- A karcsúság ára
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- MIUI / HyperOS topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
Rigormortiis #93 üzenetére
Szerintem meg te is magadból indulsz ki. Engem igenis zavar, ha becsületes userként vegzálni kezdenek. Nagyon utálom, amikor valakik állandóan kiskapukat keresneky de azt még jobbany ha miattuk szívok.
-
Hi!King
őstag
Az egyébként az alapvető probléma a háztartásos szabállyal, hogy a tecnikai elllenőrízhetőség nincs teljes átfedésben a felhasználási feltételekkel.
Pl. nekem volt egy fél évem, mikor úgy éltünk feleségemmel egy háztartásban, hogy hétköznap nagyrészt Budapesten voltam, mert itt volt a munkahelyem, ő meg Pécsen volt, de minden hétvégén egy helyen voltunk, valamint néha hétköznap is hazavonatoztam. Ez egy háztartást jelent, viszont technikailag nem.
De ha egy fiatal pár csak járnak, és az egyik fél rendszeresen a másik családjánál lebzsel, úgy hogy nem költözött oda, de ott alkalmanként egyedül is használja a Netflixet, akkor az jogilag nem oké, mert ő nem tartozik abba a háztartásba, ellenben technikailag nem tudja a Netflix kifogásolni.
-
Hi!King
őstag
válasz
arnyekxxx #75 üzenetére
Egyrészt ha 1 hónapnál több ideig nyaral valaki vagy kiküldetésen van, annak még otthon van a háztartása.
Másrészt az eszközigazolásos, kódkérős megodlás minden csak nem felhasználóbarát. Ki akarnak szűrni valamennyi csalót, közben sokszor annyi embert szivatnak. Vagy nem fognak kiszűrni sok csalót, ha nem veszik komolyna. Az egész egs vicc, mikötben ha a csak a párhuzamos streamejet néznék, és ezzel arányosabban hirdetnék meg az előfizetési díjakat, akkor nem kellene vegzálni a becsületes előfizetőket.
"Tök nyilvánvaló, hogy azoknak van ezzel az egésszel baja akik okosba akarják megoldani"
Ne magadból indulj ki...
-
Hi!King
őstag
válasz
arnyekxxx #60 üzenetére
Pont magadat cáfolod, hiszen ez esetben a két háztartás van egy helyen, mert a háztartás definíciójában az is benne van, hogy a költségeket közösen fizetik. Tehát pl. külön lakrész külön fizetve már két háztartás.
De egyébként nem azt írja a felhasználási feltételük, hogy egy háztartásnak kell egy előfizetés, hanem egy háztartás tagjainak. Ha valaki kétlaki, akkor is valahol része egy háztartásnak. Ha elmegy hosszabb időre nyaralni, akkor is otthon van a háztartása.
-
Hi!King
őstag
Egyébként még igazad sincs, mert ez van a háztartási feltételekben:
"A Netflix szolgáltatás és a szolgáltatáson keresztül elért bármely tartalom csak magán- és nem kereskedelmi célú felhasználásra szolgál, és nem osztható meg a felhasználóval nem azonos háztartásban élő személyekkel, hacsak az előfizetési csomag másként nem rendelkezik. "Nos, a feleség, aki nyáron átmenetileg a nyaralóban lakik, valójában a férjével él egy háztartásban. Ugyanis a háztartás nem azt jelenti, hogy mindig egy helyen tartózkodnak. A kamionos is egy háztartásban él a családjával attól, hogy hetekre elmegy.
-
Hi!King
őstag
A Netflix techológiájából az is fakad, hogy ha valahová megyek, ott is tudom használni, ahogy mondjuk egy mobiltelefon előfizetést is, vagy pl. egy gaming előfizetést vagy felhő szolgáltatást. A Netflix talán nem, de az HBO Go eredetileg erre is épített marketinget.
Nem gondolom hogy jó irány, ha a mobilitást üzleti célokból korlátozzák, mikor egyébként a párhuzamos streamek korlátozásával a problémát egyszerűen meg lehet oldani. Nem arról a 10 dollárról van szó, hanem az egész erőltetettsége a probléma. Ha egy hónapra szállodába megyek, gondolom akkor is fizessem elő külön a Netflixet oda, de akkor már külön fizessek minden más online szolgáltatásért is, mert nem otthonról használom.
Egyébként pl. a statisztikákban a háztartás eleve nem azonos a házzal, pl. a hétköznap munkásszállón élő férj háztartása nem ott van, hanem ahol a családjával lakik.
-
Hi!King
őstag
válasz
arnyekxxx #33 üzenetére
Ha nyaralója van a házaspárnak, és a tanár amyuka meg a gyerekek nyáron 2 hónapot töltenek a nyaralóban, míg apuka csak hétvégente meg 2 hetet tölt ott, miközben van hogy egyszerre mindkét helyen netflixeznek, az egy háztartas?
Na meg ugye a Netflix csak technikailag tud ellenőrízni, ha 2 lakás, 1 internet hozzáférés van amit megosztanak, az akkor egy háztartás? Ha olyan ház, ahol lakosztályok vannak, de vannak közös lakrészek is, az hány háztartás?
-
Hi!King
őstag
Igen, ez is különbség, de nyugodtan meghirdethetnek olyan csomagot, hogy 4k és 1 steam vagy 720p és 4 stream, ha úgy gondolják megéri nekik.
Az viszont nem tetszik, hogy az egy háztartás kikötés totál szubjektív, így benne van, hogy elkezdenek majd baszogatni olyan embereket, akik néha vagy rendszeresen máshol is használják.
-
Hi!King
őstag
De igazából így is van, mert a legkisebb csomag 1 időben 1 streamet enged, nem próbáltam ki, hogy tényleg technikai tiltás van-e rajt, de ez szerepel a feltételekben, a közepes csomag 2, a nagy csomag 4-et. Ez simán betartatható és nem kellene szivatni a usereket, hogy akkor elmegy nyaralni, és jelentse be meg hasonló faszságok. Ha szomszédnak, havernak odaadom a jelszavamat, és 1 párhuzamos streames előfizetésem van, akkor eleve veszélyeztetem a saját esti filmnézésemet, ha a szomszéd is épp filmet nézne.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Vázolta azon terveit a Netflix, amelyek segítségével végleg felszámolná a jelszómegosztást. A Disney eközben költséget csökkent és 7000 dolgozót küld el.
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS kihajt érintő i5-1245U 16GB 512GB ujjlolv IR kam 4G LTE gar
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo X13 Gen 5 garanciális laptop
- PlayStation 5 30th Anniversary Limited Edition (bontatlan)
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest