- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balupapa
senior tag
válasz
dangerzone #3898 üzenetére
repült
nagyon kihalt a topik -
Balupapa
senior tag
válasz
dangerzone #3894 üzenetére
nem volt kurva erősen meghúzva ( nehogy tulhúzzam alapon ) a paszta is kevés volt
nem vagyok jelenleg otthon, ha hazaertem teszek fel képetElképzelhető, hogy ez a jelentős hőmérséklet csökkenés javitana a tuningon?
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #1362 üzenetére
Azért veszed vissza a szorzót mert ha pl feltolod az fsb-t mondjuk 450 re és nyomod tovább 9,5 es szorzóval a procid 4275mhz en fog menni ami azért már kicsit durva(igaz vannak ilyenek is) Arra jó ez h növeled az fsb értéket, a proci meg memo gyorsabban "komunikál", és ha lejebb veszed a szorzót nem kell széhajtanod a procit, h elérj egy magasabb fsb szintet.
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #1341 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de én úgy tudom, hogy az fsb végzi a cpu és a memók közti "kommunikációt" így magasabb órajelő fsbvel gyorsabb a memóriák elérési ideje, plusz 1:1 es cpu ram fsb aránnyal jobb memória sebességet érhetsz el, magasabb fsbvel, és így nem feltétlenül kell asszimetrikusan használni. Ha totális baromság amit írtam vki kijavíthat egész nyugodtan
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #1340 üzenetére
Ja, és akkor már még egy kérdés:
400 fsb 10x- es szorzó
500 fsb 8x-os szorzóUgye az órajel mindkét esetben ugyanaz, 4000. De most akkor mégis mi a különbség? Az 500 fsb miért jobb?
-
Noi88
tag
válasz
dangerzone #1337 üzenetére
Például, bár ez szerintem könnyen kiküszöbölhető dolog egy erősebb hűtővel.
SirRasor: Szép eredmény az a 444x8, mindenre elég.
Jézusom de tompa vagyok, nem láttam hogy írtad.
Ez a másnap kikészít...
Nem lesz a lapodnak semmi baja magas FSB-vel, legalább is én ilyenről még nem hallottam. Max a procidnak lesz baja tőle, ha magas feszen tudod csak elérni. -
SirRasor
addikt
válasz
dangerzone #1337 üzenetére
Csak szimplán legyilkolja az alaplapot.
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1284 üzenetére
Ja ha 1 kicsit fiatalabb lenne akkor olcsó lenne, mert még nem számítana műemléknek?
-
F.B.I.
veterán
válasz
dangerzone #1253 üzenetére
Nekem TX2-vel orthos alatt is annyi.
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1251 üzenetére
55-60
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1249 üzenetére
a tx2 "normál" tuninghoz elé de én néha 3 néha 4 néha 3.2 gigahertzen járatom és azér ide néha kellenek elég magas feszek is amihez már kell ez a hűtő
-
F.B.I.
veterán
válasz
dangerzone #1241 üzenetére
Egy Hyper TX2 4.000,-Ft-os befektetés és mehet a tuning orrba-szájba, aztán már csak a forgalmi sávok zaját kell figyelned és nem kell paráznod, hogy lefüstölt a procid, mert jobban veretted a wattokat a feszemelés miatt a kolinak.
Nekem is pörgött majd 3000-et komoly húzás után.
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1245 üzenetére
terhelés alatt 75-85 fok de játék közben "csak" 60-65fok de tényleg szólt az a hűtő
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1236 üzenetére
nekem 3.6Ghz-t is bírta a gyári hűtő csak hát ugye ilyenkor télleg van hangja is
-
F.B.I.
veterán
válasz
dangerzone #1239 üzenetére
Arra készülj fel, hogy lesz hangja ha emelsz feszt és elkezd melegedni...nem kicsi.
-
SirRasor
addikt
válasz
333x9,5-ön max terhelésen 62 C° (minimális feszkóemelés mellett).
-
bluespirit
tag
válasz
tapasztalatom nincs de egy kis tuningot elbír.
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1221 üzenetére
Csak megnövelték az órajelt, és aza + 100Mhz nem ér +8-9k-t, és nem hiszem hogy a 100Mhz-el magasabb órajel miatt jobban lehetne zuningolni
-
Arpsoft
tag
válasz
dangerzone #1221 üzenetére
A némileg magasabb órajeltől eltekintve semmivel sem jobb az E7200-nél.
-
szilva01
őstag
válasz
dangerzone #1156 üzenetére
nekmm megy 4 Ghz-n de ehhez jó procit kell kifogni
-
F.B.I.
veterán
válasz
dangerzone #1147 üzenetére
Giga P35-DS3L-ben 3,8Ghz-et megy 1,3V mellett. Természetesen a lap már nem nagyon viszi a 430 feletti FSB-t.
-
Picturemaker
őstag
válasz
dangerzone #1141 üzenetére
Nézz meg egy Asrock-ot.
Pl.: P43R1600Twins - Az összes kondi a "jobbik" fajtából van rajta, DDR3-at is támogat.
Nálam egy 7300-as most 3,2 GHz-en jár benne. -
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #1141 üzenetére
6 fesz-szabályzó helyett 3
A tuning passz, de az biztos, hogy jobban jársz mint más hasonló áru lapokkal.
P31-est ne vegyél, maradjon a P35. -
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #1134 üzenetére
Gigabyte P35 vagy P45.
L -es végződésű semmiképp se legyen, azok butított, kevesebb fesz-szabályzóval ellátott lapok, pont a tuning megy bennük kevésbé mint a simákban.Valahogy szorítsd meg a gatyát, és próbálj meg beszerezni egy Gigabyte EP35-DS3 -at.
-
SirRasor
addikt
válasz
dangerzone #1134 üzenetére
11k-s alaplapokhoz szoktam AMD-nél, tehát lőj be valami sávot árilag. Amúgy van GA EP45-DS3L-es lap 21k-ért IDC-ben, állítólag jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debian GNU/Linux
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X 2025.10.28 ig Alza GARANCIÁLIS
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest