- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
neil_mullen #85255 üzenetére
át kell rakni a dvd-ről...
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85238 üzenetére
zenbookra mindenképp a 10k-s noname fhd panellel
szerk: Van abbol UHD DreamColor UWVA IPS - az nagyon dícséretes, épp tegnap láttam 1500Ł-os konfigba nem jutott
hagyjuk már
utánanéztem ennek a panelnek, ilyen irdatlan fosch a világon nincs, semmi fekete, szürke homogén az egész, kontraszt fogalmát sztem nem ismeri, és ez gyárilag ilyen és ez jó600-700k-s zenbooknál meg pláne
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85236 üzenetére
lehet, de kb semmi innováció nem kellene hozzá, ami nem kis pénz megspórolása
siker meg garantált, gyanítom nem csak 50k-s darabszámnál
ennek nem lenne ellenfele - lazán adhatnák mai legújabb széria árán, akár felette is -
egy új mai modern szériának van sok más gyártótól is konkurenciája, de ez nem az a történet -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #85233 üzenetére
ok, csak nem vagyok hülye, pedig osztán' nem tanultam marketinget...azt sem
Tim82 én is akartam venni egy olyat, de már nem találtam értelmes panelt bele így passzoltam
annál a panelnél hiba terén részemről zero tolerancia van, szóval nem hiszem hogy lesz már olyan gépem
nemrég egy t60p ips tulaj 8560-at vitt, lehidalt mennyire jó gép, ok panel nem olyan jó, de az övé már felhős volt, pixelhibás, és két nap múlva közölte már nem ülne az évekig szeretett t60p elé mert rájött nagyon lassú volt, hangos, meleg és az "új" gép is hoz egy olyan szintet stabilitásban, csak másképp
így múlik el a világ dicsősége -
Chaser
legenda
van itt más is, csak nem reklámozta - nem én
-
van létjogosultsága, de nem munkára, legalábbis nagyon kevés dologra elég márTikakukac
nem tudom ez irónia volt-e...nem ismerem az ájfont', elvből nem vennék
de
a t60-at használók nagy része ma is hasonló munkakörben mozog, aki használt ips verziót tudja milyen volt
azt is tudja mennyire sz@rok az utódok sok mindenben
az akkori munkakörüket sokan már rég kinőtték, vezetők lettek, stb
50k kvázi limitált példányszámú 60-as gép mai hw-rel sztem bomba lenne, és innovációra nem kellene költeni semmit
frankenpad alapján tolhatnák retropad néven plnem lenne könnyű, vékony, modernizált, csak egy bomba 4:3 kijelzővel ellátott gép kvázi hangtalan hűtéssel - ha c2d-t letolta nyugisan, mai haswell v skylake sem izzasztaná meg -
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #85224 üzenetére
itt látszik mekkora pöts' a lenovo
legyártatnának 10-50k darabot ips 4:3 panelből, régi t60 házba mai hw-es alaplap, akku, többi körítés már adott, azzal foglalkozni se kellene, aztán gyííííííííí', iszonyat lóvét kaszálnának rajta kb 0 innovációval, de nem, mert pötsök' -
Chaser
legenda
jó, pénz nem számít alapon lenne nekem is lenne egy
csak úgy, bekapcsolnám néha "gyönyörködni" benne
majd összedobom a 15 éves ibm-et gyönyörködöm abbanmeg most a t500@c64-ben, na annak lett így egy feelingje
ha kijelző rajta van akkor is lehet épp monitorra kötni, de akkor elesett a belső billzet+pad használata, dokkon is, így meg a mobilitás esett ki, de lett egy varázsa a dögnek, teljes értékű pc beépített billzettel+paddal, hangkeltővel, kis térfogattal kis tömeggel
ebay worldwide, azok az árak nem ide vannak szabva -
Chaser
legenda
válasz
arcszesz #85218 üzenetére
nem úgy vettem észre, de majd megnézek egyet jobban
nem fájt tőlük a szemem az tény, de nem olyan jók színben mint a 8540 lg-jeTim82 ha kifejezetten 4:3-as kell, pénz nem számít, elég a gyenge hw akkor akár jó is lehet
nem tudnék már c2d-val napi szinten dolgozni, pedig nekem zömében csak excel táblák és weblapok kellenek a munkához
sztem már 4:3-ra se tudnék visszaszoknipedig volt idő amikor 16:10-re is alig tudtam rászokni utána...de már rég volt, 16:9 legyőzött
ez van
-
Chaser
legenda
nincs értelme horror áron, most néztem 8540w-ket, van már 80-90-ért k_Vad i7-tel, 8gb rammal fhd ips-sel...problem solved
lehet veszek is egyet, cpu-t eladom, elég az i5 bőven, aztán van egy jó gépem viszonylag olcsón
első genes i5 is meg c2d azért már erősen kiütközik, nem éri meg ennyit vackolni c2d-s konfiggal méregdrága panellel pláne -
Chaser
legenda
válasz
cuccos19 #85213 üzenetére
emlegessék
én is anno azt raktam fel ha jól rémlik, ritkán szokott rosszul rémleni
ha nem akarsz szenvedni frankenpaddal - sztem pár évet csúsztál vele, nem hiszem hogy értelmesebb 60-as ips panelt még találsz - akkor levadászol egy 8540w-t dreamcolor fhd ips-sel, vagy akár egy 8540p-t jóval olcsóbban, tn de legjobbak közt van, brutális dög még egy 60-ashoz képest is a ház és felépítés
8540w is van több db egész emberi áron és ezek pwm mentes kijelzővel vannak -
Chaser
legenda
válasz
Dr. Akula #85202 üzenetére
kingston nem is nagyon használ saját chipet, lehet egyáltalán nem, elpida, nanya chipeket láttam rajtuk
ez is biztos jó 500-asba:
Hynix HMT351S6EFR8A-PBszerk: cuccos19 ha jól rémlik mehet rá ez
T61, T61p, R61 (14.1" widescreen with IEEE 1394): 7732, 7733, 7734, 7735, 7738, 7742, 7744, 7751, 7753, 7754, 7755majd megerősítik a többiek
-
Chaser
legenda
ez hihi kategória
nem csak a 850-ben van ez a csoda panel, de a 450 probook szériában és zenbookban ishogy a hp-nál is elmentek már otthonról az biztos
"Looks like the new laptop is going to need a screen transplant before i can use it, it disapointing to have to dismantle a new £1550 machine!!"
de elvileg értelmesebb panellel is kitolták a zenbookot, tényleg nem normálisak -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85170 üzenetére
ott nem volt ha jól állítottad be, de ts sokkal barátibb volt, miután kipróbáltam többet rc-t elő se vettem
t500@c64, képek nem túl jók, nem sok fény volt ahol lőttem, a lényeg látszik
antenna kábeleket kell még megoldanom, de lehet a gép alján is jól ellesznek, majd kipróbálomugyanez a móka t510-zel már annyiból jobb, hogy dp-n továbbít hangot és ezen a monitoron van audio kimenet, amire ha hangfalat kötök egyből küldi ki a dp jelét, de az 500-as csipogói is használhatók böngészésre, nem kell külön kanócozni, bár valszeg ha nagyon akarom a jack csatit és meg tudom oldani valahova hátulra kivezetve ha külső hangszóró kell és ne legyen útban, vagy usb-s hangkártyával legrosszabb esetben
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85166 üzenetére
nem mondtam ilyet
"tudsz undervoltolni, de órajel csökkentéssel is jár
%-osan meg tudod adni winben mennyi legyen az órajel, adott órajelhez változik a feszültség is" > órajelenként különböző a fesz. - van ahol épp egyezhet - ha belövöd pl fix 2ghz-re a fesz. is kevesebb lesz mint magasabb órajelen, ehhez csak win energiagazdálkodás kell, a cpu "lelkébe" nem tud belenyúlni, ez egy megmaradt megoldás finomhangolásra
gondolom intelék a c2d-s alulfeszelős mókával foglalkozó bácsiknak szóltak hogy nagyon ennybennye' lesz ha nem hagyják abba a mókát, hogy tudnának így csoda ee cpu-kat eladni, külföldi fórumokon láttam azért ott se csak olyanok szaladgálnak akik benyalnak minden marketing rizsát
i3 vs i5 is gyakorlatilag majdnem ua. notebook szinten - na jó, i5 tud turbot ami használható halandó ember számára a többi ficsör' közül - viszont i5-nek azonos órajelhez általában mindig kevesebb fesz kell, mert gyárilag úgy adták meg, így akkuról is többet tud akár mint egy pentium ami sokkal gyengébb, de ha lenne alulfesz....de nincsszerk: Tim82 igen, fogyasztás és hőtermelés együtt jár, nagyon jó üzemidőt fut 510 is pl ua. akkuval mint 500, sőt többet is jellemzően - a,i lehet éppen a led-es megvilágítás miatt is, de azt meg kompenzálja - amik nálam jártak - az only nv vga ami nem lekapcsolható, míg 500-as intel vga-val sem ment többet
szerk, egyébként core i első gennek nagyobb is a hőleadó felülete mint a c2d cpu-nak, mobil fronton biztos, cpu rész magában is egy kicsivel ránézésre és az igp rész meg külön mellette van, sandytől felfele meg már egy magban van a kettő
egyik topikban mutattam egy képet, akkor ide is
alsó sor első gen mobil i5
felső sor első két db második gen, utolsó harmadik gen -
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #85163 üzenetére
tudsz undervoltolni, de órajel csökkentéssel is jár
%-osan meg tudod adni winben mennyi legyen az órajel, adott órajelhez változik a feszültség is
turbot ha nem akarod 99% és már nincs isnálam első genes i5 van ami jobban melegszik, de konkrétan lesz@rom, ha értelmes a hűtés nincs vele baj és értelmes a hűtés, 540m fixen 2,4G-n, mellette egy nvs5100 és semmi gondom, főleg most, hogy 5 éves kora óta először kapott egy újrapasztázást
510-est is pasztáztam egyet, anélkül se volt vele nagy gond, ott csak nvs3100 van, nem nagyon fűt, de pasztázás után már-már t500 szint ha nincs maxra fixálva a cpu hanem marad os-.re bízva a szabályzás, amin meglepődtem
ezt csak az urban legend miatt, miszerint első genes core i fűt mintazállat'jobban mint az utódok, tény, de nem jobban mint a c2d és nem mindegy milyen vga van mellette és milyen gép, nyomi konzumer öccáz' ft-os hűtéssel biztos nem ilyen hőmérsékleteket ad
-
Chaser
legenda
válasz
westlake #85159 üzenetére
ez az, amit business class szintén egy gyártó sem engedhet(ne) meg magának, se a lenovo, se hp se dell se fuji se más senki
konzumernél próbálkozzanak, oké
sajnos pont ott vagyunk mint a politikában, nem arra kell szavazni ki a jobb, hanem melyik a legkisebb rossz, business classnál is máz ez van, nem azt vesszük ami a legjobb, hanem amelyik a legkisebb rossz, szégyen
anno nem tudom hány pixel hibás t60 lehetett, nekem eggyel sem sikerült találkozni használtan, újat meg nem láttam
azt is kasztrálni kellene aki kitalálta, hogy egy pixel hiba nem pixel hiba, ennyi annyi adott területen belül, volt erre egy hasonlat, ha 1m autóból egy megy veled szemben pályán többi párhuzamosan, hogy tetszik?aki ezt a baromságot kitalálta azzal úgy kipróbáltatnám
nem a gyártástechre kell mutogatni, oldják meg, ha nem megy akkor meg ne tereljenek
kb olyasmi ha hiányzik egy gomb a billzetről használható marad? az, tehát ha gyári hibás a billzet v hiányos az úgy teljesen jó, mert használható, x területen belül nincs y hiányzó gomb akkor mehet a vevőhöz....
/vagy tennének annyit, ha pixel hiba van egyezzenek meg a panel gyártóval, ne kelljen vele bohóckodni, valakinek megfelel, de adják olcsóbban - azon ne legyen pofátlan haszon csak minimális - belehalnának? nem -
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85132 üzenetére
már láttam elég 8560/70-est hogy tudjam milyen panelekkel szerlték, ahogy mondod notebookhoz képest jó, de semmi extra, majd lövök azokról is videót 8540 mellett, ha láttál t500 lg-t, 8540 lg-p legalább olyan jó de inkább jobb is
8540 ilyen téren meg extra, ilyen téren is
ha azt nézem busines class és van értelmes panel, már erősen kérdőjeles utódok mért nem azt kapták meg, szórás nélkül
de ami a 850-ben van hagyjukremek új genes ultrabook lenne, ahhoz képest masszív hogy milyen kis vékony, jó felépítésű, jól szerelhető, hangzása sem rossz, akkut is ügyesen megoldották és elqrják az egészet egy 100k-s lenovo konzumer fhd tn panellel
ma talán megcsinálom a t500@c64-et
szerk: s3toraph nem kell, kikapcsolhatod, ramon mondjuk nem spórolnék, lassan gombokért adják boltban is a ddr3-at
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #85117 üzenetére
az biztos, ha fhd akkor ips elvileg, ha nem akkor meg értelmes tn-t raktak bele, 8570p nem kimagasló de elmegy, párat láttam belőle
510 vs 8540p-nél is azért van különbség bőven 8540 javára, ez ami a 850-ben van azt mondom elmegy 100-120k lenovoba, van annyiért fhd paneles, de egy 450k körüli businass eb gépbe? hihi
-
Chaser
legenda
soldi3r nem, nincs jó panel a 8670-ben sem, de még elmegy, a 8540-ben jó panel van, sőt
ha meg tudom oldani csinálok mind a 4 gépről egymás mellett egy hasonló vidit
tn mind, de...aki a 850g1-be ilyet bele mert tenni egy 1500eur-s konfiba...minimum kasztráltatni kellene -
Chaser
legenda
balról 8540p 1600x900 lg-p
jobbról 850g1 1920x1080 valami kínai noname gyártó /8540p>8560p>8570p>850g1/kommentár nélkül
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #85087 üzenetére
nekem bullshit marketing nélkül sikerül eladni mindent...
az jó, hogy a kollegák kevésbé látnak rá, az már nem annyira, hogy én se
itt van most a 850 g1, fhd, de naaaaaaa10 kört ver rá a 8540 hd+ pedig az is csak tn, 8560/70-esekben is jobb panel van, ennek mi értelme nem tudok rájönni
szerk: g2016
latency gond lesz, wifi/lan környékén kell szétnézni, van rá valami csoda gyógyír, sokaknak bejött - külön szálra kell tenni a wifi/lan-t , rákeresel megtalálod
latency wifi zene mp3 gond szaggat szavakra pl
w10 meg rejteget csodákat, lehet ott lesz a gond
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #85078 üzenetére
úgy a legegyszerűbb ha el akarod adni
nemrég volt szó talán e540 kapcsán van-e a biosban raid funkció
egy 850 g1-et nyomkodok és abban van - bár sok értelmét nem látom de legalább van - azért sata3 ssd és m2 vagy passz hirtelen milyen ssd hely van benne mellett nem is rossz, , ctrl-fn dolgot is ki lehet váltani, nem hackelt bios -
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #85075 üzenetére
8GB ram (2x4GB patriot) 128GB-os Samsung 830, 640GB-os vinyó ultrabay-ben - sztem ezeket add el, dobj bele egy 160-as vagy 250-es vinyót meg 2x1 ramot, a többit add el külön, úgy menni fog, egyben nem valószínű, legalábbis annyiért nem amit érnek - felbontás ráadásul alap, ami nem emeli az érdeklődők számát sztem, de netezős gépnek jó még szódával -
én elraknám inkább, 160-as vinyóval 2x1 rammal érhet kb 25k-t ha jó az akku, de 10 év múlva még sokat érhettöbbi cuccot meg eladnám külön
dvdrw 5db ára...gombok
ezekben a gépekben ha még működik is, már necces vele lemezt írni, és ez az utolsó gép amibe még jók tp fronton, más gépbe meg egyáltalán nem jók
szerk: Akos1994 szívesen
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #85066 üzenetére
belefér az, 30% árengedménnyel már talán
hyperspace törd ketté
mi használható még azokon a gépeken egyébként? meg úgy általában újakon, dellt kivéve
Akos1994 érdemes, már csak amiatt is mert ha jól rémlik optika helyén még csak sata1 csati van - bár ez nem biztos -, de hdd biztos jobban érzi magát a keretben
szerk: meg ha bármiért ki kell venni egyszerűbb mint a hdd helyéről - és menet közben sem gond -, ssd gondolom rendszernek lesz, azt nem/ritkán fogod kivenni
-
Chaser
legenda
válasz
hyperspace #85063 üzenetére
simán
két réteg közt kosz...érdekes leginkább, vágnám fejéhez aki odaadta, gyári gondos kategória erősen
én is találkoztam már olyannal aminél hajszál - feltételezhetően, mert más testrészről is lehetett éppen- volt régebbi tp-nél...hogy az hogy tud odakerülni
500-asom gondja meglett...
valami a panelnél volt a csatlakozójánál/csatlakozójában, valszeg szintén gyári hibás történet
a gyári kábelen kívül más abba nem ment
valszeg az is kontaktos lett a csati terén, másik kábelt beleerőltettem - egy részét- ott már nem ment el a kép semmilyen nyomásra, de "normál" képet nem adott, csak színek változtak
-
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #85054 üzenetére
sose volt az, alapkiépítésben tn-ek vannak
nem feltétlen repül ki belőle semmi, de számoltak már be ilyenről 30-as szériás gépeknél
igazából "filléres" a billzet a gép értékéhez képest, szóval nagy gond akkor sincsOberMotz
értem, erről nem hallottam még
hát passz, valszeg van ugy. is ami ilyen téren is megfelelő - különben nyilván nem forgalmazná, abból elég nagy köpködés lenne netszerte ha senkinél nem működne-, persze ha emiatt épp nincs is gyártásban
ha ebayen találsz ott érdemes megvenni, lefixálni az eladóval mindent, meg feedbackből nagyjából látszik mire lehet számítani
részemről erre még nem találkoztam ilyen akkuval
boltban meg egy fél minimálbér gyári akku ára kb -
Chaser
legenda
válasz
newmoonlight #85050 üzenetére
ha nem ips paneles elég drága volt...
user manual mihez?bekapcsolod, használod
témaösszefoglalót átolvashatod
nagy típushiba nincs, ha 1-2 gomb kirepül ne lepődj meg
palmrest repedhet, összességében még épp elmegy kategória
sok-sok évre azért nem terveznék vele -
Chaser
legenda
válasz
jani0114 #85030 üzenetére
nyilván az lesz, kijelző nélküli gépben ctrl+c nehézkes ha nem látom mit, ha látnám pwm-ből is tudnék vga-t váltani
ez eddig is eszembe juthatott volna, c64 modern editionközben eszembe jutott megvan valahol egy x200 v t lapom meg pva kijelzőm, abból meg lehetne konyhai gép beépítve a szekrénybe...
létezik hosszabb szalagkábel mint a gyári megoldás?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Grafirka #84997 üzenetére
én is szerettem az én drágaszágomat'
Kiki18 abból már modern c64 lesz
ezzel kapcsolatban kérdés
ha dp-re, vagy dokkon dvi-re kötöm egyből kellene képet adnia vagy sem már bootkor win előtt, kijelző nincs rajta, csak lóg a szalagkábel - nem tudom most rákötni, bénán próbálhattam visszarakni, 1-2 szál megsérült a végén - ?
win bebootol az biztos, hallom a login hangot
emlékeim szerint intel vga-ra van állítva, az meg nem ad képet dp-n biztos - intel+ati verziós lap -
dsub monitorom/tv-m meg nincs, hogy meg tudjam nézni analógon ad-e külső eszközön képet -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84979 üzenetére
nem nullára, 10% körülre amikor a windows már nyivákol hogy töltő kellene
0-ra levinni elég sok % töltéskapacitásba kerülhet -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84977 üzenetére
havi egyszer azért nyugodtan merítsd le az akkut, ártani biztos nem árt neki, sőt...
-
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84969 üzenetére
elvileg az egyik sata3-mas, gyakorlatilag meg sztem ua., ha összeadod mindkettőnél termék árat+pk-t 1$ híján ua., ha több a posta kevesebb ebay jutaléka van..nagy kópé
nem láttál még 10$-os cuccot 1$+9 shipiingért?
amit néztél egyébként az nem jó, ahogy mondták, 9,5mm-es kellhdd-bők kb amelyik tetszik, sata3 parasztvakítás, sata1 szintet sem érik el, max a lemez szélein a leggyorsabbak is - 10k rpm-esek talán tartósan is tudnak pötyögni 130mbps-en, de ott a hdd topik melyik megbízhatóbb széria és melyik nem/
szerk:
szabályzásnál a lényeg ne menjen 90% fölé, alsó érték lényegtelen / bár felső se csinál csúnyákat nagyobb értéknél sem, ha sanyo/lg, akkor mehet max 90-re, panasonicnál 95-re is, de max töltöttségen sem attól fog meghalni, de biztos ami biztos/ -
Chaser
legenda
régieknél korrekten pasztáztak
a 8540-em is 5 év körül van, semmi gondjapedig kapja az ívet, nem csak netezek vele
kb egyik régi gépemet se pasztáztam újra, csak ha cpu-t cseréltem
maiaknál viszont vannak vicces dolgok, konzumer lenovo vonalon g580 rémlik nagyon, elég sokat visszavittek nyomi pasztázás miatt -
Chaser
legenda
létezik 10/20-as szériához olyan dokk, amin két dp port vagy 1dp és egy hdmi van?
ha igen intel vga-val működik is mindkettő? -
Chaser
legenda
válasz
magyarzoltan #84909 üzenetére
x300-at hanyagold
ritka bele minden, kis hazánkban legalábbis
ha jól rémlik vmelyik teszt a hűtését is lehúzta
1,8-as hdd, spéci optibay kell bele
felbontásban nagyobb de tré kijelző
típushibáról lehet azért nem tudunk mert itt nem sokaknál fordult meg
x200 olcsón, x201 picit drágábban ha találsz
x220 már hw-esen elég nagy előrelépés - olyan nagyon hosszú évekre azért már nem terveznék vele, de alkatrész legalább van/lesz hozzá - -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84886 üzenetére
a fizikai méretei is
a bevonat a kijelzőn
sztem ne erőltesd, jó pofa de vastag és nehéz és az a plexi se dob sokat rajta - bár ez passz, x200t-m volt csak, lehet változtattak rajta -
kijelzőről meg talán tikakukac tud mondani valamit, valszeg bőven van szórás ott is, elvileg lg van bennük, aztán hogy jól sikerült széria vagy sem azt nem tudom -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84878 üzenetére
9,5mm-es tp specifikus sata
innen apróról, alfától - tőlem most nem -, ebayről, ha nem sürgős nyilván onnan a legolcsóbb /ideális esetben meglepi nélkül azt küldik ami a képeken volt, nem mindig/
hdd-re meg ott a topik, értelemszerűen max 9,5mm-es lehet, de nem sok vastagabb van -
Chaser
legenda
válasz
Pszihonaranc #84875 üzenetére
?
egy beépítőkeret
hdd-k árát meg látod -
Chaser
legenda
válasz
venember83 #84869 üzenetére
k_vadot sztem ne erőltesd benne
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #84851 üzenetére
időgép feltaláló verseny! határidő: tegnap
ki lehet fogni jó dolgokat, de az nem szabja át a piaci árakat
magad nézegettél 35-ért egy t60-at, 3 generáció van köztük
ha jó paneles gépet akarsz 510-es felejtős, 8540p lg-p panellel, extraként még pwm mentes is, nem hoz t60 ips szintet de ha én nem hányom el magam valamitől akkor az nem rossz, 500-as lg-p szintet bőven hoz, van fényereje is bőven, ha qrta jó panel kell 8540w fhd ips-sel, nyilván ez drágább mert ritka és a panel is premium kategóriás benne, de az is volt már aprón 80-90-ért
w520 most konkrétan jó áron van náluk - ha nincs törve repedve stb -
420s 40-ért - hdd ram nélkül, kijelző "karcos" - konkrétan van kép, mint egy 5 ft-os belenyomtak volna és megforgatták volna százszor -
kiírt árak nettók, amit belül közöl...komolytalanok
510-es kéz alatt is ritka 45-ért, még ha komolyabb baj nincs vele akkor is, még most is, sokan kifejezetten azt keresik, van piaca, az hogy 1-2 ember nem ért hozzá és maga ellen dolgozik az ő baja
most is van fenn 90-ért számlásan 1 év garra kommersz hd panellel, pedig ez már azért lécverős
w510-re meg rá kellett volna csapni, +10k fater és elvittem, ez így működik
nem mintha olyan nagy veszteség lenne t510 ellenében -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #84846 üzenetére
mert karácsony előtt volt és sokan árulták épp annyiért adták, van időgéped?
ha nincs kár rajta filózni
8560w is volt egyik tagnál k_vaddal, fhd ips-sel 120-ért, 140-ért is, most épp 200 kicsit több rammal talán
billzet ügyben privátban keressen akinek menne a fentebbi történet, holnap/holnap után nem sok időm lesz fórumot nézni csak muszájból
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #84841 üzenetére
általában...kivéve amikor nem
én mindig találok újszerűt, pedig nem is keresem
_Lacos_ / Zsolt1 /bárki akinek kell gomb 510/520/410/420-hoz
arra nincs időm hogy felmérjem kinek mi kell, hova kell, mennyi kell, de ha régi megbízható itteni tag vállalja, hogy kiosztja azoknak akiknek kell és nem azt látom 500ft/postáért tolja a gombokat aprón v vakerán, akkor annak szívesen odaadom a billzeteket amik nálam csak helyet foglalnak már, lehet akad 500-ashoz is -
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #84818 üzenetére
ha a panel hibátlan simán, ha nem...25k max, de nem sokkal többért van T500, szóval ne
hibátlan panel = nincsenek felhők, pixelhibák, nem besárgult, van még értelmes fényereje, már pár éve is fehér holló kategória volt ilyenaz 500-as - és elődei - dp-n nem állítólag, hanem 100% nem továbbít hangot, oda a beugró az 510-es
mikrobot sok mindent árult már olcsón, csak sok mindenkinek nem jutott belőle akár aznap se
Francia91 ez így van
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84790 üzenetére
nézd meg kompatibilis-e 8560/70 billzetekkel
bár alátámasztás sem mindegy, ezekben konkrétan az egész billzet alatt van egy magnesium ötvezet (?) lap, a kicsiknél is
külsőre szubjektív kinek mi jön be, nekem mindkettő
anno pont azért kezdtem tp-vel, mert feketét akartam zöld ledekkelés még ma is olyanom lenne, ha....de ez már nem az a tp
viszont a 8540-ben ha sikerül a vezérlőpanel ledjeit zöldre cxserélni és az isd-t áthackelem tp-re akkor na...
nekem személy szerint a 40-es eb vonal sokkal jobban bejön, 60/70 már nem annyira, de az utódok meg már izék, 60/70 kényes, 40.-es vonal a tank, 60/70 könnyített de modern harcijármű
egyébként tömegre egy 8540 és 60 majdnem ugyanaz grammra, akku miatt nehezebb a 8540, elég brutál magnesium váza van belülről és hűtője is az, nem egészen értem mégis hogy egyezik a 8560 tömegével, bár valszeg pont a billzet merevítés lehet az oka, 40-esben az nincs, de mondjuk nem is kell -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84788 üzenetére
nem tudom melyik probook, de olyan nem is járt nálam, sztem nem is fog
amit szeretek az új elitebookokban, letisztultak, nagyon könnyen szerelhetőek, touchpad fenomenálisan jó - cserébe viszont a stick értelmetlen, van, de nincs hozzá középső gomb- dedikált gombok calculatornak v explorernek, hangnémítás, wifi...ez nagy hülyeség
, ezt nem szeretem, viszont tényleg minőségi hatása van, full alu ház, fedlap, macbook feeling, kicsiknél ami bajos az ips kijelző ugye, szóval akinek ez fontos mint nekem is nem választja, tn ami bennük van azért annyira nem gáz, de tényleg csak arra használom én is ha nagyon kell nézni valamit, egyébként meg htpc
kis szépség
volt x220-am ips-sel, semmi bajom nem volt vele, az teljesen más világ, mivel igazából nem használtam ki így ment is tovább, mindkettőt ugyanúgy megvenném most is ha nem lenne és kellene kis gép -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #84764 üzenetére
tpben sincs jobb kijelző csak ha ips-sel veszed vagy utólag raksz bele, nyilvan nem adják ingyen
mint gép korrekt 2560/70, szigetes billzet nekem nem jön be, repedni ezeken nem repwd semmi, szerelni még gyerekjáték
msatat nem tudják, boot szinten biztos nem de asszem egyébként sem -
Chaser
legenda
válasz
Zsolt1 #84756 üzenetére
csinálj képet másik gomb mechanikájáról, vkinek biztos akad
nekem 3 billzetem van bontásra más mechanikákkal, ált-ban csak space és pad gomb defektes, van köztük új
is, akár cserélheted magyar ékezetesre ishányféle mechanikás volt ezekből? van egy német billzetem de egyik mechanikája se jó hozzá...
szerk: metal01 eddig ilyen azért nem volt, lehet megkeverte a hp rendszere
de az elitebook osd tp-n az tényleg vicces
majd printscreenelem, de lehet osd nem látszik rajta, akkor marad fénykép
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
akkunál pont lehet tudni, van egyedi azonosítója, meg adott a gyártási dátum/cc, aki meg azért vesz akkut hogy kinyírja hát na
nem találkoztam még olyannal
elférne azzal nincs baj, ééééééééés lenne egy pva(?) kijelzős 500-asom, a maradék helyre is van 5letem
sztem még x200 kábelem is akad, megint kérdés alaplap felé milyen csatik vannak
közben eszembe jutott elvileg van egy x200 v x200t lapom, legalább a kijelzőt ki tudom próbálni ha megtalálom a kábelt
-
Chaser
legenda
én tudom hogy érték, hogyne lenne az
de adott egy új sanyo 30-35-ért, vagy egy régi panasonic amiről vannak tapasztalatok harmad/negyed áron akkor sztem nincs miről beszélni, lutri egy sanyo/sony/lg, panasonikkal küzdeni kell hogy meghaljon
nem megélhetési/ nem csak eladni akaró eladó meg használt akkura is ad némi gart, nem azzal kezdi hogy 1 hét max, vagy nyista garancia
sokra mentem a csodás újan vett ebayes sanyommal én is x200-ba - 12 v 3k-ért, amiből vissza tudtam boxolni pár k-t /, pár ciklust belepötyögtettek valamikor, mikor én raktam bele párat már be is esett 90% alá, pedig csak 2-3 éves volt az is, 7x %-osan ment el tőlem 50 ciklus körülazért most elgondolkodtam 500-ba az x200 panelen, jól mutatna benne
van olyan kábel aminek a lap csatija 40 pines, monitor 30? vagy belülre uni. csati van és csak panel felé változik? ezt soha nem néztem -
Chaser
legenda
majd ha dobok fel hirdetést akkor mondd hogy a gép értékének a fele
ha újan boltból veszed oké az húzós, de úgy sok minden húzós, business gépekhez még nyamvadt dvd is mert rávágtak egy fru-t
metal01 oké, van olyan amiben feleennyi ciklus van "csak" és 90%-os 6 évesen, de ilyentől az lg/sony/sanyo trió már sírva fakad
-
Chaser
legenda
és volt itt ennél elhasználódás/ciklus szám arányban sokkal keményebb gyerek is
a 6 cellás sanyo is 2013-as és alig több mint 100 ciklussal már csak 7x %-os, lehet még 1-2-t rakok bele akkor adja ki ténylegesen hol áll
én soha nem babusgattam egy akkut se, ezek se olyan helyről vannak, babusgatni nőket kell95%-ot maxra beállítottam de ennyi, ezeknél még annyit se csináltak
ha neadja ég azért mert nincs túlfinomhangolva és mittomén' 10%-kal nagyobb elhasználódása lesz évi 100-150 ciklus esetén akkor is értelmes ár esetén évi pár ezer ft-ba került, az a baj újan azt se tudja az ember mit kap és bolti ára egy ilyennek perpill is 30k biztos, de ha pana is már nem olyan mint a régiek -
Chaser
legenda
jövő héten talán lesz multiméterem és megnézem én is
na 500/x200 panel nem jött össze, a kicsinek kevesebb pines a kábele, nyilván 30 a felbontás miatt, nehezükre esett volna minden panelt 40-esre tervezni...
a halálán levő lg akku most megint feléledt
2010. 28 ciklus 73% /most épp/
jövő héten mindkettőbe tolok pár ciklust ha össze tudom hozni, lássuk mi változik
-
Chaser
legenda
érdekes az lenne ha megmérnéd teljesen feltöltve mennyi a különbség a pwm és a multiméter közt, utóbbi a mérvadó, lehet úgy van ahogy sejtem, eleve van belekalkulálva egy kis csalás, hogy ne engedje 100%-ra tölteni
de ennyi különbség lehet üresjárat miatt is, ezt terhelve mérted? -
Chaser
legenda
mindjárt bedriverezek egy 510-est és mutatok pár screent
sw-es mérés nem mérés..sose volt az
ezek nem babusgatós akkuk voltak az biztos, most egy lg-t teszteltem, nagyon narancsozott a power led hogy baj van, de feltöltötte 80% körülre, nyomtam bele egy ciklust oké volt, most még egyet, már nem oké...3%-ot mutatha mákom van tűzveszélyes katba esik és kapok érte újat
ha nem akkor még egy akku ami mehet veszélyes hulladékba vagy cellabontásra olyannak akinek ledes cuccokhoz jó
-
Chaser
legenda
ennyi idő smafu, majd 5 évesen nézzük meg
főleg ha kapott ciklust is
van itt egy 6 cellás sanyo - első 6 cellásom 510-be, 2013-as, 70% körül - először 81%-ot mondott rá aida, 2 ciklus után meggondolta magát
multiméterrel még nem mértem meddig enged az elektronika tölteni, lehet panasonic ezért is tartósabb -
Chaser
legenda
válasz
bucihost #84636 üzenetére
az remek, még jó hogy volt egy alaplapos 500-asom és fillérekért odaadtam billzet nélkül kompletten, egyébként meg újszerű volt
legfeljebb lesz még egy bontásra
vagy dokkal htpc
mondjuk ha fix a kijelző nem megy el a kép, csak mozgatásra nálam
kijelző vezérlés sztem a vga dolga, másik panelem meg persze nincs megnézni most azzal mit produkál
jut eszembe, ha olyan morbid lennék, hogy rákötném az x200 panelt, elvileg menne nem?szerk: HSM nem ilyen egyszerű sajnos, van már némi rálátásom a különböző gyártójú és gyártási idejű akkukra, 20 lg/sanyo/sonyra jut egy panasonic, előbbiek pusztán az idővel is amortizálódnak, elviekben maga az elektronika sem engedi 100%-ig tölteni semelyiket, max a sw azt jelzi hogy annyin van
egy, ismétlem egy darab sanyo járt nálam amiben kb 400 ciklus volt és még 60% körül tekert több évesen
ez persze nem zárja ki, hogy panasonic is meghal, volt nálam olyan is, de nagyságrendekkel kisebb mértékben amortizálódik/hal meg mint a többiek, és sajnos 2012 felettieknél már ott is nagyobb az amortizáció -
Chaser
legenda
válasz
arcszesz #84626 üzenetére
számolgattam, igaz van másik gépem is, de sok idő, mire ha valami kihullik pótlom, az idő pénz, aztán ott van a copófaktor', hogy nem feltétlen azt kapom amit szeretnék és megint csak ment vele az idő...eladogathatnám a többi alkatrészt most, aztán ha szükségem van valamire vakarhatnám a fejemet mekkora állat voltam
én ezt a gépet szeretem, jó vele dolgozni, így most kapott egy elég hatékony NBD supportot részemről
ha véletlen megunnám akkor meg van két komplett gépem egy rakat pótalkatrésszel, nem sokáig kellene árulgatnom, de még így is bőven 100k-s tescos gép ára alatt vagyok, ami hát na...
metal01 ha írok pm-et nem fogsz gondolkodni
ma terveztem eljutok az akkukig
-
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84616 üzenetére
az ebayes az biztos ugy. hűtő, ha gyári lenne 3x annyiba kerülne minimum, ennyiért gyári venti van éppen, de írja is hogy nem gyári
arra gondoltam a gépedben is ilyen volt, csak gyárinak hitted, de ha úgy vetted passz, lehet később jött a másik verzió, moddoltak pl a billzet alátámasztásban is 500-asnál biztos, első verzióknál nem volt a hűtő fölött egy lemez merevítésnek a billzet alá -
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84603 üzenetére
tudom, de az a 100mhz teljesen mindegy, nincs 5% különbség sem, cache nem hiszem hogy túl mérvadó
lehet hűteni, kell hozzá egy normális hűtéselég vicc hűtések vannak, 8540 és 8560-at hasonlítottam össze, hát mit ne mondjak, 8540-é nem kicsit durvább
de elvileg k_vadot is lehűt a 60-asé, van aki olyat rakott bele, az nagyobb ház is meg elég értelmesen van megtervezve a hűtés..első gép aminél gép amivel találkoztam, 0-ról kb 2 perc egy cpu csere
tp vonalon meg az 500-asé volt nagyon korrekt, van most pár hűtőm, nv-s 510-hez is, majd lefényképezem a difiket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest