- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
scream #108091 üzenetére
P50/51-ben minden cpu-hoz elegendő a gyári hűtés, ha trottyol, akkor újra kell pasztázni, illetve a hűtő/mag felfekvést ellenőrizni, van hogy a gap padok gpu oldalon, és a ventire ragasztott szivacsok a cpu oldalon elemelik a hűtőt és ettől nem lesz teljes a felfekvése.
Nálam a 1535 V6 órákig kínozva is 90C° alatt maradt, az a max amit ezekbe a gépekbe raktak, a hűtő pedig mindegyiken ugyanaz.
Én a xeon-ost választanám, de az aprón fellelhetők szerintem kicsit túl vannak árazva, egy 6820/M2000 példányt €500 körüli áron kapsz kintről. -
válasz
nemethbalazs #108020 üzenetére
Thinkpad-ok magyarországi garanciás ügyintézése közel olyan mint tőlünk nyugatabbra. Sorozatszámot nézik, számlát nem kértek tőlem még soha, mindegyik gépem külföldi vásárlás volt.
Az onsite gari, nem mindenhol elérhető, nálunk Fehérváron pl. tuti és tudtommal Pesten is működik.
Én nem igénylem azt hogy házhoz jöjjenek, személyesen be szoktam vinni webes ticket nyitást követően. -
válasz
vicze #107726 üzenetére
Nem, őszintén nem nagy, és nem nehéz, saját gépem volt, a kezemben tartottam. A borda magasság ami miatt nem férne be átlag gépbe, szerintem kb.15mm lehet.
Ami lényeges ezeknél a hűtéseknél az a venti, az bizony tud fújni rendesen, mint egy hajszárító alacsony fokozaton. Ha van a közelben függöny virág akkor azokat megmozgatja.
Ezt csak azért említettem, mert a technika adott, csak szándék kérdése gyártói oldalról.
Közbe te is szerkesztetted
Igen hangos 65db, de azt lehetne halkítani opcionálisan ha a user arra vágyik.
A gpu oldali hűtéssel tapasztalatom szerint nincs gond a thinkpad P-sorozatnál. -
válasz
vicze #107719 üzenetére
Teljesen egyet értek.
A Linus videót kerestem, de most nem találtam, szerintem már régebben láttam. Egy dolgot fűznék hozzá a "nincs az a hűtés" részhez:
volt tavaly egy clevo-m 8086K-val 95-100W-on használtam, és ez a hűtő olyan lazán tartotta 80-85fok körül tartós max. terhelésen csak néztem:
A vicc az, hogy ez nem egy nagy fél kilós réz dög, egy tenyérnyi az egész, kis alakítással beférne egy vastagabb Thinkpadba szerintem.
Mondjuk az tény, hogyha ilyen hűtés lenne thinkpadokban akkor azért vinnék vissza őket mert hangos -
A gond akkor van, ha horror áron veszel egy gépet, aminek örülsz, hogy milyen gyorsan indul a winfos, meg pillanatok alatt nyitogatja az ablakokat, de ha munkára használod, mint amire egy workstation készült akkor azt látod, hogy max 5%-al gyorsabb mint a 3éves P51-ed, cserébe meg olyan rohadt meleg hogy ölbe nem lehet használni.
-
Kinek kell tartosan magas orajel, max. terhelesen?
Nekem, meg néhány 100e kollégának kik munkára, mérnöki számításokra használják a gépet.
Az autós hasonlat tetszik, a mai laptopok olyanok mintha készítenének egy autót ami rövid ideig képes 200-al menni, de aztán throttlingol és visszalassul 130-ra, mert úgyis az a szabályos/megengedett sebesség. Szerintem polgárháború lenne ha bevezetnék az ilyen autókat.
A zbook precision P73 ugyan ez a lemez, az intel 8gen óta mind ilyen.
Lehet találni jó konfigot/beállítást, de tapasztalat (és pénz) kell hozzá. -
Nem értem mi értelme a mai világban itthon vásárolni Thinkpad-ot.
Én évek óta UK vagy német webshopból vásárolok. Ha kész konfig akkor 3/4 nap alatt itt van, ha CTO akkor várni kell rá pár hetet.
Általában választható a magyar billentyűzet, ahol meg nem írjak ott kérni kell.
Elszámolható áfás számlát kapsz hozzá, a garancia meg mindenhol érvényes -
válasz
vicze #107584 üzenetére
Igen, közben utánaolvastam. Lesz P15v is, a P15s már kapható.
A hőcsövek szélesebbek lettek, de a cpu-nál le van szűkítve.
A GPU oldalon eddig sem volt gond.
Ez nem VC, csak sima hőcsöves, akárhogy nézem, de ne legyen igazam!
Úgy hirdetik 30%-al jobb a hűtés, kíváncsian várom a teszteket. Egyébként 5mm-vel vastagabb lett, és 3 helyett "csak" 2db m.2. -
válasz
vicze #107578 üzenetére
És tényleg, P15
Akkor P54 nem is lesz?
Az utolsó cserélhető GPU a P71-ben volt, de szerintem igazából csak a gyártónak előnyös, mint költségcsökkentés, nem kell 20 féle lapot gyártani, elég csak 5-öt.
A CPU oldali hűtés meg ahogy látom továbbra is egy csöves vacak, de legalább a vrm-re visszakerült a hűtés, ami utoljára P51nél volt.
Vapor chamber-t kérünk a P-sorozatba is kedves Lenovo!
Nem igaz hogy egy $5000-os gépbe nem fér bele -
válasz
FoxiestFox #107571 üzenetére
Tetszik ez a hűtés. Bár ilyet tettek volna a P53-ba.
-
válasz
donjohnson #107453 üzenetére
Már régóta használom a 0.63-ast. P50/51-nél nincs igazán szükség rá.
P53-nál viszont kötelező tartozék, mert jól elcseszték gyárilag a venti szabályzást. -
válasz
MrSealRD #105502 üzenetére
Meg sem közelíti a T480 a P50-et se teljesítményben se kasztniban semmiben. Amiben a T jobb, hogy könnyű, jobban hordozható.
Nekem a P50 4K panele nem begyere, de a FHD-nél azért jobb. Ha cpu igényes a felhasználás akkor főleg a P-t ajánlom a T480 egybefüggő throttling lesz 2,3-2,5ghz max frekivel, a 6820 stabilan tartani fogja a max turbó 3,6Ghz-et.
A teszteknek meg annyira lehet hinni, hogy a gyártók nagyon be tudják lőni, hogy a 15W-os procik úgy tűnjenek a teszteken mintha megközelítenének egy 45W-ost( P50 esetén 50W). -
válasz
MrSealRD #105262 üzenetére
Nekem volt több példány is. Újonnan vettünk több darabot 3éve, fokozatosan cseréltük őket, az utolsó tavaly nyáron ment el, szóval 2,5 év masszív használatról van tapasztalat.
Az ég világon semmi bajuk nem volt, pedig kemény ipari környezetben is használva voltak.
Mindegyiket újra kellett pasztázni, mert gyári felállásban trottyoltak, illetve a sajátomban kijelzőt cseréltem P51-ből származóra, mert nem tetszett az eredeti.
Ár/érték arányban a legjobb vételnek tartom, 300közeli árakat sokallom, szerintem a reális ár egy alap konfigért 180-200, egy fullos verzióért 240-260. Természetesen erősen állapot függőek az árak. Volt pár hete ebay-en egy vadonat új alap kiépítésű gép és €600-körül vitték el. -
válasz
Ganz-[HUN] #104912 üzenetére
Olvasd el figyelmesen a hirdetést! Én nem mernék innen rendelni.
Egyébként valószínű tudok adni 4K panelt. kábelem nincs. -
válasz
Tom1939 #104848 üzenetére
Az enyémben van antenna de volt olyan P53 amiben nem volt, egyébként a kártya és a sim helye mindegyikben megvan. Antennát utólag nem egyszerű és nem olcsó beszerelni.
Van magyar billentyűzet november óta, egyébként az összes eu-s gép matricázható, magamnak ez nem gond, van akinek igen.
Hivatalos nemzetközi "utazó" garancia vásárolható €20-30 körül 3évre. -
válasz
Tom1939 #104842 üzenetére
Tudtommal mindegyik 90Wh-s
Kipróbáltam, nem megy benne a régebbi kártya sajnos.
Ha az usanotebook-tól kérsz árat akkor annyi erővel nyugodtan megveheted Németországban, Angliában vagy ha van ismerős ki hazahozza akkor USA-ban, így sem úgysem lesz magyar régiós a gép uh tök mindegy szerintem. -
válasz
Tom1939 #104840 üzenetére
Amit küldtem privátban az rtx-es, abban 3db M.2 van
Én UHD-t használok már két éve, nem szívesen térnék vissza FHD-ra.
Úgy tudtam mindegyikben 90Wh-s akksi van, vagy opcionálisan lehet kisebb?
Van a P51-emben 4G-LTE modem, belepróbálom a P53-ba kíváncsi vagyok megy-e vele. -
válasz
Tom1939 #104836 üzenetére
Nagyon szívesen.
Nem gyenge a T2000, kb. a P3000 szintjén van, a T1000 pedig tudja amit a korábbi P2000.
Egy 9750-el biztosan nem lesz gondod. Vagy a 9850 is jó de az azért mert nem szorzózáras, vissza lehet venni az órajelet, de ha vissza kell venni belőle, akkor meg minek az a +$300 igaz?
Majd dobj egy privátot ha megvetted, érdekelnek a te tapasztalataid is! -
válasz
Tom1939 #104832 üzenetére
Már a T1000-es is power limites. A P53-ban 80wattos a 5000-es sajnos, nem sok értelmét látom, munka közben max 10-15%-ra van kiterhelve nálam, a 3000-es lehet egy arany középút, ilyenem nem volt még.
Igen a 9750-hez max T2000, szerintem egyébként bőven elég.
3200-asom nem volt P52-ben, csak dell 7530-ban, volt xeon2176+p2000, meg 8850+p2000 és 8750+P1000.
A notebookcheck-en vannak játéktesztek ezekre a GPU-kra, [link] úgy nézem a T2000 megközelíti a 1660ti-t, a RTX3000 meg a 2060-2070 között van.
Olyan gépet nem fogsz kapni ami mindenre jó, meg ezeknek a gpu-knak a felára horror, esetleg nem gondoltál külső gpu-ra, tudom nem 100%-os megoldás, de szerintem jó kompromisszum lehet, akár egy külső monitorral. -
válasz
Tom1939 #104830 üzenetére
Nem, a P51 A P50 testvére, tulajdonképpen az utolsó csavarig megegyezik kivéve az alaplap. Szerintem a legjobb a P sorozatból.
Nekem a legerősebb verzió van és újrapasztázva UV nélkül nem trottyol, UV-val 75-85C°-os ha megkínzom.
Ugyanez már nem mondható el az utódokról, az I5 verziók kivételével mindegyik hűtése hagy kívánni valót, a P53 9750-el UV-val még éppen jó a többi nem. Akármit csinálsz vele, power és thermal throttling lesz.
Van P53-asom az egyik legerősebb verzió USA-ból hozattam, nem volt olcsó csak azért marad, mert sokat buknék rajta.
Volt P52-esem többféle is, jó gép egyébként, de ha hosszadalmas számításokat futtatsz akkor I5 vagy 8750.
P53-ból szintén max 9750.
Normál felhasználásnál természetesen érezni az erősebb procik pár másodperces fölényét, villámgyorsan indulnak a programok stb...rajtad függ mire használod. -
válasz
totron #104706 üzenetére
Itt egy lista, sajnos nem teljes, mert csak azokra vonatkozik amit teszteltek: [link]
Privát véleményem:
-P53 4K oled nem mindenkinek, mert fényes
-P52 4K AUO 3.2 ez sem mindenkinek mert előtte van egy touch-panel súrló fényben rossz nézni, maga a panel piszok jó.
-P72/P73 4K AUO 1.X
-P53 4K AUO 4.2 Ilyenem van most, szerintem a 3.X sorozat jobb volt
-P71 4K Pana
-P51 4K AUO 2.1 -
válasz
Shkiz0 #104200 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy az ebay-es kijelzők nagy része nem olyan mint a leírásban.
Gyakran ott is van apró betűvel hogy replacement 100% compatible.
Szóval ne lepődjetek meg, ha egy tök noname akármit kaptok, vagy esetleg a name stimmelni fog a címkén, de az edid-ben meg nem.
Az aliexpress detto.
Én Honkong-ban találtam megbízható embert aki le is teszteli szállítás előtt, de legutóbbi infóm szerint már nem szolgál ki kis embereket. -
-
válasz
vicze #103971 üzenetére
Írtam, hogy a T580-at hasonlítottam, én azt ismerem jobban, bár volt nálam pár órát egy T480 de az matt érintős volt, az biztosan nem alap
. Szomorú hogy ilyen gyenge panelt raknak a T490-be.
Az van mint az autóknál, ha jobbat akarsz lehet extrázni, egy tempomat beépítés egy $10-os kapcsoló + programozás, a vevőnek meg +100e. -
Azt hittem az én 60%-omra reply-ztél. (#103955)
Hát igen 40% ez volt 3-4 éve.
Igen az első P50-emben is egy LG volt SPK1 ha jól emlékszem..
Igen az megnéztem 37 adobe 58 sRGBde jó is volt az akkoriban.
Korai win10-nél szenvedés volt néhány programnál, de már minden oké, nincs gondom az UHD-val, teljesítményben sem veszek észre nagy veszteséget.
A 4/3 nekem sem, bár netezni jobb volt azon, anno vagy 10 éve mikor 1920x1200 ast használtam, nagyon nem tetszett a váltás 1080-ra, de megszokja az ember.
-
60% Adobe
Teljesen egyetértünk.
Nekem is bőven elég lenne a FHD vettem már többet is, mind csalódás volt, nincs 100%-os max papíron, a valóságban 75-77% nál nincs jobb fhd. UHD paneleknél nem ritka a 88-100%
Sokan mondanák hogy ezek csak számok de rohadtul észrevenni még 2%-ot is, amiről most írok annál van jobb színű panelem 2%-al, csak vannak más szempontok is (fényerő, milyen a fehér/fekete sebesség) -
válasz
Tikakukac #103950 üzenetére
Biztosan igazad van.
Én mikor a P50 volt új akkoriban váltottam Precision-ról Thinkpadra, vagyis párhuzamban voltak egy ideig, de a Lenovo P vált be nekem. A régiekkel nincs tapasztalatom. T470-480-580-490 az összes P-s a 73 kivételével, ezeket ismerem, és továbbra is tartom, hogy ezekbe nem raknak olyan rossz paneleket.
Az meg már a saját perverzióm, hogy szeretem cserélgetni a saját gépembe a panelt, ha kijön valami új akkor kipróbálom, hátha jobb mint az előző. -
válasz
Tikakukac #103948 üzenetére
Akkor átfogalmazom:
A panelgyárakból kikerülő millió típus közül a Thinkpadokat a jobbik minőségű panelokat szerelik, már alap kiépítésben is.
Persze van lejjebb és feljebb is ennél, az már a vásárlóra van bízva.
Így oké?
Egyébként egyszer betévedtem egy honkongi nagyker árlistára és az akkor legújabb AUO 4K panel ára $28 volt, míg egy átlagos FHD panel $15-18. -
válasz
vicze #103946 üzenetére
De hogyne láttam volna
Thinkpad topic-ban vagyunk, és ezekbe szart nem raknak. Volt nálam egy régebbi T580 alap kijelzővel, és össze tudtam hasonlítani a T490 kisfogyasztású paneljével, egymás mellé rakva nem sok különbséget láttam. ezek olyan 60-70%-os panelek, a business kategóriában minden gépbe hasonló panelek kerülnek, ezért írtam, hogy átlagos.
Nekem nem érné meg a felárat.
Ha képszerkesztés a cél, vagy csak egyszerűen igényes az ember akkor viszont zsebbe kel nyúlni 3-4K panelért. -
válasz
scavy #103943 üzenetére
Volt szerencsém T490-hez LP kijelzővel, semmi extra nincs benne, annyi, hogy 2W-al kevesebb a fogyasztása. Egyébként egy tök átlagos FHD panel.
A QHD már más tészta, annak vannak némi színei is, de persze a felára jelentős. 4K filmeket egyiken sem fogsz nézni
Egyébként én is T480-at néznék és nem itthon. -
válasz
vargas0502 #103630 üzenetére
Milyen folyamatokra? Hát újratelepítettem, neteztem vele pár órát, meg futtattam néhány tesztet
. Nekem másra nem jó. Az asszony használta néhány hónapig (net Office fényképek). Panaszkodott hogy meleg a combjánál, sajnos pont oda esik a ventilátor nyílása, és ölben használatkor letakarja az ember.
A hűtés gyenge mint a harmat. Elvileg 2@4Ghz-es i7 ULV proci volt benne, a 4-et talán néha 1-1 pillanatra elérte, aztán gyorsan csökkent az órajel 3 alá, jellemzően 2,7-2,8 körül volt tesztek alatt.
Több fajta méretű külső akksival lehet kapni, az enyémben a legnagyobb volt (vmi 32+72Wh) ezzel 16-18órát elfutott.
Előttem is írták, hogy megegyezik a T580-al.
A 52S 2kg a nagy akksival szerintem picit felette. A P50 2,5kg. Ha ez számít. -
válasz
vargas0502 #103627 üzenetére
Nekem volt. Nem rossz gép, vékony könnyű, hosszú üzemidő, megfelelő cpu teljesítmény. Hátránya a gyenge hűtés és gpu valamint, ugyanezen az áron már P50 P51-est lehet venni, ami egy teljesen másik kategória minden szempontból.
-
válasz
boost #102666 üzenetére
Szia!
Jellemzően a klaviatúra szalagkábel csatlakozó szokott vacakolni.
szétszeded, megtisztítod alkohollal, az alapapi csatit ki szoktam fujatni, és nagyon figyelmesen összeszereled.
(van mikor enged kis oldalirányú mozgást, erre kell figyelni)
Remélhetően ennyi elég lesz neki! -
Szia!
2db M.2-nek van hely, +1db sata, vagy
2db sata de ekkor M.2-nek nem lesz hely.
Az M.2-höz kell ssd tálca, (asszem van még 2db)
A satához pedig külön van jobbos és balos kábel és egy gumi keret a rögzítéshez (ebböl 2 garnitúra tuti van)
Én mindenképpen nvme M.2-t javaslok. -
válasz
Dhampir #102613 üzenetére
Ide ha beirod a sorozatszámot, gyártó és típusszám szerint is kikereshető, milyen panelekkel szerelték:
[link]
A laptop panelek eléggé kompatibilisek, érdemes újjítani, ha elromlik. Amit linkeltél 250-300nit-es paneleket, ugyanazon az áron 5-600nit-est lehet kapni (persze ez csak egy jellemző). Általában az az olcsó amiből éppen sokat gyártanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest