Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor0
tag
Ez pontosan így van. Ha valaki nem részletre vette a telefont, akkor
a szolgáltató nem tilthatja le a készülék IMEI-számát, csak a SIM-et.
Természetesen a felhalmozott tartozást (kamatokkal és pótlékokkal együtt)
átadják egy végrehajtó cégnek.
Hűségidős készülékvásárlásnál a félreértés abból ered, hogy a szolgáltató
egyszerre (egyösszegben) vonná le számlánkról a havi előfizetési díjat, a
részletet és egyéb költségeket. (pl. percdíj, mobilnet, emeltdíjas hívás stb.)
vagy pedig egyben, egy csekken küldi ki az egészet.
Tehát elvben nehéz megtenni azt, hogy pl. a részletet fizetjük, az előfizetési
díjat meg nem.
A törlesztés időtartama és az előfizetés hűségideje általában megegyezik. -
pepetech
őstag
válasz
alfaromeo33 #75 üzenetére
ez engem is érdekelne.
-
alfaromeo33
aktív tag
Sziasztok!
Én vmi olyasmit hallottam, hogy egy új törvény értelmében a szolgáltató már nem tilthatja le a telefonokat előfizetés nem fizetése miatt, ha a készülék nem részletre lett véve vagy már kifizették a telefon részleteit. Erről tud valaki valamit? Csak biztos választ szeretnék, ilyen "szerintem" válaszok most nem érdekesek. Előre is köszönöm.
-
tundrak
tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy érdemes-e megvenni egy független sIV-et, úgy, hogy nem egyezik az aksi alatti illetve a kijelzős imei? lehet-e nekem ebből valami bajom? lehet e igy szoftvert frissíteni stb..?
előző tulaj gsm-be vette, ottt még van 3 hónap garija számlával stb..
köszi előre is -
club1
veterán
-
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Ha minden igaz, akkor egy telefont ha letiltanak, akkor csak teljes alaplap cserével lehet "gyógyítani"?
Több helyről több, több variációt hallottam, hogy miként lehet tudni, hogy egy telefon gyárilag független, vagy utólag lett függetlenítve? -
Kelawar
csendes tag
Hello
Nekem is sikerült olyan tabletet vásárolni aminek nem fizették a részleteit.
Kérdésem a következő volna:
Ha átírják az imei számot egy egy olyan készülék számával ami teljesen legális az nekem nem fog működni?
Pl: egy nokia 3310-es imei számát megkapja egy galaxy mini?
Mert ha lehet generálni, akkor miért ne lehetne egy saját már nem használtét neki adni?
Vagy 1 készülék egész életében csak egy számmal működhet?
Köszi előre is.
Üdv -
Watercolour
aktív tag
Sziasztok!
Szervizben volt az androidos Samsung telefonom, mert nem kapcsolt be. Valamit elvileg kicseréltek benne, és most azt a furcsaságot vettem észre, hogy a telefon által kiírt IMEI szám nem egyezik a garanciajegyen szereplő számmal és az akkumulátor alatt látható számmal, 2 jegy eltér (egy a közepén, egy a legvégén).
Kérdésem az lenne, hogy ez normális? Hogyan lehetséges ez?
Később nem jelenthet az problémát, hogy a telefon által kiírt IMEI más, mint ami a garanciajegyen van?Köszönöm!
-
kisbago
aktív tag
sziasztok!
kéne nekem egy kis segítség! hol lehet megnézni hogy letíltották-e a telefonom??
-
club1
veterán
válasz
infinitylog #63 üzenetére
Ha függő volt akkor kell, hiszen akkor annak részleteit, a hozzá eredetileg tartozó előfizetést simán nem fizethetik. Ha nem volt függő, akkor már csak a TEK törheti rád az ajtót (ha előtte olyan kártyával/helyen használták a telefont).
-
club1
veterán
válasz
infinitylog #61 üzenetére
Ellenőrizd le az imei számot, ha a modell és az év nagyjából stimmel, akkor jó eséllyel eredeti az imei-d. Bejelentkezve ellenőrizhető a telefon függősége is.:
http://www.imei.info/ -
infinitylog
csendes tag
Most vettem egy használt Galaxy S plust, és nincs benne az imei matrica egyébként teljesen karcmentes állapotban van. Előző tulaj szerint készülékház lett cserélve. Átvertek?
hálózatra, netre normálisan kapcsolódik. Illetve még egy kérdés ha egy telefont függetlenítenek új imei számot kap? lehet hogy ezért nincs benne mert a gsm bolt kiszedte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest