- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
azbest #112199 üzenetére
Csak hogy meglegyen, a dock kimenete kompatibilitási list: link
Azt kihagytad, hogy a nem TB3 USB-C-be dugva a dokkolót, azért nem megy a HDMI, mert olyankor az USB-C-n megy a HDMI videó jele, és csak a TB-be dugva lesz meg a DP1.2 MST, a "sima" USB-C-be dugva nem, mert az HDMI 1.4a-t fog kapni csak.
-
vicze
félisten
válasz
komyka #112182 üzenetére
Lehet attól függőben, hogy mit gondolsz letiltás alatt.
A meghajtó látszani fog oda vissza, konkrétan letiltani egy meghajtót nem lehet a BIOS-ban.
F12 és a Boot Magnerrel tudod váltogatni melyik bootoljon. Lehetnek esetleg bonyodalmak az alap Windows bootloder miatt, azt nem tudom hogy kezel két telepítést. -
vicze
félisten
válasz
Grampy #112138 üzenetére
3500U a 8/8.5 Gen Intek i5u-vel van egy szinten, némileg magasabb fogyasztás mellett.
Ha az említett Intel elég akkor az AMD is.
4750U teljesítménye több mint a duplája 3500U-nak, így nézd a dolgot.Azt hozzátenném, hogy az LowPower display-t én nem ajánlanám annyira fotóra, mert borzasztó lassú tud lenni a válaszideje attól függően milyen panelt fogsz ki, nagyon össze vissza tud mennyi a fényerő sajnos, ezt mindenképp külső monitoron csináld, semmi képp se bízz az LP színeiben.
AT-s s jelölésű modellek RAM-ja nem bővíthető, így ezt is vedd figyelembe a leírt feladatokhoz, mert kellhet bőven attól függően mit csinálsz.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112057 üzenetére
"kis pénzmag"
Más az elképzelésünk a kicsiről.
-
vicze
félisten
válasz
Penguin95 #112047 üzenetére
Laptopban azért könnyen megeshetnek problémák.
Először is tudod kell nagyon mit csinálsz, és megérteni, hogy egy csöpp és rövid zár elég könnyen. Pl. szerintem kevesen pasztának úgy, hogy lehúzzák az aksi elemet és kisütik a kondikat. Szóval szerintem nem elsősorban a kifolyás, hanem inkább a véletlen csöpp a probléma.
Másrészt ugye a laptop heatsink-ek borzasztó rosszul illeszkednek és elég sok LM kell, hogy jó legyen az érintkezés, itt a probléma a vékony felülettel, könnyen lehet, hogy nem elég.
Az érintkező felület elég porózus réz, ami sokkal rövidebb idő alatt reakcióba lép a galliummal és viszonylagosan gyorsan romlik a teljesítménye is, akár gyorsabban mint a hőpasztáknak.
Ideális esetben nickel bevonatú réz hűtővel kell használni a folyékony fém pasztákat.És most ezt olyan mondja aki AS5-öt használ laptopban szóval nem mondhatom, hogy nem szeretem az izgalmakat.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #112027 üzenetére
Inkább kedvem lett Undergrouddal játszani.
-
vicze
félisten
válasz
_Petya_ #112015 üzenetére
Ez elég általános probléma volt úgy 6-8éve, és BIOS-ban volt opció váltani, de azóta már full autóhaikusan kezelik ezt. Intel gen 5. óta nincs már az opció, és az egyik port szokott autó váltó lenni.
Több T14 és még egyikkel se volt gondom. 2.0-ás drive és egér is megy gond nélkül mind a két USB-A-ban.
BIOS frissítés megvolt? (És egyéb FW.) -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #111986 üzenetére
Én a reset hole-t sajnos viszonylag gyakran használom és használtatom, még tényleg egyetlen 1x se fordult elő, hogy ne működött volna, megnyomod 10mp és ennyi.
4gen-től legújabbig mindegyiken csináltam és mindegyiken működött. Kifejezetten aksi problémákat megoldott épp a napokban T480-on. -
-
vicze
félisten
válasz
Gondwana #111978 üzenetére
"szét kellett kapni, hogy a belsőt is lehúzzam"
Erre van minden belső aksis gépen a emergency reset hole. Szóval nem kell szétszedni, és egyik aksit se kell kivenni."Win10 alatt eleve nincs normális billentyűzetes shutdown shortcut"
Beállítod hogy a power gomb kikapcsolja? -
vicze
félisten
válasz
Giovanny #111951 üzenetére
Max bontott gépből valahogy kioperálva és bepattintva.
Ugye annak csak az a feladata, hogy ne csússzon ki a kábel semmi más, pusztán elméletileg, működik gond nélkül nélküle. Ha emlékeim nem csalnak igen szorosan van benne, és ha vissza tudod értelmesen operálni, talán jó lesz.Azt hogy miért kellett tisztításhoz kivenni a billt, pass. Mögé kb. egy szem por nem megy be. Kivenni meg berakni kínszenvedés.
-
vicze
félisten
válasz
barnam_ #111882 üzenetére
Eléggé úgy tűnik, hogy az Optimus okozza, ha anélkül megy rendesen.
Az "OS detection for Optimus" be van nyomva? Mert akkor lehet, hogy Linux esetén érzékeli, hogy nem támogatja és automatikusan diszkrétre rakja, Windows-on meg marad Optimus és ezért látod a különböző viselkedést. -
vicze
félisten
Hm, hogy mik vannak, és USB-C és még cserélhető is.
-
vicze
félisten
válasz
metal01 #111818 üzenetére
Előbb telepítsd fel a legújabb firmware-t. link (szól ha már fent van)
Majd utána próbáld a SW-t. linkAz hogy Vantage nem ajánlja fel a 17-es FW-t arra enged következtetni, hogy fent van a legújabb, de ha valamiért régebbi 16-os verziójú a TB FW, akkor arra nem fog felmenni a 17-es SW.
Illetve ha mégis valami nagyobb hiba van akkor ezek adnak majd értelmesebb hibaüzenetet a semmihez képest.
Mindenképp szedj le minden más TB drivert vagy kapcsolódó SW-t. -
vicze
félisten
Úgy látszik tegnap nem sikerült válaszolnom...
L = Vastagabb, nehezebb, kisebb aksi, nincs TB, gyengébb kijelző, akár jóval kisebb CPU.
Anyaga PPS helyett PC/ABS kopogósabb rosszabb tapintás, EMEA-ben az alusat nem forgalmazzák.
Röviden ennyi, és ezek éppen a konkrét különbségek. Nyilván egyéb specifikációban mint pl. 2,5" hely, vagy 2db DIMM eseti lesz épp az évjárat függvényében. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111801 üzenetére
Igen PL1/2-t nem néztem akkor még, az lehet difi. Gyártó nagyjából csak ezt állítgatja thermal miatt.
@Feralheart: A datasheet el van írva a "+", az "or" kéne legyen.
Egyéb iránt, lényegtelen. A specifikációban azok a méretek vannak, amik amiket a Lenovo kínál. Ugyan úgy bele megy egy 8TB-s 2280, vagy 1TB-s 2242 is.Az más kérdés, hogy csak a B+M Key-es NVMe 2242 fog belemenni a WWAN-ba semmi más, abból meg eddig csak WD SN520-t láttam(ezt adják gyárilag is).
Szerk: Úgy néz ki még van InnoDisk 3TE6, de az is max. 512GB.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111798 üzenetére
Alap minden friss installok.
Nagyon mélyen nem mentem bele idp hiányában, a szintetikus tesztek tökre ugyan azt köpik, szinte semmi különbség ilyen szempontból. Pár hét múlva jön vissza egy X1C akkor lehet megnézem jobban. Kezdődik 6 és 7 gen leszerelése, így lesz mind szórakozni. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111792 üzenetére
Arra nem reagáltam, mert 1000 oka lehet igazából, csak tényleg meglepődtem én is mikor először talapszataltam a különbséget, pont az ilyan max CPU-s dolgoknál az egyik még használható másik meg nyög, CPU használat azonos és mégis más az élmény.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111790 üzenetére
Csak hogy tudd az 5300U és az 5500U között akár 20-30% difi is lehet. Illetve ott ahol a T460s már döcög a X1C G5 meg se rezzen és és érezhetően gyorsabb mindenben. Nem mérhető, hanem csak érezhető, és fogalmam sincs miért van így, de ezt általában tapasztalom az X1C-eknél.
-
vicze
félisten
Here we go again...
Erre mondják, hogy örökzöld. -
vicze
félisten
válasz
thgergo #111744 üzenetére
Ezek 15$-os Alibaba cimkézett hubok, nyilván eme minőséget képviselve, küld vissza a fenébe ahhonnan jött. (Az hogy az eladó még odahazud egy TB3-t khm...) Ezeket ennyiért árulni eléggé bicskanyitogató.
Személy szerint semilyen értelmes minőségű hub vagy dockkal nem volt problémám.
@fattyu: Hát DisplayLinkeset 100%, hogyy nem vennék.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111696 üzenetére
A power módok se mindegyek, az LP kijelzők aksiről energiatakarékosra állítva lehet olyan mint amit mondasz, elég széles skálán mozog a válasz idejük.
A másik opció a 300nit nem sokkal roszabb, a X13 esetében a 4K OLED nyilván overkill, a G2-nél most a 16:10-re váltás miatt azért sok minden változott, majd kiderül javult-e. -
vicze
félisten
válasz
atus72 #111693 üzenetére
Rossz topik, nem Thinkpad. 300-as van.
-
vicze
félisten
válasz
vargas0502 #111606 üzenetére
Welcome to Brexit.
Csak sima Áfa+vám és vámkezelés...
-
vicze
félisten
válasz
Picco #111603 üzenetére
Nem olcsóbb, nincs közöm hozzájuk, de szállít M.o.-ra.
-
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
vicze #111577 üzenetére
Egy kis magyarázat, hogy miért nem elég egy random i7-1185G7 teszt. Ezeket nyilván megnéztem, de a szórás hatalmas. 70%-nyi difi van egyes konkrét modellek között, ezért lenne jó egy konkrét teszt, hogy pontosan mit alkotott Lenovo.
Te jó ég, ránéztem a US oldalra, a T14G2 2500$-nál kezdődik.
, T14 G1 972$.
A UK Áfá-s ár 1700$ átszámítva azonos konfigra, valamit egy kicsit elírtak a US oldalon asszem... -
vicze
félisten
válasz
Regirck #111580 üzenetére
Hogy értsd. Az alaplapra forrasztott minden, a kártyás rendszer már csak a P sorozat egyes típusain van.
A komponensek helye ott van az alaplapon, "csak" a következőket kell tenni: Beszerezni a chipeket GPU+RAM + rezisztorok, megfelelő helyekre beforrasztani mindent, felülírni a firmware-eket a megfelelővel és még pár "apróság". Szóval semmi túl bonyolult.
-
vicze
félisten
ThinkPad T14 Gen 2 Intel teszttel találkozott már valaki?
7 napos szállítással rendelhető már. Ha közel van a G1 AMD-hez akkor megérheti. -
vicze
félisten
válasz
Sanyi.mTs #111571 üzenetére
Csak kiegészíteném a többieket.
A support dokumentum nem frissítik többnyire. Pl. a gép kiadásának pillanatában nem létezik egyáltalán 4GB-s modul, így pl. a CPU hiába támogatná, nem lehet belerakni, így a dokumentumba a 4GB max. kerül pár év múlva kijön a 4GB-s RAM modul és onnantól már lehet 8.
Ez igaz sokkal később is 8GB-s, 16GB, 32GB modulokkal, mind jóval az adott modellek megjelenése után váltak elérhetővé, így a hivatalos oldalon nem minden esetben a valóság szerepel. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #111559 üzenetére
Ugye Lenovo már bejelentette korábban szóval nincs meglepetés.
Megint ők kapják elsőnek, mondjuk 4000-es PRO-ból is csak HP gyártott senki más.
Inteles megint csak 4mag lesz a Core i7-1185G7 mint max.
Core i7-1185G7 - Cine20 - ~2500
AMD Ryzen 7 PRO 5850U - Cine20 - ~3600
Elég sokat behozott az Intel, legalább a workstation-ök már nem fognak olyan hülyén kinézni. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111556 üzenetére
AMD-s gépem nem tud TB-t sima USB-C és 1.4, az USB-C specifikációjában is ez van.
De igen igazad van az 10gen U-sok csak eDP-n tudják a 1.4-et... HDMI 2.0-t ennek ellenére még tudna ha nagyon akarnák. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111554 üzenetére
Amit TP-knél csinálnak az szörnyű. Az még talán meg tudom magyarázni, hogy a T-s model-en 2.0 és 1.4 van, az L-en meg 1.4 / 1.2 ugyanazzal a CPU-val. De mikor az Intel 10gen-es tudja a 2.0 és 1.4-es akkor nem értem, hogy miért adják csak 1.4 és 1.2 párosban, tök érthetetlen.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #111356 üzenetére
Valahogy úgy érzem előbb lesz Inteles Gen2, mint AMD's Gen1...
"Your order is expected to ship from our factory in June due to parts shortage."Tudja esetleg valaki, hogy Intelt szállítanak 6héten belül vagy az is ez?
Mindeközben Laptopsdirect 699-re csökkentette a P14s AMD-k árát és egy darabot nem adtak el 2 hét alatt.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111499 üzenetére
A profilban a Wireless adapter setting-nél on battery max performance-ra rakni?
Csak ötlet.
Vagy az Eszközkezelőben, a kártya tulajdonságainál van pár Power beállítás. -
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111386 üzenetére
Továbbra is ez megvan csinálva?
"Enable the dock
To enable the dock when connected to the computer for the first time, do either of the following:
• Confirm the change when prompted if you have the administrator privilege.
• Enter the ThinkPad Setup program (BIOS) and go to the Config menu. Select Thunderbolt(TM) 3 ➙ Security level ➙ No Security."Többi kör a BIOS és minden FW frissítése a dock-on.
-
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111378 üzenetére
4éve vannak TB-s és USB-C dokjaink és lecsukva használom a gépet miota az eszemet tudom. A probléma a BIOS beállitások, meg tudom oldani régi dockon is, hogy ne legyen boot alat kép a külső monitoron, ez egy BIOS beálliás alapból. Egyszerűen számodra rosszul van beállítva.
Még egyszer a sleep az power beállítás és semmi köze a dockhoz, egyszerűen más a két Windows beállítása a power settingsben ennyi és semmi több. Hiába irod le hogy a másik géen más volt a beállítás.
A laptop monitora a lecsukás során a hall szenzortól kapcsol ki odaraksz egy mágnest ugyan ugy kikapcsol. -
vicze
félisten
válasz
Gaben92 #111374 üzenetére
"Windowsig nincs kép"
Akkor ott valami nincs jó beállítva a BIOS-ban, bár nem a workstations TB, de se TB-s se USB-C dokkolóval nem volt ilyen gond. Magán a laptopon pl. mindenképp kell legyen kép."ahhoz szoktam, hogy csak akkor megy sleep-be ha nincs dokkolón"
Olyan nincs, hogy dokkolón van/nincs dokkolón, csak olyan, hogy tápon van nem tápon van. Ez is Windows 10 beállítás csupán, semmi köze a dokkolóhoz. -
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111330 üzenetére
A gomb esetén nem, azt rohadt nehéz leszedni, nagyon utálom.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111285 üzenetére
Hm azon még nem volt alap a felcserélhetőség?
Nekem pl. tök alap hogy van média vezérlés a billen, a dedikáltat hiányolom a legjobban az asztalomról, meg a rohadt jobb gomb menü, grrrr.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111282 üzenetére
Tehát Crtl+PageUp/Down. Nem mondanám, hogy hatalmas művészet a mellett lévő Crtl-t (Strg
)használni, és egy csöppet többet használom a PageUp/Down-t mint a tab váltást.
De milyen szentégtörés, ez hogy a T60-on ilyen Fn média gombok vannak? -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111280 üzenetére
Miben különbözik a funkcionalitásuk?
Mondjuk úgy elég jól megy a német. -
vicze
félisten
válasz
azbest #111277 üzenetére
Az F billentyűk funkcionalitása elég gyors ütemben hal ki. A legtöbb user még Shift-et se tudja mire jó, nem hogy az F gombokat és kb. a Crt+C/V a billentyűkombinációk teljes tudása. Sajnos ezt elég széles körben tapasztalom.
Továbbra is a számítógépek használata, sokkal szélesebb körben terjed-t el, és ezzel együtt bizonyos dolgokra való igény is elég drasztikusan megváltozott, erre reagálnak a gyártók.
Kinél is van külön médiasor még? És miért nincs? Biztos mindenki azt akarja?@MrPetya19: Nézz meg egy Sony/Vaio-t.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111270 üzenetére
"Mármint miről van szó?"
Tagolatlan F sor."lapozógombok voltak a kurzorok mellett"
Igen PageUp PageDown a nevük. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111268 üzenetére
Csak ez a W az egyetlen, amin én nem láttam, régiekből nem tudom melyiknek nincs még, de amikkel találkoztam mindegyiken volt, némileg kisebb de van, pont amilyen a X1C G3-on.
A jobb egérmenüt sose hiányolja senki, pedig az egy nagyonhasznos funkció nekem.
"hogy a pg-up-down lent van a kurzor mellett"
A régin is ott van, csak és 100x jobb hely neki mint külön, a duplikációt szüntették meg ezzel. Ezt hiányolom a legjobban egy 105-sről. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #111264 üzenetére
Szerintem laptopon megszokod, amúgy is nyomott minden. Nekem volt egy MS 105-ös amin isten tudja, miért de nem volt tagolás és 5év után is mellényomtam...
-
vicze
félisten
válasz
Regirck #111260 üzenetére
Csak a műanyag pöckök, rohadt macerás azt a kettőt kiszedni. Vagy épp olyan volt a tolerancia, hogy könnyen kijön vagy iszonyat szenvedés benyomi őket, egész pontosan nem lehet, és a alját kell kifelé feszíteni. Találkoztam mind a kettő esettel, akkor derül ki ha leszeded.
Minden más egyszerű és nem nagyon van mit elrontani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hová lett 1000 mAh?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-12.gen. 30+ típus!!!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged