Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
válasz
huncutka1029 #16165 üzenetére
No hát ez elsőre nem jött össze. Import, betöltés sikerült, viszont az egészből csak a rajt, cél lett figyelembe véve, saját útvonalat tervezett, ami kicsit tovább is tartott. Szóval lehet, hogy erre nem alkalmas, vagy nem minden teljesen szabványos. Majd még bíbelődök vele.
-
bzoley
veterán
válasz
huncutka1029 #16162 üzenetére
Szemügyre vettem a linkelt oldalt. Nagyjából ugyanúgy használható, mint a sima maps oldal, csak itt van több opció, mint pl. export. Start, cél, tervezés után a vonalat oda húzom, ahova nekem tetszik. Az exportált fájl sok száz kordinátából áll(20km).. Ez elvileg jól jöhet letérés esetén visszaterelésre a legközelebbi koordinátánál. Fölösleges flag-ek nincsenek.
Importálni még nem tudom, nincs nálam a készülék. Kipróbáláshoz terveztem egy kacifántos útvonalat, rossz irányba indulással, és egy kitérővel, amiket terveim szerint majd szabotálok, és figyelem, mennyire ragaszkodik a tervezett útvonalhoz. Az útvonalon ott maradt a pár darab karika, amit a kívánt utcába húztam, de az exportált fájlban nem láttam nyomát, valószínűleg nem ragaszkodási pont. A próba eredményéről majd beszámolok. Na meg hogy egyáltalán sikerül-e importálni a fájlokat.
Kár, hogy a gugli maps oldalán nem elérhetőek ezek az opciók, mindenhol kényelmesen elő lehetne szedni. -
bzoley
veterán
válasz
huncutka1029 #16162 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom.
-
bzoley
veterán
válasz
snowdog #16155 üzenetére
Értem én a működését, valószínűleg te nem értetted a kérdésemet, főleg ha rosszul kérdeztem. Egyéb tervezési lehetőségre kérdeztem rá, ami talán létezik, csak én nem ismerem. Ezért írtam pl., hogy köztes pont nélküli saját(alternatív) útvonal. Úgy tudnám elképzelni, hogy start, cél, x, y, utak érintésével. Perpill egyetlen lehetőségnek a huncutka által írt mentett útvonalat látom, csak én nem járok arra, akinek meg szánom, nem ismeri. Magától azt az alternatív útvonalat nem is javasolja, így nehéz megmondani, hogy én a másik irányba szeretnék menni. Azonkívül, ha valamiért letérek az útvonalról(baleset kikerülöm egy kisutcával, vagy más), a megadott bázis utcákat figyelembe vehetné újratervezéskor. Persze, ha lenne ilyen lehetőség. Nem megállni akarok egy-egy köztes címen, csak bizonyos utakat érinteni.
Példa, hátha ismerős a környék:
XVIII. Ker. Béke tér. Etele útra fő tervezési vonalak. Ki Vecsésre, rá a gyorsforgalmira, hungária, lágymányosi híd, vagy egyenesen befelé az üllőin ugyanoda. Ezzel szemben én a nagykőrösi felé mennék, át a mester utcán, a lágymányosiig. De én hiába ismerem az útvonalat, másnak nem tudom megadni, vagy nem tudom hogy kell, hogy ne legyenek közben "megállók", amikhez visszaterel, ha rossz irányba fordulna. -
bzoley
veterán
válasz
huncutka1029 #16150 üzenetére
De ha csak úticélt adok meg, nem arra tervez, amerre én szeretnék menni.
PistiSan:
Majd ismerkedek még vele, ha a kezmbe kerül, de a start, és a cél között, csak egy plusz gombot láttam, amit aztán a térképen kijelölhettem. Választás nem volt, hogy mi akar lenni. Egy sárga zászlót rakott oda.
Történetesen ismerek egy útvonalat, amit az igo véletlenül sem tervez még megközelítőleg sem. Két bázisponttal rá tudtam venni, hogy jól tervezzen. Párom viszont nem ment le egy felüljáró mellé, kvázi eltévedt. Nem lett volna gond, mehetett volna tovább egyenesen, ha újratervez a cél felé,de az igo minden áron vissza akarta fordítani az elhagyott ponthoz. -
bzoley
veterán
Urak!
Nem lehet valahogy megadni saját útvonalat köztes pontok nélkül?
Mindig azt képzeli, hogy a köztes pontokon meg is akarok állni, és ha másfelé mennék egy-két utcával, nem cél felé akar navigálni, hanem a köztes pont felé. Ez így nem túl kényelmes. -
bzoley
veterán
De látja, ha odaírod a nevét. Nem megmagyarázni kell, hanem az alapelveket elolvasni.
"Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra, akkor azt ne több hozzászólásban tedd, próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Fűnyíró topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest