- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chiller
őstag
Hiába tértek át az új AAA játékok 64bitre, még most is sok "retro feelingű" játék jelenik meg 32 biten. De ez igazából mindegy is, mert sokan játszanak régebbi játékokkal (magam is), főleg amióta az új AAA játékok többségének kb. zéró hangulatuk van.
Amúgy támogatnám kezdeményezést, csak én úgy csinálnám, hogy lenne 2 normál core (16-32-64 bites támogatás a régi alkalmazásoknak jó eséllyel elég 2C) a többi 14-16 meg lehet only 64.
De nem hiszem, hogy ezzel akkora sebességet/tranzisztorszámot nyernénk. Az meg hogy gyorsabb boot?
Mihez képest? Én ki tudom várni ezt a 7 másodpercet lol.
-
Chiller
őstag
válasz
Petykemano #2197 üzenetére
A cikk fórumhozzászólásai alapján atom magok összeragasztva.
"A rendelkezésre álló információk alapján kombinálva ez egy ATOM C2000 sorozatú "szemét". Az eredeti modellnek a C295X-nek kell lennie, négy Rangeley-magot használva, a 22 nm-es litográfia alapján 2017-ből. 2017Q3-ban jelent volna meg, (Rangeley / Avoton) de aztán rászaladtak és nem jött össze. Egy időbe tervbe volt, hogy kijavítva kiadják, de aztán mivel a 18 hónapos csúszás közbe még az új C3000 sorozatú procik is megjelentek, végképp kukázták a projektet."
Ebayen kaphatók a mintapéldányok, csak hát minek... elrettentésnek.
-
Chiller
őstag
válasz
regener #1080 üzenetére
Naja, ha így nézd, akkor talán, de ki vesz 4 GB ramot?
Új gép építésénél 16GB a minimum.HyperX 16GB FURY DDR3 1866MHz CL10 30 rugó, a legolcsóbb fapados dzsunka (CRUCIAL 16GB DDR4 2133MHz CL15) meg 40 rugó. De egy hasonló kategóriás DDR4 inkább 45.
Azért 33%-50% különbség az nem is kevés.
-
Chiller
őstag
Skylake @ DDR3L 1866Mhz vs DDR4 2133Mhz
Szinte semmit sem hoz a konyhára, meglepő módon. De legalább mindkettő ram feleslegesen drága lesz.
Már nem csak az alaplapgyártóktól megy a táska intelnek, hanem a ramgyártóktól is? -
Chiller
őstag
válasz
daveoff #1074 üzenetére
Naja, azt a "cikket" is ennyire kellett komolyan venni:
"While the results are considerably lower compared to the CPU-Z OC World Records, it should be noted that the results at the OC Challenge Computex 2014 were achieved on stage without significant amount of tweaking and without cherry-picking the CPUs."
-
Chiller
őstag
válasz
Geresics #1057 üzenetére
Nem sokat kellett volna visszaolvasnod, de összegzem neked:
i5-4xxx és i5-5xxx széria LGA1150 tokozást használ, tuning esetén Z97 lapokba mennek bele (utóbbihoz biosfrissítés kellhet), elvileg a broadwellek már rég megjelentek - be vannak jelentve, gyakorlatilag meg ki tudja, lehet nem is lesz soha kapható.
i5-6xxx (skylake) procik elvileg gamescomon mutatkoznak be (augusztus 5-8), ez azt jelenti, hogy talán szeptembertől kaphatók is lesznek*. LGA1151 tokozás, tuninghoz Z170 lapok kellenek hozzá DDR3L illetve DDR4 ramokat eszik csak. (DDR3L = 1,35V, DDR4 = 1,2V) Ezeket a feszültségeket lehet nyugodtan kőbevésettnek venni szerintem, intel memóriavezérlők híresen nem szeretik a megnövelt feszültséget.
*aztán ki tudja, a broadwellek is már egy hónapja elrajtoltak, aztán sehol se lehet őket kapni.
-
Chiller
őstag
Egyelőre ezeket találtam:
Amazonon augusztus 6-tól lesz elérhető.Alternaten találtam egyedül "készleten", de szerintem itt is csak rendelhető inkább, mert gyanús hogy még senki sem írt véleményt.
Ezen kívül sehol semmi. Talán augusztusban tényleg elérhető lesz.
szerk: na quietpc-n is van elvileg.
-
Chiller
őstag
Na mi a jóságos pékharagja van már, hol vannak az új intel procik?
-
Chiller
őstag
Na hol vannak már az új procik? Kinek van nagykeres ismerőse?
-
Chiller
őstag
"A Broadwell Chip, an i7 5775C, has been shown at 5GHz on Air Cooling, at 1.419V, and running vPrime at 4.8GHz. The wPrime 32M test was completed in 4.399 seconds, which when compared to our i7 4790K, which also ran at 4.8GHz and did that same test in 5.569 seconds, shows that Broadwell does offer some IPC improvements over Haswell. However we will need to confirm this with our own independent testing when this chip eventually makes it's way to market. "
http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/broadwell_chip_reaches_5ghz_on_air_cooling/1
Túl jól hangzik. De remélem igaz
-
Chiller
őstag
válasz
Balala2007 #991 üzenetére
Ha igazad is van, és úgy van amint írod, összehasonlításra így is alkalmatlan sajnos.
-
Chiller
őstag
válasz
Balala2007 #986 üzenetére
Ez elég fura nekem.
A Family 6 Model 78 1,6GHz-en tud 2775 single core scoret, a Family 6 Model 94 2,6GHz-en 2864-et?Itt valami nem stimmel.
-
Chiller
őstag
Ez volt már (más oldalon), de a Te híredről van egy link ide:
http://www.pcfrm.com/intel-i7-6700k-vs-i7-4790k/
Itt is a ~15%-ot mutatják, lehet hogy tényleg meglesz?Már csak az a kérdés, hogy mennyibe fog mindez kerülni.... főleg a DDR3L ramok.
-
Chiller
őstag
válasz
Balala2007 #981 üzenetére
Oké, ez a táblázat nekem már magas.
De igazad van, itt is írják. Akkor azért annyira nem vészes a helyzet.
Egyébként ettől még FU intel, mert ahogy nézem az L4 cache azért jóval lassabb az L3 cachenél. Az előző szériában kb tized teljesítményt hozott (latency+speed). Remélhetőleg reszeltek rajta valamennyit.
-
Chiller
őstag
válasz
Balala2007 #979 üzenetére
LINK
Ezek szerint kb. 5-8% körüli upgradet hoz(ott) a Broadwell a haswellen tesztprogramtól függően.E szerint (meg a fenti leaked/majd törölt) (fake?) teszt szerint a Skylake 15-17%-ot hoz a haswellen. Tehát jó esetbe talán meglesz a 10%. Talán. Egyelőre persze még találgatok/találgatunk csak
Az igazi kérdés továbbra is az, hogy mit megy tuningban, ha tényleg még kevésbé lesz tuningolható a skylake/broadwell (ahogy a pletykált gyártástechnológiai problémák előrevetítik), akkor hiába hoz 10%-ot, ha közbe szintén 10% előbb jön a "plafon". Persze ez az első (14nm) tuningteszteknél ki fog derülni (remélhetőleg).
Az akárhány MB L4-et meg úriasan letojom, az IGP egy másodpercig nem fog menni a gépben, szóval az L4 is csak ballaszt (ahogy az egész nyomorék IGP egy az egybe is az). DVGA mellett meg Te is kenheted a hajadra a csoda crystalwell L4-et... Tudtommal a CPU rész nem nyúlhat hozzá.
-
Chiller
őstag
Á. Hát ez eléggé fake gyanús valóban, ja. Én azt mondom, ugyanolyan órajel+cache mennyiség esetén örülhetünk, ha lesz +4-5% cinebenchben. Gondolom a broadwell és a skylake CPU része között nem lesz nagy különbség. Talán semmi?
De persze én örülnék a legjobban, ha meglenne az a bizonyos 14%. (és persze még menne is 4.5+ GHz-en)
@Dtomka: Hát a broadwell i7-5775C még májusban befut szerintem, a Skylake 6700K meg 2-3 hónappal utána. Egyébként nem tudom kinek tűnt fel, kinek nem, de az új i5-i7 K procikban kevesebb lesz a cache is, (nemcsak az órajel) mint a mostani devils canyonnál.
i7-5775C 6MB vs i7-4790K 8MB
i5-5675C 4MB vs i5-4690K 6MBNe legyen igazam, de ennek is meglesz még a böjtje. (és csak csendben jegyzem meg, hogy rohadt intel
)
-
Chiller
őstag
Mivel úgy látom van diszkrét VGA-d (280X), így szerintem Broadwell.
És ha már itt vagyok, remélem még nem volt:
Intel Broadwell vs Haswell benchmarks (intel hd 5500 vs hd4400)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest