Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
Számomra komoly érv a minél nagyobb dpi érték. Szövegnél persze hátrány, de képeknél nagyon jó.
A papírkép nagyítása 3-400dpi. A jelenlegi kijelzőmé 133.3dpi. Minél nagyobb felbontásom van, teljes képernyőn annál több képpontot látok egy adott fotóból, tehát sokkal több részletet egyszerre, és a kis képpontok miatt annál élesebb, annál papírszerűbb az élmény.Tipikus hiba alacsonyabb dpi-s monitoron, pl. arc retusálásnál, hogy az egész képet nézve nem látszik a hiba.
Ha belenagyítok igen, de nem mindig szkenneli végig az ember a képet 1:1-ben, vagy ha igen, sokkal könnyebb nem észrevenni a dolgot, mintha a teljes képet nézem, és látom a hibákat.
Ugyebár teljes nézetben egy algoritmus összevonja a pixeleket, így adott részletek néha kiesnek.
Aztán a nagyított/nyomtatott papírképen meg ott éktelenkedik a hiba, mert 300dpi-n naná, hogy látszik.Képeket mutogatni a megrendelőnek meg kifejezetten jó egy nagy dpi-s monitoron. Persze egy fotókönyvvel még jobb, de az legtöbbször csak részben opció.
-
"Minél nagyobb felbontás, persze, annál szebb, csak értelme nincs."
Wat'?
Az az értelme, hogy szebb. Ez a kijelzők értelme. Most újdonságot mondtam?
A felbontás növelése király dolog, nem véletlen készítenek egyre nagyobb felbontású paneleket telefonokba, tabletekbe is. (Igaz, azokat közelebbről nézi az ember, így fontosabb a részletgazdag kép.)
Egy HD panel előnye egy kisebb felbontásúhoz képest már csak a betűk rajzolatának finomságán is meglátszik, nemhogy fotókon, videókon...
Nem tudnék mit kezdeni egy 1280-as, vagy 1366-os notival, egyszerűen élvezhetetlen az a felbontás nem csak DTR gépnél, még szubnotinál is... És akkor még munkáról nem beszéltünk.(#60396) Chaser: Sajnos mindkettő, én meg is szabadultam tegnap a Chrome-tól, sehogy sem volt jó már.

Az Opera viszont meglehetősen pozitív, az viszont érdekes, hogy lesz*rja, milyen színprofil aktív, a Windows alapbeállítását használja.. képnézegetésre így pocsék, csak nem tudok elszakadni a FFoxtól. -
Chaser
legenda
Erre annyit mondok, x61t-m volt, 12" 1400x1050, mai napig visszasírom...

Mobil fényképező meg ide nem illő példa, de ezt te is tudod.
Ha valaki találkozik egy ügyféllel amin egy 30 millás házról mutogat képeket, sajnos nem fér be a táskájába a 23" monitor. És nem feltétlen irodában találkoznak, a világ egyre mobilabb, saját példámból tudom.Tikakukac: Mondta valaki hogy natívban kell használni, mindig, minden körülmény közt?
Nem hiszem. Szakiknak meg azt üzenem, nálam böngésző, excel, bármi ami natívon kicsi, felnagyítás alá kerül. Viszont mégsem olyan, mintha egy hitvány HD kijelzőn nézném, mert a betekintési szögek és színek megmaradnak, a felépült kép nem pixeles, ennyi. Ha meg fényképet nézek, vagy filmet, esetleg játszok azzal a két játékkal amivel szoktam az megy natívban. Nem kell ezt túlbonyolítani sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- EAFC 26
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- További aktív témák...
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AM 5 procik! Kèszleten! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem hiszem. Szakiknak meg azt üzenem, nálam böngésző, excel, bármi ami natívon kicsi, felnagyítás alá kerül. Viszont mégsem olyan, mintha egy hitvány HD kijelzőn nézném, mert a betekintési szögek és színek megmaradnak, a felépült kép nem pixeles, ennyi. Ha meg fényképet nézek, vagy filmet, esetleg játszok azzal a két játékkal amivel szoktam az megy natívban. Nem kell ezt túlbonyolítani sztem.