- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vezeralmos2 #436 üzenetére
Az a legjobb, ha nem sietsz. Egyszerűen csak figyelni az árakat, aztán ha jön egy jó lehetőség, lecsapni rá.
Egyébként valóban nagyon jó, de a mostani Rapi is jó, és nem eget rengető az ára. 50e Ft egy jó lapért megérheti, hiszen cpu adott. Sok pénzt sem szabad belerakni már.Senki nem játszik azzal, az csak egy benchmark. Ugyanaz mint a Cinebench, csak nem erőt mérünk vele, hanem gyorsaságot.
Játékok pedig abból profitálnak leginkább. -
válasz
vezeralmos2 #433 üzenetére
Lövésem sincs. Ezek a lapok kezesbárányok.
Saccolom, de nem vagyok jártas.
~60e Ft lehet.Nem tudom hogy van e Tomb Raider játékod. Az egy elfogadott benchmark évek óta.
Azzal tudnál mérni egyet 720p lowest-en?
Kíváncsiság.
Lényeges, hogy ne a demo-val, amúgy mindegy melyik verzió.
Virágbolti is tökéletes -
válasz
vezeralmos2 #427 üzenetére
A 9900k így felgyorsítva simán a mai napig megállja a helyét.
[Kép link]Hozzávalók:
Gene
B die DR Kit[SR Kit-tel megy az jobban is]
Természetesen Gear 1, itt nincs is más. 4700MHz, de nem holmi vacak időkkel.
8700k.
Kevesen használják ezt ki, pedig így már hozzák a RPL szintet is játékokban. 280-290 TR fps. (Abban méri az egész világ) -
válasz
vezeralmos2 #417 üzenetére
Az evolúció..., hasonlítani jó.
Van egy RKL kis 6 magosom is. Ez a 11. gen, 6 magon hozza a 9. gen. 8 magosát.
Szintén allcore 5GHz, de 120Amper/145Watt.
8 perc Cinebench R23 teszt. Minden vacak fut, nem versenyre készültFejlődött, de bizonyos dolgokban vissza... A magok ereje kutyát sem érdekli, sajnos a memória vezérlőben itt történtek meg az első változások.
DDR5-re felkészítés, de igaz, nem történt meg.
12. gen.-nél lépték meg, az is borzalom volt.
Ez a Gear1 és 2 nagyon elrontotta a Rocket Lake-et. Nem rossz ez, bántani nem akarom, csak a Comet Lake volt IMC-ben a csúcs. Gyengébb volt valójában, de gyorsabb.
A kávé is nálad amúgy egy bitang gyors is lehet, ha beállítja valaki.
Gear1-ben egy 4500-4600MHz CL16 16 16 már rendkívül felgyorsítja.Passzol a képbe ha már a kávétól elindultunk a dínók felé.
-
válasz
vezeralmos2 #419 üzenetére
Én használom a kicsiket, nem zavarnak. Így ebben a formában még egy "ratyi" léghűtővel is megfogható.
122W az nem egy nagy durranás, de a 150 sem. D15 Noctua volt nekem, 250W-ig egész jó.
Leszámítva az ökör méretét. Túl nagy. -
válasz
vezeralmos2 #417 üzenetére
Téged aztán érdekel ez a milyen mag, mennyit megy dolog.
Segítek, igaz én anti overclock user vagyok, tehát a megálmodott 5300MHz a P magokon, minden E mag kikapcsolva.Tehát 8/16 Hyper Threading-gel.
Ennyit tudnak gyári órajelen, 120 Watt a fogyi. Természetesen tudok OC-ot is csinálni, csak értelme semmi.
Egy kör a pontokért, második pedig HWINFO-val, hogy lássuk is az adatokat.
Ezzel mindent látsz most, tisztelet a Sandy-nek, de ez más már. -
válasz
vezeralmos2 #400 üzenetére
Ez ennyi. Én is jobban örülnék a 65Watt-nak, de akkor nem 31e pont a Cine teszt.
Ez ilyen, ezt kell szeretni.
Én pl sosem dícsértem az Intelt, vagy fikáztam az AMD-t, ezekből lehet választani.
Másik oldalt figyelem folyamat ettől független, mindig tisztelettel írtam róla a kék fórumokba.
Amúgy jól esik a harmadik oldalt, azaz a semlegest képviselni, mert két oldalról kapom az áldást
Ugyanez a való életben is, valós problémákkal.Akkor egi, tüskét mindenkinek, "vita" elnapolva későbbre
-
Nem fojtottam le, nekem tetszik a gyári, úgy ahogy megálmodták.
Én cpu téren kicsit oc ellenes vagyok, túlságosan erősek és gyorsak.××××××××××××××××××××
A kételkedőknek itt a vid-et helyretettem, 1.04V-on az 5300mhz.
Majom aki a cpu package powet nézi, úgy variálom, ahogy akarom.Idle ~ 15W, játék alatt ~ 50W, Cinebench alatt 145W.
Ilyen persze a valóságban nincs, ez egy stressz teszt.
Vcore-t a ROG széria nem tud mérni (olcsó, alsó-közép kategória), ezért csak socket sense van.
Valójában kimértük, a die sense 1.04V.Igen, ez oc nélküli, nem kell, nem kötelező briketté hajtani.
-
-
válasz
vezeralmos2 #393 üzenetére
Cpu package powert oda állítom, ahová akarom.
Vrm power nem hazudik.
Pp az a vid-ből számol, socket sense-re állítottam, de rakhatom 1.06V die sense-re is, ami a vcore.
Amúgyvha 160 lenne is bőven jó, nem 500W.
Oc is van, mivel 43x az e mag, 47x az uncore clock.
A további +8e mag +50W a 900k-nál.
Nem kötelező az extrém oc, nekem nincs szükségem rá.
Gyári 53x teljesen megfelelő.
Vrm power a hiteles, cpu pp hazugság.Én sosem voltam amd ellenes, nem is leszek, de a szurkolótábor röhejes...
-
válasz
vezeralmos2 #389 üzenetére
8/16p és 8e (700k) 150W. Lentebb betettem.
31e pont.
[link]
8p -vel nem próbáltam, nem is érdekel, hiszen gyönyörűen kihasználják az e magokat a játékok.
Megegyszer, 150W!!!!!!!!! -
válasz
tibcsi0407 #370 üzenetére
Ez igen, szép termés. Felkelek 23 új hsz
Raptor topik nem pörög így.Továbbra sem értem az agresszió a vörösöktől. Nem mindegy nekik, hogy ki, mit vesz?
Állandóan a csata...
Mindenki bírja a vörösöket meg a kékeket is.
Jót röhögtem ezen a Gear4-en.Vannak olyan h×××lyék pl, akik versenyautót földúton tesztelnek.
Cpu-t maxi grafikán, hogy a gpu rottyon, ne adjon pontos eredményt....
Azok az igazi agytröszt ×××××@@@ -
válasz
tibcsi0407 #342 üzenetére
Hagyd már rá, akkor jobb az amd. Birka aki intelt vesz
Az más kérdés, hogy valóban 50W játék alatt nálam is, a 0.1% amit senki nem mér pedig klasszisokkal jobb, de legyen az.
Teljesen felesleges ez az amd vs intel faszság.
Béke poraira, ámen -
válasz
vezeralmos2 #296 üzenetére
A csórók...
-
válasz
tibcsi0407 #263 üzenetére
Igen -
válasz
Fücsök007 #201 üzenetére
Magánvélemény, de én nem kukáznám a 9 és 10-et sem. Sokan használják még őket.
Igen, újra kell mérni, sőt, sok jó új bench is napvilágot látott már.
Nagyon szépre fel lehetne dobni egy ilyen cikket némi ráncfelvarrással.
Megérzésem, hogy hamarosan megteszik.
Nem zavar a "normál körülmények" kategória, tehát 1440, 4k high és ultra, extrém stb. mik vannak, csak legyen benne 720 is.
Aztán mindenki azt nézi amit akar. -
válasz
balintka #198 üzenetére
Igenám, de meg lehet érteni a tesztelőket is. Egy hatalmas adatbázis van már, újra kell így mérni a régieket hogy fair legyen.
Ezért sem mér értelmes ember full grafikán.
720 low a cpu mérés, f×ssa össze magát a proci, de a videokártya ne fékezzen. Rengetegen nem értik.
Egyébként újramérik az ígéret szerint egy kevésbé limitáló vga-val.
Remélem cp77-et is, hiszen van bench benne.
4k natívban egy 4090-nel 10 fps ha kimaxolják
Azt a 10 fps-t bármely 10 éves proci is tudja... -
-
Választottam egyet, lényegtelen. Mindent maxira tekertem, hogy fulladjon bele a vga.
Sztem nincs olyan bench, amit ne vittem volna vmilyen szintre.
Overclock-ra veszem őket, csak versenyezni.Amúgy látom megy itt a kazánozás, meg a vörös vs kék..., ennek semmi értelme. Régebben nem szóltam közbe, de pl a 10900k tesztnél, illetve mindegyiknél ez van.
Lehet azt szépen túlhajtani, hogy hűvös marad, hoz is még extra profitot.
Itt egy 13700k, azaz egy kazán. Cinebench alatt ami azért nem egy gyenge terhelés, 150W, és az uncore-nak, és az imc-nek adtam azért.
[link] -
OK, te így látod, akik meg versenyeznek vele, máshogy.
A te verziódban egy 10400f pont ugyanolyan proci, mint egy 13700k. Rengeteg cuccom van, és lemértem a TR tesztet egy 10400f procival egy (vmikor csúcs vga alatt) 13700k-val.
Kimaxolt videobeállításokkal természetesen.Ez nem más, mint egy gpu teszt... A 1080ti behúzta a féket...
Ugyanígy fogunk nevetni a jelenlegi hulladék 4090-en is pár év múlva.
Szóval 10400f = 13700k -val szerinted, hiszen egyforma fps-eket adnak.
Ez gpu limit. Procit csak a ****** tesztelnek gpu limiten. Mármint ha hasonlítunk.
Én sem normál használatról beszéltem. Tisztában vagyok a video beállítások cpu terhelésével is, igen. Meg is értem amit írsz, de ha egy cpu eredménye gpu-tól függ, az hamis.
Ez itt egy abszurd szitu, direkt erre csináltam:10400f / 1080Ti 2038-2050 MHz-re tuningolva:
13700k / 1080Ti 2038-2050MHz-re tuningolva:
Jelenlegi 4090 is kevés bizonyos játékokra, ugyanez a jelenség. RTX3080-nal is megcsináltam, ugyanez. Pedig egy éve az volt az atya gatya.
Természetesen ugyanaz a vga, átraktam az 1700-lapbol egy 1200-be.Maxi beállításon GPU teszt.
-
Ha kimondottan cpu-t akarsz hasonlítani, akkor ez a rendje.
Senki nem állítja azt, hogy 500 fps lesz, hanem a gpu mint szűk keresztmetszet, nem fog fékezni.
Hasolnítás, az ez, így megy mindenhol.
Mai címekben mégy egy 6090ti is kevés lenne.
Maxi grafikán gpu-t mérünk, low-on cpu-t.
Magas grafikai beállításokon valós képet, fps-eket kapsz, de nem hasonlítható össze egyik fórumtárs eredményével egy másik fórumtársé, ha cpu-t akarnak mérni különböző videokártyákkal. 0% gpu használat mellett, de csak 0%-on, hasonlíthatnak.
Vannak akik ezt nem értik, ő bajuk. -
válasz
Szeszkazán #9 üzenetére
A 2080ti mellett semmi különbség nem lenne. 720 low-on kell(ene) mérni.
Írták, hogy újramérik egy másik kártyával, feltételezhetően lesz x3d. 99% -
Köszi a tesztet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- OLCSÓ MONITOROK
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest