- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obolony
senior tag
sziasztok,
windows 2008 szerver, IIS problemam van
a easycgi.com szolgaltatasat hasznalom, es ha megvaltoztatok egy domain pointert, vagy subdomain pointert, akkor az osszes weboldalam eltunik, helyette ez a hibauzenet jon:
Server Error in Application "DEFAULT WEB SITE"
Internet Information Services 7.0
Error Summary
HTTP Error 403.6 - Forbidden
The IP address from which you are browsing is not permitted to access the requested Web site.
Detailed Error Information
Module IpRestrictionModule
Notification BeginRequest
Handler StaticFile
Error Code 0x80070005
Requested URL http://mikulas.us:80/
Physical Path C:\inetpub\wwwroot
Logon Method Not yet determined
Logon User Not yet determined
Most likely causes:* The server, site, application, or page requested has explicitly denied the IP address of the client computer.
Things you can try:
* Verify the IP and domain restrictions in IIS Manager.
* Remove the IP restrictions from the configuration/system.webServer/security/ipSecurity section of the configuration file for the server, site, application, or page.Links and More Information Set IP restrictions at the server, site, application, or file level. Verify or change the IP restrictions at the site level.
Ezek utan sajnos napokat kel lvarni mire a tech ugyfelszolgalat a sajat bevallasa szerint ujrainditja a weboldalam
a kerdes, hogy hatha valaki talalkozott mar ezzel a donddal, esetleg hogy lehet elkerulni, vagy hogy tudom ujrainditani en a weboldalakat, hogy ne kelljen a szolgaltatora varni, mert ez igy elegge para.
amugy valami http.ini redirect-rol beszelnek mint hiba... ami letezik is a root-ban...
orulnek vmi hozzaerto segitsegenek
-
tkazmer
addikt
válasz
VladimirR #43 üzenetére
Értem. Viszont vannak olyanok, hogy
404, 404;2, 404;3
Ezek mindegyikéhez be van állítva, viszont ha mégis bekövetkezik a 404, akkor IE alatt egy hiba ''Az internet explorer nem tudja letölteni a következőt: kért oldal, forrás host.
Az internet explorer nem tudja megnyitni ezt az internethelyet......''
A ff meg le akar tölteni egy php-t (egy php-van beállítva a 404-es esemény kezelésére, elvben az a dolga, hogy elemzi a kérést, és annak megfelelően irányítgat). Sajna screenshotot most nem tudok mutatni, mivel a szerver nem az enyém, én csak használom, de majd megpróbálok. -
VladimirR
nagyúr
iis alatt picit maskent mukodik (legalabbis en csak errol a modrol tudok)
felugyeleti eszkozok kozt eloturod az iis-t, es ott az adott host-ra, vagy annak alkonyvtarara jobbklikkel kattintva tudod megadni, hogy a kulonbozo http hiba esetyen mit mutasson (lehet helyi file, vagy url, esetleg alapertelmezett hibauzenet)
tobbet sajna most nem tudok mondani, mert ezen a gepen nincs fent iis, de ha elakadsz, s mutatsz screenshot-okat, akkor tudok pontosabb infot is adni
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
iis alatt ugyanúgy működik a htaccess-es
ErrorDocument 404 /404.htm ?
Csak mert nekem nem akar...esetleg a szerver van úgy beállítva, hogy ő kezeli? -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #39 üzenetére
ehh, elrontottam a linket => Bovebben: [link]
egyebkent ahogy latom, az a tartomany (legalabbis a 89.132.0.0 - 89.132.63.255 resze - efelett mar upc) a monortel-e, szoval nem biztos, hogy jo otlet egesz tartomanyt tiltani (foleg, hogy javareszt adsl dinamyc pool-rol van szo (illetve 512-512 dp ip a fix adsl es a dial-up) -
VladimirR
nagyúr
tiltsd ki az ip-t
nekem par honapja egy magyar webfeljesztessel foglalkozo ceg webszerverenek az ip-jerol latogatta az oldalamat (nem mellesleg 3 percenkent) egy fereg - szerencsere ott volt user-agent (valami script gyujto robot volt, ha jol emlekszem), igy konnyebb volt kiszurni
tudom ajanlani az ISAPI_rwerite (Bovebben: [link]) nevu progit, ami egy isapi filter-t tesz az iis-be, es az apache-hoz hasopnloan regularis kifejezesekkel tud szurni, majd atiranyitani, hibakodot kuldeni
(tolem egy idoben az osszes fereg, amit uagent alapjan azonositani tudtam, az kapott egy ilyet => Bovebben: [link])
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
VladimirR #37 üzenetére
nem nagyon, azt néztem. van pár get /robots.txt, de azok más környékről vannak, nem innen. ezek a bigyók nem nagyon kérnek le mást sem, tehát nem követik a linkeket vagy ilyesmi. csak az index.htm kell nekik. ez persze már több hete (hónapja?).
mindegy, ismeretlen szerző műve és kész. még jó, hogy kicsi a kezdőlap... köszi a tippet -
lapa
veterán
üdv. nem iis-specifikus a kérdés, de megpróbálom itt:
a házi webszerver logjában elég sokszor találkozom /index.htm lekérdezésekkel, amik valószínűleg a szolgáltató (monortel) hálózatából jönnek (89.132.x.x) és nincs hozzájuk user agent string. megkapja mindig, amit kér, de eléggé furcsállom, mert relatíve sok ilyen van, egy napon (órán) belül több IP-vel is. mind kizárólag saját hálózatoból jön.
mit szeretne a kicsoda? van valakinek tippje?
köszi -
bam00700
csendes tag
Sziasztok.
Elnézést kérek a kérdésemért, hogy nem olvastam végig a topikot!
A kérdésem a következő lenne:
Van egy Windows 2k3-as Servergépem amit szeretnék szerverként használni. na most a lényeg az lenne, hogy mivel én bérbe fogok adni rajta tárhelyet, ezért szeretném azt megcsinálni, hogy mondjuk regisztrálok egy felhasználót jelszóval, és az az ember fel tudná tölteni a cuccot a megadott címen keresztül az én gépemre. Tehát FTP-n keresztül feltölti az adott cuccokat. És utánna tudja használni a Php-t és a MySQL-t és a Html-t. Na most az a kérdésem, hogy ezt ugye meg lehet csinálni az iis-el is??? és ha igen akkor mit kell beszereznem, honnan és, hogyan kell beállítanom, hogy működjün minden rendesen. Remélem érthető voltam.
A válaszotokat várom.
Üdv, bam00700
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
Hi
na, sikerult megoldani
lapa: srfc /scannow mar megvolt, en is alttam valahol, hogy ezt irtak, de nem ez volt a baj, a file-ok rendben voltak (remeltem is, alt. vigyazok a windoze-omra)
X-COM:
ez egyre erdekesebb:
-neked 401.1-et dobal
-w98 alol lanon at beenged
-w98 alol neten at beenged
-sajat geprol, ha a netes cimemet irom be (fenti link), ami a hosts file-ban meg van adva 127.0.0.1-nek, akkor nem enged be
-sajat geprol, ha localhost-ot, gepnevet, 127.0.0.1-et, vagy belso ip-t irok be, akkor beenged
egyebkent kerdeseidre:
-egyszeru filemegosztas, igen, ki van kapcsolva
-jogosultsag van
-sec modell dolgot nem ertem
ez az authdiag-ot mindenkeppen meg fogom nezni, mert ez igy eleg erdekesen mukodik
segitsegeteket megegyszer okszonom
Udv: VladimirR -
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #31 üzenetére
csak visszakérdezek, mert 401.1-et írsz, nekem auth ablak nélkül dobál 401.2-őt, hogy most éppen mi a helyzet? egyébként tudtommal az integrated authentication használata interneten keresztül nem nagyon ajánlott, leginkább a köztes proxyszerverek miatt (én valszeg ezért kapok pölö 401.2-őt).
Egyébként localhost-ról megy?
Gondolom egyszerű fájlmegosztás ki van kapcsolva, a security model az classic, és a felhasználónak van jogosultsága a fájlokhoz.
Amúgy az MS-nek van egy authdiag toolja, hátha mond valami okosat.
ja a vswebapp, lapa nagyjából leírta, xp-n csak játszásból fut, virtualserver-t nem szokás kirakni közvetlenül a netre, ill. 2003 alatt már máshogy működik.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #28 üzenetére
Hi
egy kis plusz info, hatha valakinek tamad otlete
leszedtem a lockdown tool-t, nem volt valtozas, aztan leszedtem az iis-t is, es ujra feltettem
ekkor mar annyi tortent, hogy legalabb elkerte haromszor a joelszot (eddig az elso alkalom utan mondta, hogy nem megjelenitheto a lap), majd mindharomszor eluttasitja, vegul dob egy 401.1-es hibat (eddig ugye nem ezt csinalta)
masik dolog, amivel azota talalkoztam: a Distributed Transaction Cordinator szolgaltatas nem hajlando elindulni (azt mondja, nezem meg az event log-ot, ott pedig ezt talaltam => ''MS DTC Tracing infrastructure : the attempt to flush the existing trace data failed. Internal Information : msdtc_trace : File: d:\qxp_slp\com\com1x\dtc\dtc\trace\src\tracelib.cpp, Line: 1715, QueryTrace Failed, hr=0x80071069'' - meg hogy az event ID 4407, amirol semmit nem talalok, csak annyit, hogy masoknak is volt mar ilyen)
nem tudom, lehet-e koze ehhez, eszre is ugy vettem, hogy mikor feltettem az application protection-t (Home Directory ful) high-ra, akkor azt mondta, hogy: ''COM+ was unable to talk to the Microsoft Distributed Transaction Cordinator''
minden otletet szivesen fogadok, segitsegeteket elore is koszonom
Udv: VladimirR
p.s.: lehet hulyeseget kerdezek, de nem logikatlan csinalni egy olyan webes alkalmazast, amit exe-kent oldanak meg, azt hivja meg a webszerver, es csinalnak melle (na jo, nem melle, de ok csinaltak) egy olyan progit, ami alapbeallitaskent tiltja az exe-k elereset a webszerveren keresztul?
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
Hi
elfelejtettem, van meg egy bajom
feltettem a ms virtualserver-t es a sracok ugyesen ugy oldottak meg, hogy egy .exe file kerul az url-be
nekem viszont van az iis-hez egy urlscan-em, ami szuri tobbek kozt az exe-ket is
hogyan tudnam megoldani azt, hogy:
-az ms vs webadmin felulete hasznalhato legyen
-maradjon az urlscan (ez gyakorlatilag megoldott, kikommentezem az exe-kre vonatkozo sort az urlscan.ini-ben)
-tovabbra is szurje az exe-ket
VladimirR
nagyúr
Hi
van a gepemen (meg mindig) egy iis 5.1, es valamiert nem akar menni a windoze integrated authentikacio
bekeri a jelszot, aztan dob egy ''page cannot displayed'' oldalt (nem a sima 404-es oldal, mert az at van allitva), az iis logjaban pedig a 401-es statuszkod szerepel (illetve meg az 5-os win32 statusz, de az is ''access denied'')
neztem tobb bongeszovel is, nezte mas is, a hiba a szerveroldalon van
mik szuksegesek ahhoz, hogy ez az azonositas mukodjon? (lehet kilottem valami olyat, ami kellene neki)
az oldal egyebkent => Bovebben: [link]
es itt ker azonositast => Bovebben: [link]
lapa
veterán
xp alá csak iis 5.1 van?
-
lapa
veterán
üdv. lehet valahogy moddolni a standard könyvtármegjelenítést? tehát ami akkor ''keletkezik'' mikor be van kapcsolva a directory brózolás. mittomén fejléc betűtípus, lista betűtipus, oszlopok.
vmi primitív megoldást szeretnék preferably ne vesszen el reinstallkor de ez másodlagos. tud vki segíteni? köszönöm. -
VladimirR
nagyúr
hat ez isteni - en is pont ezt nezemn (bar meg csak ie-vel) es ugyan azt kaptam, amit Te is
ez rendkivul erdekes, regebbi iis logfile-ban rendre (modnjuk most nezegettem, es ott is csak ie6 eseten) szerepelnek az anchor-ok is - de miert tunhettek el?
akkor a kerdes valtozik kicsit - szerveroldalrol ugye nem tudom kieroszakolni, hopgy a bongeszo a teljes referert kuldje el nekem?
illetve miert nem kuldi?
L3zl13: nem tudom, hogy ez a helyes mukodes-e vagy sem, mindenesetre fura -
VladimirR
nagyúr
Hi
na, megint itt vagyok, lehet megint olyan kerdes, amire nem lesz valasz, mert eleg erdekes, de:
miert van az, hogy ujabban (ma lettem ra figyelmes) a referer vegerol lemarad a ''#msg1234'' resz - ez ph-rol pelda, de minden #-al kezdodo resz lemarad a referer-bol
tehat ha innen => Bovebben: [link] (ezen oldal #16-os, azaz jelen hozzaszolasa) elmentek ide => Bovebben: [link], akkor a referer-re kattintva visszajuttok ugyan a topic-ba, de a #msg16 el fog tunni
nbem tudom mi lehet a hiba, sem az iis logfile-jaban nem jelenik meg a #msg1234 resz, sem pedig a php nem adja vissza (szuperglobalis tombbel, es getenv-vel sem)
mi lehet a problema oka, es van-e ra megoldas?
szegitsegeteket elore is koszonom
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #14 üzenetére
hasznalja valaki ezt az ISAPI_Rewrite-ot?
akadt vele egy kis gondom, megpedig a kovetkezo
feltetelnek megadom a kovetkezo kifejezest: .*opera([\/_+ ]|)([\d\.]+).*, de erre a mellekelt RxTest azt mondja, hogy hibas
nem vagom, miert baj, hogy ott a | karakter, de ha kiszedem, akkor mar elfogadja - viszont utana is hibasan mukodik, es ha jol sejtem, akkor a szokoz kavar be neki
ha benne van a szokoz, akkor olyan dstring-ekre is egyezest ad, amire nem kene (benne sincs az opera karaktersorozat), ha meg nincs, akkor pl a Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; en) Opera 8.50 user-agent-en (opera ie-nek alcazva) atszalad, nem ad egyezest
van valakinek valami otlete, hogy hogyan tudnam ezeket a hibakat orvosolni?
elore is koszonom -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #13 üzenetére
ne keressetek, masszatok ki a google-bol, megvan a megoldas, nevszerint az ISAPI_Rewrite nevu isapi filter, aminek segitsegevel sikerult megoldani a problemat, es meg emellett sok minden masra is hasznalhato
a cucc itt talalhato => Bővebben: link (a lite verzio ingyenesen, korlatlanul hasznalhato)
a lenyege nagyjabol annyi, hogy regularis kifejezesekkel lehet keresni az url-request-ben, es a header-ekben, majd ezekre lehet mindenfele szabalyokat alkalmazni
akinek kerdese lenne az, ne tartsa magaban, ha tudok valaszolok
p.s.: google powah, 1-2 ora keresgeles, olvasgatas, de legalabb megtanultam mire jok az isapi filterek
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
VladimirR #10 üzenetére
erre a kerdesre meg mindig keresem a valaszt
illetve az is erdekelne, hogy hogyan lehet megoldani, ami eleg sok oldalnal ''divat'', vagyis hogy kivulrol nem lehet linkelni az olal kepeit - ehhez is olyasmi kellene, mint a fenti problemahoz, csak itt nem a user-agen-et, hanem a referer-t kellene vizsgalni
kerdes tehat az, hogy van-e valamilyen lehetosegem, hogy meg mielott megjelenitem az oldalt, megnezzem, hogy ki is kerte, s az eredmeny fenyeben esetlegesen valami mast mutassak neki
vagy minden egyes html, es php file elejere kell egy kis php-kod, ami ezt az ellenorest elvegzi? ez nem tul szep megoldas, mindamellett kepeknel pl nem is igazan mukodne (nem lehetetlen, de eleg nehez lenne megoldani), ha pl azt akarom elerni, hogy kivulrol ne lehessen elerni a kepeket -
VladimirR
nagyúr
sajnos nem jo, ez a kocsog nem nezi a robots.txt-t
egyebkent O az => Bővebben: link (csak eddig ahany helyen olvastam, annyi dolgot irtak rola)
es innen jon: Bővebben: link (212.108.197.130)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
VladimirR #10 üzenetére
nemtom, hogy az xp mit szól hozzá
Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
ujabb kerdes: hogyan lehet az egy adott user-agent-tel rendelkezo klienseket kizarni a szerverrol?
tehat azt szeretnem, hogy ha olyan keres jon a szerver fele, amiben a user-agen valami ilyesmi: lwp-trivial/1.x, akkor ne kuldjek neki semmit
koszonom -
VladimirR
nagyúr
1: mi az a GC?
2: nekem kellene lezarni a kapcsolatot? (az nem a bongeszo, meg a szerver dolga lenne?)
3: mit ertesz ez alatt: ''Sessionba rakott connection referencia''
egyebkent valoban az volt a gond, hogy a kapcsolat nyitva maradt, s mint X-COM irta korabban, az en IIS-em egyidejuleg csak 10 kapcsolatot enged
a beallitasoknal levettem a connection timeout erteket 900 masodpercrol 30-ra, es toroltema pipat a HTTP-Keep alives Enabled mezobol
X-COM: igen, bar nekem az is eleg lenne, ha a bongeszo cimsoraban beallithatnam, hogy milyen url jelenjen meg (van az adott oldalhoz egy webhop es inkabb azt mutatnam)
[Szerkesztve] -
tsasvari
csendes tag
''...de ettol meg nem kellene, hogy egy ido utan mindenki 403-as hibat kapjon ...''
Hali!
Nem az a baj, hogy a meglévő connection-öket nem zárod le rendesen? Ezért azoknak, akik már elhagyták az oldalt is nyitva marad a connection-je, amíg a GC el nem dobja. (pl. Sessionba rakott connection referencia jó példa arra, hogy amíg a szerver fenntartja a session-t (5-10 perc), addig a GC nem tudja kiirtani a connectiont, mert él a referenciája)
De ez csak egy ötlet. Akik nem értették a fenti gondolatmenetet, azoktól utólag is elnézést kérek
Tamás -
VladimirR
nagyúr
Bővebben: link
erre a kerdesemre azt a valaszt kaptam, hogy virtualhost az en baratom
kerdesem, hogy tudok-e ilyet csinalni winxp-ben levo iis5.1-en, illetve ha igen, akkor hogyan kell
koszonom -
VladimirR
nagyúr
ahha, ezt a max 10-as limitet nem tudtam, lehet, hogy ez az oka (most nagyon nezik az oldalam), de ettol meg nem kellene, hogy egy ido utan mindenki 403-as hibat kapjon
azt, hogy nalam is 403.9-es hiba volt-e meg tudom nezni valahogy? (log-ba csak 403 van irva) -- szerk.: valoban, 403.9, most en is ezt kaptam
lehet valahogy allitani, hogy a kapcsolatokat bontsa, miutan atment az adat? (ha jol tudom, a legtobb bongeszo vagy keep-alive, vagy 300sec kapcsolatot akar) -- szerk.: megvan, 30sec eleg lesz (eredetileg 900 volt)? meg ki lehet loni a keep alives-t is
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
valaszolni sajnos en sem tudok, viszont nekem is problemam van az iis-sel es nem szeretnek uj topic-ot nyitni
a hiba az, hogy ha sok lekerdezes erkezik a szerverhez, akkor egy ido utan nem jelenit meg semmit, mindenre 403-as hibat ad
ha az mmc-be beepult iis confignal ujrainditom a webszervert (ami magat a szolgaltatast nem inditja ujra), akkor utana megint megyegy darabig, de a hiba ujra es ujra elojon
mi lehet a hiba oka?
jah, es winxp sp2 angol, benne levo iis-sel
elore is koszonom -
Peet86
csendes tag
Sziasztok!
Vágja itt valaki az IIS-t?
Van 2 problémám:
1.
Kezdem a rosszabbikkal.. Az IIS 1általán nem müxik.. Hiába installálom ujra, server application error, akármilyen virtuális könyvtárat adok meg neki..
Még a saját asp alapu helpjét se nyitja meg. Valamiért nem futtat semmit,, pedig maga a szerver fut. A hibát csak windows reinstallal vagy másképp is meg lehet oldani?
2. Az IISben access adatbázisba való íráskor azt írja ki, hogy ''használjon frissíthető lekérdezést!'' Pediga SQLal semmi baj, a webes szerveren gond nélkül fut.. a jogok elvileg irásra is meg vannak adva. Már több helyen is felmerült a kérdés, de eddig 1 forumban se tudtak okosat mondani..
Remélem itt ért valaki hozzá!
Válaszokat elöre is köszi!
Üdveet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Opel topik
- Fotók, videók mobillal
- Háztartási gépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest