- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
fordfairlane #33635 üzenetére
i5-tel is van IPS, de újonnan 300 alatt nem hiszem, hogy találni
-
audi100td
nagyúr
Ha késve is,T420i PH teszt
-
audi100td
nagyúr
Ok, köszönöm a válaszokat.
-
audi100td
nagyúr
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33483 üzenetére
"De csak panasonic cellásért érdemes sztem pénzt kiadni"
Ez azért túlzás, inkább úgy mondanám, hogy sanyo-t lehetőleg ne, sony nem tudom jelenleg mennyire megbízható, korábban ott is voltak komoly gondok.
Új erdeti akksit hol lehet 16k-ért kapni
SzalaiG: T510-hez már nem jó a T61 akku
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33449 üzenetére
"viszont maga a hw se olyan ami indokolná, hogy hangos és melegedős legyen. Sz@rból várat, na ott a kihívás"
valahogy a konkurenciának mégsem sikerül
Egyébként alapjában véve egyetértek, csak azt nem értem a lenovo miért dobta el ezt a tökéletes venti dizájnt, a T410 hangja valami brutális amikor terhelve van, magasfrekis, "sípolós", amilyet még korábbi gépeknél sem hallottam.
-
audi100td
nagyúr
Ja, nem, édesanyámnak lesz a T42 helyett.
Valami kisebb, könnyebb, kevésbé komor notit szeretett volna, ma megláttam egy D400-at 20k-ért, jó akksival és elhoztam. A HDD elég lassú és úgy zakatol mint valami traktor, gondoltam akkor már legyen SSD ha viszonylag olcsón hozzájutottam a géphez.
Hát, remélem én nem fogok így járni, majd meglátjuk mi lesz, ahogy elnézem első sorban intel ssd mellett jelentkezik, illetve a pagefile kavar be valamit, megpróbálok találni valami samsung-ot, 32GB is elég lenne, remélem azzal nem lesz szívás.
Egyébként meglepő, hogy a D630-hoz képest milyen jól össze van rakva, a zsanérnak nulla a játéka, pedig van már 7-8 éves.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
tudom kicsit off, de ilyen adapterrel elvileg 2,5" IDE helyre tudok 1,8" micro SATA SSD-t tenni, nem? Próbált valaki ilyesmit?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33414 üzenetére
"és akkor hűtésben már nem jobb"
Azt elfejeltetted, hogy a venti vezérlése is jobb a T400-nak illetve eleve ehhez lett párosítva. Ha ugyanez T60-nál alapból 3000-en teker már nem olyan rózsás a helyzet, a fogyasztás és melegedés meg ugyanúgy megmarad. Ilyen hűvös gépem mint a T400 még nem volt, beleértve az X200s-t és ár/érték arányban is egyre jobb. Ha azt veszem megkaptam 59k-ból ebay-en gyönyörű állapotban, zsír új LG cellás akksival (első használat 2012.05., 1 ciklus), WXGA+ kijelzővel, DVD íróval, szinte ajándék volt.
Klepti: "Igen, gondoltam, hogy lehet, csak én nem piszkálhattam és úgy nem volt oké."
IBM/lenovo gépen piszkáltad vagy valami trackpoint utánzat volt az HP-n vagy Dell-en?
Egyébként beállítás kérdése is, mint írták előbb, érzékenyre kell állítani, ha egyszer megszokja az ember nem igen lesz szüksége a touchpad-re vagy külső egérre (CAD-et leszámítva).
Chaser: "Meg itt még normálisan vannak a csatik is, kijelző sincs középről eltolva, engem nagyon megfogott ez a gép"
A portkiosztás tényleg nem az igazi, de kijelző eltolásán még mindig nem értem hogy tudtál így fennakadni.
Kb. amikor anno megvettem a T61-em akkor is ez volt ami legkevésbé sem zavart, a sok butasága mellett.
-
audi100td
nagyúr
Ja, de IPS-ses T60 árán már majdnem kijön egy T400, ami hardverben, hűtésben meg sokkal jobb.
Klepti: Probook elég messze van egy T szériás ThinkPad-től, az árából kijönne egy használt, garis T410 nvidia vga-val. Latitude/EliteBook is gyengébb szerintem, legalábbis ergonómiában, hűtésben mindenképp.
-
audi100td
nagyúr
Könnyű azt mondani, hogy ne használd, mikor gyakorlatilag nincs más alternatíva. Számomra ez volt az egyetlen normális notebook a piacon és a billentyűzet volt a legnagyobb előnye.
"a kiosztáson kívül más probléma úgy látszik nincs nagyon vele"
na de pont ez a probléma...
Ha nem érted, vagy nincs rá igényed, ok, de miért kell az emberekre ráerőltetni valami rosszabbat (ezen kár is vitatkozni, mert tényleg rosszabb), azzal szemben ami 20 évig jó volt, csak mert a marketingesek kitalálták, hogy most ez a trendi?!
-
audi100td
nagyúr
T400-nál aktivált virtualizáció/VT-d mellett sehogy nem lehet meglenni grafikai hibák nélkül? csak igp-m van, switchable ati nincs
-
audi100td
nagyúr
válasz
macimeister #33336 üzenetére
Annyit tudok, hogy az intel 945G chipsettel biztosan összeakad, T61-nél nem tudom mi a helyzet. [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
macimeister #33334 üzenetére
Üdv,
rengeteg ezzel a típussal a szívás, az alapján amit eddig olvastam az az SSD egy katasztrófa.
Ha még benne vagy a 3 munkanapba, szerintem vidd vissza a boltba és kérj helyette valami használható darabot. Egy firmware update-et azért érdemes lehet megpróbálni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33285 üzenetére
Az LG-ről sem hallottam rosszat, de sanyo-t vagy sony-t is bevállalnék ha jó áron van és még újszerű állapotú.
szerk: nem akarok senkinek reklámot csinálni, de itt van is egy panasonic, ami ha minden igaz SL500-ba is jó: [link]
szerk2: igaz már 5 éves, nem biztos, hogy be merném vállalni
-
audi100td
nagyúr
válasz
buca84 #33206 üzenetére
Egyrészt az anyagiak (58k-ba fájt DVD íróval, WXGA+ kijelzővel, vadiúj eredeti akksival, tipptopp állapotban), másrészt az, hogy a HDD+SSD kivitelezése nem megoldható normálisan az X200/X201-nél, ami azért bosszantó tud lenni. Amúgy még mindig X20x a favorit, majd ha lemegy olyan szintre az ára, jöhet másodlagos gépnek, jelenleg még túl drága, a sok kiegészítő kütyükkel simán benne van 200-220k-ba (X201), AFFS-el 240-250, amiért lassan már IPS-ses X220-at kapni.
Chaser: erről akkor lemaradtam
mindegy, úgy is folyton cserélgeted a T60-akat, talán lesz még
-
audi100td
nagyúr
Ha valakinek van esetleg eladó T60/T61/T400/T500/(stb) magyar billentyűzete, kérem keressen meg privátban. köszönöm
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown #33195 üzenetére
Most vettem egy T400-at, szerintem teljesen rendben van, T61-gyel ellentétben nem recseg/nyekereg a palmrest, a billzet is rendesen alá van támasztva, de a legjobb, hogy gyakorlatilag néma a gép. A zsanér picit lötyög, de T-nél ez már csak ilyen, amúgy teljesen korrekt, T60 mellett a legjobb T ami eddig nálam járt.
buherka: "Mondjuk a Webkamit azt ki is hagytam a felsorolásból. Ezzel is több, mint a T60-61. Hozzáteszem én nem használnám, de van akinek jól jön."
És akkor ott van még a 3G modem is, ami szintén 8-10k körül van. Igaz az említett eladótól picit olcsóbbra számítottam, de ilyen árfolyam mellett teljesen érthető és még így sem rossz az a 90k ilyen felszereltség mellett.
-
audi100td
nagyúr
"Kerestem mini PCI-e SSD-t, sajnos nem igazán találni (kissé meg is jártam, mert vettem egy mSATA-sat...) Végül arra jutottam, hogy inkább valami ilyesmit teszek a gépbe: [link] Használ valaki ilyet, lehet itt kapni?"
Attól tartok nem fogsz tudni róla bootolni, max linux-szal, de abban sem vagyok biztos, ezeknél a gépeknél az egyetlen járható út egy normál 2,5/1,8" SATA SSD, vagy super talent corestore, de egyelőre nem tudom win alatt használható-e.
-
audi100td
nagyúr
válasz
MrSealRD #33034 üzenetére
Már eladtam az X201-et, most egy T410 van nálam beszámításból, nem rossz gép, de valahogy nem az én stílusom, igaz az új fajta NMB billentyűzet valami iszonyat jó.
Amúgy igen, T400-on gondolkozom, találtam is egyet Németországban, remélem még megvan.
sniphoe: ok, köszi
más: Notebook kijelzőt nem tudja valaki hol lehet kalibráltatni?
-
audi100td
nagyúr
Ha nem szempont a játék és nem használom a gépet videókonvertálásra, van valamilyen előnye T400 esetén az ATI vga-nak? Gondolok itt olyanra mint flash videó gyorsítása.
-
audi100td
nagyúr
ha valaki esetleg t410-re vadászik, ma felkerült egy apróra elég jó áron
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #32921 üzenetére
vastagabb és nehezebb, meg talán gyengébb a hardver
rollcage nem tudom van-e a kijelző mögött, úgy rémlik ennél a szériánál kivételesen volt
soldi3r: sorry, de már jelentkeztek is érte külön, ha nem jönne össze, privátban jelentkezem
Saint_: igen, ha megvámolják és áfát kell vizelni
-
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #32894 üzenetére
Kell hozzá egy X200 CCFL szalagkábel, meg egy inverter és akkor a LED-es helyén is működik. Van nekem mind a kettő elfekvőben, a kábel teljesen új, még nem volt beépítve, X201-et terveztem moddolni, csak közben kifogytam a pénzből, ha valaki elviszi a gépet, ajándékként mellékelem
-
audi100td
nagyúr
válasz
Blaise #32877 üzenetére
Komolyabb típushibáról nem tudok, T400/T500/W500 esetén olvastam olyanról, hogy idővel hajlamosak letörni az USB csatikban a belső műanyagnyelvek, állítólag anyaghiba, de nem tudom ez mennyire gyakori. Itt a fórumon még nem hallottam ilyen esetről, szerintem ha odafigyel az ember a pendriveokra, egyéb eszközökre, nem igen lehet probléma.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tikakukac #32873 üzenetére
Ez ugyanaz a kijelző, csak azokról már le van bontva az érintőpanel.
Amúgy régen azok is ehhez hasonló áron mentek, nem tudom miért emelték így fel az árat.
Blaise: T400/T500: 80-90k felszereltségtől függően, W500-ért olyan 120-nál többet nem adnék, láttam már 100-ért is pár hónapja. T410 olyan 140-160 körül szokott lenni, néha ki lehet fogni 120-ért is, T510 valamivel többe van, meg nem olyan gyakori.
-
audi100td
nagyúr
válasz
tototos #32843 üzenetére
Elég hasonlóan teljesítenek, szerintem nem ér meg plusz pénzt a samu, meg úgy is T61 lesz a korlátozó tényező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bestbuy játékok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Dacia topic
- További aktív témák...
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest