Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• scarbantia

aktív tag

válasz HSM #60389 üzenetére

Számomra komoly érv a minél nagyobb dpi érték. Szövegnél persze hátrány, de képeknél nagyon jó.
    A papírkép nagyítása 3-400dpi. A jelenlegi kijelzőmé 133.3dpi. Minél nagyobb felbontásom van, teljes képernyőn annál több képpontot látok egy adott fotóból, tehát sokkal több részletet egyszerre, és a kis képpontok miatt annál élesebb, annál papírszerűbb az élmény.

Tipikus hiba alacsonyabb dpi-s monitoron, pl. arc retusálásnál, hogy az egész képet nézve nem látszik a hiba.
    Ha belenagyítok igen, de nem mindig szkenneli végig az ember a képet 1:1-ben, vagy ha igen, sokkal könnyebb nem észrevenni a dolgot, mintha a teljes képet nézem, és látom a hibákat.
    Ugyebár teljes nézetben egy algoritmus összevonja a pixeleket, így adott részletek néha kiesnek.
    Aztán a nagyított/nyomtatott papírképen meg ott éktelenkedik a hiba, mert 300dpi-n naná, hogy látszik.

Képeket mutogatni a megrendelőnek meg kifejezetten jó egy nagy dpi-s monitoron. Persze egy fotókönyvvel még jobb, de az legtöbbször csak részben opció.

• FoxiestFox

félisten

"Minél nagyobb felbontás, persze, annál szebb, csak értelme nincs."
    Wat'?
    Az az értelme, hogy szebb. Ez a kijelzők értelme. Most újdonságot mondtam? :DDD
    A felbontás növelése király dolog, nem véletlen készítenek egyre nagyobb felbontású paneleket telefonokba, tabletekbe is. (Igaz, azokat közelebbről nézi az ember, így fontosabb a részletgazdag kép.)
    Egy HD panel előnye egy kisebb felbontásúhoz képest már csak a betűk rajzolatának finomságán is meglátszik, nemhogy fotókon, videókon...
    Nem tudnék mit kezdeni egy 1280-as, vagy 1366-os notival, egyszerűen élvezhetetlen az a felbontás nem csak DTR gépnél, még szubnotinál is... És akkor még munkáról nem beszéltünk.

(#60396) Chaser: Sajnos mindkettő, én meg is szabadultam tegnap a Chrome-tól, sehogy sem volt jó már. :(
    Az Opera viszont meglehetősen pozitív, az viszont érdekes, hogy lesz*rja, milyen színprofil aktív, a Windows alapbeállítását használja.. képnézegetésre így pocsék, csak nem tudok elszakadni a FFoxtól.

• Chaser

legenda

Erre annyit mondok, x61t-m volt, 12" 1400x1050, mai napig visszasírom...:)
    Mobil fényképező meg ide nem illő példa, de ezt te is tudod.
    Ha valaki találkozik egy ügyféllel amin egy 30 millás házról mutogat képeket, sajnos nem fér be a táskájába a 23" monitor. És nem feltétlen irodában találkoznak, a világ egyre mobilabb, saját példámból tudom.

Tikakukac: Mondta valaki hogy natívban kell használni, mindig, minden körülmény közt? :P Nem hiszem. Szakiknak meg azt üzenem, nálam böngésző, excel, bármi ami natívon kicsi, felnagyítás alá kerül. Viszont mégsem olyan, mintha egy hitvány HD kijelzőn nézném, mert a betekintési szögek és színek megmaradnak, a felépült kép nem pixeles, ennyi. Ha meg fényképet nézek, vagy filmet, esetleg játszok azzal a két játékkal amivel szoktam az megy natívban. Nem kell ezt túlbonyolítani sztem.

Új hozzászólás Aktív témák