- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106464 üzenetére
Nem fogsz ragaszkodni a panelcseréhez, főleg a mostani árak mellett. Ez biztos.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106457 üzenetére
Ezért nem nagyon van értelme a fórumozásnak. Áh, nem olyan. Izé, megszokom. Hozé jó lesz majd, "szemre kalibrálom".
Nem, nem lesz jó. Régen sem volt, az most sem lesz az, az álomgéped meg annyiba kerül miután egy ilyet letolsz amennyiből hadd ne mondjam milyen dolgokat lehetett volna venni. Készen.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106439 üzenetére
Időnyomás alatt ez van
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106438 üzenetére
3470-e csinálta azt a Dell, hogy annyi firmware meg BIOS lett kiadva, hogy hetente tudtad frissíteni, mire végre rájöttek, hogy ha valami fizikailag rossz, azt nehéz gatyába vágni szoftverrel.
Mi sem értettük, mert egyértelmű antenna bajuk volt, 2 óra alatt diagnosztizáltuk. De azért pacsi a srácnak, tényleg mindent megtettek amit csak lehetett -
Tikakukac
titán
Dupla védelemmel akkuval és még ezen felül szünetmentessel szoktam őket csinálni, plusz előre kikötöm, hogy szerencse uraság bármikor beüthet, bármikor. 99%-ban nem szokott gond lenni. Amikor van, akkor meg ez ezzel jár. Míg ordas mód ment a biznisz szerintem havi 1 gép volt, ami valamiért meghalt flashelés alatt. Ez van, meg lett oldva, ez benne van a kalapban.
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106421 üzenetére
Hát ez az, amit nem tudok én sem teremteni
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106419 üzenetére
73k-ért 3 hét után sikerült eladnia aprón a kollégának az FHD IPS-es E5450-ét.
Innen nézve nem, nem adunk érte ennyit
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106415 üzenetére
Igen és ennek az a vége, hogy 5 hsz. múlva pedig ez már egy csúcs kijelző, amit PS-re ajánlanak.
Nope
A nem retina macbook airben híresen okádék panel van, ilyen alapon én is egy izomkolosszus vagyok, hiszen anyámhoz képest ez igaz
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106415 üzenetére
Még újonnan volt főnöknek, anno nagyot durrant, mert "vékony". Annak a gépnek külön sztorija volt egyfelől gari oldalról, másfelől, hogy már akkor sem értettük azt a kijelzőt amit abba raktak.
Keresed te a fájdalmat, ilyen pénzből már sajnos vannak rendes gépek is
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106412 üzenetére
Szó szerint a bármire.
-
Tikakukac
titán
Minden létezik, de annál jobbat, hogy feldobsz egy wint, megnézel egy másnál validált mérést és összehasonlítod az értékeket, nem tudok. Mert most hardver és szoftver vonalon gyanakszunk, grátisz 2 totál más oprendszerrel és 2 böngészővel. Ez így hány fajta hibakombó? Már szerintem vagy 8.
-
Tikakukac
titán
Még egy gugli keresést sem ejtek meg az ügyben, mert mikor ezekből én új teszteket írtam is teljesen felejtős volt a játék, azóta eltelt 2-3-4-5-6-7 év. Felesleges ragozni, hogy most pont mitől és mennyire lesz képregény. Az lesz, nagyon-nagyon sokáig visszatekerve minden.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106355 üzenetére
És ugrik rá gyorsan 2 futár is
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106353 üzenetére
Én továbbra sem tudom mitől biztos ez a szalagkábel dolog, mert szerintem elég durván kijelző, de te tudod, most te vagy a szaki
Akkor postára fel, küldje el hozzád és mehet a menet.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106351 üzenetére
A szaki azért szaki, mert nem random cserélget alkatrészeket. Lásd autószerelős topik, ott is sokan ki tudnak cserélni 1-1 jeladót, csak ehhez el is kell jutni
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106349 üzenetére
A szalagkábel hajtásra és nyomkodásra néha-néha megjavul. Ha nem, akkor rendelhettek kábelt, de jöhet egy kijelző is utána szépen.
Ez tipik eset, hogy csomag, postára fel és másnapra szakinál van és azonnal mondja a helyzetet. -
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106310 üzenetére
És régebbi verziószámos Vantage került fel vagy ugyanaz?
Idézem: New version of Lenovo Vantage (10.xxxx) is missing features
9.x legyen a max amit felraksz.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothjozsi96 #106281 üzenetére
Akkor nem neked írtam, de egy rakat funkciót kiszedtek az újabb frissítésekkel. Valószínűleg amit keresel azért nincs meg... mert nincs ott
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #106261 üzenetére
Hol írta, hogy vett?
-
Tikakukac
titán
Nézem T550, jó lenne muternak. Bzdmeg az FHD panel még itt is TN. Komolyan, ez már nekem vérciki. Nyilván ennél már csak a 768p-s verzió a nagyobb blama.
Ennél már csak az a viccesebb, mikor a gép a Kensington csatinál van szétfűrészelve
-
Tikakukac
titán
válasz
fungi #106186 üzenetére
Meg még sok ezer másik embernek is.
Mondjuk érdekelne egy laza írás arról, hogy mi ez a nem bootolós baromság. Konzumer Asusok akkoriban ezt megoldották: na ott tényleg cache volt, ha fejen pörögtél is cache volt a funkciója az SSD-nek 2242-ben.
Ugyanígy megnézem már a 840 G1 és G2-k mit írnak erről, mert ők is 2242/2260-at verettek az első 2 genben.
-
Tikakukac
titán
És ez mennyiben változtat ezen portok létjogosultságán?
Sokat. Hiszen arra alapozva megy a vita, hogy itt 1-2 ember kardoskodik valami mellett és akkor ők mehetnek a levesbe, mert hülyék. Hajrá, akkor ezt most bogozzátok ki, mert oximoron van az érvelésben.Nagyon örülök, hogy van sok ember, aki azt se érti, ezekre miért van szükség, de ettől függetlenül ezekre szükség van, és ezekre nincs durva kompromisszumoktól mentes alternatíva, ellentétben a 2,5"-os slottal.
Erről ugatok itt, pontosan. Te azt mondod, nincs kompromisszumoktól mentes alternatíva,az maradhat. Én ugyanezt mondom a 2,5"-ra. Hogy éppen hogyan definiálod és alakítod ki a kompromisszummentes kifejezést, bezony, itt van a kulyula elásva és ezért állunk itt a telipisilt Balatonban -
Tikakukac
titán
Már miért lenne összemosás? Azonnal ideteremtek 5 embert a percen, aki a jack és ethernet port szavakra felhúzza a szemöldökét, hogy olyan még van? Szóval mehet a lecsóba az is a gépeidről. Igazándiból a video kimenetek is. És végső soron az összes meghajtó is. A pizza mérete a szeleteléstől függetlenül ugyanakkora. Ha apró darabokban toljuk le a user torkán vagy egyben egy nagyban, a végén úgyis tele a pocak, csak jobban szereti ha apróban etetik.
De írtam: legyen vékony, legyen amilyet a "nép akar". Csak mellette áruljunk olyat, amit be merek tenni a tatyóba ha az fullon van, lásd ahogy most jöttem be a céghez. Na én ebbe a táskába be nem tennék egyetlen S modellt sem, de már simát sem az elmúlt 3-4-5 évből. Pedig szépen bélelt külön notis fakk van a táskáimban. Elég kijelzőt cserélgettem így is
-
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #106152 üzenetére
Olyan b@szom egyszerű lenne a képlet pedig: a sima alap verziók megkapnak mindent, amit a begyöpösödött, korral haladni képtelen, buta felhasználók szeretnének.
Az S pedig hártyavékonyan, zéró portolással és lehetőleg annyira új technológiával legyen felvértezve, mint amikor kijött a csak TB portos 12"-es macbook. Egész pesten volt 3 darab átalakító és nem tudtak az emberek a gépükkel mit csinálniDe új volt, modern és korban a legelőrébb-mutató. Én támogatom az early bird mentalitást, ők spórolják meg azt, hogy én fizessem ki a tanulópénzeket
-
Tikakukac
titán
A hely. Whehehe, apám ezen is mennyit szoktam röhögni. Nem fér el a telefonon a 3,5mm jack, nincs neki hely, került oda más, meg nagyobb akksi blablabla. Mondja a gyártó, az emberek pedig tapsolnak, örülnek, ez igen, előrébb vagyunk, "innováció".
Rá pár hónapra emberünk házi körülmények között befaragta a telefonba a jacket oda, ahol eddig is volt és működik is. Tanulság: úgy b@szták át megint a népet, ahogy kell, de úgy, hogy ennek még örültek is. Ezt hívják erősen szánalmasnak.Ugyanezen logika mentén tűnnek el az SD olvasók, portok és minden más is. Fogod, kinyitod a gépet és ott van benne a levegő meg a hely, amikre valóban lehetne tenni dolgokat
De mindenki örül neki, mert mert meg lett magyarázva. Papírgép legyen, 1 darab dugasznak való hellyel, lehetőleg felhő only tárhellyel, mert "wifi mindenhol van, ez a jövő". Akkor lennék már boldog, mert meglenne a padló.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106141 üzenetére
Air 2 egy borzalmas vastag kávás gép, ezt minek is kellene ezt alapul venni.
Hogy micsoda ez a káva dolog? Honnan jött ez a káva dolog? Egy mocskosul jól használható tab csak az oprendszer bír néha felidegelni. Legyen 0 kávás. Ezt told fel 13"-ra vagy még fölé. Ahha, na azt élmény tabként használni. 3/4 kilóval legalább, de inkább még fölötte óriási méretben. Nnnnoope. 12"-t használtam volna 2 héten át, kösz, nem. Pontosan az a baja, hogy semminek sem jó.
Eljuthatunk a profitig, csak a fizikán kell először átlépnünk. Majd a papír kijelző ezt megoldja részben. De tonna off, csicsi inkább, reggel meló van
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106139 üzenetére
Azt úgy építették, hogyan valóban belerakták azokat a dolgokat, amik miatt egy rendes gép elé is leülnél. Emiatt lett pocsék tabletnek, pocsék laptopnak és emiatt lesz az egész elképzelésed is elképesztően rossz végeredményét tekintve. Most tényleg, Air2-m van, most nézem miket lehetne venni. Már ezt is ha arányosan nagyítom egy kényelmetlen izét kapnék, nem olyat amit használni is akarok. 2in1 ideje akkor jön el, mikor akkuban nagyot bírunk gurítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #106137 üzenetére
Álomvilágban persze, bármi jöhet. Ezeknek az öszvéreknek iszonyat kapufa szokott a végük lenni. Elite 2in1 ég meg nem mondja már mi volt a pontos típusa, de olyan 400k körül volt a listaár. Én még életemben akkora szemetet nem teszteltem. Mivel nagy volt a tab, ezért a zsanérban sem tudott megmaradni rendesen amire csúsztattad. 2 hét alatt már elkezdte megenni a peremét a tabletnek. Hülyének is megérte volna. És abban tényleg volt hardver is, nem is bírták hűteni, meleg is volt, fuh, rémes.
-
Tikakukac
titán
Egyébként az igény is olyan, ha előtte nem volt ilyen lehetőség, persze, hogy nem is akart senki olyat venni, ami nem is létezik....
Ezt még dolgozzuk meg egy kicsit, mert ez így kicsit érdekes. A nem akar és a nem tud 2 nagyon kemény diffi, nem csak a marketing oldalárólDe basszus, utólag csak beérni látszik az a tárgy is. Gyönyörűen le lehet vezetni a tabokat, az idióta konfigokat, a hátrahajtós webcamokat és minden olyan baromságot, amik a piacon felmerültek eddig és mentek is a kukába, mivel nyilván mesterségesen voltak gerjesztve azt égig.
-
Tikakukac
titán
válasz
bzolika10 #106128 üzenetére
A világ tudása benne van az internetben.
-
Tikakukac
titán
Benne voltam nyakig, pontosan ismertem a vásárlókat. Semmi ilyesmi nem volt, amikről írtál. Nyilván mondjuk 100-ból 1 talán használta az agyát, de lehet túlsaccoltam. Ez egy zseniális marketinggel átitatott raktár takarítás volt. Ballagás és érettségi ajándék ha nem ilyen volt kitört a világháború. Előtte nem volt ilyenre igény. Hirtelen lett. De basszus ebből könyvet lehetne írni. Most épp macbook air érzést kell árulni. Majd ha ezen átestünk, jön a következő.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
qnadam #106113 üzenetére
Mindig-mindig-mindig a netbookokat hozom fel a vékony gépek trendjére, tökéletesen mutatja, hogy mennyire marhára semmi köze nincs az emberek igényeinek a piaci kínálatra. Hirtelen mindenkinek 10"-os szutyadék notik kellettek, utána meg ismét egy csapásra senkinek se?
Ahha, ja. Mivel ezt a részt is átéltem a pult másik vége felett, tökéletesen tudom, hogy ez is csak egy jól megtolt marketing volt, eladni egy életérzést, hogy majd ezzel az életed más lesz, innentől a kávézóban beszélgetsz a barátaiddal távolról, meg a tengerparton munkálkodsz és pihensz, közben dolgozol meg a tök tudja még milyen idióta hülyeségeket toltak az emberekbe. És bammeg, vették. Raklapszám vették. Közük nem volt a dologhoz, kényelmetlen volt, lassú, sz@r az egész, de látták másnál és a reklámot, nem túl drága, megveszik.
Ezért várom a papírvékony gépeket. Utána érdekelne mi lesz a kövi, amit hirtelen "akarnak" majd az emberek -
Tikakukac
titán
A noti 2,5"-os slotának kiváltásához egyetlen jó minőségű adapter és egyetlen megfelelő, pl. 0,5m-es USB3 kábel szükséges. Ettől nem lesz 20kg-os a táskád, ez tuti.
Nem ettől lesz 20 kilós a táskád. Ez csak 1 tétel ami miatt 20 kilós lesz a táskád
Air vs X300 reklám esete lesz ez is.
Kövi már hagyom is. Nekem nem volt gondom, ergo nincs gond. De ha mégis lenne akkor.... és igen. A sosincs vége lista kezdődik. Pedig ugye a hiba nincs. És szigorúan user error.
Ellentétben az Ipad topikos dologgal, én nem azt mondtam, hogy ilyen nincs, én azt mondtam, hogy ezek user errorok.
Mindig minden user error. Mivel az ül a gép előtt, ezért 100%-ban minden user error. Programozók könyve, 1. bekezdés
Ja, de amúgy igen, ott is user error minden. Meg rosszul fogod -
Tikakukac
titán
Ja, hát ha gagyi caddy-t vettél, az user error, erről én nem tehetek.
Bocsánatot kérek, igen, lehagytam, pedig tudtam, hogy ez lesz a kövi. Nyilván megint nehéz a stílusból lefaragni, de szerinted ha egyszer ilyen munkáim vannak, nem próbáltam ki úgy kb. a mindent IS?Megint ugyanoda jutunk ki, hogy bátran elhiheted, nem szeretem saját magamat megakadályozni a munkavégzésben. Ha nem tudnám, amit, akkor nem úgy csinálnám.
- nincs kábel gond - user error
Mert mindenhova gondolom te is 20 kilós tasival indulsz amiben csak képátvitelhez van 10 különféle kábel. Ugyan.
- nincs otthon hagyott caddy - user errorDettó.
- nincsen driver - milyen driver ?!?! - user errorUgye? A milyen driver engem is érdekelne. Mikor a Win10 valamit mókolt magával és minden USB eszközt eldobált, nos, engem is érdekelne miért tette. Lényegtelen, haladjunk.
- nincs oprendszer bugoskodás - user error
Ha úgy nézzük, akkor az oprendszert fejlesztő is user. Akkor jogos.
- nincs semmilyen külső dolog - lol - user errorMármint user error az, hogy van külső eszközöd, vagy az, hogy nincs? Vagy itt már kiakadt a user error meter?
Szóval, ha neked így jó, akkor részemről oké, de legalább már látom, hogy nem az én készülékemben van a hiba.
Kicsit olyan Balaton-tagadó facebook csoport érzésem lett. Most azon agyalok, hogy nem-e az egyik régi kolléga vagy egyébként és direktben mondasz ellent a megtörtént dolgokra, amiket közösen éltünk át, hiszen te is ott voltál, de tudtommal nem. Akkor nem tudom, passz.
De azért jól szórakoztam, ha legközelebb belefutok ilyesmibe fapofával azt mondom, mint az iPad topikban a befagyott home képernyőre: "ilyen márpedig nincs"És kész, meg van oldva minden. Na a legjobbakat
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106089 üzenetére
Csak a terelés a a vagdalkozás számok és valóság helyett.
Most akkor szeretnéd, hogy visszakeressem a durván videovágós korszakomból a CPU topikba tett bejegyzéseket amiket stopperrel méregettem vagy elhiszed anélkül is?
Vagy kéred a 3DMark porba rombolós tesztet? Azt könnyebb megtalálni, reméljük a cég beszántásával a tesztoldalunk megmaradt archívumban.
Tényleg bocsi, hogy a bench az nekem sokat nem jelent. Pár blama elviharzott az évek során emlékeim szerint pont a geekbench háza táján is, aki szeretné használja, maradunk a stoppernél idehaza.Akkor kölcsönösen szarunk teszünk egymás véleményére. Mindegyikőnknek megvan a maga tapasztalata és maga számai. Ezek valamiért egymásnak ellent mondanak, ami nyilván oximoron, de akkor éljük világunkat. Te úgy én meg így. Peace
-
Tikakukac
titán
Köszönjük nyilvánvaló kapitány, tudjuk mekkora a diffi sebességben. Ennek örülünk is, meg örülnék is, csak nem ez a gond.
Egyfelől a piac még nagyon bőven 2,5" meghajtón pörög, amikkel dolog is van napról napra.
Másfelől pedig kenheted a hajadra a sebességet, ha az adott meghajtó bizony nem hajlandó abban az USB-s caddyben normálisan működni. Ilyenkor 1 darab csavarka ki (nekem benne sincs, van kis dugasz 3D printed), bevágom a meghajtót a SATA portra direktre és máris vágtat a meghajtó, nincs kábel gond, nincs otthon hagyott caddy, nincsen driver, nincs oprendszer bugoskodás, nincs semmilyen külső dolog, ami agyonverné a dolgot.
És, hogy ez mennyire sűrű? Sajnos eléggé az. Jellemzően pontosan akkor vannak anomáliák, amikor marhára kéne arról a vinyóról pár dolog.
Ismét ugye jön feltevés: vajon ok nélkül szopatom magam azzal, hogy csakis olyan gépeket keresek, amikben vannak 2,5" helyek könnyű eléréssel? Mindenkinek saját belátására bízom
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106085 üzenetére
Na most akkor fontos, de nem az fontos, de amúgy erősebb, de akkor nem annyival, de throttling, de most mennyi is az az órajel esés mikor és mennyi, csak ennyi bajom van a linkkel és az összes többivel is.
Majd legközelebb megmondom a kolleginának: figyu, ez a proci amúgy tökre erős, nagyon jó, sokkal kevesebbet fogyaszt, érdemes volt így vennünk 400k-ért gépet, de most azért inkább ezt átküldöm haza, mert 30 másodperc után úgy a falba fog állni ez az egész, mint a sz@r és inkább drive-ból visszalinkelem neked ha nem gond. Jól hangzik.
Igen, makacsok. Anno ráment 2 telibevert hetem mire összeraktam a jó kis 3DMark vs valóság tesztet. Már a tököm tele volt azzal is, de úgy felb@sztak a topikban a pontszámokkal és az egymásból kikövetkeztett számokkal, hogy akkor legyen. Na ott voltak irgalmatlan pofára esések.
Ahogy vannak és lesznek prociban is. Csak hát na, a szekérnek mennie kell. Majd izé, kiadunk rá frissítést aztán jó lesz. Vagy nem. Vagy ki tudja
Mert erre aztán lehet alapozni
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106081 üzenetére
Szerintem te egy pár évvel le vagy maradva. Egy 4magos i5 generációtól(gen 8,5/10) függően úgy 2,5x gyorsabb egy gen 3 vagy akár gen 4-es 2magosnál úgy, hogy A régiek 35W-sek az újak meg 15W-sek. Végül is nem számít...
Egyszerűen irdatlan a különbség mikor a 4genes gépek utána 8genest használom, még a 4magos i7MQ-mat is elverik simán, pedig ez nem 15W...
Le. Csak egy rakat új Dellt állítottam be a céghez. Mindig lemaradnak ezek a csúnya gonosz konkrétumok. A 2,5X szorzó az miben jön ki? Premiere Pro encode-decode? 50 tabos net? Fusionban alkatrész pörgetés? Asztaliban én elég szépen lépkedtem végig az Intel szériákat, úgyhogy vannak szép számaim. A 2,5X az nem tudom miből jöhet ki, tippre semmiből, videofeldolgozás szinten volt előrelépés rendesen. De ott is az 50% volt a max amit bírtam mérni. Ja és azt a cuki dolgot hozzáteszem: ezt egy olyan gépen mértem, ami képes nonstop full 100%-on járatni a procit. Szerintem vannak ötleteid miért szúrtam ezt ide. Zárhatjuk is a témát, mert roppant cikis, a mindenféle Inteles blamákról már nem is beszélek akkor.A 8 a kevés, és a régieket mindenki ennyivel veszi és nem nagyon látom, hogy upgradelik. A mostani alap konfigok 8GB-k.
Oké, egyenes leszek: ki a f@szt érdekli, hogy mi az alap konfig?16 belemegy? Bele. 10 másodperc alatt cserélgetem a dimmeket ha kell.
Mégis napi szinten érzem, hogy a BitLocker nem 3-4óra hanem 30perc.
És sűrű kis fájlműveleteknél mint pl. a böngészés látványos tud lenni a különbség, bár ez leginkább csak kényelem.
Ja. Én meg azt érzem, hogy odaverek az AMD-nek és a kért 750 oldalas PDF-et lekonvertálom 3 perc alatt, a zsír új 10 genes Intel meg úgy befagyott Abby alatt, mint a sz@r.Pl. a használható touchpadet kihagytam, az mondjuk csak gen5-től létezik.
Sokan kihagytunk itt dolgokat. Szerelhetőséget pl.8év után mennyi ilyen van?
13 év után mennyi olyan T60 van, mint nekem otthon? Passzolom, de az biztos, hogy azok a kis köcsögök az istenért nem akarnak bedögleni akku fronton.Továbbra is úgy tesz itt mindenki, mintha ezeket a gépeket nem azért vennék mert olcsók. Új áron ugyan úgy nem vette volna meg itt senki, gyakorlatilag erre épül a nosztalgia.
A módszeres keverés a lényeg. Így aztán tényleg nem jutunk előbbre. Súgok ismét: lenne lehetőségem igen drága vackokat is vetetni magamnak. Én mégsem teszem. Forintomba nem kerülne. Akkor most vagy imádom szopatni magamat vagy van benne valami. Talán. Maybe. Esetleg. -
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106078 üzenetére
Az asztalim a hűtéssel háromszor annyi helyet foglal, mint 6 éves koromban az első konfigom. Az igazán felemelő, hogy órajel esés nélkül 0-24 járathatom csumára hajtva, full némán, hibamentesen és ha bármihez nyúlni kell azonnal meg tudom csinálni, gyorsan egyszerűen és szenvedésmentesen.
Ez ugyanígy igaz a laptopomra is.Akinek nem kellenek ilyesmik, hanem emelgetni szereti, az pedig könyvelje el, hogy ez mivel jár. De a legtöbb ember ezt még mindig nem érti meg. Soroljam hány üzenet és hívásom van a home office éra óta, hogy melegszik, nem tudja, akad, kéne hozzá port, ezt hogyan csináljam meg, mi baja lehet stb.? Végtelen a sor. Pont volt egy ilyen kamerás sztori. 128 gigás memkari lett tele és kellett volna archiválni. Mindezt fapad macbookra. Mondanom sem kell, a sztori szánalmas lett
Utolsó bekezdésben a lényeg: tablet. Van azom is. Teljesen jó. Tartalomgyártásra és szerkesztésre teljes bukó.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #106065 üzenetére
Akkuidő: 5 órát elvagyok aktívan, ennyi nekem elég.
gyors CPU: Mármint mihez képest gyors? Az asztalimhoz képest, az okádék módon önszabályozó U-s procikhoz képest vagy a 8 magos szörnyeteg notikhoz képest?
RAM: van 16 giga. Akinek ez kevés, nos, az szerintem erősen más szinten mozog
SATA: valóban réteg dolog, asztalimban azért van PCIE, mert 1 SATA kábel és tápkábel kiesett így
És kb. ennyi. Nyugodtan kiadhatnék 10-szer ennyi pénzt gépre, de, hogy mivel lennék előrébb, vesszek meg, nem tudnám megmondani
-
Tikakukac
titán
válasz
hszilard666 #106057 üzenetére
Érnénk már el végre a papírlap vastagságú laptopokat. Akkor nem lenne hova tovább tolni a vékonyítást és fixen lehetne kukába vágni az egész gépet az 50 darab átalakítóval, bármi bajuk is van
3 napja rohangálok az x230-al ide-oda, jó dolog a X1, az, hogy instant bevághatom a HDD slotba az adatmentős HDD-ket még méginkább.
-
Tikakukac
titán
válasz
safranek322 #106038 üzenetére
Akkor kuka billzetből kell szerezned egy entert.
-
Tikakukac
titán
válasz
safranek322 #106035 üzenetére
Nagyon fura a szög. Biztosan megvan minden fém kapocs azon a billzeten?
-
Tikakukac
titán
válasz
safranek322 #106032 üzenetére
Mármint mit szeretnél találni? Ha nem a gombról magáról vagy a mechanikáról hiányzik darab és ahogy nézem nem, akkor ez egy billentyűzet kuka és vásárlásos sztori lesz.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Én értem amit írsz, engem ez gyakorlatba ültetve érdekelne, hogy hogyan megy. Tehát ezek a szavak, hogy tisztít, elpucol, amennyire hozzáférsz stb. stb. stb. stb. ezek így kibontva, hogy ha ledobok 10 ventit, akkor ezek hogyan lesznek makulátlanul kitakarítva majd újrakenve.
Nem árulok el ismét titkot: nem poénból nem csinálta egyetlen műszerész sem a cégnél, ha ilyen kérés volt. Mert nem adta volna a munkához a nevét. Ahogy én sem. Mert az esetek többségében az, amit a lenti képpel is mutatsz, totálisa megoldhatatlan. Az első része pedig maszatolás és szenvedés
-
Tikakukac
titán
Nem tudom, nálad hol borul a dolog, én már javítottam így erősen zajos notebook ventit.
Ott, hogy a javítás nem egyenlő a hiba elodázásával és maszkolásával.Üzletszerűen nyilván nem éri meg vele foglalkozni, mert borzasztó macerás a ventilátorházat megbontani, és nem is kockázatmentes, és utána lehet a műanyag rögzítőket "visszaolvasztani", meg a sok ragasztott vackot a helyére rakni, de ugyanakkor ha valaki ráér és van ehhez némi affinitása simán meg lehet csinálni.
Nem azzal van a gond, hogy 3 darab kis műanyagpöttyöt ne lehetne visszarakni. A ventit a tengelyről hogyan szeded és mosod ki? Sehogy. Én úgy 20-30 már eleve kuak ventivel megpróbáltam, asztali PC-s ventiket még csak-csak, ezek a kis vackokat lebontani csakis valamilyen gyártott célszerszámmal lehetne roncsolás mentesen.Mondjuk én véletlen sem WD40-et raknék bele, nem viccből létezik olyan termék, hogy csapágyzsír.
Amiknek szintén van egy felhasználási köre, ha elolvasodMondom ismét: lehet csinálni, én sem egyszer csináltam már, mert ki szokott bírni még x időt így egy venti. De ez tipikusan az az alkatrész amit nem javítunk vagy kenegetünk vagy bármit teszünk vele. Ez tényleg kuka ha lejárt az ideje.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #105996 üzenetére
Vagy a géped nagyon pontos típusa kell vagy a legjobb ha már úgyis venti ápolás van és volt vagy lesz, hogy maga a venti típusa. Azzal nem lehet mellélőni. Utána meg keresni kell egy bontóst vagy ali és ebay.
-
Tikakukac
titán
válasz
Aranygyerek #105994 üzenetére
Gondolom egy olyan ventit, ami most is a gépedben van
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Horgász topik
- Battlefield 6
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest