-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #81933 üzenetére
Nálam csak 8540p van most, azt néztem, teljesen jó. Ráadásul itt messze van a router, net is gyengusz. Intel 6200 wlan, gyári drivert toltam rá. Van egy kis 10MB körüli, nem szuttyog annyit mint az inteles nagy telepítő, de azzal sem volt hibája.
Illesztőprogram dátuma 2011.08.03.
Illesztőprogram verziója 14.2.0.10
Ha kipróbálná valaki T410/510-zel, amennyire rémlik azokban is ez van. -
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #81917 üzenetére
Biztos van gyári új, de azokért horror árat kérnek.
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #81915 üzenetére
500-ashoz vettem anno palmrestet, a színe kicsit más volt mint a többi eredeti elem. Vagy azért mert más gyártósoron ment, vagy mert ugy. volt. De ha ugy. is bajt nem csinál mint egy töltő/akku esetenként.
-
Chaser
legenda
Ez már szubjektív. Nekem a billzet x220-on bejön, a kis pilács tökéletesen bevilágítja. USB3 nem érint mert i7 verzió és van Egy generációval újabb, cpu kevesebbet eszik. Igp szinten kb oly mindegy, előzőhöz képest gyorsabb de érdemi játékhoz kevés. Aki filmezik htpc szinten annak jól jön hogy az előző hibáit javították. 75-ért ha nem fake hirdetés vicc az a gép is az biztos.
Tikakukac Kipróbálom ha előttem lesz pár nap múlva. Eddig neteztem vele, filmet néztem, nem láttam semmi gondot. Itt az ára a lényeg, 70-ért vicc SSD-vel és kb a legfullosabb konfigban. 63-ért meg HDD-vel még nagyobb vicc
TN paneles nincs 50 alatt, nincs miről beszélni. Bármelyik 12,5" TN-re 10 kört ver ha van ghost effekt akkor is. Gyanítom ezek kifogynak a nagykerből aztán volt nincs egy darabig megint x220 ilyen áron/konfiggal.
jss 2,2Ghz-es cpu-t 1080p már meg tud fektetni, bitráta függő.
dying_star Az intel ott még nem tudott dxva-t, az nvs140-en meg nem jól működött. Ennél marad a core-avc, az amennyire tudja kiaknázza a cpu-vga párost.
-
Chaser
legenda
Már x230 is van aprón boltból 75k-ért
mondjuk nem kellene, csak ha hozzám vágnák
-
Chaser
legenda
válasz
#01758976 #81865 üzenetére
Ha nem lett volna ez a lehetőség lehet én is megléptem volna a panel cserés dolgot, de így kimarad
és ha nagyon akarom még mindig cserélhetem , kijelző magában 20k biztos a gépből. Ráadásul FPR palmrest, 3g modem - el lehet adni ha nem kell vkinek -, i7-USB3, ezt most nem lehetett kihagyni nah
adabra Nagy eséllyel csapágyas lett. Aprón bontásból nézz hozzá, sztem úgy jössz ki legjobban. Ha valaki lakik a közeledben és tud segíteni úgyis rád ír.
Paszta cserétől sokkal jobb hőmérsékletek lehetnek. Nagy mértékben függ attól, most mennyire jó a paszta.szerk: Dhampir "Gyárilag az összes x220 és x230 ami IPS bomba. Folt és pixelhibás minden második, idővel csak rosszabb lesz." Ööö...az ugye megvan, hogy bármelyik panel lehet pixelhibás és foltos bármikor? Én alfánál csak egyet láttam, többire nem is voltam kíváncsi mert hibátlan. Vett más is, nem tudok panaszról. Ha gané panelek lennének bennük már ott virítanának a hirdetéseknél. Pixelhibára tudtommal sehol nincs garancia, kivéve ha gyári garis és ott is a gyári policy érvényes. Felhősödés is ue. a téma, nagy disznóságnak kell lenni hogy ne hajtsanak el vele. TN-eknél is lehet/van ui. hiba.
-
-
Chaser
legenda
válasz
beloadjoker #81852 üzenetére
Van. IPS már elfogyott.
-
Chaser
legenda
Mekkora vicc már, 8540-ekben nemhogy a kijelző szebb, de pwm mentes a vezérlés. Az összes fokozaton hullám mentes a kép kamerán is
na az utódaikban már nem
-
Chaser
legenda
válasz
SG3rg0 #81734 üzenetére
x201-nél biztos nem hangosabb. Kis gép, csodák nincsenek. T400/500 a leghalkabbak közé tartoznak. Billzet ua. mint előbbieknél, több mechanikával szerelték, ki kell fogni. Nem tudom milyen az enyém, de nagyon jó. 70-ért van aprón IPS paneles i7-es, SSD-vel, nem sokat gondolkoznék rajta.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81709 üzenetére
Jó tanács: autót ne vegyél
qnadam Képe lehet szebb más revnek, valamivel talán élénkebb színek, de jól körbenéztem, legjobb ilyen TN-t is csúnyán veri, nincs miről beszélni
Néztem rajta filmet is, színeket átnéztem, PS-ezni is lehetne vele ha nagyon kell. Mondjuk egy kalibrálás biztos dobna rajta, de kihagyom. Tiedben sincs white spot vagy hasonló randaság?
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81705 üzenetére
Ruhát azért hordasz?
ha a ráfordított időt is nézzük azért nekem is volt olyan cuccom amin bukdácsoltam, meg bukdácsoltam máshol is, idő kérdése valahol úgyis buksz, kicsit/nagyot/még nagyobbat, felesleges ezen rugózni. Kenyér amúgy jó példa, fogalmam nincs mennyi az ára, legyen pl 200ft, ha odajönne valaki hogy eladná 1ft-ot nem adnék érte, ég tudja mit csinált vele
de mondjuk telefon is ugyanez, lehet havonta eladni/másikat venni, akkor talán nincs bukta, csak fél életed rámegy. Ruha? Veszel egy nike cipőt 20-ért, add el aznap 15-ért akkor már ügyes vagy
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81693 üzenetére
Akkor kifogtam
Bár vett más is és nem panaszkodott. Új genes akkukból LG vagy sanyo a jobb? Sanyo van benne, egész jól bírta az éveket. 500-as időkből ilyen állapotút nem láttam ennyi idősen.
szerk: Wolfskin Nincs ám, csak i7 verziókon. Expresscard kártyával orvosolható éppen akinek kell.
-
-
Chaser
legenda
válasz
BigBlackDog #81656 üzenetére
Ennyire. Már 30-as széria sem remekelt túlzottan. Szervize se a legjobb, ha nem is annyira pocsék mint a konzumer lenovoké. A dellek sem hibátlanok, de ott még van egy színvonal, garancia pedig egészen más világ náluk. Vegyél egy új szériás TP-t, 1 év múlva mondd el a tapasztalataidat
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #81616 üzenetére
Lehet, max fél 0,5W-tal
ati05 Nincs ott para. Akku meg azért van hogy gépben legyen.
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #81589 üzenetére
Nekem is olyan, mintha egy technolos pötty lenne a bal sarkában, de lényegtelen, sztem csináltatok rá fedlapmatricát, az nem kopik
6 cellás akku, nem lötyög, ezt se értettem
crucial m300. Eddig kb csak akkuról használtam, cpu 1600-ra szabályozva, 1x pörgött fel a venti 2000 fölé, tpfc lehet nálam se lesz. Tapipadot nem használom, sztem is vacak gombokkal együtt, de a csikló és gombjai jók
-
Chaser
legenda
Teljes ciklus több kis részletből is összeáll. Károsodást okoz ha kilövi magát a gép mert elérte az 5%-ot ami már necces, de visszakapcsolod. Gyakorlatilag mélykisülési merénylet, ha olyan állapotban marad sztem 1 hónap nem kell neki és teljesen meghal. Azonnali visszatöltéssel csak néhány % bukó van
-
Chaser
legenda
95-öt szoktam beállítani, általában panasonic akkujaim vannak, hát x220-szal ennek sajnos vége
Néha felengedem maxra is, több száz ciklusos pana is volt így 100%-os. Amennyire tudom maxra nem tölti fel 100-nál sem, pár %-ot ráhagy, ahogy lefelé is. Lenti tartomány túllépése okoz károsodást erősebben, akár egyszeri akcióval is 2-5%, próbáltam, panasonic se díjazza. Ettől független lehet az övé is 100%-os.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #81511 üzenetére
Volt T510 LG ami a 90wh körüli érték helyett 110-et írt, volt egy amelyik 120-at is. Nem sokáig voltak nálam így nem teszteltem fake info-e vagy valóban annyi. Mostaniak már sokkal korrektebbek mint a régebbiek, sanyok is.
simonjoe Ott nagy disznóság van. Cpu-t nem húzza valami háttérben?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Nem hiszem, nagyon elenyésző számban vannak a jobbik LG panelek, néhány %. Szóval sejtelmem nincs mi lehet a titok
Sőt, jut eszembe. Volt nálam 2008.12-es T500. Abban a jobbik LG panel volt. Gyakorlatilag az első 500-asok közül lehetett. Természetesen még nem a szétlyuggatott billzettel. Következő évjárat amiben láttam már 2010-es, 2. havinál volt a legtöbb ilyen, legtöbb=néhány.Akinek kell sztem startoljon rá a kis x220-ra amíg van. Tényleg elég korrekt pedig panelre finnyás vagyok
Oldalsó bevilágítások is nagyon minimálisak, gyakorlatilag jobb szélen alul látok csak valamit fekete háttérnél.
Nem volt még i7-es notebookom, de a tudat....érdemes volt kivárni, asszem ez a konfig kimaxolt mindenben.
-
Chaser
legenda
Az a gond típusra ugyanazok. CCFL-nél azt gondoltam maga a fénycső más, de a LED-esnél passz. Bár ezen az elven lehetne srgb a white helyett, de akkor megint az van a típus mért azonos. Alátámasztani jobban nem tudom, egymás mellé tettem őket és egyértelmű a különbség.
Optimusos 510 nyilván van ha mondja lenovo, csak nagy eséllyel hozzánk nem jutott belőle. De ez kb mindegy, only nv-vel sincs semmi gondja a gépnek, max egy kicsit többet eszik idle. -
Chaser
legenda
Itt jön be az amivel kevesen találkoztak, nagy számok törvénye
T500 LG-ből is két fajta van, de típusra azonosak. Egyiknél teljesen lila homogén beütésű a fekete, mint az IPS-eknél, másiknál szürke "felhős", foltokban van. 510-nél is hasonló, de ott mindkét verzió lilás, csak a ritka jobban. Egy darabot láttam amiben szintén a jobb verzió van, itt csücsül a polcon
Konkurens 8540p-nél viszont szinte mindnél ez a verzió van. Ami érdekes, hogy ezeknél a pwm villogás is minimális. 8540-nél nem fáradt a szemem érdekes mód, tegnap ránéztem kamerával, gyakorlatilag állóképet látok, nincs hullámzás.
Ezt az optimus 510-et meg sztem hozzánk nem szállították, eggyel csak találkoztam volna már ha igen. Legutóbb szinte csak 2011 utáni gépeket teszteltem be, volt 2011.05-ös is, de optimus sehol.élőflóra DP-n 2,5k, korrekt kép. Hogy milyen monitor kell neked kell tudni. Nekem 24-es profi grafikus hp van, ccfl és qrta jó
Monitor csak 1920x1200. Volt nálam egy 30"-os 2,5k-s verzió is, na az brutál.
qnadam Nem néztem, enyém elég korrekt. Matrica nyom van palmresten, fedlapon is valami hasonló. Pad és billzet eléggé matt, ha használták akkor dokkolón. Többit nem néztem, ez rendben volt. Kijelző volt a legfontosabb.
r3dsnake 7-9 óra sztem. Nyilván felhasználás függő. 2560-ban néztem múltkor fullos 9-est, brutál üzemidőket írt. Gondolom egy ilyen kicsi 10-15Wh körül elvan óránként. Alulfesz nincs, viszont a cpu órajelet winben állíthatod, minél kisebb órajel annál kisebb a hozzá társított fesz is. 2ghz környékén is teljesen korrektek ezek.
-
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #81440 üzenetére
Megnézem
De hátha mást is érdekel.
-
Chaser
legenda
Alfánál van x220 ips-sel, i7, 120-as ssd, 92-93k. Nem is rossz
-
Chaser
legenda
válasz
FerNandor #81430 üzenetére
Ha SSD-t raksz bele tegyél fel mod BIOS-t, alapból sata1-et tud a lapja, a moddal sata2-t. Az már rendben van. Háttértárnak meg kb bármelyik mai vagy pár éves értelmes HDD jó. De ha csak magában gyorsabb HDD-t veszel már az is nagy előrelépés a gyári után, azok valami rettenet lassúak.
-
Chaser
legenda
válasz
FerNandor #81426 üzenetére
Az már iszonyat lassú lehet, új korában se volt gyors. Videót nézd meg core avc-vel, T60-nál gond nélkül vitte a legtöbb 1080p-t is. Mpc-hc kell lejátszónak hozzá. Beruházni ilyenbe nem érdemes már crystal hd-t, főleg ha nvidiás verzió. HDD/SSD viszont vihető tovább következő gépbe is.
szerk: GM965 - intel, de akkor se költsd erre a gépre, csak amit lehet vinni a következőbe, a dekódert is lehet, csak újabb gépnél már nincs értelme használni, és nem is 100%-os a működése, x évvel ezelőtt jó alternatíva volt, de azóta egy T61 kb 20-25k lehet
-
-
Chaser
legenda
A win serial növeli, a recovery nem
egyébként meg ahogy mondták sokkal gyorsabb mindenféle hülye sallang nélkül rendszer mint amit készen adnak. Szűz win fel, bedriverezed, aztán lemented imagebe valamivel, bármikor visszatölthető. Ez kicsit elegánsabb és hatékonyabb mint a recovery.
-
Chaser
legenda
válasz
^Clown #81316 üzenetére
Francia91 nevére keress rá, összeszedte egy helyen melyik pwm verziót és drivert érdemes letölteni.
szerk: meg is van
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #81244 üzenetére
Kértél róla pöcsétes papírt amit hivatalos szerviz aláírt? Ha nem, akkor azért annyira ne legyél nyugodt
Életben nem hallottam olyat, hogy szerviz azt mondja cseréld koma, mert az úgy megy
mindenesetre eredeti panelt megtartanám. Gar bővítés sztem nem feltétlen éri meg, bár ártól függ amúgy.
Tikakukac Egyre gondoltunk
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #81230 üzenetére
Nem kéne, el kéne adni és venni egy T500-at minimum
61-eknél alig drágább de jóval modernebb. Felépítésre/minőségre meg kb ugyanaz.
Gondwana Két dolog nyilván összefügghet. Lehet, hogy oldalanként 2x4 chipes 8 gigás moduloknál van 1066mhz, és 1x4 chipeseknél meg nincs. Az biztos, hogy első gen core i-vel bezárólag nem ment 1x4 chipes nálam kb semmiben, sandytől felfelé meg minden megy. Az mondjuk vicces volt, mikor két uo. 3. gen elitebookból egyikben ment adott ram, másikban nem
Mindezt megfejelve hp matricával.
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #81221 üzenetére
5 év múlva meglátjuk mennyire voltak rendben
Amikor már az elején horror sztorik vannak nem túl sok jót sejtet. Nincs értelme békebeli IBM-hez hasonlítani őket, de az elég gyászos hogy 1-2 konzumer hozza azt a szintet, sőt van ami le is hagyja.
-
Chaser
legenda
válasz
jjeahh #81173 üzenetére
Ha legoztál gyerek korodban akkor nem nagy valami. De leírtakból sztem rendben van a gép. Esetleg bepróbálhatsz manual beállítást pl 2-es fokozaton. Megnézel egy terhelős tesztet hogy bírja vele. Egyébként semmi baj nincs ha megy folyton a venti akár nagyobb fokozaton ha nem zavar a hangja. Idővel csapágyas lesz és cserélni kell, pár ezer ft-os történet.
-
Chaser
legenda
Biztosan, de ennyire csak nem. Mondjuk részemről vagy 15", vagy 12-13, 14-est soha nem szerettem, nagy tapasztalatom nincs velük. Talán csak T60-ból volt olyanom, ott ha jól rémlik ua. a hűtés van mindkét verzióban.
Közben meglett a teszt, 55 perc aida stressz alatt sem érte el cpu mag hőfok a 80 fokot, 23-25 fok lehet benn. i5 540, turbo nem volt. És 10 másodperc alatt 60 fok alá hűlt minden. De majd hétvégén egymás mellett összeeresztem az 510-zel, legyen a külső hőmérséklet is teljesen egyforma. -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #81160 üzenetére
T510-nél játék alatt sincs 90 fok semmi. Na jó lehet, ha a külső környezeti hő 40+ fok akkor befigyelhet. i5 de a fentebbi i7 is két magos. Ennyire trágya lenne a 410 hűtése? 8540p sem melegszik nvs5100-zal, az pedig már 128 bites vga.
8540p-n megnézek most egy aida stresszt, kíváncsi vagyokHétvégén 510-et is meglesem. Azért lekapcsolgatni nem kellene egy T410-nek sem sztem aidatól.
-
Chaser
legenda
válasz
rundll32.exe #81109 üzenetére
2x-est nem, de érezhetően pörgősebb a rendszer mint 2 maggal. 510-zel nem nyúlsz mellé. Jobban érződik már rajta a lenovo keze, de még teljesen vállalható. Az nv-s verziótól nem kell félni hogy nem lekapcsolható, alig fogyaszt. 9 cellás jó akkuval akkuval 5 órát elmegy.
Tim82 Van egy 11.02-esem polcon, megnézem. Bár nem rémlik, hogy bármelyiknél lett volna optimus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Quadro FX 570 eladó
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged