- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
t72killer #119772 üzenetére
Pontosan. En is igy csinaltam egy ideig, de azert eleg macera, mert rangatni kell kulon a kulso akksit, nem mozog a laptoppal egyutt. Mar azon gondolkodtam, hogy patex-el raragaztom a kijelzo hatuljara
A laptop szempontjabol ez kulso toltonek minosul, tehat az AC-s teljesitmenybeallitasokat kapod, ha nem biralod felul, pl. tlp-vel.
-
Reggie0
félisten
A leves atpakolasa nem jar lenyegi veszteseggel, cserebe higieniat es kenyelmet kapsz, mikozben semmibe sem kerul. Az akku toltese akkurol pedig nem valami jo hatasfokot eredmenyez, plusz az akkuk gyorsabb degradalodasat es extra melegedest.
Amugy kisebb edenybol lehet enni, foleg ha egyedul eszel. -
Reggie0
félisten
válasz
vargas0502 #119653 üzenetére
Regen mi is mondtuk ezt az ugyfeleknek amikor nem tudtak csatlakozni az ftp szerverhez. Persze a problemat nem oldotta meg, de par napig nem jottek vissza
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #119523 üzenetére
Nincs sok, osszen 8.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tim82 #119434 üzenetére
Trolololololo. En akkor meg kossek bele, hogy nem 2.5-os adapter van a kepet, mint ahogy irtam, hanem valami ami egyik oldalrol ugy nez ki, mint egy 2.5-os adapter...
Mara eleg a trollkodasodbol, annyira senki sem hulye, mint ahogy te feltetelezed, nem onnan kell kiindulni. -
Reggie0
félisten
válasz
Lenry #119431 üzenetére
Mert ez kommentenkent 5mp, kicsit mas fajsuly mint megegyszer korbeirni, hogy mit logikazik rosszul. Gondolom neked azert elsore is atment.
#119430Tim82: Azzal kezdted, hogy csak szorszalhasogatas (bocs "fingreszelés"), szoval tudtad jol, hogy mit irtam. Az mar a te bajod, hogy meg a szorszalhasogatasod logikailag hibas. Megsertodve meg nem vagyok attol meg, hogy nem kivanom ezt a logikai bukfencedet tovabb magyarazni, egyszer leirtam olvasd el ujra.
-
Reggie0
félisten
Nem sajnos, en is ebben remenykedtem, de ennel a toltottsegi szintnel mar a kijelzes is megbizhatatlan. Ki is probaltam, rogton kikapcsol a gep. Net tele van panasszal evek ota, de a lenovo nem valtoztato a firmwaren.
A485-nel mar normalisan ment, elsonek kulsot merint, elsonek belsot tolt. Hogy miert nem tudtak backportolni a T480-ra azt nem ertem.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tim82 #119413 üzenetére
A hulyeseg, hogy nem egyben ertelmezed a mondatod, ugyanis azt irtam, hogy
"nem fogsz tudni menet kozben kulso akkut cserelni". Amugy valoban nem tud, mert amint lehuzza a kulso akkut a gep ki fog kapcsolni, tehat mar nem lesz menet kozben.
Nem csak nincs ertelme, mert az utolso toltott akkumulator eltavoltiasa egyben a gep kikapcsolasat is okozza. -
Reggie0
félisten
válasz
Tim82 #119410 üzenetére
Mondjuk a kepet nem neztem meg, csak a szoveget olvastam es 2.5-os atalakitot irt, nem m.2-est.
"Itt biztosan én nem értek valamit, de totálisan logikátlannak tűnik ez a megállapítás. Ha a belső akkut használja épp a gép, miért ne lehetne a külső akkut menet közben cserélni?"
Lehetni lehet, de miert akkor cserelned a kulso akkudat, amikor az fel van toltve es nem akkor amikor lemerult? Pont az lenne a lengyeg, hogy a belso akkuban marad toltes, igy nem kell hibernalni a gepet az akkucserehez, hanem bekapcsolt allapotban is lehet. Ha eloszor a belso akkut meriti le, akkor nem tudod bekapcsolt gep mellett cserelni a kulsot.
-
Reggie0
félisten
válasz
Lenry #119406 üzenetére
M.2 B-key kell, de nem csak nvme-t, hanem SATA-t is lehet.
A 2.5-os keret helyere lehet kapni m.2-es keretet, ha gyorsabb meghajtot szeretnel oda is.
Akkunal keszulj arra, hogy a hulye management eloszor a jobb kondicioban levo akksit meriti, igy neked az a belso lesz(a kezdetekben, amig le nem romlik a kulso szintjere), emiatt nem fogsz tudni menet kozben kulso akkut cserelni egy ideig.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #119282 üzenetére
Alzanal erdemes megnezni, multkor 9ezerert szortak a gyari lenovo 65W-os toltoket.
-
Reggie0
félisten
válasz
Apollyon #119196 üzenetére
Persze, hogy ki tud. No meg ertelme sincs a 8 giganak. +5 nettoert mar 16 van. Mennyi egy ember eves munkaberkoltsege? ~4 milka? Egyszeruen nincs ertelme 0.125%-ot sporolni egy emberen, ha megakad a munkaja, egyszer is, mar tobbe kerult, arrol nem is beszelve, hogy azert nem 1 evig lesz jo.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #119183 üzenetére
Tokeletesen el tudok vonatkoztatni tole, nekem a 16 se lenne eleg, pont ezzel kezdtem, csak en mar lattam megnyitott excel tablat is par makroval, ami egy alap irodai kornyezetben is elofordul. Normalis cegeknel van +5000 forint egy alkalmazott felszerszamozasara, mert ha egyszer panaszkodik mar tobbe kerult. Felteve h nem laptopos biztonsagi orokrol beszelunk
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #119179 üzenetére
Ja, de nem kell, hogy fogalma legyen barmirol is ahhoz, hogy olyan oldalra jusson, ami baromi sok objektumot tolt be. A peldat csak azert hoztam, hogy szemleltessem mennyire is optiimalisak ezek a bongeszok
8gb az olyan mobiltelefon szint, gyakorlatilag a munkadijad kerul annyiba, mint +8gb rammal tovabb boviteni, nem eri meg kisporolni par ezresert.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #119177 üzenetére
Attol fugg mit csinal. A bongeszok eleg viccesek tudnak lenni. Pl. megnyitom mikrotik webadminjat dns static oldalon 51ezer entry-t betolt es rogton 4 giga ramot felzabal, pedig csak szaros text objektumokat tolt be, nagyjabol itemenkent <60 bajt adattartalommal.
En el tudom kepzleni, hogy egy atlag juzer is eltevedhet siman egy olyan oldalra ami felzabalja a ram negyedet. Mamar 16gb a belepo kategoria.
-
Reggie0
félisten
válasz
Tikakukac #119174 üzenetére
Azert annyira veszesen sok nem kell. Nalam ha van szabad ram, akkor azert 3-4 giga cache-kent funkcional helybol, aztan bongeszok rohogve elesznek 4-8 gigat. Ha 16g ramod van, akkor kb. helybol csak a fele van szabadon. Ha el akarsz inditani egy nyamvadt virtualgepet is melle, akkor annak 8g a javasolt, 4g minimum kell manapsag. Szoval 16g keves, kovetkezo lepcso a 32, mivel 24-gyel nincs ertelme bohockodni.
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #119117 üzenetére
Ugyanazt irod le, mint amit irtam, csak van egy elore tolt papirod is, amit certification-nak nevezel amire lehet mutogatni, tudod, hogy ne kelljen feleloseget vallalni
Értem, hogy a többség a mutyihoz...
Hulyeseg. Egy jo mernok eleve fel labbal mindig a bortonben van, csak le tudja vezetni, hogy miert jo az amit es ahogy csinal. A nem olyan jok meg kovetik a jo mernokok altal kialakitott szabvanyokat. Koze sincs ennek a mutyihoz. -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #119115 üzenetére
Dehogynem. Ha csak a tied lenne a feleloseg, akkor megallapithatnad, hogy egy frissites biztonsagi szempontbol elonyt jelent-e es ez alapjan szukseges-e. Neked azert kell a legfrissebb firmware, hogy letold magadrol azt a feleloseget, amit egy esetleges tenyleg biztonsagot novelo frissites kihagyasa miatt terhelne. Azaz onnantol, hogy mindig legfrissebben tartod a firmwaret azzal lepasszolod a feleloseget a gyartonak es ezzel elkerulod azt, hogy te dontesz, amiert feleloseggel tartozol.
-
Reggie0
félisten
válasz
Sándor -P20- #119026 üzenetére
Pont azert vannak termekvonal szerint kulon topikok, mert nem ugyanaz az ipari hulladek
-
Reggie0
félisten
Tudom, van akkubank is, most nyirtam ki 1.5 ev alatt egy 30Ah-sat(szep lassan felpuposodott)
Csak az azert joval kenyelmetlenebb megoldas, mert figyelni kell a kabelre mozgas kozben, visszatolti a belso akkukat, tehat energiat vesztek a hatasfokok miatt, igy a gep is jobban izzik a kezemben.
Azt tudom, hogy elmeletileg jobb a rizen, csak sajnos a mernoki munka jellemzoen olyan, hogy nincsen tobbszalra optimalizalva. Ha programot forditok, akkor ott kijon az elonye, bar nem minden esetben, mert pl. a psoc creator egyszalas makefile-t hasznal. Kernel forditasnal azert kijon az elonye, de az meg azert nem olyan suru, hogy az egesz kodbazist ujraforditja. (Bar volt ilyen bugos kernel release, talan 5.13 valamelyike volt, a make install utan valamit erintett es kozvetlenul utana a kovetkezo make-re mindent ujraforgatott). -
Reggie0
félisten
Azt lehet, nekem 3000-res szeriaig volt turelmem
Aztan ugy voltam, hogy marad az intel, mert nem kenyelmes allandoan gepeket cserelgetni es kozben kuzdeni a fagyasokkal, mikozben kemenyen van munka mostanaban. T480 felett csak az a bajom, hogy nem cserelheto az akku. T480-ban azt szeretem, hogy van mar hozza 3 vagy 4 potakku igy egy napot akkor is kihuzok, ha sokat kell forditani rajta. T14 is jo lehetett volna, csak igy lutri, hogy mennyit bir ki(tesztelni sem egyszeru csak ugy, mert mar a panelcsere is szamottevo eredmenyt hoz).
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #118951 üzenetére
Adminisztralni az nem sokat jelent. Ha nem jon vissza heti egyszer a sleepbol, akkor abbol soha sehol nem lesz semmi, pl. max kiadjak, hogy inditsd ujra rendszeresen. Amit linkeltel az sem er semmit, instabil vele hosszutavon, tudom, mert probaltam. HP-ban a rysen 3700 hasonlo hibakat produkal. Ha megnezel egy amdgpu changelogot, akkor rajossz miert is instabil.
No meg a stabilitas nem sokat segit azon, hogy vagy 40%-al gyorsabban eszi az akkut, mint kene.
A 4000-res szeria es felfele lehet, hogy jo, azzal nem probaltam hosszabb tavon. -
Reggie0
félisten
Igen, pl. EVGA X58 mobo, csak channel interleavingnek hivjak. Itt megtalalod az 58. oldalon: https://www.evga.com/support/manuals/files/132-BL-E758.pdf
A datum hasonlo. -
Reggie0
félisten
válasz
Saskakas18 #118912 üzenetére
Cs 1.6-al lehet meg jatszani valahol ugy, hogy nincs teli csiterekkel?
En a 80-assal elegedett vagyok 90%-ban, de nem jatszom rajta.
-
Reggie0
félisten
De, amikor interleavel a csatornak kozott ott szinkron tortenik a muvelet vegrehajtasa, a tobbi eseten nem. A te kifejezeseddel nem is lehet leirni azt az uzemmodot, amikor a ket csatornaban ugyanakkora memoria van, de megsem interleave hasznalja, hanem egymas utani cimtartomanyokba helyezi az egy csatornanyi memoriablokkot, azaz az egy muveletvegrehajtasi egyseg igy egy csatorna szelessegu lesz, es nem ketto, mint a dual interleavednel, ahol a paros-paratlan cimeket osszefuzi(az also cimbiteket ejti ki).
-
Reggie0
félisten
Nem a dram aszinkron, hanem a csatornakezeles.
A flex pedig a ketto kevereke ezert flex. Addig a legnagyobb cimig, ami mind a ket csatornan letezik, addig szinkronban megy, afolott lesz aszinkron.
Ellenben a teljesen aszinkron dual(vagy tobb) channel eseten barmilyen cimzes eseten egymastol aszinkron mukodnek a csatornak, azaz egyszerre csak egyen hajt vegre muveletet. -
Reggie0
félisten
válasz
lezso6 #118823 üzenetére
En mar szivtam ilyennel, vegen valami olyasmi volt a hiba oka, hogy valamiert nem valtott forras eszkozt es noszogatni kellett egy kicsit, amig sikerult, illetve ugy remlik, hogy kulon kezelte a hangkimenetnel es a bemenetnel az eszkozt, azaz fuggetlenul lehet allitani a kettot, ergo, ha a kimenetnel atrakod a bemenetnel meg nem valt.
-
Reggie0
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #118781 üzenetére
Azt azert nem mondanam, hogy 5G sokkal erzekenyebb. Pl. kisebb kapacitason hamarabb atmegy, mint a 2.4G.
Amugy meg egyszeru: ha a kartyara gyanakszik, akkor egy AX200-ast kell belevagni, azokkal nincs nagy gond. Bar nem hinnem, hogy az AX201 hibas szeria lenne, nem nagyon olvasni panaszt arra sem.
-
Reggie0
félisten
Akkor végülis egyetértünk, hogy nem ugyanolyan.
Csak az elojelben nem, de sebaj
"Nem tudom, ennek mi jelentősége most."
Az a jelentosege, hogy ebbol egyertelmuen prognosztizalhato a "nagy"fenyereju kijelzo veszelytelensege."És ahogy felvetetted, 300000 nittel szemben nem a +100 nit fog segíteni a monitorban, hanem röviden a sötétítő függöny.
Erről beszélek már itt számomra is nagyon unalmasan sokat...."
Belterben messze nem ekkora fenyerokrol van szo, oda boven jo parezer nit legfeljebb. De pont emiatt az also szelen minden egyes nit szamit, mert azzal billegsz a hetkoznapi hasznalhatatlansag hataran.
Es persze lehet, hogy otthon be tudsz sotetiteni, de egyetemen, munkahelyen nem fognak a gyenge kijelzod miatt barlangosat jatszani. -
Reggie0
félisten
1000 nit meg nem komoly fenyero, de megjegyzem telefont tudod mozgatni, szoval ha a kozvetlenul tukrozodo nap mellett akarod nezni, akkor valamit rosszul csinalsz.
", csak van pár tulajdonsága, ami nem ugyanaz, ami miatt egyáltalán nem mindegy a szemednek...
"
Konkretan semmilyen olyan tulajdonsaga sincs, ami miatt kiegethetne a szemedet, sot ilyen szempontbol a napfeny a veszelyesebb(abban van UV is, IR is, bar az elobbitol sem kiegni fog).Csak, hogy erezd mennyire a semmin rugozol: egy napsutotte vilagosabb hazfal nyaron olyan 300000 nit vagy folotte van.
Nem mellesleg, ha a pupilad osszeszukul a kornyezo feny miatt es ezert nagyobb fenyereju monitor kell, akkor a szukebb keresztmetszeten kevesebb feny jut a szembe, igy hiaba erosebb fenyereju a monitor, nagyobb sugarzas nem fogja erni a retinat. Igy a monitorbol erkezo feny tulajdonsagai pont annyira szamitanak, mint kis fenyero eseten.
-
Reggie0
félisten
"Nem, nem helyettesíti az izomból feltekert fényerő...."
Hat, ilyen gyenge kijelzokkel amit irtal, valoban nem. Amugy meg igen, lasd telefonok vagy ujabb autok muszerfala,stb.."Azért probléma, mert úgy érveltél, a napfényben sem ég ki a szemed. Ez akkor lenne logikailag helyes, ha napfény jönne a kijelzőből. De nem az jön...."
A szemnek mindegy honnan jon, nincsenek felcimkezve a fotonok. OMG... -
Reggie0
félisten
A szemed mindig alkalmazkodik, ha magas a kijelzod fenyeroje es azt nezed, akkor ahhoz fog. Ilyen szempontbol tok mindegy, hogy ez szobaban vagy az utcan tortenik meg. Kapcsold be a laptopdon a webcamodat es lathatod szepen, hogy osszeszukul es kitagul a pupillad a fenyeronek megfeleloen, ahogy kell. Kovetkezeskeppen nem eg ki a szemed.
"A másik probléma pedig, hogy nagyon nem ugyanaz a természetes napfény és egy mesterséges, LED keltette fény."
Miert lenne problema? -
Reggie0
félisten
Miert egne ki a szemed? Kimesz az utcara ott sem eg ki. Pont ez a jo a szemben, hogy baromi nagy tartomanyban kepek az akkomodaciora. Ahogy akkor sem eg ki, ha a fuzetedre vetodik a feny es te ranezel.
Amugy nem arrol van szo, hogy telibesuti a nap, hanem csak arrol, hogy nagyon vilagos a helyiseg.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #118685 üzenetére
Szerintem egy hetkoznapi ssd nem tamogatja a hotswap-ot.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #118664 üzenetére
Szerintem a DOS aranyaiban sokkal tobb vason futott gond nelkul.
Mar 5-6 fajllal barmilyen gepen bebootoltam floppyrol.
-
Reggie0
félisten
válasz
Celithrandi #118608 üzenetére
Ha erosen besut a nap, akkor mar boven keves lehet. Persze ejszaka elo informatikusoknak nem szempont.
-
Reggie0
félisten
válasz
Celithrandi #118561 üzenetére
Okes, eddig ezt nem irtad
-
Reggie0
félisten
válasz
Celithrandi #118556 üzenetére
Le kell resetelned az akkumenedzsmentet, igy:
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/laptops-and-netbooks/thinkpad-edge-laptops/thinkpad-e590-type-20nb-20nc/solutions/ht510410-troubleshooting-no-power-issues -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #118436 üzenetére
"Mivel csak is kizárólag Intel gyárt Thunderbolt chipet így elég nehezen nevezhető 3rd partynak."
Hat, van a laptop gyartoja, a proci es chipset gyartoja, es akkor jon a 3. resztvevo: a thunderbolt chipjenek gyartoja(ami esetunkben az intel). Tehat 3rd party.
Amugy nem kell a prociba integralni, diszkret chipkent is lehet venni thunderbolt vezerlot(JHL8540, DSL6340), azt az alaplapra lehet rakni. Ahogy jopar desktop alaplapnal is csinaljak AMD proci eseten.
-
Reggie0
félisten
válasz
Narxis #118400 üzenetére
Passz, en nem is probaltam talalni. Eloszor gondoltam atrakom az elozo kijelzorol, de annak szerves resze, ha kifejtem, akkor kb szetesik, igy inkabb beken hagytam. Beraktam ugy ahogy van es a ket felso sarokba raktam egy-egy 1x1 centis ketoldalu ragasztot, alul meg a kijelzohazhoz hozzaragasztottam kapton szalaggal es kesz. Mivel a kijelzohaz elulso kerete is ragasztos az is fogja. Valamivel melyebben ul igy, mintha lenne rogzito keret, de legalabb a billentyuzet kevesbe fogja karistolni osszecsukva.
-
Reggie0
félisten
válasz
Narxis #118390 üzenetére
Nem kell kabel csere, 30 pinessel megy a touch nelkuli is. Nekem is sikerult, melegites nelkul, elsore leszednem a keretet, csak ovatosnak kell lenni.
En kb. egy hete csereltem ugyanerre a kijelzore s nelkuli 480-asban.
Viszont ketoldalu ragasztora lehet szukseges lett, az enyemnel oldaliranyban maradt szabad hely, valamint ezen a kijelzon nem volt rogzito keret, igy nem is volt mit csavarozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest