- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sontir Fel
őstag
válasz
tibcsi0407 #448 üzenetére
Számomra teljesen mind1, hogy 3 fps ide vagy oda, foleg hogy jatek fuggo is a tortenet. Az viszont biztos, hogy legabb 200 euroval beljebb vagyok egy 3Dvel szemben a 13900/14900 vonallal. Mint gamer, csak ez szamit (meg esetleg a kesobbi uograde lehetosege
)
Mondok még:
Miért lenne eladó, ha jó a cucc még?
Nem tervezem eladni az 5800x3Dt amig nem lesz kint a 8800x3D... és/vagy egy versenyképes Intel -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #448 üzenetére
Neked sem ártana lecserélni azt az i9-et egy 2700K-ra, alá egy ROG Strix lappal.
Akkor megtudnád milyen egy igazi processzor. -
Sontir Fel
őstag
válasz
tibcsi0407 #440 üzenetére
Véletlenül se akarok itt komolyabb küzdelembe kezdeni. Mindenki azt vesz és azzal szenved utána amivel tud/akar/szeretne
DE, te említetted, hogy a hozzászólásban, hogy GAMING. Ha már gaming, akkor 7800x3d, mert minek vennék más gamingre?
(Nem dolgozom, nem kutatok, nem vágok, nem konvertálok... csak game és kis net). A 7800x3d a spanyol amazonon 420 EUR, a 14900K pedig 660EUR (KF olcsóbb 30assal olcsóbb). Tehát akkor itt rögtön rá kell fizetnem a dologra. Alaplapokba nem mennék bele, mert ott végtelenek a kombinációk kb. Memóriára csak hirtelen ránéztem, javítsatok ki nyugotan: 32gb 7800as 246 EUR, 32gb 6400as 125 eur.
Számomra - csak játék - nem kérdés, hogy melyik a befutó. (arról nem is beszélve, hogy egy jóképű amd lapba talán még a 9800x3D is menni, fog ellenben az intel lapnak nincs túl sok jövője
)
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #440 üzenetére
Nem mintha nem lenne tök mindegy hogy melyik processzort veszed meg, átlag ember úgyse használja ki egyiket sem.
Arra a +2fps eltérésre meg rá lehet verni komolyan mondom, úgyis mindkét gyártónál van bőven tartalék. -
Sontir Fel
őstag
válasz
tibcsi0407 #438 üzenetére
Ez fantasztikus.
De azért az árnyalja a képet, hogy ez érzésre +300 euró kiadás vagy talán több? -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #428 üzenetére
Átlagos memóriákkal amúgy máris nem néz ki olyan jól mi?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #428 üzenetére
Hát valami Asus Maximus lappal megdobhatsz ha gondolod, és akkor menne 3200-on a ram.
Amúgy is csak ram speed miatt vennék szerintem lapot -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #426 üzenetére
Igaz Rog strix lap erős VRM-el, de B360 chipset szóval marad minden stock ebben a lapban.
Asus lapból Z390-et nem venném meg mert konkrétan a mostani lapomon erősebb a VRM.
Inkább Z370, arra ugyanazt a szettet rakták mint erre. -
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #406 üzenetére
"Hozzádob havi 500 Ft-ot a villanyszámlához rosszabb esetben."
Meg a fűtéshez. Mondjuk omst télen nem gáz, de majd nyáron...
"Tegyük azt is hozzá, hogy aki 300-ért vesz procit, az pont leszarja a villanyszámlánál azt az 500 Ft-ot"
Majd ha kifut a havi rezsicsökkentett keretből, lesz az több is.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #416 üzenetére
Nekem ilyet megy a 9900k, korához képest nemrossz.
De köztudott ugye hogy ebben zsugorított Sandy Bridge magok vannak igazából... Szóval elég erősekPontszámra neked a 8P Core- kb. ennek a dupláját kell hozza.
De az jóval erősebb, az már Sandy Brige Enhanced Turbo Titan technológia. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #413 üzenetére
Úgy mit megy Cinebenchen, ha csak a P magok dolgoznak, teljes fogyasztással, és kapacitással?
Tehát ha kilövöd a kis magokat a biosban. -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #413 üzenetére
50-es ringgel 1.19-et kér, de az is nagyon jó.
AC_LL 0.10. LLC4 -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #410 üzenetére
Azok a ponszámok csak számok, a Sandy legendája üldözni fogja az összes raptort úgyis.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #404 üzenetére
Amúgy meg számoljuk ki, ha lenne egy 24 magos Sandy Bridge cpu, akkor az erősebb lenne mint az i9-es proci. Szerintem ez elmond azért valamit, a Sandy Bridge magok nagyon erősek.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #403 üzenetére
"egy top kártya belecsíp lazán a 350-500 Wattba is. Azon miért nem rugózik senki?"
A lakás is milyen drága már, akkor nem tök mindegy hogy 600 Ft a benzin, vagy 6000?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #403 üzenetére
Average oszlop a fontos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #378 üzenetére
Mit is ér az a pontszám? Mint a 6 GHz turbó órajel? Aztán egy 5 GHz-s AMD proci is rommá veri játékban. 3DMark pontszám nem kell? WC papírnak az is megteszi.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #375 üzenetére
Egyébként a 100GB/s feletti RAM írás/olvasási sebességnek van valamilyen érezhető felhasználói behatása, vagy csak jól néz ki az AIDA benchmarkban?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #375 üzenetére
Lejjebb már megkaptad a táblázatot.
Amíg a 7200-as ramokkal ott hagyja abba az Intel (13900K) ahol az AMD (7950X3D) 4800-on elkezdi, addig nem látom túl nagy hiányát a tuningnak.
-
válasz
tibcsi0407 #370 üzenetére
Ez igen, szép termés. Felkelek 23 új hsz
Raptor topik nem pörög így.Továbbra sem értem az agresszió a vörösöktől. Nem mindegy nekik, hogy ki, mit vesz?
Állandóan a csata...
Mindenki bírja a vörösöket meg a kékeket is.
Jót röhögtem ezen a Gear4-en.Vannak olyan h×××lyék pl, akik versenyautót földúton tesztelnek.
Cpu-t maxi grafikán, hogy a gpu rottyon, ne adjon pontos eredményt....
Azok az igazi agytröszt ×××××@@@ -
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #370 üzenetére
Nem, a JEDEC szabvány a 4800 MHz. Az 5600 meg az amit a 14900K memóriavezérlője képes elviselni az Intel szerint. Nyilván van a szilícium lottó, lehet tuningosabb procit kifogni, meg kevésbé tuningosat, de ilyen 50%-okat biztos nem. Ilyen szintű tuningra először és utoljára a Celeron 300 volt képes, azóta semmi. Hogy MHz vagy MT, az olyan mindegy, igazából az MHz se volt soha annyi, mindig ilyen virtuális MHz-ekkel parasztvakítottak. Már az 1. DDR is ugyanannyin ment mint a sima SDR, csak felfutó él mellett lefutóra is triggerelt, és ettől lett dupla. A lényeg hogy tuningolni itt a frekvenciát tudod, és bármennyi freki tartozik is 5600 MHz-hez, 82(/8)00-hoz 50%-kal több kéne.
"Egy olcsóbb Z790 lap is átlagosan 7000-7200-as RAM sebességre képes egy átlagos Raptorral."
A RAM az igen. Csak a vezérlő elengedi minden 2. RAM órajelet, mert ő csak feleannyin pörög. 50% üresjárat. És mivel csak a felezés van mint opció a vezérlő kezében, 50% tuningra 50% felezés lesz a válasz, csak ugye a % alapja itt más, a felezés a másfélszeres órajelre vonatkozik, így az 5600-nak a 75%-ára fog beállni. 11.200-nál érne csak ugyanoda Gear 4-ben, mint ahol 5600-on volt Gear 2-ben. Ilyen 8000-es értékekkel még mindig bukóban vagy, a vezérlő 4000-eken fog csak pörögni.
"elvileg egy szakmai fórum, bár már pár éve csak nyomokban az"
Ilyen vetítéseket olvasva nem csodálom.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #365 üzenetére
Meg amúgy komolyan egyik gyártó processzorai sem ideálisak, és azt a tecnológiát amit most megveszel, náluk már sok sok éve rendelkezésre áll, csak szép lassan adagolják kifelé.
Az intel nem tudom mit akar az idióta magfelosztásokkal, semmi értelme nincs asztali számítógépbe.
Az AMD processzorokban pedig nem a magok viszik fel a fogyasztást, mert az egyes Core-k baromi keveset fogyasztanak a kékekhez képest, a pirosaknál a chipletes elrendezés meg az IO die miatt eszik feleslges áramot, ami főleg nyugalmi állapotban mérhető.
Bár az intel thermal limiten futó 300 wattos processzorai így is egy vicc kategória.
Persze, majd veszek egy tuning lapot a 9900K alá, összes mag mehet 5.4Ghz, delid, meg valami 500-as vízhűtést rá, és ott van a thermal limiten futó intel processzor, nagy élmény. Hogy beljebb lennék-e vele? Igen, de nem sokkal. Szükségem van nekem erre? Semmi szükség rá.
Olyan hogy overclockolás, már csak elméletileg létezik, mert gyárilag csutkára van húzva az összes cpu.
Az AMD ráadásul architektúrásan gondoskodik is róla hogy még egy rohadt MHz-el se tudd feljebb tenni a processzort, még akkor is ha eredetileg képes lenne rá. (Lásd, régi FX processzorok léghűtéssel is 5Ghz fölé mentek)
Valahogy a két technológiát kéne össze-egyeztetni, AMD magokkal, de chipletes Fabric elrendezés nélkül, na akkor valóban kaphatnánk egy kis fogyasztású brutál erős processzort.
De ez egyik gyártónak sem érdeke, mivel a népet etetni kell sok baromsággal hogy legyen min csámcsogni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #363 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy a gyárilag 5600 MHz-ig garantált memóriavezérlő képes 8200, meg 8800 MHz-eken futkosni? 46-57% tuning? Hápersze...
Ennél sokkal hihetőbb hogy az az Asrock program csak annyit képes felismerni hogy felezett sebességen fut, így a 2-es jelenti nála a Gear 4-et.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #365 üzenetére
A fentebbi táblázatot valahogy így módosítanám:
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #361 üzenetére
Az a helyzet, hogy itt csak te vagy az akinek fogalma nincs arról amit beszél. Már elmondtam korábban hogy a DDR5 Gear 2-ről indul, nincs 1-es, DDR4-nél volt utoljára. Amikor a memóriavezérlő felez 5600 MHz-nél, akkor már Gear 4-ben vagy. Amit te 8200 MHz-nek látsz, az csak a memória modul órajele, csak éppen minden 2. órajel üresjáratban megy kárba, mert a memóriavezérlő nem fog 8200 MHz-en pörögni, így mintavételezni se. Az hogy ezt te nem akarod megérteni, a te egyéni szocproblémád, de attól még így van, hiába lolozgatsz, magadon röhögsz.
De persze majd Abu se ért hozzá, meg senki se, csak te vagy helikopter...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #359 üzenetére
Gear 2, aha...
5600 >> 8200 (+46% tuning), és ezt a memvez meg simán elviseli, mikor már a proci önmagától majd leolvad, hát persze...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #355 üzenetére
"Gear4-ben 10000 fölött jár"
5600 felett mindenképp abban jár. Mint az általad belinkelt kép is mutatja, 8200-on is, hiszen 4100-ra vág vissza. Jól mutatnak a számok, csak haszna semmi, ha minden 2. órajel kezeletlenül továbbgördül. Mint a buszon, ahol a dupla üléseken 1-1 ember utazik csak.
Lejjebb linkeltem képeket AMD-ről is.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #351 üzenetére
8000-en? Aligha. 5600-nál vált vissza. Szerintem az tévesztett meg téged, hogy DDR5-nél Gear 2-ről indul, nincs Gear 1, az 1. visszaváltás már a Gear 4.
#352tibcsi0407: Ott is van szépen hogy memory bus: 4100 MHz. Ez bizony a 8200 pontosan felezve. A 4100 MHz és a procidba integrált memvez 5600 MHz-e közötti különbözetet pedig buktad.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #337 üzenetére
Ezt úgy hívják hogy intel-propagandás "cherry-picked" eredmény.
Nem tetted mellé a lekorlátozott AMD példányt.Amúgy, hogy kicsit felvilágosítsalak erről AMD téren, itt van egy régebbi 5950X AM4 processzor lekorlátozva 51 wattra, és 405 pont/watt eredményt ért el, az újabb cpu-k ettől csak jobbak.
[5950X 51 watts] -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #351 üzenetére
Most a KS van benne, mert a 14900KF jelenleg úton van vissza hozzám.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #349 üzenetére
A Gear 4 mindenhol lassú, hiszen a memória vezérlő csak fele sebességgel tudja kezelni a memóriát! Gear 2 means processor memory controller operates at half the memory speed (such as CPU memory controller is at 1600MHz while memory speed is at 3200MHz when operating as Gear 2). (Gear 4 ekkor még nem volt, de látható, hogy ugyanúgy felez a Gear 2-höz képest.) Tehát nagyon szépen mutat az a 8000 MHz, csak éppen pont ugyanúgy fogja kezelni mintha 4000-es lenne Gear 2-vel. Pöröghetne 8 trillió GHz-en is, a memvez úgyis csak a saját sebességén képes mintavételezni, a felesleg meg elszáll.
Az AMD-nél sincs fal, a 3D cache-nél van. Az nem bírja a feszemelést. A nem 3D-s procik ugyanúgy tuningolhatók memóriában mint az Intel. Egész pontosan az AMD 5200 MHz felett vált vissza Gear 4-be, az Intel meg 5600 felett. Szóval a 8000-eseddel sokat nem érsz, 4000-esként kezeli. Jobban jártál volna 5600-on Gear 2-vel.
"Volt 3950X-em az Alder előtt, siralmas volt a RAM kezelés."
Akkor továbbra is tapasztalhatod a siralmas helyzetet, ugyanis Alder Lake Tested With DDR5-6400 Memory, Has Unexpectedly High Latency.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #347 üzenetére
Belelapoztam, ilyeneket látok, hogy a 13600K lenyomja a 13900K-t. Úgy látszik nem sokat ért az E magozás.
"Melyik AMD tud lazán 8000 fölötti DDR5-öt normális latency-vel és sebességekkel?"
És tegyük hozzá, hogy Gear 2 helyett csak Gear 4-ben fog úgy menni! A tuning MINDIG lutri, Intelből is ugyanúgy beválaszthatsz "szar" példányt, ami 1 fillérrel nem megy a garantált órajel fölé, mint AMD-ből. A nem 3D procikra ugyanúgy hat a tuning órajel, mint az Intelnél:
3D-nél meg kb. semmit nem számít:
Ezért kár renne rommá húzni, a feszemelést a 3D procik nagyon nem bírják.
Nem tudom miben kéne javulniuk, te igen? A 7700X (meg nyilván a többi X is, pl. 7950X, csak az nincs a grafikonon) ugyanúgy skálázódik memóriatuningra mint a 13900K.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #345 üzenetére
A Gamers Nexus is a PH? Nem is tudtam... Bizonyára az egész internet is, mert mindenhol ezt mutatja az ábra. Egyedül te jöttél valami FEA-val, hogy na abban kivételesen az Intel jobb. Kivételesen.
Amúgy meg érdekes itt a PH-n PH propagandázni...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #342 üzenetére
Olyan sokkal nem lehet más az se. Itt se az a lényeg hogy az AMD 1%-kal előz, hanem hogy egyáltalán lépést tart, pedig pont a productivity volt az Intel vesszősparipája, hogy na majd arra milyen jó lesz a sok kis E mag. Annyira azért nem hogy elhúzzon a konkurrencia mellett, csak arra hogy tartsa a lépést anélkül hogy még a 320-as radiátor is kevés legyen a lehűtésére. Játéknál meg egyelőre azért nem látszik meg a hátránya, mert jelenleg 8 mag bőven elég minden game enginenek. Persze akkor már a 7800X3D is kevés lesz, de pl. a 7950X(3D) már arra is felkészült. Nyilván addigra már ezt is 10k-ért fogják utánad dobni az aprón, de az irányt mutatja, és most csak a P vs E magokról beszélünk. Nem tudom a FEA-t mivel kell tesztelni, és melyik proci mit mutat abban, nyilván lehet 1-1 program kivétel, mint ahogy játéknál is a Final Fantasy 14-ben akkor is az Intel van az élen, ha kb. minden másban csak fut az AMD után. Van ilyen. De ez csak 1 a sokból, és ha játszani veszel gépet, nemc sak az az 1 játék fog futni rajta, a többi alá is kell a vas. Productivityben is biztos van kivétel, lehet hogy ez a FEA is az, de a GN tesztben egész csokorral teszteltek, és elég konzisztens képet mutatott, tehát nagy csodák már nem várhatók.
#343zebra_hun: MOST épp jobb. Nem fanboy szinten kéne gondolkozni. Előző gépem (illetve még aktuális) inteles, 9900K van benne, biztos azért mert AMD fan vagyok... Csak amikor azt vettem, akkor épp az volt a legjobb. Majd ha az Intel lesz jobb, megint azt fogok venni. De csak akkor.
-
válasz
tibcsi0407 #342 üzenetére
Hagyd már rá, akkor jobb az amd. Birka aki intelt vesz
Az más kérdés, hogy valóban 50W játék alatt nálam is, a 0.1% amit senki nem mér pedig klasszisokkal jobb, de legyen az.
Teljesen felesleges ez az amd vs intel faszság.
Béke poraira, ámen -
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #340 üzenetére
A grafikonodon 14900K = 150W, 7800X3D = 49W. Így is harmadannyi fogyasztásból előzi az Intelt.
Ha meg productivity kell, akkor itt a sok grafikon, a 7950X ugyanott van a kevesebb, de erősebb maggal, mint a 14900K a sok szotyival, sőt, rendre előz is kicsivel.
És ha már efficiency, abban az AMD is jó, pl. a 7800X3D is hatékonyabb az Intelnél, még productivityben is: [link]
-
Dr. Akula
félisten
válasz
tibcsi0407 #337 üzenetére
Hát... de. Ez ugyanis csak bűvészkedés a számokkal, 35W-hoz 58% teljesítmény tartozik, az i5-10400F-el esik egy szintre, ami nem épp leggamerebb cucc.
Amúgy ugyanilyet nyilván lehetett volna eljátszani az AMD-vel is, hasonlóan "meglepő" eredménnyel.
100%-on viszont nagyon jól tudjuk mit tud: a 7800X3D 80W-al hozza azt amit a 14900K 280W-al. Ha ezt el tudták volna érni kevesebb W-ból is, akkor olyat gyártottak volna.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #285 üzenetére
Te inteles vagy?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #283 üzenetére
Nekem van Sandy Xeonom, hűvösen fut
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #281 üzenetére
Te aztán nem aprózod el, mindenből a csúcsok csúcsa.
Sztem építsünk inkább Sandy Bridge gépet, tegyünk bele RTX-et meg valami 1000 wattos tápot, aztán mehet 4K-ban a gaming. -
válasz
tibcsi0407 #279 üzenetére
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #276 üzenetére
A legmagasabb és a legkevesebb fogyasztás közötti különbség érdekelne.
Tehát P és E coren is Turbo off (13900k esetében 3GHz/2.2Ghz), és undervolt ameddig engedi.
És egy CPU-z benchmark mindkét állapotban. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #270 üzenetére
Úgyis mindenki csak tuningolja a processzort, érdekelne hogyha kipróbálnád, mennyire lehet lemenni fogyasztásban a 14900K-val, és ez mekkora teljesítményveszteséggel jár.
Undervolt, és Turbo OFF.
Ilyen tesztet elég ritkán szoktak csinálniItt van példának az egyik processzorom:
Egy sima 9900k, az alábbi képeken stock feszültség/pontszámokkal, illetve
0.98V Vcore és Turbo Boost OFF pontszámok és fogyaszás, hőmérséklet adatok szerepelnek: (0.95 volton sajnos már nem stabil)Stock clock, és undervoltolt CPU-Z Benchmark:
Illetve stock és undervoltolt [urih] böngésző benchmark.
180 watt - 56500 pont
70 watt - 46000 pontTehát kb. 22% -al lett lassabb, de 255%-al kevesebbet fogyaszt.
Vagy 22%-al gyorsabb, de 255%-al többet fogyaszt.Gyári stock feszültséghez néztem, egyébként az én példányom képes a gyári órajeleit tartani 1.32 volton stabilan, úgy máris csak 155-160 wattot fogyaszt.
Kiváncsi lennék hogy egy modernebb intel mire képes ilyen téren.
Hozzáteszem, ha HyperThreading ki van kapcsolva, és Turbo OFF, akkor játék alatt mindössze kb. 20-25 wattot fogyaszt a processzor, szóval eléggé le lehet vele menni.
Ha 9900KS modell lenne, akkor még kevesebb fogyasztás jöhetne ki. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #270 üzenetére
Igen, játékokban a memória és a CPU cache számít a legtöbbet.
Minél több és/vagy gyorsabb a cpu cache, annál jobban ki tudja használni az erejét a cpu a játékok alatt.
Tervben van hogy vadászok majd egy i7-5775C procira, nagyon hűvös, keveset fogyaszt, és 128MB L4 cacheval van ellátva. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #268 üzenetére
Egyébként alapvetően nekem is tetszene a P Core és E core felosztás, mivel sokat segít az optimális energiafelhasználásban. Mobil készülékek processzorai már elég régóta alkalmazzák ezt: Például Galaxy S7-ben az Exynos M1 proci, 4 E-core, és 4 P-Core, heat-pipe-os hűtéssel. Rövid ideig 2 szálon 2.65GHz-es órajelet tud. 2016-os Samsung zászlóshajó.
Viszont sajnos még nem probléma mentes az E-Core és P Core felosztás.
Haverokkal össze szoktunk ülni este gamelni, Fortniteval játszunk főként.
Ez egy elég CPU cache és memory intenzív játék.
Van egy úr, aki 13900K procit vett pár hónapja, és mellette egy 4070ti karival tolja.
És f*ssá laggolt neki a játék a processzor miatt, mert egyszerűen nem tudja megfelelően kezelni a szoftver a CPU mag felosztását, egy idő után megbolondulnak a játék cache fájljai. Lehet trükközni, hogy beállítom az Affinitást a feladatkezelőben, de nem hiszem hogy ez minden egyes felhasználónak eszébe fog jutni, csak fogja a fejét hogy laggol a játék.
Nem tudom hogy más szoftvereknél van -e vele probléma.Sokan szidják ezt a játékot, hogy nincs megfelelően optimalizálva(ami részben igaz is), főleg mióta Unreal Enginge 5-ön fut. Ehhez képest én egy AMD FX-8300-on is futtattam, nincs túl sok fps(max 120), töltéskor nyilván akad, de maga a game viszonylag folyamatos rajta.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz
tibcsi0407 #263 üzenetére
És összességében mi a benyomásod a 14. gennel?
Megérte a váltás? -
válasz
tibcsi0407 #263 üzenetére
Igen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged