Hirdetés

2017. november 19., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) BPuma


BPuma
(lelkes újonc)

Szerdán elloptak tőlünk 2 telefont. Csütörtökön amikor az új kártyákat kértük a T-Mobiltól, IMEI alapján ki szerettük volna tiltatni a hálózatokból a telefonjainkat. Visszautasítottak, hogy ők ilyet nem tehetnek, mert nem náluk vásároltuk a készüléket. Hiába volt nálunk a névre, címre és személyigazolványra szóló adásvételi szerződés. Kérdeztem tőlük, hogy ők mint mobilszolgáltatók nem csinálhatnak ilyet, akkor mégis ki? Erre csak mosolygott.
Ma a rendőrségen is voltam, feljelentést tettünk, de még ők se kérhetik a telefonok letiltását.
Ilyenkor hova forduljak? Kivel tiltassam le a telefonjainkat?

(#2) joghurt válasza BPuma (#1) üzenetére


joghurt
(őstag)

Költözz Nagy-Britanniába! [link]

A tej élet, erő, egészség.

(#3) BPuma válasza joghurt (#2) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

Pontosan erről van szó, ha blokkolnák, nem lopnák ennyire :(

(#4) polip


polip
(PH! addikt)

engem azért érdekelne mit lehet ilyenkor tenni.....

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5) föccer


föccer
(PH! nagyúr)

A sim kártyát azért letiltják nem? Csak a telót nem tudják használhatatlanná tenni...

(#6) BPuma válasza föccer (#5) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

Persze, a SIM kártyát rögtön blokkoltuk, de nem is kellet volna, mert egyből kikapcsolták a telefonjainkat. Másnap befáradtuk a T-mobile-hoz, és 30p mulva kaptunk új SIM kártyákat a régi számainkkal (2500Ft+Fa /db). De a telefonokat nem blokkolták, mert nem ott vásároltuk. :( Szemetek...

(#7) (Bundás) válasza BPuma (#1) üzenetére


(Bundás)
(PH! kedvence)

Lehet csak én nem tudom kivenni, de hol vettétek a telefonokat?

(#8) Zoli bácsi


Zoli bácsi
(őstag)

Bezzeg ha valaki nem fizeti az előfizetést, akkor hamar letiltják a telefont IMEI alapján. Ha régebbi típus volt, akkor már lehet hogy új IMEI száma van a telefonnak. Régebben láttam olyan progikat a neten, amivel szervizkábel segítségével át lehetett írni a Siemens telefonok IMEI számát. Bár hogy valójában működött-e a dolog azt nem tudom, nem próbáltam ki.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#9) Probiker válasza BPuma (#1) üzenetére


Probiker
(senior tag)

Sajnos csak annyit tudok hozzátenni, hogy ''ez magyarország'' :((( :(

Ford Mondeo Tournier 2.0 16v Ghia. ABS,ASR... Röviden Ghia :)

(#10) BPuma válasza (Bundás) (#7) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

Az én telefonomat egy telefonos boltban vettem, újonnan, függetlenül, a másik telefont szintén új és függetlenül vettük egy Electro Word-ben.

(#11) BPuma válasza Zoli bácsi (#8) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

Nokia N70, és Samsung SGH-E300 ról van szó.
Azért ez nagy szemétség, hogy nem tudjuk a saját telefonjainakat kitiltattni a hálózatokból.

(#12) polip válasza BPuma (#11) üzenetére


polip
(PH! addikt)

azért ez tényleg megdöbbentő...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#13) Viktor0610 válasza BPuma (#11) üzenetére


Viktor0610
(Jómunkásember)

Akkor itt van a kutya elásva...
Mivel a telefont nem a T-től vettétek, ezért nem tiltják le.
Kész.
Legjobb tudásom szerint a Pannonhoz is csak úgy mehetsz letiltatni/beméretni, ha a teló Pannonos -ráadásul kell hozzá rendőrségi feljelentés.

[sᴢᴇʀᴋᴇsᴢᴛᴠᴇ]

(#14) polip válasza Viktor0610 (#13) üzenetére


polip
(PH! addikt)

Ez világos...de akkor ki tiltja le?

Én pl soha nem veszek akciós telefont, mindig polcról veszem....

mod: betűtévesztés :)

[Szerkesztve]

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#15) Flashcash


Flashcash
(Közösségépítő)

Az IMEI szám 1-2 perc alatt átírható a telefonokban.

Elvileg nálunk is a szolgáltatóknak kellene tiltaniuk az IMEI számot ha igazolod hogy tied a telefon. Úgy látszik sok más dologhoz hasonlóan a gyakorlatban ez sem működik nálunk.
Tovább kavarja a dolgokat hogy úgy tudom nálunk a 3 mobilszolgáltató még addig sem jutott el hogy egyetlen közös adatbázis legyen a tiltott IMEI-k listájával, így a T-Mobile-Pannon és a Vodafone külön listával dolgozik, ezért egy T-Mobile által letiltott telefon használható marad pl. a Vodafone hálózatában.

(#16) BPuma válasza Viktor0610 (#13) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

Mi az hogy kész? Attol mert nem nála vettem a telefont, nekik fizetem a havidijat, és az ö kártyájukat használtam a fonban!!! A telefon csak egy egyszeri vétel lett volna, egyszeri bevétela Tnek, ellenben a kártyával amit a telefonban használtam!
Akkor ezek szerint itt is csak a pénzröl van szo!?

Már fogalmazodik egy panaszlevél a T-nek...

(#17) BPuma válasza Flashcash (#15) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

IMEI-t, nam csak a régebbi telefonokban egyszerü átirni? Gondolod, hogy a néhai N70-esemben is 1-2 perc lenne?

Én ezt ugy hallottam külöünbözö forrásokbol, hogy csak a vodafonnak van külön listája, a T és P-nek ugyanaz van.[Szerkesztve]

(#18) Zoli bácsi válasza BPuma (#11) üzenetére


Zoli bácsi
(őstag)

Az 100%, hogy a nokia N70 IMEI számát még profiknak is elég nagy munka megváltoztatni. Szerintem a rendőrség meg tudná nézni (ha akarná), hogy épp milyen SIM kártyával és melyik cellában van a teló. Bár szerintem a telefon már valahol külföldön, valamelyik volt szovjet utódállam területén van, ahol nem foglalkoznak a szolgáltatók az IMEI számmal.
Samsungnál lehet hogy szoftveresen könnyen meg lehet változtatni az IMEI-t, akkor meg úgyis eltűnt a telefon, ha az országban használják is.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#19) Flashcash válasza BPuma (#17) üzenetére


Flashcash
(Közösségépítő)

Onnantól kezdve hogy a gyártónak be kell állítania a sorozatban gyártott telefonját, valamilyen egyszerű módon ez előbb utóbb kint is egyszerűen megoldható.

Ugyanezt írtam én is T-Mobile-Pannon és Vodafone lista van.

(#20) embe


embe
(PH! nagyúr)

Sziasztok!
A vázolt helyzetet így nagyon könnyü elemezgetni. Lehet okosságokat is mondani. De amíg pont a T-Mobil 2-2,5 hónap után közli hogy az ellopott telóben milyen SIM kártya van éppen ( pontosabban a kb 1-2 hónappal a válasz megérkezése előtti állapotot közli ), addíg ne várjatok túl sok eredményt. Hogy is fogalmazzak.....Á megvan: munkám során gyakran előfordul, hogy illetéktelen kezekbe került telefonok után mászkálok. Hú ezt jól megfogalmaztam.
Volt arra is példa, hogy az ügyfél bement a szolgáltatóhoz, persze a kezében a feljelentési jegyzőkönyv 1 példánya, hogy a telót letiltassa. Mivel több éves teló volt, nem volt már meg a számlája. Erre azt válaszolták neki, hogy nem tiltják le, mert lehet hogy már eladta a telót valakinek, és kicseszésből akarja letiltani a telót. Erre varjál gombot.
Végül az esetek nagy részében /majdnem mindben :((( / az ellopott telók nagyrészében egy több éve ismeretlen személynek eladott, vagy elhagyott, ellopott, nem ragozom tovább, SIM kártya kerül. Ha kerül, és nem a keleti határon túl landol. Arra is volt már példa, hogy egy IMEI számos megkeresésre kiderült, hogy elvileg kb. 50 azonos IMEI számú telót használtak az ország különböző pontjain. :Y

Bár hozzá teszem, hogy mostmár /végre !!!/ valami történik. Tudtommal mostmár a szolgáltatók összefogtak egy közös adatbank létrehozására. Illetve kezdenek az utóbbi pár hétben egyre gyorsabban válaszolni a megkeresésekre. Igaz nem részletezem itt, hogy mit össze kellett harcolni velük emiatt, mert nem ide tartozik. De az is megtörtént hogy egy a szolgáltató és a cég között zajló egyeztetésen kerek-perec kijelentették, hogy mivel a T-Mobil egy profit orientált cég, ezért az első helyeken a profit áll. Majd a sor végén kullog az a feladatuk, hogy az adtközlési kötelezetségeiknek, előírásoknak megfeleljenek, és vegyük tudomásul, hogy ilyen lassú ütemben tudnak csak válaszolni a megkeresésekre.

A fentiekből is látszik hogy nem olyan egyszerű ez mint ahogy Ti gondoljátok :U Bár hozzáteszem, veletek értek egyet, és normális körülmények között így kellene működnie. Ugyanis ha valaki tesz egy feljelentést, akkor mindenre / hamis vád stb. stb. / figyelmeztetve van, tehát bűntető jogi felelőssége tudatában kéri a teló etiltását. Ha ennek ellenére kiderűl hogy csak vetített, akkor le lehet vele szemben járni. De adjuk már meg az esélyt arra, hogy a retek tolvaj lebukjon, nem??!!??

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#21) BPuma válasza embe (#20) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

> Arra is volt már példa, hogy egy IMEI számos megkeresésre kiderült, hogy elvileg
> kb. 50 azonos IMEI számú telót használtak az ország különböző pontjain.
??? Ez hogy lehet ??? A hálózat nem szűri ki az azonos IMEI számúakat ???

> Tudtommal mostmár a szolgáltatók összefogtak egy közös adatbank létrehozására.
Tegnap beszéltem egy T-Mobilossal, és ő is ezt mondta. Állítása szerintem kb 3 hónappal ezelőtt fogott össze a 3 szolgálttaó.

(#22) iday


iday
(fanatikus tag)

Tudtommal 1 IMEI szám csak egyszer lehet bejelentkezve ugyanabba a hálozatba.

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#23) embe


embe
(PH! nagyúr)

Azt nem írtam, hogy másodperc pontosan egy időben használták azt a sok telefont. A lényeg, hogy sok azonos IMEI számú teló volt egy időben használatban, az ország külöböző potain, és mindben más SIM volt. Ez tény. A kezemben volt a szolgáltató válasza.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#24) micro válasza BPuma (#21) üzenetére


micro
(PH! addikt)

Nem szűrik az azonos IMEI-eket, csak azt nézik, hogy az adott IMEI nincs-e fekete listán.

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#25) Zoli bácsi


Zoli bácsi
(őstag)

Hát ezt érdekesnek tartom, hogy 50 telefon ugyanazzal az IMEI-vel.......Rendőrségnek ki kellene mindegyik teló tulajdonost kérdezni, hogy hol vette a telefont (Gondolom a tulajdonosoknak fogalmuk sem lenne, hogy milyen előéletű telót használnak), és ezekután fel lehetne göngyölíteni egy egész bűnszövetkezetet.
Látom, hogy itt a topikban vannak tájékozott emberek, egy dolgot meg szeretnék kérdezni: Igaz-e, hogy a szolgáltatók figyelik az eladott készülékeket IMEI alapján, hogy azt valóban a szolgáltató hálózatán használják-e? Kisvárosban élek, több ismerősöm is mesélte, hogy a helyi magentaszínű boltban kártyás készüléket vásárolt, és az eladó felhívta a figyelmét, hogy eszébe ne jusson másik szolgáltató kártyájával használni, mert figyelik. Nekem is mondták mikor utóljára vettem egy Siemens CXT70-est, persze ebbe meg elfelejtettek SIM LOCK-ot rakni, tehát független volt az összes. (Úgyis azért vettem). Szóval szerintetek figyelik a szolgáltatók a készüléket, vagy nem....?

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#26) embe


embe
(PH! nagyúr)

..és ha figyeli?? :Y Polgári peres ügy legfeljebb, mert a szerződésben aláírtad, hogy csak magenta színű SIM-el használod. Ebbe meg úgysem megy bele a szolgáltató. Túl sok per lenne, és nem nyerné meg. Mert kit perel? Engem? Aki kölcsönadta kipróbálásra egy ismerősének? Mert ő is ilyet akart venni?? Hülyeség.... Azzal nem tudtak mit kezdeni a Pannonnál, amikor bizonyos emberkék 1-2 ezer forintért vetettek praktikum csomagokat, majd a telót eladták az ukránoknak. Az üzlet bejáratánál fogdosták össze a leendő vásárlókat. Legfeljebb lecserélték az eladókat az üzletben. Ez is megtörtént. Most nem arról beszélek amikor a hülyékkel ELŐFIZETÉST!!! vetettek, majd utána kapták a számlát. Mármint a vásárlók. Az más kategória. Ott lehet keresgélni. Mármint büntetőjogilag.
Zoli Bácsi!: hogy egy pár ezer, uram bocsá, pár tízezer forintos teló miatt , az ügyészség nem fog nyomozás határidőt hosszabítani, abban bíztos lehetsz! Tapasztalatból mondom, egy ilyen ügy 1/2-1 év. ...és nem jutsz sehová sem. Hidd el olyan jó jogszabályok vannak, hogy egyedűl a sértett, s a nyomozó szerv szív csak. Hiába egyértelmü dolgok vannak, amiket itt nem részletezek, nem tudsz sokszor bűnetőjogilag mit kezdeni a helyzettel. Sajnos a jogszabályok változása sem azt mútatja hogy a közeljövőben hatékonyabban lehetne majd dolgozni. Ez van , ez a szép a qrva nagy demokráciában. A zelkövetőnek, a gyanúsítottnak vannak jogai. De csak neki.

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#27) micro válasza Zoli bácsi (#25) üzenetére


micro
(PH! addikt)

Azt nem tudják figyelni, hogy másik háózatban van-e. Csak azt hogy a sajátban megtalálható-e.
Esetleg átadhatnák az IMEI infokat egymásnak, de nem teszik, mert a szolgátatóknak az az érdeke, hogy a felhaszáló forgalmat és ezáltal bevéltelt generáljon. Nekik mindegy, hogy milyen készülékkel.

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#28) embe


embe
(PH! nagyúr)

Meg az esetlegesen keletkező veszteségük be van építve a Te az Én, vagyis a Mi percdíjunkba :((

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#29) teló válasza BPuma (#1) üzenetére


teló
(tag)

Szerintem az ilyen esetekben, amikor függetlenül vásárolunk telefont, a feljelentéskor a rendőrségnek kéne intézkedni a letíltásról. Tudom, hogy nekik is sok dolguk van, de az olvasottak után, a legjobb dolog a szolgáltató függő készülék vásárlása lenne?
Ha az ember bajba kerül és meglopják, hozzájuk fordulhatunk bizalommal.
Elég elszomorító ez az eset.
Az egyik ismerősömet a posta lopta meg. Vásárolt egy telefont, postán küldték el neki, de a csomag valahol elveszett, hát mit mondjak, a postán dolgozók erkölcsi bizonyítványával kapcsolatban valami hiba van nem? A telefont azóta már többször is használták Bp-en, de nincs nagyon mit tenni.
Érdekes azért ez a mai helyzet nem?

(#30) Coyote2000 válasza BPuma (#1) üzenetére


Coyote2000
(őstag)

2 fontos teny van, amit el kell fogadnod:

Ahogy mar mas is irta: mivel NEM TreMobile-nal vetted a telcsit, nem tiltjak le. Jogosan, hiszen ha legkozelebb ''letilthato'' telcsit akarsz, akkor majd szepen bemesz hozzajuk telcsit venni :)

Masik dolog: minek ez az egesz felhajtas? Az a lenyeg, hogy a SIM le van tiltva, igy nem elhetnek vele vissza. Neked a telcsi+kartya ertekenel tobb kart nem tudnak mar okozni. Ha az megnyugtat, akkor hasznald a telefonzarat rajta, az okoz nemi bosszusagot a kisstilu, amator tolvajoknak (nem tudnak beletenni masik SIM-et.) Viszont a legtobb amator tolvaj is tudja, hol lehet tovabbadni a keszuleket, illetve az is lehet, hogy mar alapban ''szakember'' vitte el. Ebben az esetben mosolyog egyet a telefonzar erolkodesen, es mar dugja is ra a szervizkabelt. Ezzel aztan uj IMEI-t is general neki (olyat, ami mondjuk egy del-afrikai halozaton levo telefone - mivel a magyar szolgaltatok csak a Magyarorszagon forgalomba kerulo IMEI szamok toredeket ismerik, amiket ok maguk adtak ki.)
Abban az esetben meg, ha sikerulne is kitiltatni a telcsit (amire nem sok esely van), mire mesz vele? Maximum alkatreszkent vegzi egy sufni-gsm boltban, de hogy te mar nem kapod vissza senkitol, az egeszen biztos.
Ettol kezdve felesleges minden felhaborodas :(

Megtortent eset: haverom telcsijet elloptak, es mivel az ismerosei kozott akad par rendor, sikerult ''komolyabban vetetni'' veluk a dolgot. A hulye tolvaj le akarta beszelni a SIM-en maradt osszeget, es kozben hivott vezetekes szamot is. A westeltol lekert hivaslista alapjan a rendorok megtalaltak a vezetekes szamot, es elmentek az illeto rakasara. Sikeresen kikerdeztek, hogy ki hivta ot ekkor meg ekkor, es mar mentek is a tolvaj lakasara. Ott talaltak kb 50-60 lopott telefont, sracot vittek is be.
Mondhatnank, hogy ''vegre, gyozott az igazsag'' de nem: a tolvaj srac 2 ev felfuggesztettel kinn maszkal es tovabbra is lopja a telefonokat, haverom meg a vizsgalat lezarasaig nem nyulhatott a lefoglalt keszulekhez: emiatt tobb, mint 1,5 evet vart, es mire visszakapta, mar ertektelen vacaknak szamitott (Nokia 7110-es volt, 2001-ben loptak el, 2002 vegen kapta vissza.)

Na, erdemes egyaltalan barkihez fordulni?
A megoldasok:
Vigyazz a telefonodra :C Ha megis ellopjak: 1. tiltasd le a SIM-et, 2. a kornyekbeli mobilkereskedokhoz menj be, hogy figyeljenek a telcsire, es hivjanak teged ha esetleg valaki beviszi hozzajuk. Ez a modszer mukodni szokott, a sufni-gsm-ben sem szeretik a lopott telefonos kellemetlen ugyeket, foleg ugy, hogy tudnak rola. Ilyen esetekben hallottam mar sikeres vegkifejletrol. Ugyan a tolvaj (kis kocsog bakcigany) elfutott, de a telcsi visszakerult a gazdajahoz.

[Szerkesztve]

(#31) Nordik


Nordik
(őstag)

nekem is lenne egy idevágó kérdésem ,lehet hogy kiröhögtök de azért megkérdem. :DDD szóval most akarok venni egy kártyafüggetlen telót és van egy vodafonos sim kártyám ami előfizetéses ,na ezt akarom beletenni a független telóba ,eddig a vodafonos telómba volt amit egy éve vettem előfizuval. nos a vodafone esetleg figyeli ,hogy milyen telóba van benne a sim kártyájuk ,ebből nem adódhat gondom? az előfizetést továbbra is rendesen fizetném eddig se volt olyan hogy kikapcsolták volna a telóm ,mert nem fizettem. ja és szerintetek ha eladnám a vodafonos mostani telóm az nem lenne gáz ,ha jól tudom letilthatják az imei számát de csak akkor ha nem fizetem az előfizut ,de ez nem fordulna elő. :)

köszi előre is a válaszokat! :R

(#32) Coyote2000 válasza Nordik (#31) üzenetére


Coyote2000
(őstag)

Ilyesmire nem figyel egyik szolgáltató sem, sőt, arra sem, ha függetleníted a tellát, és megváltozik az IMEI száma. Nyugodtan rakd másik telcsibe. Az előfizus telcsivel is azt csinálsz amit akarsz, a lényeg, hogy fizesd a részletet. Esetleg garancia-érvényesítéskor kötnek bele ebbe-abba, ha más viszi be az üzletbe.

(#33) Nordik válasza Coyote2000 (#32) üzenetére


Nordik
(őstag)

köszi a válaszod! egyszer már eladtam egy előfizus telót amin még volt 2 hónap vissza ,hogy lejárjon a kétéves hűség és papírok meg minden nélkül bevették az üzletben :Y persze én utána is fizettem rendesen a havidíjat csak másik telóba ,mikor lejárt a hűség egyből mondtam is le ,mert a tököm televolt azzal a szolgáltatóval :DDD (nem mondom melyikkel :D ) szóval akkor végre kaptam egy normális választ ,megnyugtattál ,a havidíjat továbbra is fizetném minden szó nélkül szóval ezzel nem lenne gond. köszi mégegyszer ,ja és az utolsó mondatodat nemegészen értem ,ezt elmagyaráznád hogy melyik telefonra értetted? :F

(#34) Zoli bácsi válasza Coyote2000 (#30) üzenetére


Zoli bácsi
(őstag)

''bakcigany'' Ez nagyon tetszik. :C

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#35) teló válasza Nordik (#33) üzenetére


teló
(tag)

Szerintem az előfizus telóra értette, ha meghibásodik a telefon és gariba viszi az új tulaj, nem a Te neveden adja be. De ez sem szokott probléma lenni.

(#36) Nordik válasza teló (#35) üzenetére


Nordik
(őstag)

Aha igen arra értette ,átolvastam mégegyszer. De elvileg ha engem kifizet a telefonkereskedő ,meg megvan az adásvételi ,onnantól nekem semmi közöm a telóhoz ,azt csinál vele amit akar és az ő gondja ez a garanciás dolog is. persze ha megvette tőlem a telót és utána nem fizetem a havidíjat akkor esetleg letilthatja a szolgáltató az IMEI számát a telónak ,gondolom ilyenkor felkereshet ,hogy miért van ez? :) de mivel nekem az az egy kártyám van ami előfizetéses ,és fizetem rendesen ,szóval semmi gond nem adódhat ebből. ha meg lejár a két év ,akkor meg lemondom és kész ,ha akarok veszek egy új előfizetésés telót ,új számmal meg sim kártyával.

(#37) teló válasza Nordik (#36) üzenetére


teló
(tag)

Ha eladtad a telót, akkor tényleg semmi gondod nem lehet, csak akkor, ha nem fizetés miatt letíltják a telót. De ez a Te esetedben nem áll fenn.

(#38) Coyote2000 válasza Nordik (#36) üzenetére


Coyote2000
(őstag)

Tulajdonkeppen ha belegondolsz, az egyetlen, aki kockazatot vallal ebben az ugyben az a szemely, aki megveszi toled az elofizus tellat. A GSM kereskedesekben sem csipazzak tulsagosan az elofizus telefonokat, mivel sokan csinaljak azt, hogy megveszik a 100ezres telcsit 10ezres kezdoreszlettel, tovabbadjak 80-ert, aztan nem fizetnek semmit. A szolgaltato letiltja a telcsit, az adossagot meg sokaig tart behajtani - a lenyeg, hogy az illetonek hirtelen lett 70ezer forintja, es kesobb raer visszafizetni a tartozast :) mint egy gyorskolcson, elbiralas nelkul. Csak az sziv nagyot, aki megvette a telcsit.

(#39) BPuma válasza Coyote2000 (#30) üzenetére


BPuma
(lelkes újonc)

''Ahogy mar mas is irta: mivel NEM TreMobile-nal vetted a telcsit, nem tiltjak le.”

Sikerült kiharcolnom, hogy le legyen tiltatva, amint a nyomozás lezárul. :)
/Némi ismeretséggel és 100 millió telefonhívással. Azért ez szar, ismeretség nélkül semmit nem tudsz elintézni. :(((((/

''Abban az esetben meg, ha sikerulne is kitiltatni a telcsit (amire nem sok esely van), mire mesz vele? Maximum alkatreszkent vegzi egy sufni-gsm boltban, de hogy te mar nem kapod vissza senkitol, az egeszen biztos.
Ettol kezdve felesleges minden felhaborodas”

Azért ezt máshogy látom, ha nem teszek semmit, akkor az olyan lenne, mintha bejönne a házamba egy tolvaj és még én adnám át neki tálcán a dolgokat, hogy „persze, még ezt is vidd már el lécci!”.

(#40) Grafiqs


Grafiqs
(MODERÁTOR)

Mivel a téme kibővült, a topikot átneveztem.

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#41) teló válasza BPuma (#39) üzenetére


teló
(tag)

Teljesen igazad van. Én is felháborítónak tartom, hogy az ember jóval drágábban vásárol egy független mobilt, és mikor megesik egy ilyen eset még a tolvajt támogatják a letíltásra vonatkozó szabályok. Ezen kéne változtatni! :Y

(#42) micro válasza teló (#41) üzenetére


micro
(PH! addikt)

Nem ér semmit az IMEI tiltás, mivel bármelyik telefonban le lehet cserélni az IMEI-t.
Arról nem is beszélve, hogy mit érsz azzal, ha letiltod 1-2 hálózatban, akkor ha nemtudják az IMEI-t kicserélni a balek tolvajok, akkor eladják külföldön.

Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..

(#44) Viktor0610


Viktor0610
(Jómunkásember)

Senki.

[sᴢᴇʀᴋᴇsᴢᴛᴠᴇ]

(#45) runner 125


runner 125
(PH! nagyúr)

Szeva!

Barátnőmtől elloptak koleszből kettő db T-s telefont, mindkettő T-nél lett vásárolva.

Kérdés; Bemegyünk t-be, IMEI alapján le tudjuk tiltatni őket?

Köszönöm.

Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#46) Studi22 válasza runner 125 (#45) üzenetére


Studi22
(senior tag)

Nagy valószínűséggel csak úgy tudod tiltatni ha igazolod hogy a te tulalydonodban van.(szerződés,számla,saját irataid.)

A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.

(#47) localhost válasza runner 125 (#45) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

Igen!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#48) runner 125


runner 125
(PH! nagyúr)

Köszi Nektek!

Rohadjon le a keze az olyan féregnek, aki éjjel bemegy egy kollégimu szobába és lenyúlja a telefonokat, pénztárcákat!!! :((( :((( :(((

Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#49) localhost válasza runner 125 (#48) üzenetére


localhost
(Közösségépítő)

Hát ha magától le nem rohad neki, be kell egy kissé segíteni :))

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#50) runner 125 válasza localhost (#49) üzenetére


runner 125
(PH! nagyúr)

190/94 -elég visszataszító nem de?! ;] :))
..egyszer kerülne a kezeim közé.

Baromi nagy a düh van bennem, még az a jó h bnőmnek nem esett baja. :(((

Üdv.M

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.