- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #14680 üzenetére
Köszi az érdeklődést! Addig is TOZ X40-ét tudom a figyelmedbe ajánlani
-
^Clown
addikt
A nap találós kérdése: vajon mi történhetett ezzel a szerencsétlen T60-nal?
audi100td: azt hittem, hogy nVidia VGA-val szerelt gépet veszel. De ez sem rossz, szerintem a 86K korrekt, főleg 4Gb RAM-mal.
-
^Clown
addikt
Kár, hogy egyelőre nem lehet tudni a 32Gb-os árát. Kell egy HDD az UltraBay-be, plusz egy ilyen 32-es SSD, 2Gb RAM, és újjá is születik a gép
Nagyon zsear!
Amúgy gondolatolvasó vagy, pont ma akartam megkérdezni Google barátomat a témában.
audi100td: gratulálok a T61-hez! Mondjuk nagyon meglepett, hogy csak SATA1-et tud, mondjuk amíg nem SSD-síted, addig tökmindegy. Majd számolj e róla, mégis milyen felszereltésgű gépet kaparintottál meg.
Garibővítéshez: tudtommal csak abban az orszában tudod bővíteni a garit, ahová a gép lokalizációja szól. Tehát német gépnek csak Németo.-ban lehet a gariját bővíteni. -
^Clown
addikt
válasz
audi100td #14553 üzenetére
HDD cserénél nem ugrik a gari.
Hogy mire figyelj oda? Elsősorban arra, hogy a BIOS-ban található Type és S/N egyezik-e a gép alján találhatóval, illetve a Parts Lookup-pal össze kell hasonlítani a gépet. Ha más benne pl. a kijelző, akkor az már gyanús.
Ezen kívül pedig arra kell figyelni, mint egy átlagos használt gépnél: pixelhiba, zsanérok, melegedés, ház állapota (repedés, törés), billentyűzet, venti állapota. Ezekből a pixelhibára figyelj a legjobban, mert az bosszantó, ha csak otthon veszed észre, ráadásul nem biztos, hogy gariban kicserélik a kijelzőt. -
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
Dr. Akula #14514 üzenetére
72. oldalon le van írva, mi micsoda.
Tehát az a probléma, hogyha kiveszed az akksit, visszateszed, bekapcsolod, se kép se hang, csak a "Z betű" világít? BIOS-ba sem tudsz belépni?
Szerk.: ja látom, közben leírtad, mi a szitu. Hát, eddig nem sok jóval kecsegtet a helyzet. Ha nem oldódik meg, akkor vidd be a szervizbe, majd megmondják, van-e rá gari. Pedig elvileg a gép alján ott kéne lennie a Type és S/N-nek...
Esetleg ha hagyod a gépet pár percig, nem hallod közben, hogy bejelentkezik a Windows-ba? Lehet, hogy a kijelző szállt el.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
Attee76 #14487 üzenetére
Hardverapró (pl. vele vedd fel a kapcsolatot), Vatera / TeszVesz, Expressz, Aprónet, esetleg eBay. Vadászni kell, nem lesz egyszerű menet.
Az Ultrabay-es "pöcsölést" én sem értem, mi vele a gond... Szerintem nagyon jól ki van találva, ha nem kell az ODD, akkor mehet a helyére egy vinyó (-> nagyobb tárhely) vagy akksi (-> nagyobb üzemidő). Zsír ez így, ahogy van.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Feltűnően olcsó T400 bukkant fel az apróban. Aki kapja, marja, de csak ésszel
Van Dell laptopja is, hát nem tudom, kicsit "túl szép hogy igaz legyen" kategória.feelgood: ja, akartam is írni, hogy mostanában ne nagyon dobjátok fel a T61 / T400 / T410 -eteket.
-
^Clown
addikt
Lehet, hogy a táp rakoncátlankodik. Nézd meg, hogy a hálózati kábel rendesen be van-e dugva a töltőbe, illetve a konnektorba. Ha van másik táp, próbáld ki azzal is a gépet, hátha. Az nem lehet, hogy pillanatnyi áramszünet volt, csak nem vetted észre más elektromos készüléken?
-
^Clown
addikt
válasz
ficere #14368 üzenetére
Tedd fel a System Update-et is, futtasd le. Ha nem talál szükséges frissítést, akkor driver uninstall, és tedd fel még egyszer.
Másik ötlet: alapból nem biztos, hogy feltette a drivert! Lehet, hogy csak kicsomagolta a C:\Drivers könyvtárba. Keresd meg, és indítsd el az .exe-t.
ABE: egyik pillanatról a másikra? Eddig nem csinálta?
-
^Clown
addikt
válasz
omiki57 #14254 üzenetére
Gondolom a T60-as HDD-je SATA1-es, a T500 pedig már támogatja a SATA2-es HDD-ket, de mivel van visszafelé kompatibilitás, ezért mennie kéne. Babonából én sem merném visszatenni. Kicsit fejtsd ki, milyen HDD-t szeretnél: gyorsat, nagyot, csendeset? Esetleg SSD-re váltanál?
Nagyon sokan elégedetten használjuk a Western Digital Scorpio Blue (5400rpm -> lassabb, cserébe halkabb és kevesebbet fogyaszt, nő az akkuidő)) és Black (7200rpm -> gyors, viszont egy picit hangosabb) vinyóit, tudom ajánlani. Apróban nézz körül, korrekt áron adják. Ezek SATA2-es vinyók, 100%, hogy mennyi fognak a gépedben! -
^Clown
addikt
válasz
sbazsi #14159 üzenetére
Szerintem ne hergeld magad tovább, ez 100%, hogy hw hiba sajnos. Érdekes hibajelenség, szerencsére nem gyakori. Te pont belefutottál, sajnálom...
CD-ről bebootolt Ubuntu vagy más linuxszal próbálkoztál már? Bocs, nem emlékszem pontosan mindenre, annyi mindnt leírtál már. Ha igen, és ott is rakoncátlankodott az usb, akkor fix, hogy alaplap. Elszállt a déli híd
-
^Clown
addikt
Az X40-X41-ekben szépen mennek ezek a KingSpec-ek, úgyhogy csak bátran
lajosx: szerintem tök jó az az akksi, talán a Power Manager-t kéne újraraknod, vagy szintén ebben a programban kicsit körülnézni az energiagazdálkodásnál (pl. Maximum Battery-re állítani, és úgy megnézni, mit tud).
-
^Clown
addikt
válasz
Balintt #14067 üzenetére
Sajnos ez a zizegés nehéz ügy... Nekem a Dell laptopom csinálta, de baromi hangosan, szerencsére garis volt, alaplapot cseréltek benne. Nem szűnt meg a hang 100%-ra sajnos, de ki lehetett bírni. A szervizesek azt mondták, hogy a gyenge minőségű kondik, tekercsek (is) okozhatják...
-
^Clown
addikt
Srácok, akinek kell a fa alá olcsó IBM X40, az csapjon le gyorsan. Ennyiért ajándék.
ROBOTER: itt nem tudunk segíteni, ellenben ebben a topikban igen!
-
^Clown
addikt
válasz
BalaNce87 #14054 üzenetére
Az 5400-as (Blue) halkabb, kevesebbet fogyaszt (tehát tovább bírja akkuról), viszont lassabb. A Black (7200-as) gyorsabb, cserébe hangosabb.
A Blue-t tőle pl. 8K-ért megveheted, megbízható srác.
Kéne egy külső rack, amibe bele tudod tenni az új notivinyót, és átghostolod, ahogyan audi100td leírta. Biztosan van külön topik, melyik programmal érdemes csinálni, én a Norton Ghost -ról hallottam jókat.
-
^Clown
addikt
válasz
BalaNce87 #14049 üzenetére
Szia!
320-as Western Digital Scorpio Blue (5400rpm) vagy Black (7200rpm) -et tudom ajánlani, megbízható, miniségi cuccok.
Mostanában eléggé lement a T61-ek ára (szerencsére), szvsz. ha magyar a bill., integrált X3100-as a VGA, és marad a 80-as vinyó, 75K-80K-nál többet nem fognak érte adni. Ha van még rá valamennyi gari, az plusz 5-10K-t jelent.
-
^Clown
addikt
válasz
breako #13996 üzenetére
Próbálj meg egy MemTest -et lefuttatni. Beteszel egy pendrive-ot, elindítod a MemTest fájlját, kiválasztod a pendrive-ot, rátelepül. Utána a BIOS-ban kiválasztod a boot sorrendnél, hogy a pendrive-ról bootoljon, és automatikusan elindul. Ezzel ki fog derülni, hogy hibás-e a memória. Érdemes min. 12 órát futtatni, de ha tutira akarsz menni, akkor 24 óriáig futtasd.
Ha jó a memória, akkor sajnos valamiért nem hajlandóak együtt működni, ez előfordul sajnos. Érdemes két ugyan olyan modult betenni a gépbe.
-
^Clown
addikt
- Nézd meg Aida-val (Everest) az akksi állapotát, nekem gyanús, hogy kezd kipurcanni.
- Power Managerben nem állítottad át véletlenül azt, hogy meddig töltse fel az akksit?
- Ha ezek sem vezetnek eredményre, akkor lehet, hogy a töltésvezérlő kezd meghülyülni, de reméljük nem. -
^Clown
addikt
válasz
jeffwaters #13979 üzenetére
Szia! Így elég valószínűnek tűnik, hogy meghibásodott a DVD-ROM. Itt az apróban lehet találni elég olcsón DVD-ROM-ot, kicsit drágábban már DVD-RW-t is.
Van olyan lemez, amit beolvas? Az is lehet, hogy "válogatós" az olvasó, elég régi darabok már. -
^Clown
addikt
A héten megérkezett a PCMCIA CardBus 2 x USB 2.0 kártya. Írtam róla egy rövid beszámolót, ahogyan azt ígértem
koti: ez a te topikod, ott többet tudnak segíteni.
Tudtommal valahogyan 20K körül van a garibővítés, és 1 éven belül (az alap gar. lejárta előtt) bármikor bővítheted plusz 1-2 évvel. Szvsz. mindenképpen ajánlott, az 1 év kevés. -
^Clown
addikt
válasz
Balintt #13973 üzenetére
Valószínűleg az ún. High pitch noise nevű problémával találkoztál. Nem egyedi eset, gyakran előfordul. Viszont a kivált okok különbözőek. Van, ahol a pl. tápellátás környékéről ered a zizegő hang. Nálad szerintem a processzor okozza. Elvileg meg lehet szüntetni az RMClock nevű programmal, Google-lal keress rá, mit hogyan kell benne átállítani.
-
^Clown
addikt
Linux-guruktól kérdezném: Debian linux-szal (5.0) vajon kibékülne az X41-em? Van valakinek tapasztalata?
-
^Clown
addikt
Egy kis off:
-
^Clown
addikt
válasz
MoVieFaN #13709 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, akkor egy ATi Radeon 7500-as VGA van a gépedben. Sajnos ezek a chipek hajlamosak leválni az alaplapról (egész pontosan elgyengül a forrasztás). Lehet javíttatni, de rizikós, nem biztos, hogy használni fog (tegyük hozzá gyorsan, általában működni szokott!). Ha van időd meg energiád, akkor érdemes utánajárni, és elvinni egy szakszervizbe, ahol BGA-reflow -val vagy rework -kel foglalkoznak. Ha nincs, akkor dobd fel az apróra, szerintem hamar elviszik.
-
^Clown
addikt
válasz
Antonio #13639 üzenetére
Ha zajos, akkor az sajnos súlyosbodni fog idővel - de hogy milyen mértékű lesz a romlás, azt nem lehet előre megmondani. Ki kell venni a ventit, portalanítani, plusz "bezsírozni" (ebben nem tudok segíteni). Nem 100%, hogy használni fog, de meg kell próbálni. Ha nem, akkor irány az eBay, annyira nem vészesen sok egy új venti (persze az itthoni árszinthez képest).
-
^Clown
addikt
válasz
Antonio #13625 üzenetére
Próbáld ki a következőt, amikor "ciripelni" kezd: a füledhez emeled a notit (közel a gép szellőzőnyílásához), és előre-hátra döntögeted a notit (tehát kitéríted a vízszintes helyzetből). Ha felerősödik a zaj akkor, amikor megdöntöd, akkor szinte biztos, hogy a ventiből jön a hang.
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #13539 üzenetére
Amúgy is csak 3Gb ramot kezel az X60/X60s, szóval szerintem felesleges lenne 64bites op. rendszert használni.
Cyberpunk: akkor szerintem X60s-t keresgélj, mostanában már elérhető áron vannak. Néhány hónapja még pofátlanul magas árak röpködtek, emiatt nincs most X60s-em.
-
^Clown
addikt
Van egy ilyen 72W-os IBM töltőm jóccsón (T4x, X30, X40, R50 szériákhoz jó), ezermestereknek vagy hangos helyen dolgozóknak tökéletes választás: [link]
-
^Clown
addikt
X40-X41-T43 júzerek figyelmébe, akik Windows 7-et használnak: tök véletlenül bukkantam rá erre a kis programra, amivel elvileg aktiválni lehet az Aero-t. Én XP-t használok, szóval nem tudom kipróbálni. Ha leteszteltétek, írjátok meg, működik-e!
Íme a program: Aero Enabler 1.0.0.1
-
-
^Clown
addikt
válasz
Gondwana #13383 üzenetére
Az asztal is meg van görbülve (ahogyan a régi asztalok szoktak, a közepe "lóg" egy kicsit). Természetesen a notit kipróbáltam másik asztalon, illetve a padlón is, mindig a jobb sarka emelkedik el. 180 fokkal megforgattam az asztalon, és még úgy is a jobb sarka van a levegőben.
-
^Clown
addikt
Hehh, mindig szolgáltatnak meglepetésekkel a IBM-ek
Az X41-emnél észrevettem, hogy a jobb első sarka (ahol az IBM logó van) a levegőben lóg az asztalon használva. Egy darabig nem foglalkoztam vele, azt hittem, hogy az új gumitalpak nem szimmetrikusak. Ma este gondoltam nekilátok "szintbe reszelni" a lábakat. Nézegetem a talpakat, mivel azt hittem, hogy a HDD takarónál található láb magasabb, és emiatt lóg a noti másik sarka a levegőben. De nem, az bizony egy szintben van a bal sarkával. Hát akkor mi a fene lehet? Először el sem hittem, de maga a gép el van vetemedve. Hogy ezt hogy csinálta, azt nem tudom, de ha kicsit távolabbról éles szögből "belenézek", látszik, hogy a jobb alsó sarka egy kicsit eláll, méghozzá felfelé, ezért nem ér le a lába az asztalon használva.
A téli bejglievés időszakára úgyis be volt tervezve más egy szétszedés (ventipucolás miatt), remélem hogy rájövök, mi miatt van elvetemedve a gép. Remélem addig nem fog bekrepálni az alaplap, nyilván nem tesz neki valami jót ez a feszített pozíció.
Találkozott már valaki ilyen problémával egyébként? Van ötletetek, mi miatt lehet? Egy korábbi "mesterember" már szétszedte a gépet, ez látszik, mert a kijelző alatti egyik műanyag elem nincs rendesen a helyére rakva, könnyen lehet, hogy emiatt van feszültség a gép házán, és ez húzta fel a sarkát.
-
^Clown
addikt
Ha valakinek van elfekvőben 1Gb-os DDR1 333Mhz (PC2700) modulja (akár két darab), vagy esetleg 512Mb-os, írjon rám (X40-be kellene). Köszi!
-
^Clown
addikt
Már baromira idegesített, hogy a space és a bal ctrl gombjaim az X41-en csálén állnak (az alsó felük nem volt szintben, felfelé álltak). Megnéztem, hogy az eBay-ről pontosan mennyiért is lehetne hozzájutni új gombokhoz. Majdnem 5$ darabja, plusz 2 dolcsi szállítás. Kicsit sokalltam, ezért túrtam egy leírást, hogyan is kell szakszerűen kiszedni a billentyűket:
1.) a billentyű bal felső sarkánál kezdjük a műveletet. Óvatosan benyúlunk a billentyű sarka alá, majd óvatosan felfelé, illetve picit magunk felé húzzuk a gombot. Közben a jobb alsó sarkát megtámasztjuk. Amikor kattanó hangot hallunk, elengedjük, itt végeztünk
2.) ugyan ezt a műveletet a billentyű jobb felső sarkával is végezzük el.
3.) kivesszük a gombot a helyéről.Visszaépítettem szépen mindkét billentyűt, nagyon jó lett. Magával a billentyűmozgató mechanikával jó sokat lehet szívni, ha az ember nem jegyzi meg, hogyan is volt eredetileg. Érdemes lefényképezni!
Egyedül a space gomb nem tetszik, ugyanis valamiért el van görbülve/vetemedve. A két széle felfelé "kunkorodik" egy kicsit, plusz kicsit hangos, de nem vészes, kibírom.Van egy gyanúm, hogy már az X4x széria esetén is léteztek más-más billentyűzet-típusok. A másik két családi X40-ben 100%, hogy másik fajta billentyűzet van. Sokkal simábban, pontosabban járnak a gombjaik, pedig az egyik X40-en már ki vannak fényesedve a gombok, annyit használták korábban. No mindegy, ez van, így is nagyon jó
Más: megrendeltem a 2 portos USB 2.0 Hub to CardBus PCMCIA adaptert, 7.98$-ért. remélem még Karácsony előtt itt lesz, ha van rá igény, beszámolok róla.
-
-
^Clown
addikt
Nincs megkötés az ultrabay-nél, akkora vinyót raksz bele, amekkorát akarsz. De - ebben nem vagyok biztos - arra figyelj, hogy a nagyobb kapacitású vinyók vastagabbak (pl. 750Gb-os 2,5"-os HDD), ez tudtommal nem fér bele az ultrabay-be. Illetve belefér, csak a gépbe nem tudod majd betolni.
Szerintem az Intel X25-M SSD-t nézegesd. Jó áron van, megbízható, gyors. Mi kell még?
-
^Clown
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest