- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- iPhone topik
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
Velhetoen a ket program mas modszerrel becsuli meg a hatralevo idot. Az ugralas oka meg siman az lehet, hogy a gep energia felvetel folyamatosan valtozik (steppel a proci orajele pl, es ezaltal, hol tobbet, hol kevesebbet fogyaszt). Szerintem.
Mindemelett egy jo karban levo utangyartott akku latszik a reportbol. Bar tobben nem dicsertek itt a forumon az utangyartott akkuk tartossagat.
-
TOZ
addikt
válasz
Integra #3995 üzenetére
A teljes kimulasig minel kevesebb mozgatas es csak ketkezes emelgetes javasolt... Most meg csak kezdi elengedni a vga-t, de idovel (es foleg a sok mozgatastol) vegleg le fog valni. Akkor pedig kuka az alaplap. Probalkozni persze lehet a hofuvasos jatekkal, de elegge kerdeses a sikere.
-
TOZ
addikt
válasz
Integra #3959 üzenetére
855-os chipsettel (pl. az X40) ez nem ilyen egyszeru ...
For the record a workaround, hatha masnak is hasznos info. -
TOZ
addikt
Bizom benne, hogy az elegedettsegi indexet noveli majd ez a teny.
-
TOZ
addikt
Igen. Ubuntu. Nagy problemam meg nem volt vele.
A TP featurek jo resze megoldhato linuxon.
(Irodai appokat hasznalok: Word, Excel, ujabban Projectre is szuksegem lesz, illetve nemi torretent es csaladi fotok flickerre toltese. Jatek nuku. Ezekre nekem tokeletes a Ubuntu. Mindket TP-men az fut.) -
TOZ
addikt
Azaz nem realis a 150. Sajnos ez van. En is szeretnem azt hinni, hogy egy alatt nem esett a gepem erteke kozel a felere, mint amennyiert vettem. A realitas azonban nem ez. A TP-k erteke az elso par evben meredeken zuhan, aztan tartjak az arukat (mas hasznaltakhoz kepest akkor mar magasabban). IMHO.
-
TOZ
addikt
válasz
Rez_Grof #3714 üzenetére
A kozponti szerviz (infopark) mail alapjan (s/n es type kell) megrendeli a recovery lemezt, ha megjon (par het), akkor szemelyesen kell atvenni. Nem postazzak. En anno probaltam az on-site garira hivatkozni, de nem hatotta meg oket.
Minta a Delta nevu ceg rugalmasabb lenne... (ezt valahol itt olvastam a topicban) -
TOZ
addikt
válasz
venember83 #3707 üzenetére
Egy ultrabay keretbe rakva az SSD-t (szerintem) menni fog.
(Boot sorrendet biosban beallitod, vagy bootnal F12 es valasztod az UB-ben levo ssd-t.) -
TOZ
addikt
válasz
Pisztillus #3628 üzenetére
Elvileg felmegy. De csak standard vgat kapsz (barmit is jelentsen).
En nem varialtam. Jol megszokott ubuntu. Ja es lett vegul Gabesztol uj, nagy akku. Amikor elosszor irta ki a gazdasagtalan, nagyfogyasztasu linux, hogy tobb, 6 ora van vissza... Hat majdnem megkonnyeztem 8-) -
TOZ
addikt
válasz
Pisztillus #3625 üzenetére
A win7 installal ovatosan. Nincs vga driver az 855-os chipsethez tudomasom szerint. (Egy sikertelen distro upgrade (Jaunty 2 Karmic) utan majdnem Seven lett az X40-en - van egy dobozos ultimate idehaza, hasznalaton kivul -, de a vga driver koruli problema elbizonytalanitott... Distro downgrade lett a vege)
Az SSD pedig csodat tesz az X40-nel, en sem bantam meg, bar "csak" egy Kingspec MLC-re futotta. -
TOZ
addikt
válasz
HZoli87 #3525 üzenetére
200k-ert T400. Laptopinfo.hu (bar, pont most fogyott el, de elofoglalhato - decemberi erkezessel)
-
TOZ
addikt
Nem feltelenul eliras...
Ebben a cikkben is 1.8"-os SSD-rol irnak.... kicsit gugliztam....
nekem ugy tunik, hogy a T400s-be 1.8"-os meghajto megy. -
TOZ
addikt
A legnagyobb gond az X40/X41 HDD dologgal, hogy szinte csak ebben a modellben van 1.8"-os HDD, aminek PATA/IDE (44PIN-es) a csatolo felulete. Ritkasag, draga...
Sokkal tobb gep van, amiben microSATA vagy ZIF a csatolo felulete. Szoval erdemes elore tisztazni, mit veszel, mert megjarhatod. Kapsz egy ZIF-es HDD-t es nem jutottal elorebb! -
TOZ
addikt
válasz
Gondwana #3424 üzenetére
Par honapja irta itt egy kollega (igaz ssd vs 40 temaban, de talan CF-nel is hasonlo a szitu), hogy lagol es valamit allitgatni kell az xp-n, hogy jo legyen. Bovebben nem tudom, nem hasznalok wint. (Ubuntu, Ext4 filesystem, Gondwanahoz hasonlo fstab opciokkal, journalig egyelore bekapcsolva - nem volt idom foglalkozni vele)
-
-
TOZ
addikt
"Hibáként" talán csak a lassú, 4200-as, 1.8"-as HDD tudnám felhozni. Én nem tudtam megszokni, a hangját, sebességét. (Egyszer egy konferencián kellett hirtelen egy mailt küldenem, és baromi ideges lettem, hogy 2-3 perc volt, mire az OpenOffice megnyílt. Vettem egy Kingspec SSD).
Nem melegszik, csendes, nagy akkuval megy 6-7 órat... én nagyon szeretem az X40-t. -
TOZ
addikt
-
TOZ
addikt
Segitseg kene egy bp-i embertol, akinek x40/41-e van (ha van koztunk ilyen tarsunk).
Ki kellen deriteni, h az X40en toltesi hibas, vag csak kezd meghalni az akku. Kene egy kolcson akku par perc es egy toltesi ciklus erejeig. Ha azt tolti, akkor uj akku, ha nem...
Koszonom. -
TOZ
addikt
Az X40-nel valami nem klappol.
Egy oraja elkezdtem dolgozni rajta. 25%-os akku mellett. Egy ora alatt 3%-ot toltott fel. Es a toltesi sebesseg 1-2W... gyakorlatilag mintha nem toltodne. Meghalt az akku vagy mas a gond? Par napja meg siman hozta a megszokott 3 orat az akku. Nem ertem a dolgot...
Van tipp?
Es felszallt a kod, mire ezt leirtam a toltes sebesseg hirtelen felugrott 30W koruli ertekre es elkezdett vadul toltodni az akku. Ez mitol lehet? Haldoklik valamelyik cella tan? (nem lepodnek meg... nem mai darab) -
-
TOZ
addikt
válasz
marcitp #2740 üzenetére
Sok helyen a vga driverrel valo szivast emlegetik. A minap a Karmic update szivas okan kicsit turtam a netet. Gondoltam ha mar telepites probaljuk ki a hires neves 7et. (Van egy MSDN licenszem). Hat elszomorodtam a 855M chipset tamogatas hianya miatt. Maradt a jol bevalt Jaunty az X40en.
-
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #2704 üzenetére
Nem vigaszként, de az X40 Ubuntu Jauntyval is simán hajlandó erre a featurre...
(nagyonoff: update-manager -d parancsot Karmicert meg ne... meg jo, hogy kulon particion van a home... par ora alatt vissza tudtam allni OMG) -
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #2626 üzenetére
Jol. Leginkabb azert, mert nem igen van hasznalva 8-). Eleg masszivnak tunik a varras.
Viccet felreteve, hurcolni leginkabb az X40et hurcolom egy neoprem secondskinben (meglepoen sok minden elfer meg mellette. (jegyzetek, fogkefe, toll es egy picimacis 3G kartya volt nalam igy a minap - az X mellett) -
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #2609 üzenetére
Szep ez a ThinkPad Executive Leather Case de megkerik az arat is erte. Feltetlenul bor taska kell? A sajat Business Topload-ombol kiindulva a Lenovo gyongyvaszon taskak is nagyon jo minoseguek. Es a Szabi altal emlitett Deluxe Expander azert megis kedvezobb aru.
szubjektiv: nekem a HP nem teszik, nem a brand miatt...
-
TOZ
addikt
válasz
Mészike #2593 üzenetére
Ezzel csak egyeterteni tudok.
A felsorolt feladatokra kivalo egy T42.
Ket dologra erdemes figyelni:
1. USB 2.0 to 1.1 issue
2. Esetleg elrepedni probalo alaplap
Ezek - sajnos - ismert tipushibak. (Adott chipsetu gepeknel, tehat olvasatomban, nem csak a T40-41-42 gepek vannak benne ertinve, hanem valamennyi hasonlo konfig, mas gyartotol is.)
De nem sorozatban fordulnak elo. Szamolni veluk / figyelni rajuk azonban elengedhetlen. -
TOZ
addikt
válasz
tudosbagoly #2479 üzenetére
A 4 cellas akku nem log ki. FRU: 42T5227 vagy 42T5225 (LG vagy Pana)
Csekk disz. -
TOZ
addikt
Ha a UK-be rendelsz az irektol akkor fogsz az afan 6.5 szazalekpontot. A UK vamszabalyokat nem ismerem, de elvileg EU es ki kellene vetni a vamot a termekre mikor belep az unioba (plusz AFA, ami ott kevesebb)...
Szallitas ktsg van (kingspec nekem irbol 30k volt, afaval, fedexxel, masnapra - 1-2k val olcsobb csak a sima posta)
De most mar abbahagyom az offot! -
TOZ
addikt
Nem EU-bol rendelve elvileg szamolnod kell azzal, hogy vam es az afa meg rajon az arra. Ha szerencsed van nem vamoljak... De ez olyan, mint a kutya vacsoraja, bizonytalan. Nem sokkal tobbert tudod megvenni a memoryc.comon, ami irorszagi ceg. Ergo nincs para a vammal, afaval (EU-n belul maradsz).
-
TOZ
addikt
válasz
kamarast #2388 üzenetére
Konkretan erre a tipusra szemelyszerint meg nem. De betippelem, hogy egy Ubuntu jo esellyel kozel out of box fog menni rajta. Esetleges heggeszti pontok a HDAPS, a trackpointtal gorgetes es a tp_smapi lehetnek.
Amugy meg thinkwiki.org a te baratod! (ha nem is a konkret tipusnal, de gyakorlatilag mindenre meg fogod ott talalni a workaroundot)
-
TOZ
addikt
válasz
NeverGone #2367 üzenetére
Szervizlista.
Szemely szerint a kozpontit preferalom, de itt tobben irtak mar arrol, hogy a Delta is korrekt csapat.
Nagyon mas tudnivalod szerintem nem lehet. A gepek ujak, biztos forrasuak. Mintha "boltban" venned, csak olcsobb...
A warranty lookup infot szerintem keres nelkul nyomtatja neked Csaba, ha vasarolsz tole. -
TOZ
addikt
válasz
NeverGone #2364 üzenetére
Mas neven Laptopinfo.hu. Talan az egyik legkorrektebb hely, amit ismerek. Abszolut ajanlott! A T61em onnan van. (S nehany T42-t is vettunk mar tole, a legnagyobb megelegedessel.)
(szamla, garjegy nincs, de egyik sem kell, hogy problema eseten a Lenovo szervizben segitsenek) -
TOZ
addikt
Azert ezzel is erdemes ovatosan benne, mert a tul sok parkolas sem tesz am mindig jot.
Load cycle overkill problem -
TOZ
addikt
Volt egy kis ido es tesztelgettem a TP-ket idehaza a bootchart-tal.
Mindketton ugyan az a Jaunty van, ugyanazzal a kernellel.
Az X40 a Kingspec SSD-vel es a 1.2-es Baniasaval (1 giga ram mellett): 15sec
A T61 a 7200es Hitachival T7500-as C2D-vel (2 giga ram mellett): 24 secHm... erdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest