- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Új fejezet nyílik szeptemberben az iPhone történetében
- Bluetooth-headsetekről általában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #4199 üzenetére
Alaplap is inkább fölé feszel 0.03V al. 1.35 fölé nem szivesen megyek, mert szándékomban áll még hosszabb ideig használni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #4197 üzenetére
Hát nem tudom, de 9-9.5 szorzónál már az 1600 fsb-t se szereti.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
1hijjanhusz #4194 üzenetére
kb 1600 körül, kicsit talán többet.
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4194 üzenetére
"Magas órajel és hozzá magas fsb."
=nagy e-pénisz
-
1hijjanhusz
senior tag
Magas órajel és hozzá magas fsb. Ez a tuti
Persze előbb utóbb fsb wallos lesz a lapod vagy a procid. Mekkora fsb-t tudsz elérni?
-
bobalazs
nagyúr
Mert enyém meg ratyi, 1.35V nál 9szeres szorzóval már 3564nél hibát dob az orthos.
Ejnye.
Az is lehet hogy a lapom nem tuningra való, én már őszintén nem tudom.
3400 körül jól megy magas fsbvel 8as szorzóval.VTT fsb voltaget kb. mire állítsam?. 1.1-1.3 ig gondoltam, de nem tudom mennyi szerepe van.
-
bobalazs
nagyúr
Tuning szempontjából most melyik az előnyösebb a magas fsb vagy a magas órajel?
fsb csak a memó sávszélben számít vagy van más haszna is? -
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4189 üzenetére
Dettó, 3,4 en használom már majd egy éve, nekem még sok is. Nyilván amikor új volt ki volt tapsova a bele, 4500 as valid, meg 4000en futatott 3dmark, kicsit degradálódott is.
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4187 üzenetére
Pont ugyanennyi, bár azt közel sem mondhatom el róla, hogy ugyanígy is megy
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4181 üzenetére
Jogos, Core temp ablakra már csesztem ránézni
-
schlecker
tag
válasz
1hijjanhusz #4183 üzenetére
3800MHz 1,360v-al.Az felett akármennyi feszt adtam neki,elvérzett.
-
schlecker
tag
Elötte E8500 volt,az meg antituning proci volt,sőt azt hiszem eddig minden procim az volt.Most talán belenyúltam.
Örülök -
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4177 üzenetére
Csak a szokásos
-
1hijjanhusz
senior tag
Ejj de pörög a topik.
-
válasz
bobalazs #4172 üzenetére
Visszavettem alapra, most újra felhúztam, annyival másabb h a proci szorzója most magasabb és működik tökéletesen. Múltkor ugyan ez volt, fogadni mernék rá h 1-2 hó múlva újra szarakodni fog. Ez lehet memhiba? Mitől lehet h csak később jön elő, és más tuning beállítások után újra jó egy darabig?
-
REDeath
őstag
sziasztok
egy ideje nem nagyon követem a hardver témákat annyira, amióta kolis lettem nem buheráltam otthoni gépem csak egy asus bareboneom van intel broadwater g965 chipsettel, és egy E7300 -as proci. Szerintetek ez mire elég?
mivel barebone gondolom húzni ne is próbálkozzak a nem túl vitézes alaplappal (hivatalos cpu support listen nincs is rajta ez a cpu asus oldalán)
csak látom egyeseknek simán pörög 3,4 fölött is stabilanés most gondolkozok, hogy vegyek vmi strapább lapot, esetleg amd mer olcsóbb : ) vagy ezzel a chipsettel is ki lehet valahogy hozni plusz mhz-eket?
bios egy rakás szar, barebone lévén kb extrának számít hogy az időt be tudom állítani -
Sziasztok!
A problémám az lenne h 1,5 hónapja megy a gépem húzva, eddig tökéletes volt, most elkezdett befagyogatni, egészen sűrűn. Alapra visszaállítottam a tuningot és most jó (azaz 1x megfagyott még így is). Mi lehet a probléma? Hőmérséklet sose ment 60 fok felé
Am beállításaim ha jól emlékszem... mem szorzó 2.5-n, fsb 428, proci szorzó 8.5, mem fesz +0.3, cpu fesz 1.325 körül. -
toyone
őstag
Fuss neki megint. Vagy használj valami mondatelválasztó karakteret.
Az OEM hez nincs hűtő meg a többi csak a a proci. A dobozosban meg van minden.
E4500 vs E7500: az E7500 javára van +1MB L2 és a magasabb órajel.
Hogy milyen kártyát vegyél arra ott a Milyen VGA-t topik Én az 5770-et választanám. -
zaki1
tag
kösz a választ ,tehát akkor a dobozos olcsóbb oem+hűtő +kevesebb gari minimum 4 ezerrel drágább ,akkor maradok a dobozosnál.E 4500 at érdemes e lecserélni 7500 asra ,húzni az ETC vel próbáltam 2.4 ment de a RE5 kevesebbet adott rá,nv 250 vagy ati 5770 mellé lenne? gigabyte p31ds alaplapon.
-
zaki1
tag
Hali mi a különbség a 7500 oem és a dobozos között ? árban kb 5000 olcsóbb .
-
törölt tag
válasz
lizakattila #4161 üzenetére
Azért a Prime-mal érdemes óvatosan bánni, lehet, hogy Prime stabil lesz neki, másutt meg kidobja... Ugyanígy jártam, mikor ez E5200-at alapfeszen 3.6 GHz-re akartam húzni, Prime, LinX stabil volt szépen, 55 fok volt a max hő, erre játékok alatt kidobott, mint macskát szarni.
Most alapfeszen megy 3.5 az E5, passzívan hűtve, teljesen jó.
-
KaraDani
addikt
válasz
lizakattila #4161 üzenetére
NP legalább egy csöpp élet van a topicban
-
lizakattila
senior tag
válasz
ludmanakos #4160 üzenetére
Nah, ez is elég magas vides, cserébe alapfeszen többet lehet kihozni belőle és valszeg cserébe kevésbé fog melegedni.
Tehát minden szükséges dolgot az Ai Tweaker menüben találsz meg.
AI Overclock Tuner: Manual
CPU Ratio: Ezt állítsd be a maxra (jelen esetben e7500-nál 11)
FSB Frequency: ezt kell emelned. Az alap 266, kezdetnek próbáld meg 300-ra, így az órajel 11*300=3300 lesz. Ezt vinnie kell alapfeszen.
DRAM Frequency: ez a memória órajelét állítja, itt olyan értéket állíts be, hogy minél közelebb legyen a gyári 1333-as értékhez.
A feszültségeknél ne hagyj semmit Auton.
A CPU voltage-nél állítsd be az 1,2875v-ot
NB, SB, Vtt feszeket rakd Normalra, ill ha ilyen nincs, akkor a legkisebb értékere.
A memory Voltage: nézd meg, hogy mennyi kell a memóriáidnak gyárilag, és azt állítsd be (itt alapfeszt és ahhoz enged +0,1, 0,2... v-ot)Ha ez megvan mentés és indítás.
Ezután teszteld a procit.
Én a prime95-öt ajánlom, itt blend tesztet futtass, legalább fél órát. Közben figyelj a hőfokokra, 100%-os terhelés alatt ne menjen nagyon 70 fok fölé. Ha nem hibázik a teszt, akkor még lehet változtatni.
Vagy csökkented a cpu feszét, vagy növelsz az fsb-n.
Ha lényeges változtatásokat csinálsz, mindig teszteld a procit.
Ha további kérdésed van, gyere EBBE a topikba, ne ezt szemeteljük tele.
Többiektől bocs, hogy itt kezdtem el részletesen magyarázni. -
ludmanakos
csendes tag
válasz
lizakattila #4159 üzenetére
A CoreTemp 1.1000V az a nyugalmi a terhelt pedig 1.2875V
Memóriák: 2* Kingston DDR3 2GB 1333Mhz CL9
Hűtés még a gyári van de egy Asus A Square lesz rajtaMekkora tuningot? hát elsőnek csak kicsit mert még féltem a procit
Olyan 3.2Ghz -ig szeretném -
lizakattila
senior tag
válasz
ludmanakos #4158 üzenetére
Hali!
Első körben nézd meg a procid vid-jét (alapfeszét), ezt coretemp-pel vagy realtemp-pel tudod megnézni (az elsővel terheld valamivel a procit és úgy nézd meg, a másik a settings fülön kiírja a min és a max videt is).
Illetve milyen memóriáid vannak, mivel hűtöd a procit?
És mekkora tuningot szeretnél elérni?
Ez a pár adat kellene a tisztánlátás végett.
Ha ez megvan, innen már nem nehéz a dolog. -
ludmanakos
csendes tag
Sziaztok!
Szeretnék a procimon egy kicsit tuningolni Intel E7500 2,93Ghz
Alaplap Asus P5p43TDAz az igazság hogy nem nagyon értek hozzá.
Egy kis segítséget szeretnék kérni ehez a művelethez.
Mit kell csinálni a BIOS -ban és mennyit ? -
KaraDani
addikt
-
-
dokar
addikt
újra itt vagyok, immáron vízzel. eredmények hamarosan. tegnap 4118MHz-ig jutottam, úgy néz ki FSB falba ütköztem.
majd adok feszt még a többi komponensnek aztán meglátom mi lesz.
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4146 üzenetére
Csak a szokásos
-
1hijjanhusz
senior tag
Mi ez a pangás?
-
1hijjanhusz
senior tag
Na házasítottam egy e7300-at egy CM TX2vel. Nekem eddig valós 1,336V semmi gondom nincs.
-
válasz
bivalyolo #4125 üzenetére
Köszi, 2.5el teljesen jó (legalábbis nincs 2.jára indulás).
Az fsb-t visszább vettem (a ram még a 1078 mhzet se tudta, indulás után egyből kékhalál), a proci szorzót pedig 8,5-re. Így most a proci 3.62-n megy. Indítottam egy orthost, ha stabil akkor marad
Egyébként e7400assal kb meddig érdemes elmenni tuningba? -
KaraDani
addikt
válasz
belaazallat #4137 üzenetére
Ezzel egyet értünk, úgy általában tuning csak saját feleősségre
-
KaraDani
addikt
válasz
belaazallat #4135 üzenetére
1,3625V a gyári intel max VID. Nyílván nem viccből, hanem azért mert úgy van kialakítva a proci, hogy ezt még mindennemű károsodás nélkül bírja.
-
bivalyolo
őstag
válasz
belaazallat #4127 üzenetére
+44 mhz-et tuti h bírnak azok a kingmaxok.
az enyémek is mennek 900 körül mondjuk az lehet h ezek a 800-asok jobban bírják a tempót ezt nem tudom.de nem is mondtam neki h ugyanakkora fsb-t használjon(444).
ha visszaveszi mondjuk 400-ra akkor is ki lehet tesztelni h úgy is produkálja e a 2x indulást.. -
KaraDani
addikt
válasz
South Velen #4132 üzenetére
Nekem is degradálódott picit, de nekem 1,6V-tól. Hülye voltam, miután megvettem annyira rá voltam pörögve a tuningra, hogy végre életemben először van egy jó gépem, hogy kicsit túlzásokba estem.
Kiraktam -5ben az ablakba, hőfokokkal nem volt gond, de az 1,6V kicsit betett neki, de nem vészesen. Azóta 3,4-3,5 ön használom ,így is bőven elég, amire meg meghalna rég elavult lesz, és cserélve lesz.
-
South Velen
addikt
válasz
KaraDani #4131 üzenetére
Úgy néz ki, hogy nekem 1,4V-től is degradálódott, mert mióta annyi valóst kapott, hogy beinduljon 4Ghz-n, már alapfeszen be se indul 3,8 Ghz-n, pedig addig beindult a Win7, csak a Prime-nál fagyott, most bootkor eldob, és a 3,6 Ghz sem stabil minden beállításon alapfeszen, holott eddig betonstabil volt. Elvileg pedig 1,4-től nem szabad degradálódnia, és lehet, hogy más tényezők játszottak közre, de ez van. Pedig le sem terheltem. Lehet, hogy más az oka, de azóta inkább nem próbálkozom.
Intel határérték egyébként 1,3625V, de sokan írták, hogy nem lesz bajuk 1,45V-tól sem... (ha megfelelően le van hűtve.) De 1,36V tényleg oké jó hűtéssel.
-
KaraDani
addikt
válasz
belaazallat #4129 üzenetére
Mért is nem, ezt kifejtenéd?
Szerintem simán mehet neki, max nem 15 év lesz az élettartama hanem 10
De az tuti, hogy csak az 1,36V -tól 1-2 éven belül semmi baja nem lesz szvsz. Nekem 1,5 éve 1,36 al megy.
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz
belaazallat #4129 üzenetére
1,33V még jó lehet?
-
belaazallat
addikt
válasz
1hijjanhusz #4128 üzenetére
hosszútávon nem érdemes 1,36V valós feszt adni a procinak.
-
1hijjanhusz
senior tag
Felmerűlt bennem egy kérdés: Ha minden jól megy akkor holnap szerzek egy Cooler Master Hyper TX2 hűtőt egy e7300ra. Na most a gyári max fesz 1,36V. Ha, esetleg a hűtő letudja uól hűteni a procit még ilyen magas feszen is, akkor lehet neki többet is adni? Gondolok itt arra hogy elvileg kb. 70fokig jó vagyok.
-
válasz
belaazallat #4120 üzenetére
MCHnak nem adtam
-
belaazallat
addikt
Szia!
Nem stabil vmilyen beállítás. Giga lapok így jelzik, ha vmi nincs teljesen rendben. Erre utal, hogy netezés közben 2x összeomlott.
Először próbálj meg agy Clear cmos-t, utána állíts újra mindent, teszteld le orthos/prime 95/ibt programok valamelyikével, hogy stabil-e. Ha stabil jó, ha nem, akkor meg kell keresni, mi a gyenge láncszem.
MCH kapott + feszt?
-
Sziasztok!
Problémám a következő:
Most a gép húzva van (444*8, 1.3V, a ram +0.3 V, pcie 100mhz, ramok 1066on pörögnek).
A problémám a következő:
- amikor bekapcsolom a gépet, 1mp mulva egyből le is kapcsol... majd újra be, onnantól tökéletesen működik
- előfordult eddig 2x h összeomlott a kép (netezés közbe), sípolás és lekapcsoltEz mitől lehet?
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4116 üzenetére
3000 környékén. A két proci között egy feles szorzó a különbség semmi több. Az enyém nem egy jól tuningolható darab amúgy, 3,4 en használom folyamatosan, 3500 körül van az ésszerű határokon belül levő vége.
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4114 üzenetére
Korrekt. Enyém pl 1,225V
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4112 üzenetére
Kb 1,2 körül. [link]
De leszeded a real temp nevű kis progit, az megmutatja. -
1hijjanhusz
senior tag
Mennyi az e7300-ak átlagos vidje? Nem tudod?
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4110 üzenetére
Nagyjából, egy picit kevesebbet mutat. Annyival kevesebbet amiennyit a lap droppol jelen esetben.
-
KaraDani
addikt
válasz
1hijjanhusz #4107 üzenetére
Ez nem a VID-et mutatja, hanem az aktuális Vcore-t. Ha normalra van állítva akkor jelenleg a VID-droppot látjuk, ebből nézve jónak tűnik. VID et, meg tudod nézni Real tempel pl.
macgyver01: ehez a konfighoz felesleges 500W os minőségi tápot venni, még egy 350W es jó táppal is vígan menne minden
Lentebb írtam 400as FSP-t pl. az most nagyon bestbuy a 10k s árával. Nagyobb tápra csak jóval erősebb VGA val lehet szükséged.
-
macgyver01
csendes tag
válasz
KaraDani #4106 üzenetére
Köszi akkor beállítom a procit állandó 2.93 ra.
A táp a házzal együtt volt, így lett ez. Tudod én még nem keresek és megvolt egy keret amin belül ki kellett jönni mindennek.
A szünetmentes meg a tulfeszvédő pedig már jóval ez előtt a gép előtt megvolt.
Ha lesz majd sporolt pénzem, vagy húsvét meg ilyenek akkor először veszek még 2 giga ramot utánna pedig egy 500W os chieftec vagy FSP tápot.(de eddig a codegen jeimnek se volt semmi baja- és mindent csak alapon hajtok (procit is ezért kérdeztem) kopp-kopp-kopp)
-
1hijjanhusz
senior tag
Hy!
Ez szerintetek jó VID?
-
KaraDani
addikt
válasz
macgyver01 #4105 üzenetére
Teljesítménye elég lesz simán, attól ne félj, ezek az e7xxx esek nagyon keveset esznek. A szünetmentes+túlfeszvédő az jó
Bár még inkább furcsa, hogy ezekre figyelsz, de magára a tápra meg nem. Ne vedd személyeskedésnek, csak nem értem soha ennek a logikáját, az emberek megvesznek csomó drága hardvert aztán a tápon spórolnak, pedig az szolgálja ki a többit, az meg az alaplap az egész gép lelke.
-
KaraDani
addikt
válasz
macgyver01 #4101 üzenetére
1. a kodegány olyan hatásfokkal dolgozik, hogy a villanyszámlán amit spórolnál egy jobb hatásfokú normális táppal 1 év alatt simán kijön egy rendes táp.
2. majd örülni fogsz a szuper tápodnak amikor elszáll egy kis áramingadozástól, és mivel semmi védelem nincs benne, megsüti a lapot, vagy memot, vagy procit, vagy épp amit.Tapasztalatból mondom, nekem vitt lapot memot, Athlon Xps konfigba áramingadozás miatt elfüstölő táp. 10eFt ért már kapsz egy TÁP ot is pl.: FSP400-60GHN.
Sose fogom megérteni, ha valaki hajlandó kiadni mondjuk egy 100 ast egy alsó középkategóriás gépre, mért nem képes +4-5eFt ot rászánni egy tápra, hogy biztonságban tudja a gépét.
-
bivalyolo
őstag
válasz
bírja hiszen alapból 11-es szorzóval kéne mennie (11x266).
sőt alap hűtővel még egy minimális tuning is befigyelhet nyugodtan csak azt a tápnak nevezett csodát előbb vágd ki. -
South Velen
addikt
válasz
2. tudja a 400W ot.
ahogy gondolod.
-
macgyver01
csendes tag
válasz
South Velen #4100 üzenetére
1. Köszi a segítséget
2. tudja a 400W ot.
3. Nem tudom miért fikázza mindenki a codegent jopar géppel talélkoztam amibe ilyen táp volt és nem volt gondja.
Lehet hogy volt egy hibás szériája és ezt könyvelte el mindenki.És a 11 es szorzót(2.93Ghz) birni kell az alap hűtőnek játék mellett?
Meddig melegedhet?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest