- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
-
D27
aktív tag
Az IMEI az az "egyéni azonosító".
Egy igen jó ismerősőm, (telefon üzletben dolgozik) azt mondta, hogy az egyéni azonosító megváltoztatása, igen nehéz. és ILLEGÁLIS is!
Szóval véleményem szerint, de vedd meg azt a 6600-át, inkább adj ki érte többet. -
ReJim
őstag
a linkeld oldalonm írva van, hogy az imei számba melyik szám micsoda! tehát ha az előző teflonod egy alkatel volt, az új meg egy nokia, és abba beleütöd az alkatel számát, akkor azért is elkaphatnak! (persze elöbb ki kell derülnije...)
szerintem nem érdemes ilyenekkel szórakozni, mert a végén mehecc ''koleszba'' vagy fizethecc vastagon... -
crab
senior tag
és akkor mivan, ha az előző telefonod kódját adod meg imei-nek?
mod: ami már használaton kívül van
[Szerkesztve] -
Yom
aktív tag
nekem most 1 fulltiszta 7650 em van, kartyafugg nokiatol vettem. csak ujitani szeretnek es egyenlore a 6630 nem elerheto szamomra
talan jovo tavasszal. es azert gondolkozok 6600-an, mert az mar mem kartyas, es ha 7650-em eladnam, akkor tul sokat nem kene azert rafizetnem.
-
hmhm
aktív tag
Első dolog a házkutatás ha átnyújtod a telefont ha nem és ez így van ahogy mondom, nem fognak előtte hívni hogy ''ugyanmár legyél otthon, vagy megkérlek legyél otthon ekkor és ekkor''
! Az csak egy dolog, hogy elveszik, pénzbírság nem lesz csak az eljárás után, de akár le is ültethetnek ezért...
Annyit mondok csak ''FELEJTSD EL AZ EGÉSZET''! Ezt baráti jótanácsból mondom!
Egyébként 35000Ft-ot pofátlanság kérni egy ilyen telefonért, legalább akkor már annyi fáradtságot venne hogy beleirat egy rohadt imeit! -
Yom
aktív tag
Koszi szepen az infokat!
akkor mar el is dontottem, h nem veszem meginkabb adok erte kicsit tobbet, aminek vannak papirjai...
amugy ha lopott telcsit vesz vki, es kijon hozza a rendorseg mit csinalnak? csak elveszik tole? v penzbirsag is? eljaras alatt mit ertessz?
Koszi mindenkinek +1x! -
hmhm
aktív tag
Mellesleg 35000Ft-ért kapsz szerintem már egy használt 6600-t csak jól körül kell nézni, más kérdés hogy mmc-t nem kapsz hozzá..Okosan kell bánni ezekkel az imei dolgokkal, rettentő egyszerűen lenyomozható a dolog!
Amúgy házilag nehéz elképzelni, hogy elírta az imeiét, drága mulatság belepiszkálni, de ha mégis nullázott akkor vissza is tudná irni!
Ez tökéletesen egyértelmű, hogy ''bugázott'' telefonról van szó! -
hmhm
aktív tag
Nos ez egy valamire utal: A telefont a gyárból (Komárom) hozták ki szvsz lopták..Több ilyen telefon is van. Még mielőtt feltöltötték volna rá a megfelelő imeit ''elcsenték''
Nem érdemes az ilyen telefonnal foglalkozni, ennek előbb-utóbb következményei lesznek. Az imei szám a hálózaton való azonosításra szolgál, és ha esetlegesen nem megfelelő imei számot írnak a telefonba akkor a hálózatnál azonnal jelez mikor be akarsz vele jelentkezni, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor pedig szépen megy ki hozzád a rendőrség, házkutatás...stb. Bár ne kéne ilyeneket tudnom, de tapasztaltam már...sajnos nekem is a kezembe akadt egy lopott telefon annak idején...
Ha pedig olyan imei kerül bele ami már használt akkor ugyan ez a jelenség csak 2 oldalról, és az ártatlan imeis embert is ''meghurcolhatják''Nem érdemes vele foglalkozni akár mennyibe is kerül...legalábbis ez az én véleményem! Nem ér annyit az egész, hogy utána eljárást inditsanak ellened!
Egyébként ha az imei csupa nulla abban az esetben a telefon nem fog hálóra állni!
Vannak emberkék akik megfelelő eszközökkel átírják a telefon eepromjába az imeit, legalábbis ez régen volt jellemző, most már nem csak az eepromba kell hanem a szoftverbe is mert ha a kettő nem egyezik illetve akad akkor megint csak nem lesz háló!...
Nagyvonalakban ennyit a dolog lényegéről! -
Yom
aktív tag
Hm, akkor lehet h telefon amit arulnak az lopott, es azert utotte ki az imei-t belole, hogy a rendorseg ne nyomozhassa le? (haverom egyszer elhagyta a telojat, es a rendorseg megtalalta neki, gondolom akkor imei alapjan... ) megeri ilyen telot venni? biztos h nem merik be? a tel ara 35.000 lenne, ami sztem nem sok (512 MMC-vel), bar ilyen ketes cuccot nem igazan vennek....
hol csinalnak ilyet? 1 sima tel uzletben esetleg meg tudnak rola mondani h mi volt az eredeti szama, ill visszairni? es kb mennyiert irnak vissza az eredetit? -
Digital
addikt
Ezt találtam:Bővebben: link,engem is érdekel a téma!
-
ReJim
őstag
-
Papa-Georgo
senior tag
sztem, bár nem vaok szakavatott témába, két dolgot tok elképzelni. Egyik, hogy szabadon átírható, így amire szeretnéd, konfigurálod, mondjuk ezt nem igazán értem.
Másik, lehet hogy vmi bemutatótelefon, és azért nincs imeije, mert mondjuk nem hálózatos, csak megy. Fene tudja, telefonguruk majd megmondják -
Yom
aktív tag
Hi!
Mit jelent pontosan az, hogy az imei szam 0000....0? ujsagban lattam 1 hirdetest, hogy 6600 elado (imei szam: 0000....0). kb igy nezett ki a hirdetes. Ha az IMEI csupa nulla abbol milyen elony/hatrany szarmazik?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest