- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
mazsonpopo #21029 üzenetére
Ez erősen attól függ, hogy hogyan törött el.
-
^Clown
addikt
T61p-t valaki 83K-ért? Szvsz. nagyon jó vétel.
Carobetto: barátnőm édesanyja kb. 1 éve hajt egy SL510-est. Kapja a kiképzést elég rendesen, nem kifejezetten vigyáznak rá, és semmi baja. Zsanér feszes, venti halk, nem nyikorog sehol. Nagyon jól össze van rakva.
-
^Clown
addikt
válasz
Chaser #20961 üzenetére
Nekem sima alap szervizgarom volt a Dell-nél. Igaz ugyan, hogy raktáron nekik sem nagyon volt alkatrészük, de nem kellett otthagyni nekik hetekre a gépet. Amikor megérkezett az alkatrész, egyből telefonáltak, a szerelést pedig a helyszínen meg lehetett várni (volt két ventillátor meg egy zsanércsere). Ja, és nem kellett nekik bevinni a gépet bevizsgálásra - írtam egy e-mailt, hogy mi a gond, ők rendelték az alkatrész, szóval király volt. Az alkatrészbeszerzésük is nagyon gyors volt, a max. talán 1 hét volt, amit várni kellett.
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #20953 üzenetére
A T60-nál is vannak korlátok sajnos, ritkább a nagyobb felbontású kijelző (T61-nél alap az 1280x800), 3GB a max. memóriakezelése. Kis pénz, kis foci
A T400 garira visszatérve, az tényleg nem jön rosszul, ezt aláírom. Még úgy sem, hogy az utóbbi időben a béka segge alatt van a support sajnos (a Humansoft-féle Dell-supportról már elmélkedtem itt, ahhoz képest írtam a béka seggét).
-
^Clown
addikt
válasz
buvartacsko #20940 üzenetére
Direkt beleírtam a hsz.-embe, hogy tudni kell kompromisszumot kötni - alulfeszelés, venticsere stb. Szerintem nem annyival jobb a T40, mint amennyire drágább.
Mondjuk én abból indulok ki, hogy a mai magyar valóságban elég keveseknek adatik meg farzsebből kivágni 120K-t egy 2,5 éves notira (T400).
-
^Clown
addikt
Srácok, szerintem egy nagyon lényeges dolgot kifelejtetek a történetből, mégpedig az árat. 65-70K-ért a T61 igenis jó vétel, plusz ~30-35K-ból bele lehet tenni egy jó SSD-t meg 4GB RAM-ot. T400-akért jelenleg bőven 100K felett lehet csak hozzájutni, és akkor SSD-ről meg memóriabővítésről nem esett szó. Majd ha tényleg tartósan 100K alatt lesznek a T400-ak, akkor tényleg nem éri meg "szarakodni" a T61-ekkel. De ez szerintem odébb van még, abból ne induljunk ki, hogy egyszer láttunk a PH!-n 90K-ért T400-at, amíg nem ez a jellemző.
Szerintem aki nem fél egy kis barkácstól (legyen mondjuk évente egy venti- és egy zsanércsere, ami szvsz. durva becslés), még így is megéri, főleg ha az amortizációt, elavulást, értékveszteséget is belevesszük. 1 év múlva szerintem 70K körül lesznek a T400-ak, a T61-ek meg50- 55-60K körül.Ez a hogyan ússzuk meg a lehető legolcsóbban + készek vagyunk egy kis kompromisszumra is hozzáállás, legalábbis részemről.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
IBM ThinkPad X40 eladósorba került, hölgy tulajdonostól. 32Gb-os SSD-vel, gyönyörű állapotban, jó akksival.
-
^Clown
addikt
Nem semmi sztorik vannak itt a szervizekről srácok. Anno a Dell szervizt szidtam, mint a bokrot, hogy mi az, hogy nincs raktáron semmi... De legalább nem kellett otthagyni a gépet hetekig...
-
-
^Clown
addikt
válasz
Intelligencs #19790 üzenetére
X41-em van, más képarányú gép, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Viszont elég korrekt minőségű darab, nem csúszkál benne a gép.
-
^Clown
addikt
válasz
Intelligencs #19785 üzenetére
Én ilyet használok, elégedett vagyok vele.
-
^Clown
addikt
Bocsánat a reklámért, de van egy csomag felesleges pöcökegerem. 3db van a pakkban, bővebben a hirdetésben. Pü-ben keressetek
-
^Clown
addikt
válasz
buvartacsko #19609 üzenetére
Vedd szemügyre jó alaposan a géped: minden műanyag fül, pöcök, illesztés stb. rendesen a helyén van? Könnyen lehet, hogy szét volt szedve a gép, de nem rakták össze rendesen, és emiatt nem ér le a gép lába (plusz nem tudsz becsavarni egy csavart). Az én X41-emmel is ez volt a baj.
Ha már hozzászólok, más: van tippetek arra, hogyan lehetne lehúzni az X41 ventizsinórját az alaplapról? Legutóbb próbáltam, de annyira össze van gyógyulva az alaplapi konnektorral, hogy nem mertem hozzányúlni. Hetek óta a fiókomban csücsül a vadiúj hűtés, de még nem mertem nekiállni. WD40 vajon segítene, vagy az túl drasztikus?
-
^Clown
addikt
Hopp, látom már volt. Megy OFF-ba.
-
^Clown
addikt
válasz
buvartacsko #19171 üzenetére
Érdekes, ehhez képest Dell-éknél: tegnap délután este 7 körül írtam levelet, hogy a főnököm XPS-esének az egyik billentyűje kijött a helyéről. Ma reggel 7:55-kor jött a levél, hétfőn 12-re várnak szeretettel, plusz még telefonon is felhívtak a levél megérkezte után 1-2 perccel. Adnak egy vadi új bill.-t
Ez nem on-site, hanem behurcolós gari. -
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Micsoda egy trágyadomb lett az új Lenovo oldal...
A T60-ból a 6 cellás akksi ugye nem lóg ki? Köszi!
-
^Clown
addikt
válasz
<cyborg> #18682 üzenetére
Csak halkan mondom: esetleg megpróbálhatnád a jó öreg öngyújtó-szikra módszert. Már ha tényleg komolyan gondolod a GPU gyilkolást.
Elvileg az én volt Dell notimban is egy ilyen hibás chip van, 3,5 éves a gép, elég sokat volt gyepálva (játékok, stb.), kopp-kopp semmi baja. -
^Clown
addikt
válasz
BalazsKKa67j #18598 üzenetére
Ha eladó lesz a T400, keress meg privátban
-
^Clown
addikt
A T4xp-kkel kevesebb gond szokott lenni, viszont arról megoszlanak a vélemények, hogy miért. Van, aki szerint azért, mert kevesebb p-s gép került forgalomba, mások szerint azért, mert ott már kiküszöbölték a hibát / jobb a hűtés / jobb a BGA minősége / stb.
Nekem az a véleményem, hogy nyugodtan vehetsz T4xp-t, a hűtőrendszerét tartsd tisztán, és csak két kézzel emeld fel az asztalról (bár ez minden notira vonatkozik), így tuti nem lesz gond. -
^Clown
addikt
Sziasztok!
Lenne két kérdésem:
1.) Ubuntu alatt (11.04) az X41-emen hogyan lehetne beüzemelni azt, hogy a középső gomb lenyomása után scrollozni tudjak a böngészőben a pöcökegér fel-le mozgatásával?2.) Olyan szerintetek létezik, hogy bekrepál egy wifi kártya (Intel 2915bg)? Ha hirtelen nagy adatforgalom van (pl. elindítok egy torrent-letöltést), egyből eldobja a hálózatot. Ráadásul utána automatikusan nem is tud visszacsatlakozni a hálózatra, hanem FN+F5-tel kikapcs-bekapcs, és csak utána.
Ezt Ubi-n csinálja, de Win 7 alatt is elég sűrűn szakadozott (de ott nem vettem észre összefüggést a nagy adatforgalom és a szakadás között). XP-t majd valamikor felnyomok egyet, kíváncsi vagyok.+1.) Ha beszart a wifi, van esetleg valakinek egy Philips Atheros 5001X+ kártyája? Kettőt is vennék
Thinkwikin-n ugyan nincs felsorolva, hogy X41-be jó lenne, de a szüleim X40-ébe kellene egy, a 2200bg elég gyengécske darab sajnos (tesóm X40-e [Ahteros csodawifivel] ugyanott a nappaliban dupla jelerősséget érzékel...).
Az X41-ben vajon menne ez a kártya? Ha nem, milyet ajánlanátok helyette?Köszi, és bocs, hogy hosszú voltam!
-
^Clown
addikt
Mégsem annyira vízálló az X1 billentyűzete. Elég nagy blama
-
^Clown
addikt
válasz
franc0 #18521 üzenetére
Ezt azért ilyen kategorikusan nem jelenteném ki. Nem tudom, hogy a kolléga gépében milyen GPU van, de ha nem ingegrált, hanem nVidia, akkor én megfontolnám a gar. bővítést. Sajnos a T61-ekbe szerelt nVidia-k típushibásak, újat szerezni pedig egy kisebb vagyon.
Az alaplapon (és a GPU-n) kívül viszont tényleg viszonylag jó áron lehet alkatrészeket szerezni (pl. hűtés, zsanérok, inverter, palmrest stb.). -
^Clown
addikt
válasz
ro_bert17 #18418 üzenetére
Barátnőm édesanyja ebben az üzletben vette az SL510-ét (ami azóta is köszöni szépen, jól van, pedig kapja az ívet), minden oké volt. Tudnál adni linket, érdekelnének a panaszok
franc0: no igen, magánszemélyként egy laptopot simán felpakolhat maga mellé a repülőre. Csak itt ugye az a nagy kérdés, hogy megéri-e kint megvenni a refurbished-et, vagy itthon a linkelt T400s-t 190K-ért.
-
^Clown
addikt
válasz
cadeyrn #18395 üzenetére
Lehet, hogy vótmá', de 230K-ért vadi új T400-akat még lehet kapni.
-
^Clown
addikt
válasz
yodamastah #18374 üzenetére
Keresgélem az állam, ez iszonyatos!
-
^Clown
addikt
Juppí, lesz végre zsír új gyári hűtője az X41-emnek
A nyárnak inkább nem futok neki nem 100%-os hűtéssel. Ha meg már szétszedem, akkor kap egy új bios elemet is, biztos ami biztos.
-
^Clown
addikt
válasz
tototos #18220 üzenetére
Én az X41-em ventijét akartam bekenni, de végül hagytam inkább, nem volt megfelelő kenőanyagom sem, plusz azt sem tudom, pontosan hová / hogyan / milyen mennyiségben kell kenni a csapágyat.
Úgy tudom, a T61-nek már lehet külön csak a ventijét cserélni (nem kell a komplett hűtést), az nem egy nagy összeg eBay-ről. -
^Clown
addikt
-
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
pcsaba1981 #17051 üzenetére
Barátnőm édesanyjának SL510-ese van, kapja a kiképzést rendesen (ágyon használva, felette kávézva - cigizve, kinyitva hurcolászva), eddig hiba nélkül teljesít - meg is emelem előtte a kalapom (kb. 4-5 hónapja van meg neki, ha jól rémlik, tehát ez közel sem tartósteszt).
Szerintem inkább egy használt, még garis T szériás gépet vegyél, pl T400 vagy T410-et.
Ha nem válaszol, akkor jobban is jártál - link alakoktól ne vásárolj! -
^Clown
addikt
válasz
#47053824 #16999 üzenetére
Furcsa lenne, ha nem menne, mert nekem az Intel 2200bg kártyám simán tud csatlakozni. Próbáld meg System Update-tel frissíteni a drivert. Ha nem megy, akkor keress régebbi illesztőprogramot a neten, és próbálgasd. Az Access Connections-t szedd le a gépről, mert bezavarhat (ha esetleg fent van).
-
^Clown
addikt
Ha esetleg egy IBM fan ráakad, kiadhat érte 50K-t, elég ritkán bukkan fel T40p itt az apróban, én speciel még nem találkoztam vele. Reálisan szerintem 42-45K-t ér, ez alatt ne add oda, mert jó az akksi (ráadásul 8 cellás), nagyfelbontású a kijelző, dokkoló is jár mellé, ráadásul ott a P betű a 40 mögött
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gitáros topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- ROG Zephyrus G16 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i7-13620H Arc A370M 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest