- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hunnylander #17905 üzenetére
Ez pontosan ez:
Intel Core 2 Quad Q6700 ES 2.66 GHz 1066FSB G0
Az ES = "engineering sample", azaz tesztelői példány. Ez egy korai G0 lehetett, de elég nagy rá az esély hogy jól fog menni ha esetleg húzásra kerül a sor.
Ami számodra lényeges hogy a mezei Q6700 szorzó lockos, viszont te szabadon tudod állítani majdSzóval végülis felfogható úgy is hogy QX6700-ed van
És szerintem alapfeszen vinni fogja a 3-3.2GHz-et. -
-
Hááát töbnyire ezt tapasztaltam, persze akadnak kivételek, de ritka.
Én annak a híve vagyok hogy ha valami szar akkor megmondom a frankót, nem ferdítem el a valóságot. Anno a legelső quadom 1.3v 3200MHz-et ment max prime stabilra (ez van most Pubszon-nál) és mondhattam volna, hogy nem volt húzva meg stb, és adom drágábban, de így láttam tisztességesnek hogy megmondtam: "ennyit tud nem épp a legjobb" és inkább áron alul adtam el. 45K-ért akkor mikor boltba még 60-65K volt. -
válasz
TazLeacher #17584 üzenetére
Én nem hiszek az ilyen "Nem volt húzva sosem, nemtudom mit megy" dolgokban.
Szerintem ezek azok a procik, amik mondjuk átlag darabok, esetleg még átlag alattiak, és szabadulna a tulaj tőlük. -
válasz
C.Brigante #17541 üzenetére
Én úgy vettem észre nem annyira az órajel számít, inkább a fesz.
-
válasz
C.Brigante #17530 üzenetére
volt máe erről szó, hogy az alacsony vides procik jobban melegednek.
-
válasz
t19joc10 #17050 üzenetére
Q6600-ból már csak elvétve találni B3-as régi steppinget.
Manapság már ha újonnan veszed tutira G0-át kapsz, és a használt quadok többsége is G0.
Attól függ milyen programozásra akarod használni.
Kovertálás, videó szerkesztés stb terén jól jön a 4 mag, illetve van 1-2 játék ami kihasználja, de ezt leszámítva játékra filmre netre elég bőven a 8400 is. -
válasz
C.Brigante #17027 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy szerintem sincs igazad
Manapság ami szerintem jónak számít az 3600-ot olyan 1.4v körül hozza.
És ez az érék még nem számít extreme-nek.
A ritka példánynak meg olyan 1.3v 3600MHz számít. -
Én most is azt mondom hogy a CS:Source az egyik legjobb stabilitás tesztelésére
Mikor feltettem a 0402 helyett a 0612-es biost, látszólag minden fasza volt, nem fagyott nem csinált marhaságokat, tömörítettem is meg minden, de game alatt egykettőre előjött hogy nem stabil. végülis annyi volt a probléma hogy 2.00v helyett 2.05v kellett adnom biosba. -
Ha minden jól megy jővő hét végén megvan a víííízz, de most megyek alvadni mert tudatmódosítók hatása alatt vagyok
-
válasz
Beowulf_78 #16240 üzenetére
Amúgy a tükrösítésnek nem látom értelmét, mivel pl ha mx-2-őt vagy AS5-öt teszel rá bemattul
-
válasz
VinoRosso #15802 üzenetére
de ha egyszer lusták az emberek, akkor nincs mit tenni.
Ottvan westlake listája is. emléxem majdhogynem könyörögni kellett az embereknek hogy ha már tudnak linkelni prime stabil eredményt, akkor csinálják meg hivatalosra is (cpuz coretemp meg ami még kell ) és nagyon szívesen felteszi, hisz annak is az lenne a szerepe hogy egy képet kapjunk arról hogy melyik szériát érdemes venni.
De akármennyire is szeretnénk egy ilyen listát, más helyett nem tudunk prájmolni. -
válasz
VinoRosso #15766 üzenetére
Ha viszont van egy olyan trend, hogy mindenki leírja ide mit megy a procija FPO+VID szerint, akkor ha valaki beírja a bal felső sarok keresőbe a sajátját, egy idő után elég sokat ki fog dobni, és meg lehet tudni, hogy az idehaza forgalomban lévő procik esélyei milyenek.
Pont erről beszéltem hogy ez így nagyon jól hangzik, és jó ötlet is, csak eddig azt tapasztaltam hogy 10ből max 4 ember ha visszajön eredményekkel akkor az már nagyon jó.
-
válasz
DeadMeat #15747 üzenetére
Ahelyett,hogy az esetleges tudasod megosztanad bunkoskodsz.
Nem bunkóskodok, csak már el lett mondva 100x hogy nem attól fog jól vagy rosszul menni egy proci hogy mi az FPO száma. Ha megnézed az esetek többségében mindig az a válasz volt hogy ki kell tesztelni, mert látatlanba nem lehet mondani semmit sem.
Mellesleg mint mondtam nem egyesével kellene kérdezgetni, hogy ez meg ez az fpo milyen, hanem inkább kitesztelni helyette, és eredményekkel visszajönni, beírni, és akkor akik késöbb jönnek talán épp megtalálják amit keresnek. Illetve azon akadok ki, hogy sok ember nem tudja felfogni hogy már megbeszéltük, hogy hiába irod te be hogy a mittudom én pl. a procidnak mondjuk L728A234 a száma és 3800-at megy max, lehet egy ugyanilyen fpo-s proci nem megy csak 3500-öt, de lehet megy 4000-et is.
Ha meg valaki fpo vadász akkor neten talál bőven FPO-t ITT, és ITT meg még kissmillió helyen.
Te meg ha mindent magadra veszel nagyon sajnálom... -
válasz
Pubszon #15726 üzenetére
Hát azért ha van használ olyan progit ami kihasználja az sse4-et akkor 25% kb a Q9450 javára.
#everybody
Meg látom megint apad kezdőődik szindróma van.
Ezt a kaknuub-olást fejezzük már be ha kérhetem.
Az utolsó pár hsz már megint arról szó hogy egyessével kérditek hogy xy fpo-s quadotok milyennek számít. Esküszöm agyfaszt kapok már hogy naponta 2-3x megkérdi valaki, annak ellenére hogy már 100x ki lett tárgyalva hogy hiába mondod meg az FPO-t meg a VID-et az még nem jelent semmit. Meg amúgy is két azonos FPO között is lehetnek különbségek.
Szóval a késöbbiekben ne kérdezgessük már meg állandóan, "hogy az enyém mijennek számííít" hanem inkább mindeki tesztelje ki mit tud, mert csak akkor derűl ki úgyis hogy mit tud, és nem attól függ hogy milyen FPO-t, és VID-et kapott a procija gyárilag. -
Lehet kapni fogok, a többiektől meg a modiktól is de azért megpróbálok finoman fogalmazni úgy hogy ne bántsak meg senkit sem.
Szóval láttam már pár durva quadot, van is belőle nekem is, de amit te mondol, az akkora f@szág hogy esküszöm lassan sírok. Az ha 4400-et megy 1,45-el 24/7-be akkor én vagyok az etióp érsek Nem bántásból de ez tényleg hihetetlennek tűnik nekem, de ahogy látom nem csak nekem.
Emlékeim szerint már vagy 3 hete mondtad hogy pár napon belűl lesz vizhűtőblokkod, és hogy csinálsz képeket. Azóta se kaptunk semmit se. Most jogosan mondhatod azt hogy nekünk nem kell semmit se bizonyítgatnod, mert te tudod hogy milyen. De ennyi erővel mondhatom azt én is hogy 1.3v-al megy 300 gigamegateraherzen.
Mellesleg már csak azért is kétlem mert itt azt írtad hogy 8x550-en használtad. Na már most aki kicsit is tisztában van a dolgokkal az tudja hogy amelyik quad megy 500-as fsb-t az már igen csak jó, mert álltalában 450-500 között szokott végük lenni mert álltalában wallosak.
És osztom mások véleményét, hogy ha szerintem bárkinek közülünk ilyen quadja lenne mint ami állítólag a tied, már rég megosztotta volna velünk a prime & cpu-z képeket, mert ha tényleg úgy van ahogy mondod akkor a tied a világ legjobb quadja.
De az az érzésem hogy ez ilyen HiperG féle quad lehet.És tényleg nem bántásból írom de elösször tegyél le valami eredményt az asztalra, aztán irkáljál ilyen hajmeresztő eredményeket.
-
Vazze most beszélgettem épp egyik ismerősömmel aki kiment melózni angliába, és kint vett egy gépet, QX6800-as procival, és kérdezte hogy vajon mennyit mehet, mondtam neki hogy kiváncsiságból mondja már meg mennyi a VID, azt majd az alapján mondok neki valamit.
Ezután elég volt az államat felszedni a padlórol
1.1625v
Mondtam neki hogy nagy valószínűséggel "szarba" nyúlt
Sajnos nem tudja megnézni mit megy neki eddig, mert kevés a tápja, és csak a következő fizuból vesz egy nagyobbat.
185K-ból (580 font) ezt vette: Intel Quad qx6800, EVGA 8800 Ultra, 4 GB RAM meg a sallang -
válasz
Beowulf_78 #15218 üzenetére
ez is ott körül fullad ki
-
válasz
VinoRosso #15093 üzenetére
esetleg aláírás?
Amúgy L734A934 és 1.225V a VIDDe már korábban említettem hogy annak ellenére hogy kissebb a VID mint az előző quadomnál volt, melegebb 2-3 fokkal, úgy hogy ráadásúl sokkal kissebb feszen megy a mostani és poliros is, míg az előző nem volt.
bios csere se volt, és ua az a hw környezet van körülötte. -
válasz
Beowulf_78 #14613 üzenetére
eleve hiszen jobb tekercsek vannak rajta
-
válasz
Beowulf_78 #14611 üzenetére
igen az tényleg kimaradt, de szerintem akkor is csak érzéki csalódásod lehet
Ezért -
-
válasz
AirBooms #14561 üzenetére
Az se valami jó érv hogy pl egy Q6600-ot hasonlítasz egy Q6850-hez.
Eleve alap órajelben is már 600 MHz különbség van, ami megmagyarázhatja a nagyobb VID-et.
Ha kategórián belül nézzük tehát Q6600-ot hasonlítunk Q6600-hoz, akkor többnyire az alacsonyabb VID nagyobb tuningpotenciált is jelenthet.
De amúgyis úgy lenne értelme beszélni az egészről, ha ugyanabba a configba lenne több különböző VID-es proci kipróbálva, mert ahány rendszer annyi eredmény lehet, mert rengeteg minden beleszólhat a kapott eredménybe.
De ennek ellenére tényleg nem életbiztosítás csak a VID-et nézni, mivel westlake listáján is van olyan proci ami magasabb VID-es és mégis jobban megy mint egy alacsonyabb.
Lásd a legelső quadomat a lista alján ami elég fos volt -
3x futottam neki de még most se értem konkrétan mire is gonolsz
Alaplapontként eltérnek a dolgok, de azért ami alap mindnél hogy ha húzod a procit, akkor nem nagyon hagyod a feszeket auton, fixálod a pcie frekit, belövöd a memokat manuállra stb.
Igaz neked nem asus lapod van, de beírom nekem mi hogy van azt viszonyításnak jó.CPU Ratio Control: Manual
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Strap to North Bridge: Auto
FSB frequency: 400
PCIE Frequency: 100
DRAM Frequency: 1000
DRAM Timing Control: MANUAL
CAS# Latency: 4
RAS# to CAS# Delay: 5
RAS# Precharge: 4
RAS# Activate to Precharge: 15
TWR: Auto
TRFC: Auto
TWTR: Auto
TRRD: Auto
TRTP: Auto
DRAM Static Read Control: Disabled
Transaction Booster: Enabled
Boost Level: 1 (leht 2-ö nemtudom)
Clock Over-Charging Mode: Auto
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.200v
CPU Voltage Reference: 0.63x
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.5v
DRAM Voltage: 2.15v
FSB termination Voltage: 1.3V
North Bridge Voltage: 1.4V
North Bridge Voltage reference: 0.67x
South Bridge Voltage: 1.05VDe szerintem a lapod topicjában több segítséget kapsz a beállításokkal kapcsolatban.
-
válasz
i are robot #14361 üzenetére
tökéletesen megfelel a q6600 is.
Szerintem vedd meg nyugodtan, felesleges várni a q6700-re.
Bizonytalan hogy mikor csökkentik az árát, már ha csökkentik a boltosok, és amúgyis azok az árak 1000db-os rendelés esetén érvényesek. -
válasz
Beowulf_78 #14143 üzenetére
hát öcsém te nem vagy semmi....
-
prime95 v25.6
Itt futtas small fft-t. -
válasz
Beowulf_78 #14023 üzenetére
miért lenne hihetettlen?
-
válasz
Beowulf_78 #13989 üzenetére
végülis léggel belefér.
De ez pl 1.5v 4050MHz prime stabil, igaz vizzel.
De lehet a tiedbe is benne van, csak nemrég meg még arról áradoztál hogy mennyire szar, meg hogy már bánod hogy lecserélted.
A megfelelő körülményekre vizet értettem. -
válasz
Maotun #13974 üzenetére
tuningtól függ, meg alapvetően attól hogy mennyire jó a proci.
átlagban 3200-ig elég szokott lenni a gyári hűtő vagy egy hyper tx kaliberű cooler.
Persze függ attól is hogy mennyi fesz kell az adott órajelhez, mert ha kifogsz valami űber szar procit aminek tolni kell a kakaót, akkor igen csak dob pár fokot az egészen.
Ha biztosra akarsz menni akkkor Thermalright Ultra-120 Extrem-et vegyél ezzel akár 3600 fölé is mehetsz, de elég húzós a hűtő ára. 16-17K+venti, szal egy 20K-t nyugodtan lehet rá számolni.
Gyakorlatban azt mondom, hogy 3200 is elég sok mindenre és nekem a + 3-400MHz-ért nem éri meg kiadni 16K-t inkább akkor gyűjtők még egy kicsit és veszek vizet, mint ahogy azt tenni is fogom nyár elején. -
válasz
Beowulf_78 #13965 üzenetére
szvsz akkor mégse annyira jó L734-es proci az.
Pedig mikor linkelted a 3.2-es eredményt akkor azt hittem lesz olyan jó mint az enyém, mert ugyanannyi fesz kellett neked mint nekem. De ez a proci bőven 4GHz is prime stabil volt megfelelő körülmények között. -
-
válasz
Beowulf_78 #13766 üzenetére
akkor már inkább +30K és a lap is le van tudva.
Legalábbis nekem 70K körül jött ki vga blokk nélkül, mikor összeírtunk egy rendszert. -
válasz
mokus1 #13628 üzenetére
fesztől füg. Ha nem kell túl exrtém fesz a procinak tehát olyan 3200 visz 1.3v körül akkor elég, de nekem is csak ilyen ideiglenes állapot, mert még az e6300-hoz használtam a hypert, csak azóta még nem jött ki a lépés hogy vizre cseréljek. De hamarosan megtörténik az átállás, mert a proci iszonyat menne de a hűtő elintézi rendesen
de írtad fenn hogy 2 féle lapod lesz alá de mindkettő p965.
Akkor kösd fel a gatyád mert nekem a p5b deluxe-ban a quad nem mondhatnám hogy fényesen muzsikált. 3200 is csak 1.55v nb feszen ment, ezalatt restart volt meg még pár hasonló anomália. -
válasz
Beowulf_78 #13348 üzenetére
nálam semmi ilyen nem volt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest