Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz FoxiestFox #60908 üzenetére

(akit nem érdekel a keresztes háború ugorja még ezt át)

nekem úgy hangzik, hogy te a win helyett inkább a linux forradalmat temetnéd. mások meg egyszerűen a linuxot választották oszt onnantól a win akár meg is dögölhet. én biztos nem temetem el a kopasznak, de megérdemelne legalább egy jó hátbaverést az ásóval az arroganciáért, hogy idegesítő hibákat évtizedekig néztek az emberek (mint pölö másoláskor felülírás / skippelés hiánya intézőben, amire egy cégnél vagy átlagjúzernél sem "telepítek tc-t" jellegű a megoldás... de sok ilyen apró van).

megvettem a 8.1-et, de hogy csak a nálam megkerülhetetlen 3 feladatra lesz használva, az tuti. egyszerűen látványosan hatékonyabb egy csomó minden linuxon (shell, ssh, rsync, x, dd, apache, lassan zfs stb,), szóval "ingyen" se kérdés számomra, hogy én a linux verziókat akarom ezekből a szolgáltatásokból.

konkrét példaként: windows backup csoda helyett szimpla grsynccel kisebb wines hálózat teljes os + adat mentését nagyon jól meg lehet csinálni, semmi köze semmilyen forradalomhoz. ahhoz van köze, hogy így nem egy óra a mentés / gép, hanem 3-4 perc. tőlem aztán a júdeai nemzeti front szoftvere is lehet, ha gyorsabb, akkor azt használom. más látványos példa mondjuk az általam használt cctv szoftver, ami mozgásérzékelve figyeli és menti a kamerák képeit, összesen 300kb méretű, és szinte láthatatlan cpu igénye van...

megint más kérdés, hogy gondolom a legújabb linuxok (ubuntu - én ezt ismerem) ugyanúgy teljesen vállalhatóan fognak futni a lassan kamaszkorú t21-en is, ami 700mhz és 384 ram vagymi. szóval az, hogy winen "hogy merik" elvárni a visszafelé kompatibilitást, az egy win-specifikus probléma, nem valami általános érvényű dolog. a win termék többé egyszerűen nem alkalmas régebbi gépeken futtatásra. aminek a gyártókon és a győztes forradalmárokon kívül senki nem örül nagyon. amúgy ha winen nyomulnék én is váltanék 7-ről, mert szimpatikus (...a 8.1 a legújabb 6545. "mi kérünk elnézést" szuperfrissítéssel - de sokat nem használtam). itt is felfedezhető az arrogancia, ha mondjuk az x200-hoz csak valami féligmeddig 3d driver lesz. azért ezek a gépek annyira nem öregek. de nem érint, és lehet hogy azóta más a statement a az mhd4500 driver témájában.

legvégül: te magad írod, hogy a boltokban kapható termék (amiért amúgy nem kevés pénzt kérnek) egy kiforratlan izé, és hogy ha nem negyedelik az árat bajban lesznek. most akkor ki temeti, ha nem te? nálunk enterspájzban nagyjából ezer ember dolgozik virtualizált környezetben. kitalálhatod, hogy linuxon vannak futtatva a virtuált win terminálszerverek. itthon 10 db cpu-val rendelkező eszközből 10-en linux fut (gépek, telók, tablet, router, tévé). akkor az opensource az megérett-e a környezetre?

[ Szerkesztve ]

• btudos

nagyúr

válasz FoxiestFox #60908 üzenetére

Aki nem akar fizetni OS-ért, de persze elvárja a tökéletes működést mindig, minden helyzetben, gyakran a virágbolti, ki tudja mit tartalmazó Windows verzióktól, azok negyed áron se fogják megvenni.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

Új hozzászólás Aktív témák