Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Ez valóban logikusnak tűnik, de tudtommal a Comet Lake teljes termékpaletta lesz, hiszen volt már pletyka i3-ról meg i5-ről is (ha jól tudom ezek gyakorlatilag régi termékek lesznek "lefokozva", magasabb órajelen, i3=7700K, i5=8700K,i7=9900K és az i9 lesz az egyetlen "új" termék, de az is 9900K+2 mag, illetve minden szinten lesz végre HT, az i3-nál is).
Úgyhogy nem tudom, hogy ebbe a látszólag teljesen lefedett termékpalettába hogyan fognak majd beleilleszkedni a Rocket Lake termékek.Mindenesetre ez alapján 2021 sem az Intel éve lesz
. Talán majd 2021 Q4-re kész lesz a 7nm és a Golden Cove meghozza a csodát, de annak már az 5nm-es Zen 4-el kell majd versenyeznie...
-
KillerKollar
őstag
Szóval az lesz asztalon mint ami a mobil szegmensben?
Ott párhuzamosan fut az Ice Lake és a Comet Lake, de tulajdonképpen érthető is, az Ice Lake-el képtelenek voltak kellően magas órajeleket elérni, viszont energiatakarékosság szempontjából jobbak mint a Skylake alapú procik, így középkategóriába jött az Ice Lake, ahol meg a teljesítmény oltárán beálozható az energiatakarékosság (pl gamer laptokok) oda jöttek a Comet Lake procik magas órajelen.Desktopon viszont közel sem akkora szempont az energiatakarékosság (bár a pletykák alapján a 10 magos Comet Lake nagyon feszegeti a határokat...).
Szóval lesz egy teljes Comet Lake termékpaletta i3-tól az i9-ig, ahogy azt kell és emellé jön egy 8 magos Rocket Lake, ami kb olyan gyors lesz, mint a 8 magos Comet Lake, jobb IPC-vel de alacsonyabb órajelen (kb mint az Ice Lake)?
Gondolom energiatakarékosabb lesz, illetve támogatni fogja a PCI 4.0-át, akkor viszont a 8 magos Comet Lake válik majd értelmetlenné...Vagy a Rocket Lake is fullos termékpaletta lesz i3-tól i9-ig, de ha ilyen nehezen gyártható az IGP miatt ahogy írod, akkor ezt kétlem.
Főleg ha tényleg 8 mag lesz a teteje, elég hülyén nézne ki, ha 10 magról visszalépnének 8-ra, főleg, hogy az AMD-nek addigra több mint egy éve lesz 16 magos terméke a mainstream asztali platformján...Nagyon remélem, hogy 2021-re valóban készen lesz a 7nm-es nodeja az Intelnek és ez nem fog félresikerülni, mert a Zen 4 már elvileg 5nm-en jön, nem kizárt, hogy DDR5 (és PCI 5.0?) támogatással...
Ha így folytatják akkor abban a helyzetben lehetnek, mint az AMD volt sokáig és egy jó darabig megint nem lesz verseny a piacon... -
KillerKollar
őstag
Hát ha ez igaz, akkor semmi értelme sincs kiadni ezeket a Comet Lake procikat, ki az aki megveszi megjelenéskor, azért, hogy fél év múlva leváltsák... Bár olyan pletyka is volt, hogy a Rocket Lake is a 10-edik generáció része lesz, de nem értem, hogy pontosan hova tudna ez elhelyezkedni a termékcsaládon belül...
Lesz egy 8 magos proci rosszabb, egy 8 magos proci jobb IPC-vel meg egy 10 magos szintén rosszabb IPC-vel a régi Skylake architektúrán? És akkor mégis hogy lesz ez árazva, drágább lesz 8 maggal mint a 10 magos, vagy ugyan annyi?Arról nem is beszélve, hogy állítólag a Z490-es lapok rohadt drágák lesznek, mert bírniuk kell azt az eszméletlen mértékű TDP-t/hőt amit a 10 magos Comet Lake kiont magából... És emiatt valószínűleg a Rocket Lake is kevésbé lesz vonzó, hiszen vehet az ember megint egy rohadt drága lapot ami a Rocket Lake után dead end (mert utána elvileg jön az LGA 1700), pedig (remélhetőleg) a Rocket Lake nem eszik annyit mint a Comet Lake így elég lett volna egy kevésbé szívós lap is amit olcsóbban tudtak volna adni...
Az Alder Lake-S tudtomal nem csak a HEDT piacra jön tudtommal, nem abban lesznek a "Golden Cove" magok, amiről Moore's law is dead is beszélt egy régi videójában?
Állítólag ez lesz az Intel "csodafegyvere" az AMD ellen amiben nagyon bíznak és ezek már 7nm-en jönnek majd, de azóta sok minden változhatott... -
hugo chávez
aktív tag
Nyilván marad az IGP mindenképpen, hiszen a MorphCore koncepció sem lenne ideális pl. a grafikai feladatokra, hiszen annyi szálat nem fog tudni. Hogy IGP architektúrát cserélnek-e, avagy sikerül-e érdemben fejleszteniük, hát, ők biztosan szeretnék, kérdés, hogy mennyire jön össze...
A MorphCore in-order SMT-jének ott lenne értelme szerintem, amikor az adott feladat, vagy progi (vagy akár több egyszerre futtatva) párhuzamosítható, de nem képes közel sem annyi szálat kihasználni, mint amennyi egy IGP esetén elérhető lenne, viszont nem is igényli az out-of-order végrehajtást. És egy MorphCore CPU in-order módban is simán mehet ugyanúgy 4 GHz környékén is, mint egy mostani CPU, míg egy IGP 1 GHz-nél nemigen lesz már magasabb órajelű. Tehát ez a koncepció a viszonylag sok szál (4 magos CPU esetén akár 32 szál is lehet, ha a MorphCore in-order módban 8 utas SMT-re lesz képes) akár jó magas órajelen történő futtatásához lesz jó. Kevesebb szál ugyan, mint egy IGP esetén, de több, mint egy mostani négymagos, magonként 2 utas SMT-s out-of-order CPU-n. Szóval ahová az IGP már "sok" lenne szál szintű párhuzamosság szempontjából, a hagyományos 4 magos CPU 4-8 szála meg kevés, de hasznos lenne a magas órajel is, oda lehet ez jó. Vagy, ha nincs szükség túl nagy órajelre sem, viszont szükséges lenne akár 10-20 szál egyidejű egyidejű futtatása, akkor is jó az energiatakarékosság szempontjából. Szerintem ez lenne a MorphCore célja. -
hugo chávez
aktív tag
"A többire jó lehet, de a GPU-t külön kell megoldani."
Szerintem valószínűleg külön is akarják. Vagyis marad az IGP (amit azért fejlesztgetnek is elég rendesen, full OCL 2.0 támogatás pl.) a nagyon sok szálas végrehajtásra. Ez a MorphCore koncepció inkább egy beiktatandó közbülső lépcsőnek tűnik az IGP és a mostani, egy/kétszálas teljesítményre kigyúrt magok közé a "hagyományos" prociknál/APU-knál. Nekem így elsőre tetszik és sokkal inkább ez legyen, minthogy esetleg a MIC-et akarják "lehozni" PC-re a gyér egyszálas teljesítményével és az x86 ISA memóriakezelése miatti felfelé skálázhatatlanságával...
-
SRII
őstag
USB 3.0-s eszközről nyitott marad egy dokumentum, vagy arról megy a zene, illetve a videolejátszás, akkor a gépet ilyen formában nem érdemes alvó módba kapcsolni, mivel felébresztés után azok a programok nem válaszolnak többé, amelyek az USB 3.0-s tárolóról szerezték az adatot. Ilyen esetben a feladatkezelő megnyitásával ki kell keresni a lefagyott folyamatot, majd azt kényszerítve be kell zárni.
ki az aki alvó módba rakja a gépét film nézés közben usb.3.0. ról? mert nekem soha nem jutna eszembe most hogy olvastam róla így tudtam erről is hogy lehet valaki ezt is csinálja.
Persze lehet ezt még variálni, ezt ezét azt azért és akkor így lenne , és előjönne a hiba, de ki az aki ezt csinálja? egyszerűen felesleges ezen izgulni. -
Mandarinn
senior tag
Nem értem egy ilyen hatalmas és neves cégnél miért vannak folyamatosan ilyen problémák...
Félkész termékek. Annyi pénzük van, hogy nem tudják hova tenni. Igazán foglalkoztathattak volna még pár embert, hogy ilyen ne forduljon elő majdnem minden frissítésnél...Nagyon jó procikat gyártanak. A legjobbat. De szerintem ez megengedhetetlen lenne egy ilyen cég esetében.
-
Klikodesh
senior tag
Nem a HD graphics miatt kerdeztem, biztos hogy az Intel a quicksyncet fogja erre hasznalni, bar valoszinuleg erre a broadwellig varni kell majd. Pont a GCN miatt merult fel bennem, az AMD apukba is lassan az kerul.
Sajnos az X264 olyan regi hogy sosem tudtak ledolgozni azt az elonyt a softwares megoldasokkal szemben igy kenytelenek voltunk 2011 et hasznalni a munkahoz, de most hogy a HEVC vel effektiv mindenki tiszta lappal indul nagyon valoszinu hogy az AMD apuk/vgak es a quicksync lesz az optimalis megoldas.
Fixfunkcios feldolgozok allitolag nem lesznek kaphatoak iden nagy mennyisegben.
-
Klikodesh
senior tag
Jo tudni, viszont az szep eredmeny az uj quicksynctol ( mondjuk a kepminosegre kivancsi vagyok), nagyon remelem, hogy dolgoznak a HEVC supporton is de Eric, a quicksync software programozoja nem volt hajlando erre semmit sem mondani sajnos.
Tudsz valami OpenCl HEVC fejlesztesrol ?
-
gV
őstag
kösz
nem biztos megtaláltam volna a dátumos hszed, a korábbiakat is amiket linkeltem Oliverdának 2008 végén kerestem, aztán jutott eszembe h Fiery Clarkdaleos riportokról beszélt -amiben az AES eredménye is megvolt, de mivel titkos volt hiába faggattam
- de maga a 32nm sem volt kész csak dec. legvégén nem h proci ami rá épül így mentem a tavalyi hírekre
tlac: kb félúton van a 750 és a C2D között
Oliverda: sztem megint a lapgyártók miatt lett eltolva, h kicsit ürüljön a p55 a raktárból illetve legyen 1 vásárlói roham kari után, ha 1 hétel új év után végre boltokba kerül, hát sztem akkor lehetett volna az 1 hétel korábban is
-
Oliverda
titán
Már csak az a kérdés hogy mit jelent nálad a "nem hivatalos információ". Mert feljebb is van kettő nem hivatalos ami más dátumról beszél. Amúgy én még rajtad kívül sehol sem találkoztam olyan forrással aki 2010 őszi dátumot emlegetne. Pedig általában elolvasok minden ezzel kapcsolatos hírt.
Mondjuk a hírös tikk-tokk szerint a Westmere-nek is 2009-ben kellett volna jönnie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged