Keresés

Aktív témák

• LVXXX

tag

válasz Dexter68 #37 üzenetére

A hétvégén nekem is volt egy ilyen szemetem. 1 órás munkával ki tudtam irtani.
    Lépések:
    (1) Vírus keresés (legújabb frissítésekkel - talált is néhányat)
    (2) Ad-Aware futtatás (szintén a legújabb frissítésekkel - kb. 60 új bejegyzést talált)
    (3) Itt jön a legnehezebb rész, mert ez manuális.
    - Registry-ben HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun- ban keresel teljesen ismeretlen programot amely a system32-ben van. Ne próbáld meg itt törölni, mert azonnal visszaírja magát, csak jegyezd fel a nevet, és a file dátumát. Nézd meg a system32 könyvtárban milyen file-ok vannak az elöbbi dátummal (nagy valószinüséggel meg lehet különböztetni a Windows file-októl: pl. windows file-ok 2002.xx.xx , problémás file-ok 2004.xx.xx ), illetve a feljegyzett programhoz tartozik-e dll, vagy egyéb file (a név valószinüleg ugyanaz lesz mint a a program neve). Nálam a név egy értelmetlen karaktersorozat volt + 32.exe (abcdef32.exe).
    - ezeket a file-okat most még nem tudod törölni.
    - újra kell indítani a gépet parancssoros módban és törölni kell a file-okat DEL paranccsal.
    - Ezek után újraindítás normál módban.
    - Registry-böl törölni a problémás Run sorokat.
    - IE kezdölap beállítás IE indítás nélkül.

Nálam bevált, azóta nem jött elö.

• Out

addikt

válasz Dexter68 #37 üzenetére

A megoldas egyszeru es nagyszeru :D

A vezerlopult -- rendszerben, keresd meg a rendszervisszaallitas menut, es ott kapcsold ki a visszaallitast. Ezutan irtsd le a virust a HijackThis-sel, vagy barmivel ami jolesik. Ezutan restart gep, es megoldodik a problema. Utana visszakapcsolhatod a rendszervisszaallitast :D

Aktív témák