- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- iPhone topik
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
Hello!
Ma vettem egy WD Scorpio Black 7200-es 500-as vinyót a T400-as gépembe. SSD mellé tenném caddy-be. Formázás után tele van azonnal bad sectorral. Sentinel 0% kondíciót ír. Kifogtam egy selejtes cuccot? A Caddy-nek bírnia kell ezt a vinyót simán, vagy nem?!
-
metal01
őstag
Egyszer már feltettem a kérdést, de azóta sem oldódott meg a problémám. Hátha azóta valaki találkozott hasonló jelenséggel.
A T400-am hálózati üzem alatt időközönként átvált akku üzemmódra. Ilyenkor a fényerő visszaesik a PM-ben beállított értékre. Egy-két mp. múlva pedig visszavált a hálózati üzemmódra. Ezt random csinálja. Van amikor hetekig semmi, van amikor naponta többször. Volt szervizben a gép. Cserélték az adaptert, és az alaplapot is. De ezek szerint nem ott volt a gond. Valami szoftveres hibára gyanakszom. Ötletek esetleg?
Másik. T400 tulajoktól kérdezném, hogy a gépetek zsanérjai mennyire bírják? Az enyém többszöri csere után 2-3 hónap múlva 1-2 cm holtjátékot produkál. Nem zavaró, csak kíváncsi vagyok, hogy másnál is így van-e.
-
metal01
őstag
Egyenlőre úgy döntöttem, hogy hanyagolom a RAMDisk-et. 8 giga RAM mellett kikapcsoltam a pf-t, a böngésző cache-t pedig hagyom az SSD-n. Opera-t használok, az alapból memóriában kezei a cahce-t. A letöltéseket meg átirányítottam HDD-re. Majd meglátjuk hogy ebben a formában lesz-e valami gebasz.
Köszönöm a válaszokat!
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #38790 üzenetére
És lehet tenni valamit annak érdekében, hogy ne szerencsétlenkedjen az indításkor?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #38788 üzenetére
Nem, nem zavaró, csak azt nem tudom, hogy miért csinálja, és hogy normális-e ez a jelenség majdnem minden indításkor.
-
metal01
őstag
Egy kis segítség kellene. Tegnap kapott a gépem 8 giga ramot. Ennek örömére a böngésző-cache-t, és a pagefile-t (kezdeti méret: 512 MB, maximális méret: 512 MB) kipakoltam RAMDisk-re.
A Dataram RAMDisk-et használom, ez 4 giga helyfoglalásig ingyenesen használható.
Egy gigát "csíptem" le fizikai RAM-ból, amit a szoftver fat32-re formázott. A ramdisk tartalmát a gép kikapcsoláskor törli. Eddig minden OK.
A problémám: átlagosan 2-3 újraindítás után a W7 lemez konzisztenciát ellenőriz a ramdisk-en. Mi lehet ennek az oka? Le lehet ezt valahogy lőni? Vagy van valami spéci beállítás arra, hogy ezt ne csinálja?
-
metal01
őstag
Ha valakit érdekel:
-
metal01
őstag
Hello!
T400-ba szeretnék 8 giga ramot (2x4). A chipkészlet (Intel GM45) 1066-ig támogatja a ram-ot, de csak 1333-as ramot láttam 2x4-es kitben. Fog az működni?
-
metal01
őstag
válasz
buvartacsko #37460 üzenetére
?
-
metal01
őstag
Hello!
A T400-am kijelzője sötétebb színeknél (leginkább szürke) 60 hz-en láthatóan vibrál. LED-es 1440x900-as a panel. Normális ez, vagy már haldoklik?
-
metal01
őstag
Hello!
T sorozathoz + egy év gar. kiterjesztést hol érdemes venni? Jó lenne olcsón hozzájutni. Eddig 33k-ért láttam, az egy kicsit soknak tűnik...
-
metal01
őstag
válasz
azbest #36052 üzenetére
Ezek mind kiszűrve. Természetesen minden jól van beállítva. Ennek ellenére csinálja az SSD amit csinál. Szóval sajnos csere... Amin vacillálok az még mindig az, hogy a 830-assal jól járok-e, vagy valami mást tegyek bele ami Sata2...
Nem lassult az SSD, hanem random akadozik, baromi idegesítő. A rendszer újratelepítése után is ua. a helyzet. Szóval gyanús, hogy KO van neki...
-
metal01
őstag
Hello!
Meghalt a gépemben a Samsung 470-es 128 gb-os SSD-m. Cserélném, de már ugyanilyet nem találok. Alternatívaként ezt néztem ki:
Samsung 830 128GB MZ-7PC128B/WW
Ez már Sata 3. A T400-am Sata 2 csatolású ugye... A kérdésem, hogy érdemes-e beletenni ezt az SSD-t a T400-ba? Van-e valami inkompatibilitási probléma azon kívül, hogy persze nem fogja kihasználni a gép a Sata 3 lehetőségeit?
-
metal01
őstag
válasz
tototos #35676 üzenetére
Eddig nem volt gond a driverrel, de természetesen azt már újratettem, és semmi változás. Ugyanúgy akad. De ahogy észrevettem, nem csak a hang, olyankor minden megakad, az egér is, a gépelés is, minden. És össze-vissza jön elő. De linux alatt nem csak W7 alatt. És csak pár napja, azóta semmit nem tettem fel, vagy szedtem le. Csak úgy random elkezdte csinálni.
-
metal01
őstag
Hello!
Pár napja valami kínja van a gépnek. Remélem szoftveres. W7 alatt akadozik minden. Egy-két másodpercre megakad az olvasás, majd megy rendesen. Ezt youtube, mp3, ill. film közben lehet a leginkább észrevenni. (Akad a hang) Ezt random csinálja a gép. Linux alatt semmi probléma.
Egy samsung 470-es 128 GB-os SSD ketyeg a T400-ban. Az SSD-nek semmi baja, szerintem valami szoftveres nyavalya lehet. Volt már valakinek ilyen? Mi lehet a megoldás? Nincs kedvem újrahúzni mindent...
Köszi!
-
metal01
őstag
Hello!
T61-hez lenne szükségem új/jó állapotban lévő MAGYAR kiosztású billentyűzetre. Ha valakinek van, privátban leboltolhatnánk.
Köszi,
M.
-
metal01
őstag
Hi!
Ubi alatt hogy tudok automatikus indításba tenni sudo paranccsal valamit? (tpfancontrolt szeretném így indítani). thx.
-
metal01
őstag
Néhány kérdés:
Ubuntu (11.10) alatt a gépem hőmérséklete 70 fok közelébe is simán felmegy. A venti 3000 rpm-en zúg mint az állat. Mit lehet tenni? Próbáltam a tpfancontrolt, nem sok sikerrel. Van amit még fel kell telepíteni az érzékelőkhöz?
Másik. Van egy 470-es Samsung SSD-m. Zsír új. 2 nap alatt a kondíció (HDS szerint) 99%-ra lement. A S.M.A.R.T. értékekben semmi eltérést nem látok. Linux alatt a HDS 100%-ot mutat. Ez mitől lehet?
Kösz,
M.
-
metal01
őstag
Hello!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy Unubtu 11.10 alatt hogy kell életre kelteni a tpfancontrol-t? Illetve SSD esetén mik azok a legfontosabb dolgok, amiket érdemes belőni, hogy kevésbé legyen zúzva az SSD?
thx.
-
metal01
őstag
Hello!
Van némi gondom a T400-as gépemmel. Hálózatról használva random átvált akku üzemmódra (elsötétedik a kép, felvillan a brightness csík), majd 1-2 mp múlva vissza a hálózati beállításra. Cseréltem már drivert, raktam újra a rendszert, akkor is ezt csinálja. Volt már szervizben is, de semmit nem tudtak vele csinálni. Gondolom, mert ott nem jelentkezett a hiba... Lehet, hogy a töltő rossz?! Vagy alaplap, vagy nem tudom. Garos még, lehet, hogy visszaviszem... Valakinek ötlet?
-
metal01
őstag
válasz
franc0 #27456 üzenetére
128-as láttam 50k-ért boltban. 256-ost feleslegesnek tartom. Sebességben ugyanott van, adattárolásra meg ugye nem használja senki az ssd-t. Egy W7, és egy Ubi, simán felmegy egy 128ra is, és még marad is szabad hely, ami ugye kell, hogy maradjon ssd-nél legalább 10-20%-a a teljes kapacitásnak. Lehet várok még vele, hátha lesz ez olcsóbb is. Intelt többet nem veszek, a 320-as 80 gigásom összehalta magát rendesen. A samuról még ilyet nem hallottam, olvastam szerencsére...
-
metal01
őstag
dbius, lapa, köszi, kipróbálom mindenképp.
Más.
Nem tud valaki zsír új garis Samu 470 128 gigás ssd-t emberi áron? Ha igen, lehet, hogy vevő lennék...
-
metal01
őstag
válasz
cadeyrn #27405 üzenetére
Nálam is volt már hasonló jelenség. A szoftverek által mutatott értékek nem mindig valósak.
Amit én csinálok:
- Havonta egyszer battery reset (teljesen feltölti, lemeríti, majd újra feltölti).
- Ha leginkább hálózatról használod, akkor érdemes a reset után 40%-ra lemeríteni, és beállítani a PM-ben, hogy 40% fölé ne töltsön. Nem tudom linux alatt ez megoldható e, winfos alatt igen.Nekem közel 3 éves a gép, és 92%-os az akku jelenleg.
Apropó, linux (ubuntu) alatt megoldható az, hogy az automatikus akku töltés bizonyos feltöltöttség után ki legyen kapcsolva? Hasonlóképpen, mint a winfos alatt a PM-ben? Vagy úgy általában tiltani a töltést?
-
metal01
őstag
Hi!
T400 + OCZ Vertex 2 tapasztalat van valakinek? Külföldi fórumok szerint nem valami jó páros...
-
metal01
őstag
válasz
audi100td #17865 üzenetére
Szerviz, és hozzáállás válogatja. Nekem pl. a palmrestet cserélték, mert egy kicsit nyekergett, valamint a billentyűzetet is mert volt egy kis flex. (Elvileg ezek sem olyan okok amiért cserélni kellene).
A 4 % lehet, hogy tényleg kevés ehhez, de egy próbát megér. Ha egy éven belül van, akkor még lehet rá esély.
-
metal01
őstag
válasz
BalazsKKa67j #17861 üzenetére
Az akkura egy év gar. van. Hogy kicserélik-e az pedig a szerviz hozzáállásától függ, de szerintem ha egy éven belül van a dolog akkor cserélik.
-
metal01
őstag
Mi a véleményetek az utángyártott HDD Caddy-kről? Érdemes beruházni, vagy csak gyárit vegyek?
-
metal01
őstag
Egyszer lehet igényelni recoveryt a gar. idő alatt. Többször nem. Én kaptam egy 32 bitest, pedig 64-est kértem. Sajna ezt korrigálni nem lehetett.
Meg kell próbálni, hogy küldenek-e, de nem fűzök sok reményt hozzá.
-
metal01
őstag
A tisztaszoftveres W7 nem fogadja el a gép alján lévő kódot, ami a 32 biteshez van.
Az is igaz, hogy a gép eredetileg Vista business 32 bitessel jött, annak a kódja van az alján. Viszont a szerviztől kértem recoveryt, és adtak W7 32 prof HUN lemezeket, mert az upgrade keretében ezt lehet a Vista business helyett.
A W7 32 bites recovery lemez elfogadja a Vista 32 bit business kódját, de a W7 64 bit már nem.
Egyébként a W7 manuális telepítésénél rengeteg olyan driver megy fel, ami a W7 sajátja, és az SU azokat nem írja felül. Ezért jobb a gyári telepítés, mert ott alapból a Lenovo driverek vannak fenn. Ami azért mégis jobb...
De mindemellett működik nekem simán minden, szóval nagy baj nincs...
-
metal01
őstag
W7 HUN 64 bit recovery engem is érdekelne, csak T400-hoz
Ugyanaz a helyzetem mint neked. 32 bitesem van gyárilag, de ramot bővítettem, és kell a 64 bites. Jelenleg a tisztaszoftver kereten belül van egy 64 bites OS-em, és a SU-tel ráhúzva az összes driver.
De persze ez nem olyan, mint egy gyári 64 bites OS telepítés. Úgyhogy nekem is kellene egy recovery
-
metal01
őstag
Az SU hetek óta nem tud feltelepíteni egy frissítést (package did not install).
"Fix for Issue of HDD with HDP Detection for Windows Vista/7"
Google nem volt a barátom.
ötlet?
-
metal01
őstag
válasz
S.Y.S. #17161 üzenetére
Olvastam ezeket a cikkeket is. Tény, hogy a legjobb választás ebben a kategóriában az Intel. Én egy W7-et és egy Xp-t akarok feltenni rá. Mindkét OS-re szükségem van. A több partícióról SSD terén mi a véleményed?
Meggyőztél, ez lesz a nyerő úgy érzem
Már csak egy remek kis Ultrabay 2nd HDD adapter kellene
Köszi a segítséget!
-
metal01
őstag
válasz
S.Y.S. #17155 üzenetére
Az Intel X25-M-el én is szemeztem, de MLC SSD-t nem hiszem, hogy érdemes venni. Élettartamát tekintve eléggé eltér az SLC SSD-től. Legalábbis az [itt] leírtakból ez jön le. De persze emellett sok más befolyásoló tényező is van. Az Intel egyébként min. 5 év élettartamot ír minden SSD-re amit gyárt. Még gondolkodom mit vegyek...
-
metal01
őstag
SSD vásárlás előtt állok. Elég sokat olvasgattam a témával kapcsolatban, de vannak még kérdéses dolgok. Egy T400-ba (2765-52g) menne az SSD.
- Lehet-e az SSD-t partícionálni (2 OS-t (Windows 7, XP) szeretnék egymás mellé), illetve befolyásolja-e a több partíció az SSD optimális működését?
- Milyen sebességű SSD-t érdemes venni? Ki tudja használni a gépem pl. a 280 Mb/s sebességet? Sata1, Sata2 itt játszik valami szerepet?
- Milyen SSD márkát érdemes választani? Annyi van már hogy nehéz választani.
- Kinek milyen tapasztalata van, érdemes befektetni SSD-re?
-
metal01
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Átállítottam a PM-ben a töltöttségi szinteket 10/45%-ra. A legközelebbi formázáskor már csak 45%-ig engedem visszatölteni. Remélem így még tudok tenni érte valamit.
M.
-
metal01
őstag
Valami olyasmi. Mindig a gépben van. 100%-ra feltöltve. 3-4 hetente egy reset. Teljes lemerítés, feltöltés. A Power Manager szerint "no activity", azaz fel van töltve 100%-ra, de nincs un. csepptöltés, az akksi nyugiban van. Vagy nem... eddig minden OK volt.
Annyi féle variációt hallottam az akksi élettartamának növelése/megóvása témakörben, hogy nem tudom eldönteni mit érdemes tenni. A fenti módszer volt számomra a leghihetőbb, és a legoptimálisabb.
Elég ritkán használom a gépet akksiról, de akit kérdeztem mindenki azt mondta, hogy ne vegyem ki akkor sem az akksit, mert nincs értelme.
Mit ajánlasz? Mit kellene tenni, hogy ne romoljon a helyzet rohamosan?
- Merítsem le 40% környékére, és vegyem ki ha nem használom? - be a hűtőbe?! aztán 3-4 havonta egyszer formázás?
- Merítsem le 40% környékére (hagyjam a gépben), és állítsam be a PM-ben, hogy 40% felé ne töltsön?
- Egyszerűen hagyjam a francba, úgyis tönkremegy akármit csinálok.
-
-
metal01
őstag
válasz
Magnum_ #16807 üzenetére
Azért kifogásolom, mert egyik napról a másikra történt. Nem feltétlenül kellene ilyen hirtelen romlania az akkunak. Az természetes, hogy egy idő után haldoklik...
Azt hozzá kell tennem, hogy igaz 1,5 éves az akku, de majd' fél évet állt, használaton kívül. Tehát kb. egy éve van használatban.
Az Everest is adhat fals értékeket, bár sajna nem hiszem.
-
metal01
őstag
Hello!
T400-am van. Az akksim elkezdett tönkremenni. Ritkán használom akksiról a gépet, de soha nem vettem ki. 3-4 hetenként egy teljes lemerítést, és feltöltést csinálok mindig. Néha volt 1%-os elhasználódás az everestben, de a lemerítés/feltöltés mindig rendbe tette.
A helyzet változott: az Everest 2 hete írta, hogy 2%-os az elhasználódás. Engedtem rá egy battery reset-et, (teljes lemerítés, feltöltés), most 3% az elhasználódás.
Az akksi 2099 szeptemberi dátumozású.
Tudok még valamit tenni, hogy helyrejöjjön, vagy el már elkezdett haldoklani?
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #16008 üzenetére
Azon is túl vagyok már. Többször húztam újra a rendszert, és amikor már vigyorogtam, hogy minden ok, akkor megint elkezdte. Igazából tényleg semmihez nem lehet kötni, random csinálja.
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #16000 üzenetére
Ki volt kapcsolva, bekapcsoltam, most várok, hogy mi lesz.
Ha így kihúzom a kábelt akkor sipákol, és ha be akkor is.
Egyébként a jelenség amit írtam pont ez. Olyan mint amikor egy pillanatra kihúzom a kábelt és vissza. Megjelenik a fényerő állító csúszka, sötétebb lesz a kép, aztán vissza.
Egyébként mi az oka annak ha csipog? Vagy miért menne tönkre abban az esetben a lap?
Nem szoftveres hanem hardveres a hiba? Sajna a szervizben elég nehéz lenne generálni a hibát, mert random jön elő. Van, hogy 2 napig nem is, van, hogy egy nap többször is...
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #15994 üzenetére
Sajna nem ott a hiba. Én is kezdek szoftveres hibára gyanakodni. Nem tudom, hogy egy gyári telepítéssel feltett driverek, és szoftverek mellett csinálná-e, mivel én a vistát azonnali hatállyal kivégeztem. Van 32 bites gyári lemezem W7, amit a lenovo küldött, de mivel 4 GB ram van, így nem szívesen teszem fel. Ezért kellene valahonnan egy gyári W7 64 bit, hogy kipróbálhassam azzal OK e a dolog. Vagy marad így...
Mindenesetre még garos a gép bőven, úgyhogy lehet hogy még lesz egy szervizes köröm.
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #15985 üzenetére
Azt néztem először. Cibálhatom, nem csinálja. Csak random valamiért.
-
metal01
őstag
válasz
BobChemistry #15969 üzenetére
Hello!
Gondolom igen, ha nekem is... Mindegy melyiknek írsz, gar. időn belük adnak recovery DVD-ket.
-
metal01
őstag
válasz
azbest #15962 üzenetére
Próbáltam azt is, hogy biosban defaultra az intelest tettem, és csak az inteles drivert tettem fel, nem a switchable-t. Akkor is volt vele gond.
Igaz, nem a gyári OS van rajta, mert a vistától azonnal megszabadultam. Egy eredeti W7 64 bit prof HUN van most telepítve, és SU-tel vannak a driverek feltelepítve. Ezért is gondoltam, hogy egy gyári recovery DVD-ről feltett W7-tel nem lenne ez a problémám, mert ott a driverek alapból a lenovo driverei, és nem keverednek a W7 driverekkel. Csak hát 32 bites W7 recoverym van csak + 4 giga ram. Szóval a 32 bit felejtős...
-
metal01
őstag
válasz
Nand_i #15963 üzenetére
Nincs beállítva, de az nem is lehetne a baj, mert itt a jelenség olyan, mintha tápról hirtelen átváltana akkus üzemmódba, majd hirtelen vissza.
Mondjuk lehet, hogy a kábel nincs megtörve, de valami gebasz van vele, és random időnként megszűnik a tápellátás egy pillanatra. Nem tudom...
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #15960 üzenetére
Igen, a switchable driver van fent. A kábel nincs eltörve, mert ha mozgatom nem csinálja.
-
metal01
őstag
Hello!
A T400-as gépemhez lenne szükségem recovery DVD-re. Eredetileg Vista business 32 bit volt rajta. Igényeltem recovery DVD-t a szerviztől (WIN7 prof 64 bit prof. HUN OS-t). A szerviz azt mondta, hogy simán lehet ezt is rendelni, nem csak Vista-t. A termékkulcs jó a W7-hez is. A helyzet viszont az, hogy a 64 bit helyett 32 bites W7 HUN OS-t kaptam a szerviztől. (Valószínű, hogy rosszul adták le a rendelést :/ ) A 4 GB ram miatt viszont szükségem lenne a 64 bites OS-re, és a gyári telepítés sem utolsó szempont. (driverek, szoftverek, stb.)
Ezt utólag már korrigálni nem lehet, mert csak egyszer lehet rendelni ilyet a gar. időn belül. Amit meg a Lenovo kiküldött, már nem veszi vissza, hiába bontatlan a lemez.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy nincs e valakinek ilyen recovery DVD pack-je (W7 64 bit Prof. HUN), aki le tudná nekem másolni. Természetesen minden költséget állok.A gép típusa: T400 2765-52G
A másik:
Gyakran csinálja azt a gépem, hogy egy pillanatra elsötétül a képernyő, majd megjelenik a fényerő állító "csúszka" a képernyő alján (ami normális esetben az fn+home/end kombóra jön elő ugye), és átvált a fényerő az akksiról való működéshez beállított értékre. Majd néhány másodperc és vissza. A szerviz azt mondta, hogy ez szoftver hiba lehet, mert hardveresen semmit nem találtak. Vélemény?
Üdv.:
M.
-
metal01
őstag
válasz
audi100td #15488 üzenetére
Igaz ami igaz, hogy azért még mindig minőségibbek a TP-k mint pl. egy acer, vagy egy fusi, de vannak elég húzós minőségi romlások.
Anno még én is írtam, hogy könnyített billentyűzetemet szerettem volna cseréltetni, olyan volt a hangja mintha az egész szét akart volna szakadni, és hajlott mint az állat. Beszorult egy-két bill. Nekem a szerviz azt mondta (kb. 1 éve volt), hogy felejtsem el, mert ez nem garos hiba. Egy másik szervizben meg rendesek voltak, és tettek bele NMB billt. Azóta fasza.
Szóval ki érti ezt?!
-
metal01
őstag
válasz
audi100td #15486 üzenetére
Elég sajnálatos, hogy a szerviz nem akar foglalkozni az ilyen jellegű hibákkal. A TP mindig is a minőségéről volt híres. Biztos belátták a górék, hogy amióta Lenovo lett a TP azóta sokkal szarabb a minőség, és nem biznisz nekik a sok palmrest, keyboard, zsanér és egyéb csere a silányabb anyagokból fakadó minőségi problémák miatt. :/
Azért majd egy próbát megér...
-
metal01
őstag
Hello!
A jószágom (T400) kijelzőjének nyitott állapotban kb. 2 cm-es holtjátéka van. Lehet ezzel valamit csinálni házilag? Esetleg valahol csavarokat meghúzni, vagy inkább szerviz?
A másik, hogy a bal oldali hangszórót fedő borítás nem kicsit nyekereg nyomkodásra, pedig már volt cserélve. Másnak is?
Köszi,
M.
-
metal01
őstag
Hali!
T400-hoz (2765-52G) kellene W7 64 bit HUN recovery DVD pack. Van esetleg valakinek? 32 bitesem van, a Lenovo küldött, de szeretném ha a 4 giga ramom ki lenne használva
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #13408 üzenetére
Hmm. Akkor nálam mi lehet a baj? Már újra is telepítettem az SU-t.
-
metal01
őstag
Hali!
T400-am van, W7 OS-el. A system update-tel néha szoktam frissíteni a szoftvereket, drivereket. Az utóbbi kb. 2 hónapban semmilyen frissítést nem szed le az SU. Másnál is így van?
-
metal01
őstag
Hali!
XP SP3-at telepítettem T400-ra (2765-52G). A driverek közül csak 1-et nem sikerült feltenni. SM buszvezérlő (sm bus controller).
Próbáltam az intel chipset-et telepíteni, próbáltam a SU-tel, de ez az egy eszköz ismeretlen az XP számára. Valami ötlet esetleg?
Köszönöm előre is.
-
metal01
őstag
Hello!
Visszaolvastam az akksi helyes használatát illetően a fórumban. Hát, igen. Szerintem ez az a dolog, ami annyira gép, és akksi függő, hogy nem igazán hiszem, hogy van helyes használat.
A hűtőben való tárolást, én eléggé extrémnek tartom. Én a kolbászt, meg a hurkát, és a sört szoktam ott tárolniViszont az itt ( [link] ) leírtak szerintem rendben vannak.
M.
-
metal01
őstag
válasz
-Bandi- #11047 üzenetére
Hello!
Nekem volt IdeaPadom, G550A. Én amint tehettem megszabadultam tőle. Melegedett, zajos volt, driver problémái voltak. Hogy ezeken javítottak e az új szériában, azt nem tudom. Az i-s procik köztudottan eléggé melegedősek, szóval nem hiszem. Az IdeaPad-nál nem tudod szabályozni a ventit. A G550-nél 10 másodpercenként vísított fel a venti, mint egy porszívó. Rendkívül idegesítő. Amellett a HDD 60! fok volt alapból! Szóval nekem nem voltak jó tapasztalataim az IdeaPad-dal.
Ha a játék fontos neked (bár egy noti szerintem nem arra való), akkor inkább egy acer-ben gondolkozz. Azok viszonylag jók. Ha fontosabb a munka, és a megbízhatóság, akkor ThinkPad.
audi100td által ajánlott T400, ill. T410 gépek tényleg strapabíró, profi notik. Én is inkább a T400-at ajánlanám. Viszont az integrált video miatt nem fogsz rajta sokat játszani.
Ha fontos, hogy bontatlan legyen, akkor a T410 (az eladó valóban ajánlott, megbízható). Abban már jobb a video is.
-
metal01
őstag
Hali!
T400-as (2765-52G) gépemre szeretnék 64 bites HUN W7 Pro-t. Eredetileg Vista Business 32 bites van rajta. A gondom csak az, hogy nem tudom mennyire gáz a drivereket tekintve, ha nem a gyári telepítés van a gépen, hanem egy általam feltett OS. A System update ugye leszedi a friss drivereket, progikat, de a W7 alapból feltesz csomó drivert, ami ugye Microsoft, és nem a Lenovo sajátja. Azaz nem garantált a tökéletes kompatibilitás.
Van valakinek tapasztalata, hogy hogyan lehet ezt a "problémát" jól megoldani? Vagy van esetleg valakinek T400-hoz 64 bites HUN W7 Pro recovery lemeze, ami esetleg az én típusomhoz is jó lenne?
Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest