- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha másolok a háttérben, kicsit jobb lesz a helyzet, speedtesttel is. de lehet nézek inkább egy rendes hálókártyát...
szerk: 2,4 gigán kicsit jobb a helyzet (8-10e néhány kiugrással), de a hang ott is megakad néha, szóval nem megoldás az se. nomeg amúgyse viccből használom az 5 gigát.
-
-
válasz
rgeorge #76415 üzenetére
bármilyen videó. ha nasról nézem, akkor egy kis xvid alig akad, egy 1080p már nézhtetlen. ugyanezek ssd-ről hibátlanok, ha nincs a háttérben hálózati forgalom. ha elindítok egy speedtestet, akkor már beakad,és a latency is felmegy csúnyán.
mindez wifin, n módban öt gigán. packet loss nincs, 105-110 megabit megy vele stabilan. -
válasz
FoxiestFox #76411 üzenetére
abban a pillanatban, amint bemutatod, hogy lehet fhd h264 videókat szerkeszteni vele
-
w520, intel 6300agn, 15.15.0.1 driver az inteltől, intel amt kikapcsolva, latency az egekben a videólejátszás akadozik, a lenovótól töltött driverrel is. mit tegyek?
-
azért hurcoláskor én kicsit irigylem barátném t420s-ét, sztenderd thinkpad forma sokkal kecsesebb kivitelben
nekem tetszik. a fogyasztása nem vészes, a kicsi akksi kb annyit megy, mint egy közepesen fáradt kilógó akku egy előző generációs gépben.
-
az asztalin (de a tp-n is) nálam sajnos a nem ezer oldallal futó frissen nyitott böngésző egy nemlétező dolog
nagy macerának nem mondanám, egy kattintás a gombra, és egy, hogy melyiket választom (átlag fhd videónál van vagy 16 lehetőség), de én is csak azt töltöm le, ami érdekel annyira. szóval a megnézett videók ötöde max
érv még, hogy a yt pale moonon nem mutat fhd videót, másik böngészőt indítani meg nagyobb nyűg -
az akadásmentes yt-ról már rég lemondtam, még nem találkoztam olyan géppel, ami ne akadt volna meg legalább egy kicsit. bár a html5 óta valamivel mintha jobb lenne... ha valami nagy felbontásban és akadás nélkül kell, akkor ott a gomb az eszköztárban, letöltöm, és megnézem videólejátszóval.
-
úgy néz ki, hogy lett egy numpados billentyűzetem, így a numpad nélküli lehet hogy feleslegessé is vált. érdekel valakit?
(tudom, hirdessem meg rendesen. csak gondoltam, némi érdeklődésre tarthat számot helyben, meg nem is annyira gyakori
ha zavaró, törölje nyugodtan az illetékes)
-
firewire van, de ha úgy működik, mint a t510-ben, akkor az olyan, mintha nem is lenne...
-
zsákmányoltam egy ilyet. nem akarja valaki olyanra cserélni, amin numpad is van?
-
válasz
FoxiestFox #75665 üzenetére
nekem a kilencvenes évek végén lett egy isteni-csodálatos-kiváló ess1868 a p1 gépben, onnan viszont nagy ugrás volt a következő 950-es duron, és ott már az alaplapi hang volt divatban
szóval nekem egész életemben csak egy hangkártyám volt
egy ilyennel szemezek, ha a w520 rosszul szól, lehet ez lesz belőle
-
hogy mit rejt el, azt nem tudom, egyelőre semmi nem hiányzik. ha nekiállok meghallgatni a zenéimet sokkal komolyabb rendszeren, annak két folytatása lehet: vagy megállapítom, hogy ez de szarul szól, vagy megállapítom, hogy ez mennyivel jobban szól, mint otthon. előbbi szimplán szomorú dolog, utóbbi sok-sok pénz elköltésével jár, és akkor meg azért szomorú. szóval sehogy se lesz jó vége
-
egyelőre marad minden. vagyis az asztaliból és a t510-ből lesz egy w520 meg egy dokkoló, aztán ha a soundsticksszel rosszul szól, jön mellé egy dac is.
nekem is kellene billentyűt takarítanom, amióta megvan, azóta van kóla a t510 jobb felső sarkában, aztán néha aktiválja magát, de mindig halogatom a szétszedést, félek hogy eltörök benne valamit
-
abban a boldog állapotban vagyok, hogy nincs bajom egy jobb mp3-mal, és otthon szeretem az alaplapra dugott hk soundsticks hangját. néha elgondolkozom, hogy kellene valami komolyabb, de mindig rájövök, hogy amíg tudom élvezni a meglevőt, addig nem szabad, mert nagyon hamar nagyon sokba fog kerülni, sajnos hajlamos vagyok az ilyenre
fülesből meg xiaomi piston 2 van, amivel nagyjából elvagyok (bár mély talán lehetne kevesebb. összességében az előd brainwavz r1 jobban tetszett, de arra meg az istennek nem bírtam fülembe passzoló gumiharangot találni), és igyekszem nem trenírozni magamat a jobb dolgok felé, jobb ez így
-
már majdnem beírtam, hogy az asztalimban egészen rendben van a realtek hang, aztán megnéztem, hogy mi van benne: VIA VT1708S
a dobozhang is csak egy dolog, nálam a legalja egy albacomp feliratú mitac gép volt, ott a zajon kívül a rendszer minden rezdülése hallható volt a hangkimeneten, egérmozgástól a vinyóműködésig
-
csak mert még nem hallottatok igazán rossz laptophangot
utána a thinkpadek csodálatosak lesznek
-
válasz
FoxiestFox #75524 üzenetére
a prók szerint USB felejtős audio célokra, mert zajos, helyette tűzdrót kell.
és ne hajlítsuk meg nagyon a kábelt, mert a kanyarban elakadnak a bitek
elég hamar el lehet jutni így azokba a furcsa irányokba, ahol a cédéjátszót kőlapra kell tenni, a lemez szélét meg különböző színű filctollakkal kezelik
-
bérelek colormunkit (rájöttem, hogy olcsóbb néha kibérelni, és lenyomni vele az eszközöket, mint mással megcsináltatni, és olcsóbb a legfapadosabb eszköznél is
), aztán ha a többi eszközt lenyomom vele, akkor legyen meg ez is. persze amihez látnom kell, azt én is otthon a nagy dellen csinálom, de ez nekem durván kékes alapból, nem is értem.
viszont megtaláltam a t60 profilját, az se egyszerű...
de a reporton is látszik, hogy nem egy sikertörténet, főleg az 46 cd/m² csúnya, de a grey balance sem egy világcsúcs, rá is mondta, hogy nem felelt meg.
-
nem a gammával van a baj, hanem a színnel, nagyon magas színhőmérsékletre van állítva alapból. de majd a héten nekiugrok valami hardveres cuccal, szemre úgyse lesz pontos
a t60-ammal átlagolva pont jó lenne, az alapból nagyon sárga (öreg ips...), azt ha rendesen profilozod, akkor fényerő nem marad
-
válasz
Intruder2k5 #75251 üzenetére
a lenovo-féle, nem a win
Francia91: hja, így értem
-
w520 milyen dokkolóval megy? állítólag a 4338 jó hozzá, de abból is több verzió van (usb3 vagy esata, 90w vs 170w táp), mások szerint a 4337 is jó, de abba nem jó a 170-es, és akkor 135-ös tápot kell hozzá keríteni, ami meg vagy elég hozzá, vagy pont nem... mi az igazság?
-
-
válasz
robin112 #75140 üzenetére
nem is láttam ilyet még
akkor a legegyszerűbb egy vga - scart lesz, ha a vga-n megfelelő jelet adsz ki, az a scarton egy rgb jelként kezelhető lesz a tévének. mondjuk hd így nem nagyon lesz, azt legfeljebb komponensen tudnád megoldani, de azt a laptop nem ad ki. meg kérdés, hogy hd komponenst kezel-e a tévé egyáltalán.
-
elvileg rá lehet venni, hogy használja a nem felsoroltakat is, a kérdés inkább az, hogy hoz-e tényleges gyorsulást
az európai (és főleg a német) gépek drágábbak sokkal, jobban mint amit spórolnék a szállítással, az amerikaiak még vám+áfával együtt is olcsóbbak többnyire. és nehéz kikerülni, ha már úgy vannak felrakva, hogy azt is előre fizetem
anglia pedig szállítási költséget nézve nincs közelebb, mint ámerika.
ennyi pénz kiadása látatlanban meg necces, ez tény. de itthon reális alternatíva szinte alig van
-
válasz
FoxiestFox #74644 üzenetére
nem hiszem, hogy hamar fognak ezek az árak feleződni...
-
ez mennyire lehet leharcolva élőben? azt tudom, hogy a thinkpadek kültakarója csalóka képen... alles zusammen 226e pénz, plusz bele kell dobnom egy ssd-t.
ez persze sokkal jobban tetszik, de ez már 300 felett van
-
a külsejét én ioncserélt vizes mikroszálas kendővel. a t60-on volt valami rettentő koszfolt, mintha valami krétaszerű kővel dörgölték volna össze, nyom nélkül lehozta
-
ezt írják a cs5-ről (gondolom alapvető változások azóta nem voltak):
cpu-val: Maximum Render Quality export: variable-radius bicubic
gpu-val: export: Lanczos 2 low-pass sampled with bicubic
nagyon nagy különbség a gyakorlatban nincs
mondjuk én annak örülnék a legjobban, ha renderkor választható lenne, milyen eljárással méretezek, az meg legyen az én bajom, ha lanczossal egész éjszaka szütymög 3 perc anyagon.
soldi3r: nézegettem kínomban az m4600-at, nem zavaró, hogy alulról próbál hűteni?
-
transzkódolni az intel is tud, félelmetesen gyorsan. ha nem kell jó minőség, de az mostazonnal, azt használom néha
az adobe meg a cuda magokat (és opencl-t is) tud használni, ha pl 1080p forrásból 720p-be renderelsz, procival a jó minőségű átméretezés nagyon lassú tud lenni (5 perc videó 20-30 perc akár egy négymagos asztali i5-tel), az ilyesmit nagyon meg tudja dobni.
mondjuk ritkán dolgozom hosszú anyagokkal, úgyhogy a vga kérdése nem annyira érdekes, az asztaliban sincs
-
nem bírom követni a paneleket
honnan derül ki, hogy a t510-emben milyen van?
Picco: megfontolandó, de usb3 nem lesz benne
ugyan van expresscard usb3-am, de az közel nem olyan gyors, mint a natív.
egyáltalán miben különbözik a t520 és a w520, ha az előbbiben is lehet fhd kijelző és négymagvas i7?
-
urak,
egy w520 (i7 2720qm) zajban hogy viszonyul egy t510-hez (i5 520m)?
és a 2720qm hogy viszonyul egy asztali i5 2320-hoz?
konkrétan azon gondolkozom, hogy az asztali gépemet és a t510-et eladom, és lenne helyette egy w520 dokkolóval. játszani nem szoktam, ps + videószerkesztés viszont van. érdemes?
köszi!
-
+1
amikor vettem a t510et, csillogott a szemem, hogy dejódejó, kb olyan gyors lesz, mint az asztalim (i5 2320). persze már a vétel előtt kiderült, hogy csak kétmagvas lesz, és az előd t60at (c2d t7400) simán leveri videótömörítésnél a majd' kétszeres sebességgel, de azért na. -
válasz
Colonel993 #60294 üzenetére
érdekes kérdés amúgy, anno a t41-em fülhallgatóval is zajtalan volt, a t60-ra most nem emlékszem, egy másik t510-ben az ssd műveleteit szépen lehetett hallani azon az oldalon a hangszóróból, a sajátomon meg nem...
a családban volt egy albacomp (mitac) noti, az persze zajmennyiségben a fentebbi thinkpadeket együttvéve is lenyomta volna
-
válasz
Colonel993 #60290 üzenetére
nekem annyi megjegyzésem van még, hogy ha keresztül kell vinni az egész gépen a hangot, az sok zajt fog összeszedni, mire a gép végéhez ér
nagyon le kell árnyékolni. vagy egy pici di-box az indulásnál meg egy másik a végénél
-
válasz
scarbantia #60263 üzenetére
a kalibrálást még nem csináltattam meg, így a színeket nem is vettem figyelembe, de a betekintési szöge katasztrófa, keresni kell azt a pontot, ahol az egyenletes szín nem néz ki színátmenetnek, és gyakorlatilag bárhogy nézve mást mutat
lehet a dell u2311h-val mentek fel az igényeim, pedig a maga műfajában az is az alsó kategória, de ahhoz képest a t60 ips-ének betekintési szögét se tartom különösebben jónak. nem jó ez így.a belterjesség témájára csak annyit mondanék, hogyha az lenne, és mindenki csak a haverjának segítene, soha semmire nem kaptam volna választ
van az úgy, hogy valamire más se tud jó választ.
más. a t510-en a smartcardolvasó mire jó? milyen kártyát kezel, mit lehet velük kezdeni? gyakorlatilag csak júzerazonosítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest