Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• naxa

csendes tag

válasz naxa #5 üzenetére

Előbb a stresscpu alatt a Gromacs féle tesztet értem.
    Na most a hibásnál az ablak azt írja ki:

Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 767 Time: 15
    CPU: 1795MHz FSB: 133MHz [132MHz x 13.5 est.]
    2009.01.24. 21:24
    Launching 1 thread...
    Using CPU #0
    Beginning a continuous self-test to check your computer.
    Press Stop to end this test.
    Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    FATAL ERROR: Rounding was 0.499382019, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    Torture Test ran 3 minutes 23 seconds - 1 errors, 0 warnings.
    Execution halted.

Ezt most 4 perc alatt hozta össze. Amit én sosem találok, az a stress.txt. Mi lenne ez?

• naxa

csendes tag

válasz fradi81 #4 üzenetére

Aszondja, hogy:

A StressCPU teszt az épp most futogat 10 perce hiba nélkül. Ez azért érdekes, mert az alapbeállítás teszt (Blend - test cpu and ram) az kb. 30 másodperc alatt hibát észlelt, majd, mikor megpróbáltam kikapcsolni a programot, akkor a kékhalál azt üzente, hogy 0x0000008E (0xc0000005, 0x8057a0bd, 0xb96c4a80, 0x00000000). Újraindítás után a programot el sem indítottam, mégis kékhalál lett, amit nem volt türelmem lejegyzetelni. Az újabb restart után most fut az orthos ezzel a stresscpu beállítással.
    Egyébként az első ismerkedés a programmal az volt, hogy még a teszt indítása előtt lefagyott. Ez jól mutatja, hogy gondok vannak a géppel. :)
    Ugyanakkor a memtest86 nagyon nem talált hibát a memóriában...
    A processzorteszt most itt tart:
    Completed 109000 iterations without errors (1335.25 GFLOP)
    13 perc telt el... lekapcsolom a tesztet. Ötletek?
    Az alaptesztnek a logját sajnos nem sikerült megtalálnom, hiába állította, hogy lementette valami txt-be.

• naxa

csendes tag

válasz HERR Z #2 üzenetére

kösz!
    1) kipróbálom a tápot! (másikkal)
    3) Hűtés alatt a procihűtés értendő, ugye? (cserével próbálkozok majd..)
    2) hogyan tudom behatárolni, hogy +feszültség hiánya-e a probléma?
    (nem vagyok egy nagy modder sajnos, egy útmutató is ok, hogy hogyan adok rá - ha ettől megjavul, az lesz az ;))

• naxa

csendes tag

Kedves Mindenki!

Nem tudtam, hol tegyem fel a következő kérdést:
    Van egy gép, amin friss XP telepítés (SP3, az összes javítással, minden driver fent van) után is sok program (pl. IE, "kijelentkezés") indőnként (viszonylag gyakran) lefagy, hibát ír ki, stb.
    Ezen kívül több internetről letöltött telepítő/frissítés jelzi, hogy CRC hibás, ha újra letöltöm, akkor -néha- megjavul.

A "desktop típusú" gépben a következő vas van:
    CPU Athlon XP 2200+
    Mobo: VIA KT400-8235
    Ram: 1 gb DDR
    HDD: Samsung sp1213n
    (+ egy vmilyen dvd olvasó/cd író combo.)

A gépen vírus- és spyware-írtást, karbantartást végeztem: avg free 8, spybot s&d, ccleaner.
    Van még rajta Total Commander és Firefox. Egyéb program nincs feltelepítve.
    Egyes programok egész rendszeresen fagynak le. Ez a jelenség pl. az IE kikapcsolásakor, vagy amikor leállítom a számítógépet. Előbbi esetben egy memory dump jellegű hibaüzenetes ablak jön (majd ált. gyorsan be is zárja magát, néha meg nem), kijelentkezésnél pedig egy leokézandó üzenet a szokásos 0x???? jellegű hibainformációval, aminek próbáltam utánanézni, de nem jutottam semmire, viszont most nem megy fejből. (Mindenesetre szerintem egy általánosabb és hardveresebb jellegű hiba, szóval szerintem nem életbevágó tudni.)
    Sok program (Total commander, firefox is) elég jól működik, általában semmi bajuk, de pl. a firefox is néha összeomlik, ritkábban. Összességében tehát nem az van, hogy a rendszer percenként többször összeomlik, de kb. negyed óránként stabilan lefagy valami, és a crc-s probléma pedig kifejezetten gyakorinak tűnik, a kilépéses hibaüzenet pedig már-már rendszeres.

Lefuttattam a memtest86-os cd-t (egy csak memtest-eset és egy ubuntus livecd-set is..),
    futott 2-3 órát, majd 100% pass no errors lett a végeredmény, úgyhogy a memóriát a magam részéről kizártam.
    A windowsnak megmondtam hogy a winyón ellenőrizze a lemezt, surface scan-t is kértem, bárhogy is hívják ezt az xp-nél a magyar fordításban, szóval az is futott jópár órát, aztán mondta, hogy minden ok. A rendszeridő stabil, nem állítódik el, ebből azt gondolom, hogy az alaplapi laposelem is oké.

A következő gondolatom az lenne, hogy talán a CPU-val van valami, vagy az alaplappal. Az IDE kábelre nem gyanakszom, mert, gondolom, akkor a windowsnak eleve kisebb eséllyel kéne egyáltalán betöltődnie, működnie... de általában csak a programok szállnak el.
    Szóval ezért kérdezek a cpu fórumon. Tudtok ilyen jelenségről? Mivel lehetne tesztelni, hogy félreszámol-e a processzor? (CRC?)
    Nézegettem néhány ilyen benchmarkos cuccot, de én nem szoktam overclockolni a procit. Nem szeretném, ha a helyzet még rosszabbra fordulna, és félelmeim vannak, ezért megkérdezem: egy nem overclockolt számítógép vélhetően szenved maradandó károsodást egy ilyen teszttől? Csak mert a benchmarkos cuccok között akadt olyan, aminél állították, hogy crc-s ellenőrzéseket meg számolástteszteket végez, és épp ilyesmire gondoltam... de inkább valamilyen konkrét ajánlást fogadnék el. Pénzem nincs, úgyhogy freeware/free full function trial cuccra lenne szükségem.
    Továbbá nagyon szívesen fogadok ötleteket is, hogy szerintetek mi baja a gépnek. (Pl. táp eddig még eszembe sem jutott, pedig.)

u.i.: eddig végzett ellenőrzések-stb., szummázva:
    -friss windows sp3 + frissítések OK
    -driverek OK
    -vírus- és spyware-írtás OK
    -memória teszt OK
    -hdd partíció teszt (windowsos, teljes felületre) OK

Előre is köszi! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés