- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
Ha rosszul van partícionálva, és elromlott a partíciókezdet, akkor igen. Ellenőrizd az "alignment"-et mondjuk ez alapján.
-
rgeorge
addikt
válasz
feketekkrcsn #46930 üzenetére
Ezek a caddy-k úgy tartják a HDD-t általában, hogy be kell csavarni a HDD-be oldalt a 4 rögzítő csavart, csak úgy, és ezek a csavarok fognak belekapaszkodni a caddy belsejében lévő fülekbe. És van egy lehajtható/behelyezhető elem is, ami a csatlakozóból való kicsúszást gátolja meg.
-
rgeorge
addikt
A Win7-ed Professional? Ez esetben jobban járnál az XP Mode-dal (ami egy Windows Virtual PC + egy előregyártott virtuális XP). Egyrészt így legálisan használod a virtuális XP-t (ha a Windows 7 is legális), másrészt viszonylag kevés macerával jár a telepítése. Tud USB-t is átvenni a gazdagépről.
-
rgeorge
addikt
válasz
kraftxld #45101 üzenetére
Két dolog biztos nem egyezik a gyárival: a tépőzár és a töltőcsatlakozó színe. A kettő a gyárinál egyforma szürke, itt meg fekete + világosabb szürke. Ez nagyon arra utal, hogy nem eredeti. Nyilván a matricázást Csang vagy a szomszéd dzsunkás megoldja úgy, hogy gyárinak tűnjön. A súlynak is stimmelnie kellene, ha gyári, ebben a különböző beszállítók sem számítanak. Ráadasul a 92P1107 P/N egyérteműen utángyártott adapter P/N-je.
-
rgeorge
addikt
Már Krix is írta, minimum 135W-os kell ahhoz, hogy menjen a gép. 90W-essel tudod tölteni kikapcsolt állapotban, a 135W pedig szintentartja az akksit és tudod használni. A 90-essel, ami 20V, kap 4,5A-t, amit linkeltél az 19V ad 4,74A-t, tehát max. kikapcsolt állapotban való töltésre lesz az is jó. Kell 6.75A ahhoz, hogy menjen is a laptop a töltőről. Persze függ a konfigtól is, akkutól is, de szerintem nincs nagy variáció, 9 cellás akksival van csak a W520-as, ahhoz ill. a vashoz kellenek ezek a töltő-paraméterek.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
balaaazs #43967 üzenetére
Reméljük SzalaiG megússza enélkül, de a Quadro NVS140-esek hibáiért nem a Lenovo-t kell hibáztatni, hanem az nVidia-t. A Lenovo még egész normálisan állt hozzá, egész sokáig cserélték gariban az elhalálozott alaplapokat. Ráadásul a ThinkPadok kiváló hűtése miatt kisebb százalékban pusztultak el itt a 140-esek, mint pl. a Dell-ekben.
-
rgeorge
addikt
válasz
ielektros #43369 üzenetére
Én korábban dolgoztam IBM-es mérnökökkel, akik szekrény méretű nyomtató javításához is öltönyben jöttek. Sőt, az egyik szalagos egységhez egy ember értett csak, legalábbis róla tudtam, hogy össze is tudja rakni, ha már szétszedte, és egyszer szabadságon volt bent, amikor kihívtam őket, tíz percig győzködtem őket, hogy nyugodtan jöhet farmerben is. Amikor megjelent, még akkor is kérte az elnézést az öltözéke miatt.
-
rgeorge
addikt
válasz
audi100td #42795 üzenetére
A számla igazán ahhoz kell, hogy a végfelhasználói használatba vétel időpontját lehessen vele igazolni. Ezt a service tag (pontosabban a serial number, a service tag az Dell-es elnevezés) nem ismeri, és több hónap is eltelhet a gyártás és a fenti időpont között. Ha rendeled a notit, akkor ott a szállítási idővel minimum eltér a két dátum. Ebay esetén persze az első használatba vétel dátuma nem ismert, viszont a serialt el lehet kérni és az alapján beazonosítható legalább a legrosszabb eset.
-
rgeorge
addikt
A W520-ban Renesas USB 3.0 vezérlő van, a 30-as sorozatban már Intel. Nálam is volt olyan, hogy csak USB2.0-nek ismerte fel a HDD a csatolót (szerencsére a led is jelzi), elvben a csatlakozás sorrendje sem mindegy, talán 1. host, 2. hdd a jó sorrend, de a HDD leírása is tartalmazza ezt.
-
rgeorge
addikt
Ha kiderítetted, mi a hiba oka, és megjavul, azaz nem nő az átviteli hibák száma, akkor a Sentinel-ben beállíthatsz egy eltolási értéket ehhez a SMART tételhez, amivel lenullázod, azaz ezután csak az új hibákat fogja jelezni a Sentinel. De ezt csak akkor tedd, ha elmúlt a jelenség.
-
rgeorge
addikt
A 8181-as érték a Reallocation Event Count-ban csak akkor normális, ha a Power On TIme Count is kb. ennyi. Az adatátviteli hibák száma viszont tényleges hiba, ennek nincs köze a speckó firmware-hez. Valami ott nem ok a csatlakozással, vagy a HDD kapott valamit az áthelyezéskor. Ha a korábbi HDD-vel nem volt ilyen gond, akkor csak azzal lehet, ami azóta történt, tehát a behelyezéssel vagy a másik HDD-vel.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #42220 üzenetére
Kikéstem a szerkesztési időből: ha jól értesültem, a HD Sentinel következő verziójában tényleg javították ezt a jelenséget, tökéletesen fogja mutatni a Lenovo-s Seagate-ek kondícióját.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #42220 üzenetére
Pontosan, ahogy audi100td is mondja. A kondíció romlásáért felelős SMART érték (Reallocation Event Count) a Seagate Lenovo-s firmware-ben mást jelent, tehát nem a gyanús szektorok vizsgálatát. Annyit derítettünk ki még az év elején, hogy biztosan nincs gond a HDD-vel, ami valószínű, hogy ezek e firmware-k képesek menet közben optimalizálni a meghajtót áthelyezve a gyakran használt szektorokat a gyorsabb területekre és ezt a műveletet jelzi ez a számláló. Ha megnézed, a Power On Time Count nagyjából együtt jár ezzel a másik értékkel, azaz ez utóbbi is kb. óránként nő 1-et. A 70% kondíció azért állandósul, mert ennek a SMART értéknek a max. hatása a kondícióra 30%, azaz akármekkorára is nő, 30%-nál többet nem vesz le miatta a kondícióból a HD Sentinel. Állítólag lesz majd olyan verzió, ami ezt a kijelzést javítja.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #42214 üzenetére
Biztos? Nem a kondíció volt 100%? Úgy emlékszem, a TRIM hiányát 80%-os kondícióval jelzi a HD Sentinel.
-
rgeorge
addikt
A parancssori ellenőrzés csak azt mutatja meg, hogy az oprendszer küldi-e a TRIM parancsokat. A "többi" tesztprogram (tehát nem a HD Sentinel) is csak ezt ellenőrzi, azt, hogy a vezérlő és az SDD megkapja-e és kezeli-e, azt nem. A HD Sentinel viszont igen, legalábbis az általa ismert vezérlők/SSD-k esetében, ami a legfrissebb meghajtók/vezérlőket nem tekintve 100%, egyébként is 99% feletti. Ha tehát a Sentinel szerint a TRIM nem aktív, akkor nagyjából biztos, hogy tényleg ez a helyzet, ezt jelzi a 80%-os teljesítmény is.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #41611 üzenetére
Ne kapcsold ki. Keveset ír és hasznos.
-
rgeorge
addikt
válasz
Gabesz87 #41563 üzenetére
A T520, T520i, W520 angol nyelvű közös használatiban semmi ilyesmi sincs. Megnéztem a T530, T530i, W530 user guide-t is, ott már szerepel a kitétel, de ez arra vonatkozik, ha gyárilag van mSATA SSD a notebookban, azaz gyárilag nem olyan mSATA SSD-t szerelnek, amire javasolt az oprendszer telepítés. A 20-as sorozat nyilván nem volt rendelhető mSATA SSD-vel, ezért nincs a használatiban ez a rész.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #41299 üzenetére
Az SSD 7mm-es, a HDD helye 9.5mm-es. A notebook kitben van egy fém keret (mint egy képkeret), ami pont olyan vastag, mint az SSD és a HDD vastagságának különbsége. Miután a HDD-re és SSD-re a gumi oldalvédőt is fel kell tenni, ezért a keret nélkül az SSD-re nem passzol tökéletesen ez a védő. Én ilyen kiszerelést vettem, de nem emlékszem már, milyen lenne a keret nélkül beépíteni az SSD-t, de nem biztos, hogy megúszható. Persze házilag is készíthető ilyen kiegészítő megfelelő anyagból.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
válasz
tototos #41014 üzenetére
Én nemrég telepítettem egy T61-re Windows 8 x64-et, de előtte XP volt, Windows 7 összehasonlításom így nincs. Mindenesetre a Windows 8 T7300-al, 4GB-al és egy új 320GB-s WD 5400-es HDD-vel elég jól megy. Egy gond van: a teljesítmény-felmérés nem fut le, és utána kicsit megbolondul a VGA: az aktuális felületen átsejlik az alatta lévő.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40791 üzenetére
Jól emlékszel, volt ilyen probléma, pl. nálam is, de nálam a lan driver (szintén Intel) okozta. Latency vizsgálattal lehet ellenőrizni, mi a hiba oka. Nálam egy régebbi driver telepítése oldotta meg, de van akinél a nem windows tűzfal, vírusirtó stb. is belejátszik a dologba. Sőt, az nVidia powermizer is okoz ilyet.
-
rgeorge
addikt
-
rgeorge
addikt
"Érdekes" dolog történt most velem. Érdekes másoknak, nekem inkább tragikus... De leírom, hátha tanulságul szolgál valakinek.
Szóval a W520-amban egy Samsung 830-as SSD szolgál Windows 7 64 bittel (az eredeti klónozva + több partíció adatokkal, virtuális gépekkel). Egy-két hónapja betettem az ODD helyére egy 500 GB-s HDD-t, majd arra feltettem a Windows 8 RTM-et próbaképpen. Minden jól is ment, de előfordult egyszer-kétszer, hogy boot fekete képernyővel megállt, vagy legalábbis megakadt, mert volt, hogy türelmesen vártam, és fél óra után mégiscsak elindult a Windows 7. De most kedden, amikor kikapcsoltam a fast boot-ot Windows 8-ban, nagy kék halállal indult, pontosabban újraindult a Windows 7, a helyreállítás után pedig történt a nagy galiba: szinte minden meghajtón lefutott a CHKDSK és egy rakat fájlt hibásnak talált és ugyan helyreállított, de a legtöbb használhatatlan lett (az egész vagy a nagy része csupa 0-k). Fizikai sérülésre utaló jel nincs (S.M.A.R.T, HD Sentinel). Egyedül a virtuális gépek partíciója maradt érintetlen, ott semmilyen hiba nem keletkezett. Pont pár nappal ez előtt mentettem egy csomó dolgot az SSD-ről a HDD-re, na ezzel se megyek semmire most, mert az a partíció szinte atomjaira esett, egy darab mappa maradt életben, a többi nyom nélkül eltűnt.
Most aztán nagy dilemmában vagyok, mert mondjuk megy a Windows 7, de annak a partíciója is kapott rendesen, így valószínűleg újra kellene telepíteni, amire most nincs 1-2 napom. Jó lenne a Windows 8 is, de ott a virtuális gépekkel van kecmec, lévén a Windows 7-hez alapból annyi virtuális XP-t telepíthetek legálisan, amennyit akarok az XP Mode miatt, ez azonban Windows 8 alatt már nem megyen (hiába van ott Hyper-V és konvertálhatók a VM-ek, de a licensz ott már kötelező az XP-khez). -
rgeorge
addikt
válasz
Btx-001 #40317 üzenetére
Ha kijelző felbontása egy kategóriával kisebb, mint amit hirdettek/számlán szerepel, akkor naná, hogy vidd vissza! Ha van Live Linux CD-d, vagy Hiren's boot CD-d vagy bármi más, amivel a pontos kijelző-felbontást le tudod csekkolni, akkor azért előtte ezt tedd meg. Az viszont gyanús, hogy nincs is HD+ kijelzővel (1600x900) E530, lenovo.com-on konfigolva még az i7-es verzióhoz sem rendelhető, csak 1368x768-as kijelzővel. Azaz ezzel mondjuk pont átb..tak. Melyik bolt?
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40277 üzenetére
Szándékosan szoros az, szerintem.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox #40272 üzenetére
Az a wireless kapcsoló.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40179 üzenetére
Ez nem Lenovo probléma, máshol is ugyanígy működik ez (pl. Dell Precision M4600).
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40060 üzenetére
Én is rátettem a régi drivert, más megoldás egyszerűen nincs. Van vagy egymillió tipp a neten, egyik sem működik, vagy nem is alkalmazható. Most a régi driverrel tolom a filmnézést, se sima letöltéssel, se utorrent-tel viruális gépen nincs magas tüske, 899μs a max. latency.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40075 üzenetére
Én is teszteltem most, vezetékes hálózat + virtuális gépen utorrent = akadozó hang, wifi + virtuális gépen utorrent = nincs akadozás. A második esetben csak a kábelt húztam ki, a kártyát nem tiltottam le.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40051 üzenetére
Mondom, nálam is ez van a W520-on DVD lejátszás közben.
-
rgeorge
addikt
válasz
t52042405ug #40029 üzenetére
Ez nálam is van, W520-on. A megoldás engem is érdekelne...
-
rgeorge
addikt
válasz
Apollyon #39811 üzenetére
Na de ez egy 17" W700, oda befér. A 15.x" modellekbe ez sehogy se férne be. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen billentyűzet annak jó, aki megszokta, én pl. nem tudnék hozzászokni olyan billentyűzethez, ahol az entertől jobbra vannak még billentyűk. Egyszerűen azért, mert megszoktam, hogy a fő billentyűzet a képernyűhöz képest középen van, így kényelmes. Pont nemrég volt szerencsém installálni egy Dell Latitude 5530-at, aminek van numerikus billzete, elég nehéz volt kezelnem. BTW most egy darabig nem engedem bántani a mi System Update-nket, amit a Dell ebben nyújt, az egy kalap... Pl. mindenáron frissíteni akarta a BIOS-t, holott a legfrissebb volt fent, mert nem bírta észrevenni, hogy a proci nem vPro-s.
És amikor vissza-visszaültem ettől a Dell-től az én FHD-s W520-m elé, akkor láttam, milyen piszok jó is ez a panel. Most pedig, hogy megvan a szemüvegem is (öregszem, na) még jobban is látom, milyen jó. -
rgeorge
addikt
válasz
ArrayOfLilly #39164 üzenetére
A szokásos tippem: takforsys.hu, hátha ők tudnak ilyen kombót is szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 3 7320U/8GB DDR5/512GB NVME SSD/Radeon 610M/ Notebook.
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB! BeszámítOK
- Acer Nitro AN515-45 / Ryzen 7-5800H / RTX 3060 / 32GB
- ASUS ROG Strix G17 17.3" Notebook! i7-10750H / RTX 2070 Super / 1TB NVMe / 16GB DDR4! BeszámítOK
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest