- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Macrodroid
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Mondjuk van ezüstfilcem(
pákám), meg rajzolni(forrasztani) is tudok...tehát elvi akadálya nincs, csak bizonytalan vagyok.Már csak egy ilyet kéne találnom T61-re vonatkozóan: [link]
A hozzászólásban lévő kép nagyon durva...
Legalább a biztosíték paramétereit, meg, hogy honnan lehet ilyet venni.
(A fenti képen mondjuk látszik, az alaplapon fel van tüntetve.) -
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #26630 üzenetére
Találtam egy ilyet:
The old fan motor might have shorted. If so, you may have blown a fuse (F4). Lenovo doesn't replace them, but some repair places might. It is surface mounted and used lead-free solder, so you need a rework station to do it. If you care, it is usually on the bottom and near the VGA port. It will usually have a "N" designation on it.. If you have warranty remaining, now is the time to use it. Lenovo will tell you you need a motherboard
Vélemény? Esetleg csinált valaki ilyet?
-
MrSealRD
veterán
válasz
mitulabattyi #26629 üzenetére
Megpróbáltam. Minden módot amit csak képes. Semmi aktivitás. 0rpm.
-
MrSealRD
veterán
Na ezt figyeljétek!
Korábban írtam, hogy "fan error"-t kaptam még december elején.
Ma érkezett egy másik ventilátor, ami ugyan használt de jó és működőképes.A gép ezzel is "fan error"-t dob!!!
A ventilátor jó, mert külön feszültségről gyorsan és halkan suhan, tehát biztos, hogy nem azzal van a gond. A régit is kipróbáltam anno, és ugyanígy szépen ment a gépen kívül mint a most érkezett.
Elindítottam szétszedve és a ventilátor meg sem mozdul! Mozgattam a csatlakozónál hátha valami ott nem érintkezik de semmi eredmény. Próbáltam belökni a ventit de meg sem indul. Mintha nem kapna áramot.
Esc lenyomása után a gép tökéletesen működik jobb híján így használtam ez elmúlt időszakban, csak max office-t meg pdf olvasást bír el.
Na akkor ilyenről már hallott valaki? Mit próbáljak meg?
Alaplapos lenne? Javítható?
Előre is köszönöm a segítséget -
MrSealRD
veterán
A Lie To Me valamelyik részében W500-al nyomták...pedig általában az almás dolgok virítottak náluk is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
!Overdose! #26463 üzenetére
R61-ese van. Nvidia NVS140-el...
-
-
-
MrSealRD
veterán
Rendelt már valaki ettől az eladótól: [link] ?
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #26373 üzenetére
Ma délutánig kb csilliónyi e-bay hirdtést és mindenféle google által köpködött dolgot néztem át. Mer biztosra akarok/akartam menni.
Ilyen sűrű lapátos ventilátort kétféle bordában is láttam. Meg is zavart. Az egyik változat ami neked van és a képen is ez látszik. A másik változat aminek a vastag hővezető cső helyett két vékonyabb van. Ez kicsit megtévesztő, mert a 15" wide-okba is ilyen összesen három csőből álló borda van. DE Ez messze nem ugyanaz. A GPU csöve más ívben és lentebbről indul meg az én esetemben.
Találtam olyan ventilátort, ami elvileg sűrű és FRU(hahaha...) alapján passzol a hűtőmbe és nem lépcsős a széle. Viszont szerintem maradok egy olyan(ritka) lapátosnál amilyen volt benne eredetileg, mert nem akarok rizikózni. Viszont ez lépcsős kialakítású. FRU alapján egyébként szintén kompatibilis velem.
Amúgy ezek jók nekem : 42W2028 42W2820 42W2821 42W2823
Azt hiszem volt még olyan ami kompatibilis ezekkel...de mivel ezekkel is elégedett vagyok nem túrtam tovább. -
MrSealRD
veterán
válasz
^Clown #26370 üzenetére
6458-Y56 15.4" wide-om van nvidia-val.
14" wide-hoz majdnem az összes e-bay-es venti jó lesz...legalábbis FRU alapján.Ami engem érdekelne, hogy a kétféle gyártó (Toshiba vs Furukawa) közül melyik a jobb. Egy külföldi fórumon valaki már felvetette de nem jött rá válasz.
Közben találtam egy bazi különbséget az én ventim és a kaphatóak között. Az aluminium tepsinek azt a részét kell nézni ami a két lamellás részhez ér hozzá.
Az enyém ilyen egyenes(a középső szakaszon kiálló kis pöcök sincs): [link]
Amiket árulnak az meg ilyen lépcsős(persze, tök más FRU...): [link]
Hogy van e jelentősége azt nem tudom. -
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #26367 üzenetére
"...Az új és a jó állapotban lévő régi venti kézzel meglökve is még egész sokáig forog. A zörgős lecserélt venti viszont azonnal megállt, mert szorult."
Az én ventilátorom kézzel pörgetve kb 2-4mp ig forog. Ennél tovább biztosan nem ment. Zsírozás után sem. Pedig adtam neki rendesen...
Nálad mennyi az a sokáig, kb mennyi ideig megy?Ja és figyelmetlen voltam mert a blokkon a narancs matricán van rajta, hogy 42W2028 -as fan kell...
-
MrSealRD
veterán
Ki volt szerelve a ventilátor(a problémás). Újrazsírozás után letettem az asztalra és két drótot dugtam bele a kis csatlakozójába(csak kettőt használtam). Rákötöttem az elemekre, hogy kipróbáljam működik e. A fenti módokban próbáltam ki és mivel a kék/piros verzióban szépen halkan működött kezdtem megörülni.
Ekkor még azt hittem, hogy jó lesz. Visszatettem mindent a helyére és összeraktam a gépet.
Indításkor ugyanúgy fan error-t mutatott(), de ha Esc-t nyomok(ezt valamelyik lenovo-s fórumon írták) akkor továbbmegy és elindul a windows.
Itt nézegettem a hőmérsékleteket és a fentebb írt értékeket láttam.
Majd elindítottam, a stabilitás tesztet, hogy megnézzem bekapcsol vagy sem. Nem engedtem nagyon felmelegedni, mert emlékeztem egy korábbi tesztem alkalmával mennyi volt az az érték amin már mennie kellett volna. Szóval a ventilátor nem hajlandó elindulni a gép által, viszont kint asztalon elemről pörög. -
MrSealRD
veterán
Kicsit bohó voltam...
Utolsó kérdésemre a válasz, hogy hülye vagyok. A gép megy. Nem System Board fail.
"fan error" feliratnál Esc-t nyomva elindul a gép. DE!
Azonnal indítottam egy AIDA-t és lestem a hőfokokat.
Max Performance PM profil IDLE állapot.
CPU / 1.mag / 2.mag: 51/62/51
GPU / GPU dióda: 52/60 (ebben benne van, hogy váltogat a GPU a profilok között)Indítottam egy terhelési tesztet, hogy bekapcsol e a pörgettyű.
CPU: 80 GPU:68 Eddig engedtem, mert nem akartam megfőzni. Nem kapcsolt be.
Utolsó előtti kérdésemre a válasz, hogy valószínűleg baromira nincs rendben, hogy a másik szál esetén nem forog a venti...
Oknyomozásom itt végleg véget ért. Megdöglött a venti. Most már tényleg.Ökörállatkodásom:
höhö...ez így már olyan halk mint X200s.
Már csak a fogyasztáson kell faragni valahogy és akkor versenyzek egyet lapa-val...@tototos Nem volt még benne alaplapcsere. Leegyeztettem a központi szervizzel. Annyi gond volt/van vele, hogy elbarmolták a sorozatszámát. De minden ami benne van, azzal gurult ki a gyárkapun.
2 hónapja van nálam. -
MrSealRD
veterán
Ma megtörtént a nagy műtét. Újrazsíroztam a ventilátort.
Röviden: Az eredmény változatlan: "Fan error", és nem is pörög fel, ahogy előtte is volt.Élményeim:
1. A ventilátoron egyetlen címke sem volt. Így FRU sem.(he?
)
2. A GPU-n nem volt gap pad. Közvetlenül a hűtővel van kapcsolatban. Viszont lentebb van egy chip amihez kell a gap. (északi híd) Ez csak érdekesség.
3. Van ez a tapadós ezüstfólia amit fel kell így szedegetni...hát szar egy meló ez. Arra gondoltam ha nagyon elszúrom akkor majd alufólia + kétoldalas ragasztó kombóval csinálok újat.Más:
A ventilátort beszerelés előtt kipróbáltam. Három vezetéke van az alábbi sorrendben:
Piros / Kék / Sárga(narancs)
A kék a negatív.
(Áramforrás 4db 1.2-V-os 850mAh-s AAA akku)
Egy drót a kékbe, egy drót a pirosba. Eredmény: Pörög a venti.(Megjegyzem szépen halkan)
Egy drót a kékbe, egy drót a sárgába. Eredmény: Mozdulatlan. Szóval ez így normális? Ha valaki próbált már ilyennel játszani...A lényeg, hogy rendelni fogok egy új légkeverőt bele, de van egy félelmem amit jó lenne ha megerősítene, vagy lehülyézne érte valaki. Előfordulhat SystemBoard fail, ilyen fan error üzenettel?
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #26354 üzenetére
Azért nem teljesen...mármint a szorzó állítgatás. Nálam váltogatott az órajelek között. A probléma csak az, hogy valami oknál fogva 800MHz-t / 2.2Ghz /2.4Ghz / között váltogatott mintha más szorzót nem is ismerne. Még talán 1.6Ghz-et használta...Mindezt kb 10%-os terhelés esetén is, amikor talán elég lenne kevesebb is. Hozzáteszem jelenleg még semmilyen RMClock-ot vagy hasonló programot nem használok. Az van amit pusztán a WIN csinál.
Mondjuk szerintem nálam más gond is van: [link]
Szóval mintha a win, vagy a fene tudja mi, rosszul mutatná a külvilág felé a proci adatait...Majd ez alapján szeretnék valamit összepakolni: [link]
Csak azt nem értem, hogy nálam a SuperLFM-hez mért 0.96V-ot alkalmaz a 0.85 helyett a procim... -
MrSealRD
veterán
Akadt egy kis gondom a ventilátor kereséssel...
"T61 fan" kulcsszóval keresgélet az e-bay-en.
Adott FRU-s ventilátort láttam úgy hirdetve, hogy 14.1 wide only, és láttam úgy is, hogy T61 series..meg hasonló jó kiírások.
Próbáltam keresni kifejezetten 15.4 wide-hoz, de csak komplett hűtők vannak. Az nem jó. Csak venti kell.
Az FRU-k tengerében is rég elvesztem...Ráadásul van Thosiba meg Furakawa. Melyik milyen erről tud valaki valamit?A két ventilátor(14.1wide & 15.4wide) kompatibilis egymással? (Konkrétan egyforma venti kell mindkettőbe?
-
MrSealRD
veterán
Nem értem. Én most próbáltam ki és működik a letöltés is, de le is mentettem még korábban. Hová küldhetem?
-
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #26279 üzenetére
Kösz.
Húha...akkor ennek megpróbálok utána olvasni, mert elsőre azt gondoltam, hogy akkor egy ilyen sűrűbbet kérek, mert az biztos jobban nyomja. Erre salieri-nek hangosabb. Lehet egyedi, lehet nem.
Amúgy általában véve neked hangos a amikor felpörög?
Milyen T61-ed van? 14v15? Intel v Nvidia?Van másnak is tapasztalata sűrű vs ritka lapátú T61 ventivel?
-
MrSealRD
veterán
Hát ebből kifutottam. A tesztelés az volt lényegében, hogy 4db 1.2V AAA-t sorba tettem, majd polaritáshelyesen rákötöttem a ventire. De csak oda-vissza 1mm-es rugózó mozgást végzett. Rángatózott.
Elvileg valamilyen forgást kellett volna produkálnia.
Szabad kézzel viszont pörög...nem látszik semmi akadás.Meglesz a zsír akkor megcsinálom.
-
MrSealRD
veterán
A ventit teszteltem, kapott 4,8V-ot, de csak minimális rugdalózásra volt képes. Forogni nem tud pedig ennyitől kellett volna neki...Úgy néz ki itt már csak a csere segít.
-
MrSealRD
veterán
azbest:
Kösz a tippet. Akkor megnézem az FRU-t, hogy biztos legyen. Nézelődtem ebay-en és sokhoz van odaírva, hogy "only 14,1" widescreen". Azt is láttam, hogy amit te rendeltél az ilyen többlapátos változat.
Ez hűtési teljesítményben és zajban mit jelent?lapa:
Milyen zsírt használjak hozzá?
Mielőtt rendelésre adnám a fejem szerintem megpróbálom ezt a takarítós/zsírozós műveletet.Az a baj, hogy most pont a legrosszabbkor vágta be a durcás figurát, mert nagyon kéne a gép.
-
MrSealRD
veterán
Kösz.
Bár nem tudom lehet e hozzá köze, de kicsit nagyobb szögbe akartam nyitni a kijelzőt, és akkor volt a kikapcs. Szerintem már hülyeséget is belegondolok.
Amúgy párszor már eljátszotta, hogy minden jel nélkül kikapcsolt. Aztán néztem, hogy mi van . 2 hónap alatt kb 4-5 ször csinálta meg összesen. De aztán végül csak elindult.
----
Szétszedtem és megnéztem, de nagyon minimális por volt a ventilátoron és a lamellák sem voltak nagyon porosak. Csatlakozó szétcsúszás sem történt. Úgy néz ki szimplán csak megdöglött a hűtő.
Ideges meg azért vagyok mert mindezt úgy jelezte, hogy két rövid síp aztán "fan error". (Ugyanez csak hibakód nélkül az MB fail)
-----Nem tud valaki ilyen ventilátort olcsón?
Nem kell csilli-villi új legyen de azért ne legyen lehasználva sem.
15" és 14"-es ventilátora megegyezik? -
MrSealRD
veterán
Éppen az imént kaptam egy szép "fan error" üzenetet a T61-re. Ilyenkor a venti teljesen elhalálozik? Vagy csak épp nincs kedve dolgozni?!
Amúgy a legjobb, hogy épp videó nézés volt...aztán egyszercsak bumm lekapcsolt a gép minden előjel nélkül. Aztán ez fogad...ejnye. -
MrSealRD
veterán
Kösz, a kijelzővel kapcsolatos infokat. Igazából tényleg csak úgy puhatolóztam a témában, annyira nem töröm magam az IPS-ért mert nem létszükséglet.
A nap OFF kérdése:
Szerintetek melyik program hazudik a legjobban(latest versions):
PM-ben a Max Battery Life...módban(IDLE állapot):
AIDA szerint: VID 0,960V Szorzó: 8x FSB 100Mhz: CPU:800Mhz
CPU-z szerint VID 0,850V Szorzó: 4x FSB 200Mhz: CPU 800MhzJa, és minden driver OK.
A Full CPU terhelés esetén 2,4Ghz-en 1,3V-on teker...6 perc után 82fok sok szerintetek(T7500)?
Viszont STOP-nál kb 30mp alatt 60 alá megy és kikapcsol a venti. -
MrSealRD
veterán
Biztos valami hülyeséget álmodhattam, mert reggel az jutott eszembe hogy a 15"-es T61, 1680-x1050-es TN panel helyére lehetne e IPS-t tenni ugyanilyen méret és felbontás mellett.
4:3-as méretben találtam is pár ügyes megoldást, ott ezt a panelt alkalmazták:
BOE-hydis UXGA HV150UX1-100 (1600 x 1200) IPS FlexView LCD panel
Szintén 4:3-as T60-as kijelzőket is be tudtak építeni, már ha jó értettem...No de nekem wide-os bárkám van...Próbáltam fentről, a T500 felől közelíteni, de mintha valaki kipusztította volna ezen paraméterekkel rendelkező IPS-eket...sőt még a gondolatukat is.
Nem komoly az ügy, tehát nem váltanák gépe az IPS miatt. Csak próbálgatom a lehetőségeket.
Valakinek ötlet vagy info?? -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #26171 üzenetére
Közben megtaláltam az nvidia control panel-en ami éppen csak ki nem szúrja a szemem hetek óta....én meg keresem.
A scalingnél lehet ezt beállítani, akinek esetleg ez hiányzott még az életéből.Gondwana :Ezek szerint igen...Bár nincs tapasztalatom korábbiakkal.
-
MrSealRD
veterán
Nálunk most a Witcher az éppen aktuális lazítós játék.
T61 NVS 140-el(többi a cuccoknál),
1680x1050 alacsony részletesség teljesen játszható és nem is gáz a minőség
1440x1050 közepes részletesség néha röccen csak és elég szép is
alacsonyabb felbontás melett magasabb részletesség mellett is próbáltam, de azoknál az volt a probléma, hogy a driver szétrántja a képet és hiába a részletesség meg akármi, nagyon csúnya.
Mondjuk az jó lenne ha meg tudnám oldani a kép középre igazítva jelenne meg és maradék képernyőterület meg fekete...ATI kártyáknál ez simán elérhető volt CCC-ben, itt nvidia-nál eddig nem találtam ilyet.Régebben...Dragon Age (+Origins)
Mobility X1600-al:
1280x800 alatt kb közepes beállítás mellett szépen játszható volt. De rég volt pontosan már nem emlékeszem a részletekre. -
MrSealRD
veterán
Zooka: Kösz.
lapa: Pont így kerestem rá.
Cicis nénim van saját, sokkal jobb.A google meg kenje a hajára. Még a krumplis tésztára is dob ilyeneket...
Egyrészt a bagolyszárnyas témára voltam kíváncsi, másrészt meg a ventilátor alakja és mérete érdekelt. Megfordult a fejemben egy őrült gondoltam, hogy egy ilyen ventilátort kéne beletuszkolni a T61-be.
Tudom istenkáromlás, de kérem a tisztelt egybegyűlteket tegyék le a követ.
-
MrSealRD
veterán
Tudnátok mutatni egy képet az X200s hűtési rendszeréről egyben, és külön a ventilátorról?
A google mérsékelten akart barátkozni velem, az ebay-t meg hiába nézem ha nincs összehasonlítási alapom. Egy eredeti érdekelne.
Kösz. -
MrSealRD
veterán
válasz
noorbertt #25757 üzenetére
Ez nálam is tervbe volt/van véve. De egyenlőre skippeltem a dolgot. Néztem már sok helyen. Ami biztos, hogy ha "olcsón" akarod megúszni, nem hazai boltban veszed meg. Kb 120-150$ árral láttam elsőre, normálisnak tűnő forrás és normális termék összetételt. A nagy gond az árfolyammal van.
-
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #25432 üzenetére
Én a W520-at javaslom. RAM bővítési lehetőség miatt egyértelmű. Mivel a többi paraméter nem olyan súlyú. Az USB-k portok számán ne aggódj. Jól mondta lapa, vedd számba hány USB-s cuccod van aztán nézd meg, tudnak ütközni. Ha igen, akkor egy HUB-al feloldható a probléma.
Én ugyan sokkal kisebb volumenbe//Mivel én még inkább tanulom ezeket...//, de nálam is virtualizáció + VS megy és éppen ezért tudom,hogy a RAM soha nem lesz elég...
-
MrSealRD
veterán
válasz
audi100td #25323 üzenetére
Na ma adott volt a helyzet. Megcsináltam a próbát.
PowerManager-ben továbbra is a 40-50% beállítás van érvényben.
A végére 11%-ra merült le. Ezen a ponton kikapcsoltam a gépet. Ezután dugtam rá a töltőre.
Közel 2 óra elteltével kapcsoltam be, hogy biztosan ne zavarjam meg. Jelentem kikapcsolva is 50%ig töltötte fel, tehát figyelembe vette a PM beállítását.Azonban a múltkor amikor a kikapcsolt gépből kivettem az akkut majd visszatettem, ezután dugtam rá a töltőre, így már nem vette figyelembe PM beállítást és 100%-ig töltötte.
-
MrSealRD
veterán
audi100td: Oké, kösz. Akkor így fogom megnézni.
A hangproblémához én is csatlakoznék. Minden hangerő max-on van, de így is bizonyos esetekben elég halk. Nemrég Skype alatt alig hallottam a másik felet...pedig ott is minden max. többször is több helyen ellenőriztem.
Nincs ehhez a Conexant vezérlőhöz valamilyen "keverőpult"?
Realtek vezérlős gépen tudtam állítani elég sok mindent a szoftverével. -
-
MrSealRD
veterán
Mintha olvastam volna hasonlóról, de azért rákérdezek.
Jelenleg az akkura 40-50% beállítás van alkalmazva.
Használtam ma hálózatról és 40% körül volt, amikor mondtam neki egy leállítást. Majd elkezdtem elpakolni a tápot. A gép lekapcsolt és eltettem.
Itthon kikapcsolva rádugtam hálózatra, majd 2,5 óra múlva bekapcsoltam és néztem nagyokat mert nem értettem miért van 98%-on. Azt hittem akku halál kezdődik, de nem úgy tűnik. +1 ciklust is kapott szépen. Gyakorlatilag tojt egy nagyot kikapcsolva az én Power Manager-es beállításaimra és maxra töltötte magát...98%-ig azért jutott csak eddig mert itt kaptam el.
DE, ilyet még nem csinált. Minden esetben betartotta eddig a beállításomat. Egyetlen dolgot csináltam másképp. Kivettem az akkut egy pár percre mielőtt másodjára hálózatra került. Érdekes egy állat ez a Thinkpad. -
MrSealRD
veterán
spyduck: Az Albacomp-hoz is innen szedtem le mindig az éppen aktuális verziót és nagyon elégedett voltam a működésével. A legutóbbi váltáskor azonban (14.3->15.2) valamivel jól megpakolták mert duplájára hízott a telepítő.
Tim82:Az animációkkal és az előbukkanással járó röccenéssel volt problémám. Arra a röpke időre hirtelen beterhelte a CPU-t max-ra. Többnyire a lehető legrosszabb pillanatokban történt meg. Ezt pazarlásnak tartom...
Nem rossz kis háttérkép. -
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #25239 üzenetére
Hehe..valóban.
Réges-régen...szóval tényleg baromi régen, nagyon akartam ilyen dock-os desktop-ot. Aztán lett és csalódtam. Jól mutat, de rájöttem nekem túl rugalmatlan.Honnan tudtad melyik synaptics driver kell a T420si-hez?
ui: utorrent-et nem frissíted? Ez még csak 2.x. ha nem tévedek.
De a kisrakéta se semmi... -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #25233 üzenetére
Találtam! 2-őt is.
1. Hogy-hogy nálad ilyen széles a start menü végén az a terület, ami az "Asztal megjelenítése" funkcióval bír?
2. Mi a fene az a nyúl/UFO fej program? -
MrSealRD
veterán
Gondwana: Szeretem amikor valaki linkeli a desktopja egy részét, mert mindig találok rajta valami érdekeset.
Az a WIFI-s Widget az honnan van? Kipróbálnám.lapa:Nem tudom olvastad e, de ma megjelent egy patch ami javítja 38-as kernelverzió óta tapasztalható fogyasztásnövekedést. Úgy emlékszem volt ezzel gondod korábban. Majd próbáld ki. Phoronix tesztelte és szerintük működik.
-
MrSealRD
veterán
válasz
mitulabattyi #25084 üzenetére
De igen, "általában" hajlékonyak. Azért az idézőjel, mert összetétele sokféle lehet, ami befolyásolja, hogy végül milyen tulajdonságokkal rendelkezzen. Mondjuk ez most elég elnagyolt megfogalmazás volt.
Nem teljesen értem a különböző megnevezéseket. Tehát a RollCage marad Mg, a fedőanyagok pedig változtak ezekre?! Vagy a merevítés anyaga is változik?
Korábban a borítás is Mg ötvözet volt?
Persze az is előfordulhat, hogy az usanotebook-nál kicsit elírtak valamit.lapa:
T420s
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
alsórész: magnézium ötvözet -
MrSealRD
veterán
Én valami olyasmin akadtam meg, hogy pl. usanotbook leírásában ez szerepel:
T420:
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
oldalfal: Glass-Fiber Reinforced (üvegszál erősítésű) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagT410:
felsőrész: Acrylonitrile-Butadiene-Styrene (ABS) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagNa most ez pontosan milyen irányú változást jelent? Mert nagyjából vágom mi a szénszál erősítés, meg üvegszálas anyagú dolgaim vannak is...csak hát ebből is van sokféle.
-
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #25060 üzenetére
Érdekes ez a dizájn dolog. Én évekig kerestem/nézelődtem a full fekete laptop-ok után, amiknek nem kopik le a színe és mellette még f@szán is néznek ki. Aztán most, hogy nemrég lett egy TP-m rájöttem, hogy végig ezt kerestem.(Csak a megannyi hír és gép között nem láttam a fától az erdőt.) Ez olyan megtalálom ha meglátom típusú dolog volt. Most elégedett vagyok.
-
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ringman #24976 üzenetére
Úgy érzem a végére futottam az ügynek.
Aki Quadro NVS 140M-el szeretne 1080p-s videókat lejátszani annak van egy mega-giga rossz hírem, meg tapasztalatom.
Visszamenőlegesen 11 Driver-t próbáltam ki, mindegyik esetében VLC, MPC-HC, Splash Player lejátszókkal. Aktuális verziókkal.
+1 ráadásként az "legfrisebb" Lenovo oldalán elérhető drivert is kipróbáltam.Ami kicsit mókás mert 186.91-re épül. Ilyen meg nem is létezik az nvidia oldalán.
Az összes!!!! driver esetén az eredmény egyenlő volt a nagy büdös nullával.
A lenovos driver mikor olyan kedve volt nagyon minimális de észrevehető szaggatással vitte az 1080p-t.(Ekkor már üdvrivalgás és fesztivál hangulat volt...) Viszont kb 5-10 perc múlva gondoltam megint megpróbálom, és a hangon kívül csak egy nagy fekete képernyőt volt hajlandó mutatni, aztán mikor beletekertem volt kép is. Aztán újranyitottam a lejátszót ekkor "csak" szaggatás volt. Ugyanez volt jellemző a többi nvidia-s driverre is.
Teljesen kiszámíthatatlan minőséget produkáltak minden egyes új lejátszáskor.
Ezek függetlenek voltak a lejátszóprogramtól.Így a végére úgy döntöttem, hogy maradok a 720p-nél. Ezt tökéletesen gyorsítja hardveresen, bármely driverrel. A hócipőm meg tele van azzal, hogy egy termék elvileg képes valamire, a gyakorlatban meg rendszerint más jön ki.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Napfénysüti #25005 üzenetére
Mikor nézegettem képeket akkor feltűnt, a dolog...de mélyebben nem gondoltam bele a dologba. Mondjuk ez praktikussági szempontból szerintem negatív változás.
Szerencsétek volt. Amúgy mi a konkrét felhasználási terület ahol ilyen jelentősége van a két kimenetnek? -
MrSealRD
veterán
válasz
Napfénysüti #25003 üzenetére
Nincs. Egyberakták. Most hirtelen nem találtam meg de van ilyen átalakító, amivel szét tudod dobni. Kellemetlen apró változtatás...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ringman #24956 üzenetére
Elég sok anyagot átrágtam ma. Alapvetően két szálon mozog a történet:
1.
Van egy DXVA checker nevű kis program. Ő szépen felvázolja mit is várhatok el az adott GPU-tól. Nem csak azt, hogy pl H264, hanem azt is közli milyen felbontáson. Ezt lehet pipálni, mert más egyéb formátummal együtt szerepel a listán. Képes rá.
Most mindenképpen előbb a player-eket tesztelem le, mert ez az egyszerűbb. MPC-HC, és VLC biztosan lesz, valamint DIVX player is bekerül a listába, meg talán még valami más értelmes és jól használhatóval is kipróbálom(feltéve, hogy van benne hardveres gyorsítás)
Reménykedem, hogy csak player "probléma", mert nem szeretnék túl régi drivert feltenni emiatt. Félek valamilyen optimalizációt veszítek vele.2.
Flash 11.x.x.x akármi legújabb cucc van fent. Persze 64 bit. Próbálgattam mit csinál 720p és 1080p-n is és olyan volt mint a mesében. Hol volt, hol nem...
Tehát némely Youtube video szépen ment 1080p-n. Tipikusan film trailer-ek, némely viszont nem.Volt valami kisfilm egy kocsiról, hogy így száguld. Na nálam csak döcögött...Tehát WTF? Most flash és flash között is van különbség vagy mi?000.
Ez egy külön téma. Itt egy link egy korábbi kiadásról.
[link]
Szóval van ez a PowerMizer, ami jelen esetben 3db órajelporfilt jelent, amit a driver a GPU terhelés függvényében váltogat.
Én viszont szeretném azt mondani, hogy ne ugráljon már fel itt nekem max órajelre, néhány sec erejéig a GPU/VRAM..stb Hanem maradjon a legalsó profilon mint az előtte lévő néhány percben.
Ismer valaki olyan eszközt amivel ezt ki lehet kényszeríteni??
Akkuról a PowerManagerben a Max Battery Life profilt alkalmazva is időnként felvált a VGA, de minek?!RingmanWin7 X64. Lenovossal, meg Updatessel sem próbálkoztam. Alapból Nvidia oldalán mondtam milyen a kártyám, és dobta a drivert. Ma raktam fel ezt a 285.62. Semmi eredmény. Előtte meg kb 3 héttel ezelőtti aktuális driverrel teszteltem.
-
MrSealRD
veterán
válasz
sniphoe #24918 üzenetére
Kösz. Legalább tudom, hogy nem egyedi.
Chaser: Az NVS 140 bizony DX10, de állítgatásról nem volt szó. Éppen csak be illetve kikapcsoltam egy funkciót...lehet kipróbálok másik playert, bár a BSPlayer-t csak hosszú idő után váltottam a splash-re és eddig semmi gondom nem volt vele. Nem szoktam én ezeket gyakran cserélgetni.
-
MrSealRD
veterán
Jól tudom, hogy egy Quadro NVS 140-el gond nélkül kéne lejátszani az 1080p-s anyagokat?
Csak mert mostanában már nem először futok bele, hogy nyeklik-nyaklik dolog.
Eddig 280.26 drivert haszáltam, de reggel felraktam a most elérhető legújabbat hátha jobb lesz, de semmi nem változott. (285.62)
1. Youtube video 720p-n király. Felváltok 1080p-re...döglik szaggat...
2. Egy MKV fájl. X264/AVC , 23,976 framerate, és kb 10-20Mbps bitrate, 1080p elvileg. Lejátszó Splash Player: Bekapcsoltam a hardveres gyorsítást. Mikor elindítom mutatja is, hogy aktív. Erre szaggat...10 perc kínlódás és ideg után, azt mondtam nem érdekel kikapcsolom, majd a T7500 megoldja...és lőn világosság. Ment.
Szóval most az nvidia a gyenge láncszem a driverrel, vagy a lejátszó? Vagy más?
-
MrSealRD
veterán
válasz
LaptopSystem #24797 üzenetére
Időigényes, de biztosra tudsz menni.
Mondjuk ha van nálad több gép amiről tudod, hogy rendben van akkor:
1. Egyik gépe átdobod a RAM-okat és memtest-et neki.
2. Másik gépbe átdobod a winyót, aztán HD sentinel mellett mindenféle stressteszteket neki sebességmérés, meg egyéb bencsmárkok...
Ha ezeket túlélik, akkor esélyes, hogy deszkahiba. -
MrSealRD
veterán
válasz
LaptopSystem #24795 üzenetére
Szétválasztod őket. A gyanús elemeket egy másik gépbe építve teszteled.
-
MrSealRD
veterán
Én nem riogattam a népet. Pont, hogy visszakérdeztem a riogatásra. De mindegy.
Akinek T61-e van, és lehetőleg WSXGA+-os a kijelzője, azoktól kérdezném:
1. A függőleges betekintési szög elég borzalmas?.Főleg alulról nézve, ha kicsit jobban hátrahajtom a kijelzőt.
2. A kijelző panel gyártási éve érdekelne. -
MrSealRD
veterán
válasz
spyduck #24742 üzenetére
Az s utótag a kacsúsított/könnyített változatokat jelöli(mondjuk én ezeket általában drágábban látom a normál változathoz képest.
Az i utótag pedig a jóárasított változat. Ezért látod ezeket pl i3-al...meg még más hardveres "lassítás" is lehet ezt nem tudom.
Az si meg ennek a kettőnek az ötvözete lenne. Elvileg... Ez magyarázza az árat is. Ha valami pontatlanságot írtam esetleg akkor úgyis javítanak de nagyjából ez a történet. -
MrSealRD
veterán
Pontosabban a hűtő, nem?
Amúgy ez nálam is előfordul. Tipikusan amior valamilyen Power sémát váltok...de, hogy melyiknél hogy...azt nem tudom. Talán nem is függ össze, de a hang az megvan.N.GÁBOR
3x W TDP-s procikból T2xxx(Yonah mag) T5xxx T7xxx(Merom mag) sorozatokból válogathatsz T2xxx
<=17W TDP-s procikból L7xxx -
MrSealRD
veterán
válasz
kraftxld #24686 üzenetére
Mondjuk nálam jelenleg BIOS jelszó sincs.(De ez csak a tesztidőszak miatt van)
Még...De lesz.
Jelenleg a TPM engedélyezve van de inaktív. Ha aktiválom történhet valami "rossz"?
Tehát hirtelen kér tőlem valami kódot, vagy olyasmit tud csinálni amitől használhatatlan lesz a gép? Még nem használtam és Disable volt amikor vettem.
Milyen szoftvert kell a TPM-hez föltenni? (Így, hogy nincs ujjlenyomat olvasó) -
MrSealRD
veterán
lapa,cadeyrn
Nagyon kösz a infókat.
Korábban gondolkodtam a témán, de nem láttam szükségét. Viszont vannak fontosabb dolgok is, amiket nem árt védeni. Szóval még kitalálom, hogy pontosan mit és hogyan, de valamit bevezetek én is. -
MrSealRD
veterán
Ez aztán a részletezés...
Viszont, ahogy látom a TPM chip által nyújtott szolgáltatást nem használjátok hanem ezt a TrueCrypt programot helyettel. Ez annyival jobb?Gyorsabb? Mennyire terheli a kódolás pluszban a gépet?
// Komolyan egy chipes kártyával indítod a géped?! (Csak meglepődtem, nem szokványos megoldás)
Mennyire nehéz vagy jó egy pendrive-ból hardveres kulcsot fabrikálni? -
MrSealRD
veterán
Na jó...kis túlzással...
Nyilván kellene...de egyrészt félek tőle, ha esetleg összeesik valami, akkor nagy kódolt adathalmazzal nem tudok mit kezdeni.
Másrészt csak a helyzet kedvéért egyszerűsítettem. Mire lehet még ezt használni? Mármint a TPMchipet( SSD-k esetén van ennek jelentősége a titkosításnak, feltéve hogy az eszköznek van saját titkosítása? )
-
MrSealRD
veterán
Egy kis info-t szeretnék kérni. A gép van ez a TPM chip ami 1.2-es korban van.
Thinkwiki-n + Google nagyjából elmesélte milyen képességei vannak. A gyakorlatban azonban nem tudok dűlőre jutni vele, hogy használjam e vagy sem.
- HDD titkosításra nincs szükségem
- Ujjlenyomat olvasóm nincs.Persze a különböző Lenovos Security-s programokat egyelőre mellőztem, azokról sem tudom, hogy adnak e valami plusz-t.
Tanács/Javaslat/Tapasztalat? -
MrSealRD
veterán
válasz
Fenyo12 #24659 üzenetére
Hozzátartozik az esethez még, hogy mivel főleg kábelről használgatom, ezért úgy van beállítva, hogy 40%-nál bekapcsol és 50%-nál megáll. Pont elérte a 39%-ot és kezdődött volna az etetési folyamat...
mondjuk hálózatról lehúzáskor sem hagyta abba, csak amikor kivettem az akkut..
Remélem nem döglik be, mert akkor elég csalódott leszek. -
MrSealRD
veterán
Csinált ma egy furcsát a T61...hirtelen lett is néhány őszhajszálam. Hálózatra volt dugva, kapcsolom be...és akkor elkezdett villogni az akku jel...sárga/zölden...és egy pillanatra felvillantva a CapsLock és NumLock ledet, szerencsétlen megpróbált elindulni de valami nem hagyta (valmi kattogott is. talán a hdd). Aztán lehúztam hálózatról, meg kiszedtem az akku-t. Vissza minden és kutya baja...
X-akta zárva. -
MrSealRD
veterán
Itt a táblázatban a Thermal Sensing Error és a T61 típus metszetében egy szép kis "+" jel van. Szóval ez a legfrissebb BIOS, és meg is oldja a TSE-t.
[link] -
MrSealRD
veterán
Tegnap előtt megjelent az 1.64-es Power Management Driver...vegyétek vigyétek....aki úgy érzi kell neki.
Changelog:
<1.64>
- (New) Added support for the Change to "F1-F12 keys" function of On Screen
Display on Windows 7. -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #24457 üzenetére
Neked ez a munkád, hogy ok nélkül kötekedsz?!
Egy szóval sem írtam, hogy hazudik. Te hol látsz ilyeneket???
Ezt a linket már vagy 3 hónapja is láttam. Az egyik olyan forrás ami miatt biztosra vettem a dolgot. Egyik közvetett oka, hogy T61-et vettem.
Nem az volt a kérdés, hogy van e rá bizonyíték, hogy megy. Mert a net tele van ilyenekkel, hogy tökéletesen működik. Az volt a kérdés, hogy én honnan vettem, hogy nem megy.
Erre volt a válaszom az, hogy a HMM-ből. Amiről kiderült, hogy nem igazán frissítik ezért van benne még régi információ. Ezért gondoltam tévesen a modBios-os vonatkozását is.
Így már vágod? Téves információk alapján vontam le következtetést. Az más kérdés, hogy ezek a gyártótól származnak...
Többször már nem írom le, ha így sem érted meg akkor sajnálom. -
MrSealRD
veterán
Az elsődleges gyári információ forrás a HMM. Elmondható, hogy többnyire ez a kiindulópont sok ember számára. Az, hogy most ez mennyire "up to date" más kérdés. Mondjuk ha már erről van szó, akkor szerintem kicsit bosszantó, hogy azt írják szeptember 5-én frissítették utoljára...ehhez képest ez nincs benne.Látom ahogy írod, ez nem is egyedi eset.
Így utólag belátható, hogy ami még nem volt azt nem írhatják bele...Visszautalva a kérdés/válasz témára: Feltételeztem a HMM-ben írtakra alapozva, valamit. Ezt adtam válaszként. Mivel az ott lévő leírás nem tekinthető frissnek, így tárgytalan az egész.
Egy szónak is száz a vége, a lényeg: NEM kell a moddolt BIOS a 8GB RAM megfelelő kezeléséhez.
Csak a többi hókusz-pókuszhoz... -
MrSealRD
veterán
válasz
buvartacsko #24448 üzenetére
A felfogással nincs probléma, talán a tieddel. Bár, elkerülte a figyelmed azért elmagyarázom: Tim82 kérdezett valamit, amire akkor nem tudtam reagálni, most viszont igen. Azért, hogy őméltóságabuvartacsko uraságot ne zavarjam mégsem fogom ezt privátban megírni neki...
A linkelt oldalt láttam, olvastam...és?
Ezt sem sikerült felfogni, de a forrás a HMM...ami egyben válasz Tim82 kérdésére...Szóval sikerült megérteni a hozzászólásom okát?!
Nem őriztünk együtt diszínót...szóval a stílusból nem árt visszavenni...bunkó
-
MrSealRD
veterán
Nem hagyott nyugodni a dolog...szóval a HMM-ben is,meg kb minden specifikációban azt lehet olvasni, hogy "maximum of 4GB". Ebből lehet azt gondolni, hogy csak 4 megy bele max...viszont, hogy csak szimplán bele lehet e pakolni a 8-at, vagy kell hozzá ez a BIOS azt nem tudom.
-
MrSealRD
veterán
Egy Hitachi TravelStar 5K160 80GB-os pörög a gépben, és az AIDA64 (legfrissebb) érdekes SMART adatokat dobott...
Power-Off Retract Count 1546518604
Load/Unload Retry Count 97018
Azért ezek az értékek kicsit aggasztóak.
A HD Sentinel szerint minden a legnagyobb rendben(197 napos működést mond rá)...Amúgy elég hűvös, és korához képest szerintem nagyon csendes hdd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged