Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Tikakukac #95392 üzenetére

Lehet sokan foglalkoznak vele, de akkor meg nem reklámozzák magukat kellőképp. Mondom, utolsó rakat ilyen gép ide vagy oda, mocsok nagy igény lenne ilyesmire, csak az emberek nem tudják hová kell vinni az ilyen gépeket.

Abban igazad van, hogy a rendszergazda igénytelensége is ez a lejelszavazás, berakják a gépterembe a default BIOS-os gépet, pedig alapból kéne lennie rajta rendszergazdai jelszónak. Nem azt mondom, hogy minden ilyen gép iskolai, de én ilyen amerikai topikokat olvastam, ahol rendesen ki volt tárgyalva a téma. Még arra is emlékszek, hogy ilyen jelszókiszedős faszit is megkerestek, de elhajtotta őket a vérbe, hogy dobják ki az alaplapot.

Mondjuk X220-ban amúgy is megéri alaplapot cserélni, egész olcsón lehet bele vadászni i7-2620M-es vagy i7-2640M-es procis alaplapot, ezeken legalább USB3 és SATA3 port is van. Csak arra kell figyelni, hogy a megvett alaplap ne legyen szintén lejelszavazva. Én is cseréltem az X220-amban, és bár csak jelképesen erősebb proci az i7-2620M mint az előtte benne lévő i5-2520M, de bőven megérte, csak az SSD-s bootidő lecsökkentent 2 másodperccel (5-ről 3 mp-re minimál Linuxszal), hogy az SSD kevesebbet vár a procira, meg külső SSD-nél sem mindegy az USB3 port.

Új hozzászólás Aktív témák