- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A karcsúság ára
- iPhone topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Blue Eagle #61805 üzenetére
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Dhampir #61599 üzenetére
Szépnek nem mondanám. Az igaz, hogy sok mai gépbe rosszabbat tesznek, de ettől sokkal nem lesz szebb.
Fényerő pl nálam sokkal jobb a Samsung esetében, mint az LGP-nél volt, és utóbbinál lent volt végig egy kis bevilágítás, fekete háttéren látszott. A Samsung nagyon homogén, ebből a szempontból hibátlan.
A színek és betekintési szögek viszont szerintem sokkal jobbak az LGP-n, és nincs ez a fátyolos szürke élettelenség sem, ami a Samsung sajátja. -
-
-
Nálam még egy laptoptöltő sem cicergett szerencsére. Ellenben a Nokie telefontöltőm cincog, ha nem tölt.
-
-
válasz
VegyesTamás #61519 üzenetére
Mert az. Még az elhullós chippel is kevesebb döglik, mint a legtöbb consumer kakkancsból.
Ja, meg ne feledjük, hány éves gép is a T61. -
válasz
Chaser #61508 üzenetére
De ez egy modernebb gép. A chrome (vagy a flash) nem műxik jól / nincs jól optimalizálva core2-es gépeken, úgy vettem észre.
Hacsak nincs értelmes GPU-gyorsítás, ami egy éve még T61p-ben működött nálam a Quadroval, de a T500-W500-on már nem.
Persze tök más oka is lehet, de az én tippem ez. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Francia91 #61463 üzenetére
Nekem az még nem zavart be az RMClocknak.
Nem is tudom, mi változott most. Nem volt új program feltéve, frissítés sem.
A Power Manager inaktív, szürkék a lehetőségeti, szóval elvileg tudja, hogy ő nem kezelhet semmit.
Registry tiszta, parancssorból powercfg szerint az RMClock a default séma, mégsem azzal indul. -
Az miért lehet, hogy mostanában a Win állandóan teljesítménycentrikus sémával indul el?
Régebben rendesen működött, és az RMClock profilját alkalmazta indítástól leállításig akkuról és hálóról is. -
-
-
-
válasz
t52042405ug #61415 üzenetére
-
-
-
Elég szerencsétlen valami ez az Aida amúgy.
Most jött új verziója, gondoltam kipróbálom, és látom, hogy tök ugyanaz, mint a már fent lévő Everest, csak ez képtelen kiírni a mért hőmérsékleteket normálisan.. a CPU-n és a meghajtókon kívül gyakorlatilag csak azt írja, hogy "hőmérséklet 1-2-3-4-5 stb", míg az Everest mindenről tudja hogy micsoda, akku, chipset, stb.
Agyf*sz, nem értem a hype-ot -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szlovibuki #61221 üzenetére
T500, főleg, ha LGP kijelzős. De ha nem, akkor is.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
VegyesTamás #60941 üzenetére
Az akku alatt megnézheted, hogy a műanyag borítás mindenhol bepattant-e a kis fülekkel.
-
Ez lehet, ennyire nem vagyok benne a Vistában. Viszont munkatársamnak azzal adták a laptopját jó 4 éve, és bírja. Annyira csak nem rossz.
És igen, akkor nekem is tetszene. Az Aero elhagyása pl jó ötlet volt, ez a flat-téma tetszetős.
Mondjuk nekem a Lenovo szoftverek is fontosak, de nem reménykedem, hogy W500-hoz csinálnak a 8 alá mindent. -
válasz
fgordon #60922 üzenetére
Halkan jegyzem meg, hogy a Vistával semmi gond nincs kétmagos, 2GB-nál több rammal szerelt gépeken.
Megértettem a rinyát a megjelenése időpontjában, mikor a legtöbb gépben még 1-2GB RAM, és egymagos proci volt (sok esetben Celeron), de ma már...
Én sem kedvelem amúgy, mert nem hozott elég újítást, hogy az XP-t leváltsa (én is a 7-esre váltottam XP-ről), de ennek ellenére egy stabil, elég problémamentes Win, driverekkel is jól áll.
Szóval aki használni szeretné a Vista matricás gépét, de nincs pénze 7/8-ra, nem igazán van érv ellene.
Ha meg annyira nem tetszik, ott a Linux.mobal: Ez így igaz, stabilitását és sebességét illetően csak jót hallottam róla eddig.
De én nem fogom túltenni magam azon, hogy az asztali rendszer GUI-ját tabletes szintre butították.
Bármit lehetett volna változtatni, ami nem működött jól a Windowsban, nekik azt kellett kiirtani, ami jól működött.
Nem tudom meddig lesz támogatott a Win7, de amíg a 8 olyan marad, amilyen, én nem váltok.
Szerencsére olvasni híreket arról, hogy fejek röpködtek az MS-nél a 8 miatt, hátha mégis megjön az eszük. -
Ja, nem akartam Linux-temetni, egy csomó területen, ahogy írtad is, már ott van jó ideje, én arra céloztam, hogy az asztali pc-re, illetve laptopra szerintem az átlagfelhasználó Wint választana, ha sokkal olcsóbb lenne mint most, egész egyszerűen azért, mert az Win. Az elég kevés embert érdekelne, hogy egy adott disztro jobban a keze alá tudna dolgozni, mint egy W8, könnyebben szoknak meg valamit, aminek Win a neve.
Winből pedig csak a 8-ast temetem, mert szerintem jelenlegi formájában egy pocsék valami, pedig csak a tabletes szarokat kéne kivenni belőle, hogy alternatíva legyen. Az, hogy én telepítsek pl fizetős programot, hogy legyen valami start-szerűség, az számomra nem teszi vonzóvá.
Sajnos ez van. -
-
Értem.
A mi felhasználásunk akkor merőben eltér. Az mondjuk tény, hogy akinek csak netre+médiára kell a gép, esetlegesen jobban járhat egy Linux disztróval.Csak mindig felkapom a fejem erre a nagy, többnyire indokolatlan Windows-temetésre.
Mondjuk arra is, mikor egy bevált, még egyáltalán nem elavult rendszerről (W7) akarnak feltétlen egy alapjaiban jó, de khm kiforratlan izére (W8-8.1) váltani, és még támogatást is szeretnének alá a >3 éves business gépekhez. Agyrém.
A Linux mellett szól az ingyenesség, de ha az MS gondol egyet, és a W8 árát leveszi mondjuk negyedére (és a fogadtatását tekintve, ha nem mérséklik az árát, gondjaik lesznek), azzal kb vége is a nagy opensource forradalomnak (ami amúgy kúl elképzelés, csak a környezet nem érett még rá eléggé). -
-
-
-
-
válasz
Napfénysüti #60784 üzenetére
Az még egy elég vállalható gép, nem hiszem, hogy nagy gondjaid lesznek majd vele.
A billentyűkiosztástól eltekintve. -
-
-
A dokkolón a kulcs mit csinál? Fizikailag lezárja a lapost a dokkhoz?
-
válasz
Chaser #60718 üzenetére
Neked van egy döglött T500-ad, ugye?
Ha arra jársz, írd már le, mi van a VRAM-on.. a memória pontos típusa érdekel.
A W500-ban SAMSUNG K4J10324QD-HC12 -k vannak.
Viszont nem bírják úgy a sebességet, mint a T500 bírta. Igaz, sokkal nem maradnak el. -
-
-
-
-
Na, megjött az új zsanér a W500-hoz, be is pattintottam, kíváncsi leszek, meddig bírja majd.
-
Srácok, akinek van W500-a (rajtam kívül), lőjön már be ide egy GPU-z képet a Radeonról.
Nálam valamiért sima DDR3 jelenik meg benne, bár mezei Radeon driverrel használom, nem a FireGL-hez valóval.
Kíváncsi vagyok, másnál hogy néz ki. -
-
válasz
Xmodule #60624 üzenetére
Az Intel chip 3D alatt elvérzik a Radeonnal szemben, multimédiában viszont jó.
És hűvös.
A kijelzőből kezelni fog jobbat, de az 1280-as vélhetően LED panel, tehát a nagyobb felbontású, CCFL kijelzőkhöz inverter is kell majd, és szalagkábel.
A proci upgrade érezhető, de nem meghatározó gyorsulást hoz. -
válasz
Blue Eagle #60617 üzenetére
És ne hidd, hogy jobb a LED kijelző, főleg hogy sok közötte a pocsék vezérlésű villogós phos.
-
válasz
Blue Eagle #60611 üzenetére
Nem vállalhatatlan, de az LGP-hez képest béna.
Nekem is Samsung van most. -
-
válasz
szektamokus #60574 üzenetére
Tényleg megér még ennyit egy ilyen gép?
Jeez, ezek szerint nem véletlen nincs Xes szubTP-m -
Na gyerekek... az létezik, hogy a CPU és a GPU tápellátása összefügg valahogy a W500-ban?
CPU underclockolva, és GPU/VRAM OC esetén a cucc fekete képernyővel csonttá tud fagyni, de csak CNC3-ban és csak akkor, amikor alt-tabozok a játék és a Win között.
Ha kikapcsolom az RMClockot, nem csinálja ezt.
Más program alatt stabil úgy is, hogy CPU underclock, GPU overclock.
Stress test is stabil a beállított feszekkel, több mint fél napot ment már velük. -
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Mobil flották
- Motoros topic
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Tesla topik
- Fotók, videók mobillal
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest