepletben --
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #186 üzenetére
meg nem közöskodnek az fpu -n, nagyobb az L3 cache, de kisebb az L2 ; infinity fabric van ; nyomokban biztos tartalmaz Bulldozert, de alaposan atgyurtak.
-
hokuszpk
nagyúr
topicidegen, de keresed meghallgatasra talalt, itt az uj Threadripper szeria.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #168 üzenetére
ritkan, de szoktam egy-egy problemamra programot irogatni, altalaban pikkpakk lefordul, demondjuk ebbol nem jon ki tobbmgas exe meg sok-sok dll, amibol egy komolyabb aaa jatek all ossze.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
vezeralmos2 #162 üzenetére
amit lehet, párhuzamosan forgat le a forrasbol, hogy gyorsabban keszlegyen ; ez elegge le tudja terhelni a vasat , nemveletlenul szoktak a phoronixon linuxkernelforgatast is beletenni a tesztek koze.
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
ugytunik nem is kell több, apro 10% a single corera ( meg mindig több, mint amit az Intel most letett az asztalra, utana kene szamolni, orajelbol jon ~3% ? ), es meg is vagyunk.
lesz benne kismag is, ami miatt nem kell letiltani az avx512 -t. mostmar csak az kene, hogy kitalaljanak valami jó featuret, amivel a Radeon driver Ryzen eszleleses eseten ki is hasznalja azt az AVX512 -t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged