- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
Számomra komoly érv a minél nagyobb dpi érték. Szövegnél persze hátrány, de képeknél nagyon jó.
A papírkép nagyítása 3-400dpi. A jelenlegi kijelzőmé 133.3dpi. Minél nagyobb felbontásom van, teljes képernyőn annál több képpontot látok egy adott fotóból, tehát sokkal több részletet egyszerre, és a kis képpontok miatt annál élesebb, annál papírszerűbb az élmény.Tipikus hiba alacsonyabb dpi-s monitoron, pl. arc retusálásnál, hogy az egész képet nézve nem látszik a hiba.
Ha belenagyítok igen, de nem mindig szkenneli végig az ember a képet 1:1-ben, vagy ha igen, sokkal könnyebb nem észrevenni a dolgot, mintha a teljes képet nézem, és látom a hibákat.
Ugyebár teljes nézetben egy algoritmus összevonja a pixeleket, így adott részletek néha kiesnek.
Aztán a nagyított/nyomtatott papírképen meg ott éktelenkedik a hiba, mert 300dpi-n naná, hogy látszik.Képeket mutogatni a megrendelőnek meg kifejezetten jó egy nagy dpi-s monitoron. Persze egy fotókönyvvel még jobb, de az legtöbbször csak részben opció.
-
"Minél nagyobb felbontás, persze, annál szebb, csak értelme nincs."
Wat'?
Az az értelme, hogy szebb. Ez a kijelzők értelme. Most újdonságot mondtam?
A felbontás növelése király dolog, nem véletlen készítenek egyre nagyobb felbontású paneleket telefonokba, tabletekbe is. (Igaz, azokat közelebbről nézi az ember, így fontosabb a részletgazdag kép.)
Egy HD panel előnye egy kisebb felbontásúhoz képest már csak a betűk rajzolatának finomságán is meglátszik, nemhogy fotókon, videókon...
Nem tudnék mit kezdeni egy 1280-as, vagy 1366-os notival, egyszerűen élvezhetetlen az a felbontás nem csak DTR gépnél, még szubnotinál is... És akkor még munkáról nem beszéltünk.(#60396) Chaser: Sajnos mindkettő, én meg is szabadultam tegnap a Chrome-tól, sehogy sem volt jó már.
Az Opera viszont meglehetősen pozitív, az viszont érdekes, hogy lesz*rja, milyen színprofil aktív, a Windows alapbeállítását használja.. képnézegetésre így pocsék, csak nem tudok elszakadni a FFoxtól. -
Chaser
legenda
Erre annyit mondok, x61t-m volt, 12" 1400x1050, mai napig visszasírom...
Mobil fényképező meg ide nem illő példa, de ezt te is tudod.
Ha valaki találkozik egy ügyféllel amin egy 30 millás házról mutogat képeket, sajnos nem fér be a táskájába a 23" monitor. És nem feltétlen irodában találkoznak, a világ egyre mobilabb, saját példámból tudom.Tikakukac: Mondta valaki hogy natívban kell használni, mindig, minden körülmény közt?
Nem hiszem. Szakiknak meg azt üzenem, nálam böngésző, excel, bármi ami natívon kicsi, felnagyítás alá kerül. Viszont mégsem olyan, mintha egy hitvány HD kijelzőn nézném, mert a betekintési szögek és színek megmaradnak, a felépült kép nem pixeles, ennyi. Ha meg fényképet nézek, vagy filmet, esetleg játszok azzal a két játékkal amivel szoktam az megy natívban. Nem kell ezt túlbonyolítani sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Gran Turismo
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 1 i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 4G modem
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 3 Ryzen 5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD IPS / 1GB dedikált VGA
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 3 i7 / 16GB / 512GB SSD / 2 az 1-ben érintőkijelző / WQHD IPS
- Lenovo ThinkPad T14s i7 / 32 GB RAM / 256 GB SSD / Full HD IPS
- HP EliteBook 650 G9 12. generációs i5 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Dell Latitude 9410 // i7 10. gen. // 16/356GB // Számla + Garancia //
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest