- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensei
aktív tag
válasz
simonjoe #54602 üzenetére
Nekem az egész leesett. A gond nálam az lehetett, hogy az e betű végén elengedett a ragasztás, majd a laptop táskából való ki/be húzgálás megadta neki a kegyelemdöfést. Gyanítom máshol is ez lehet a baj, gyenge a ragasztó és az e betű végét nem tudja hosszú távon a helyén tartani.
Dhampir: Ha így lenne, még meg is érteném, de sajnos nem erről van szó.
-
Sensei
aktív tag
válasz
wayteqxtab #53708 üzenetére
És akkor a 0 az a minimum RPM?
Nyilván állhat is a venti, én csak azt írtam, hogy a tpfancontrolban a minimum (amikor forog is ugye), az ~1950. -
Sensei
aktív tag
válasz
wayteqxtab #53705 üzenetére
TPfancontrollal vezérelve minimum: ~1950, maximum: ~4650
A BIOS vezérlése ettől nyilván eltér.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Shatterstar #53209 üzenetére
Szvsz BIOS-t addig ne frissíts, amíg hibáznak a memóriák.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Shatterstar #53150 üzenetére
Access Connections
-
Sensei
aktív tag
válasz
scarbantia #48640 üzenetére
A cpu élei, sarkai hibátlanok?
-
Sensei
aktív tag
válasz
scarbantia #48632 üzenetére
Azt próbáltad esetleg, hogy semmit nem állítasz a bios-ban, csak F10 -> Yes-el kilépsz?
-
Sensei
aktív tag
válasz
scarbantia #48622 üzenetére
Bár valószínűleg nem segít, egy bios reset megérhet egy próbát. Vedd ki az akksit, majd a billentyűzet alatt lévő cmos elemet húzd le az alaplapról egy percre.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Szabolcs78 #48270 üzenetére
Ezt töldsd le, telepíteni sem kell, csak elindítani. Bal oldali menüben: Hálózat -> PCI/PnP hálózat. Elvileg itt lesz az eszköz neve.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Szabolcs78 #48231 üzenetére
c:\drivers-ből telepítsd őket, ide lettek kicsomagolva.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Szabolcs78 #48224 üzenetére
Tedd fel ezt és elvileg le fogja tölteni és telepíti a drivereket.
-
Sensei
aktív tag
válasz
FoxiestFox #39462 üzenetére
-
Sensei
aktív tag
-
Sensei
aktív tag
-
Sensei
aktív tag
No akkor a vaterás X300-ról:
Nagyon szép állapotban van, karcolás nincs, a két sarok van alig észrevehetően megkopva. Selymes gumis borítása van, az ember ahogy kézbe veszi azonnal megszereti, érződik rajta a minőség, jobban össze van rakva, mint a T420si-m. A viszonylag gyenge CPU-ból szinte semmit nem lehet érezni, pörgős kis gép (persze az SSD miatt csalóka).
Elemeire szedtem a gépet, hogy kitakarítom, mondanom sem kell, teljesen feleslegesen, szinte zéró por volt benne. Gyanús volt egyébként, hogy a gép alján semmiféle matrica nem található (még a nyoma sem), szétszedés után derült ki, hogy miért: A burkolat alsó része cserés lehetett, mert a belső részén lévő pecsét szerint 1,5 évvel újabb mint maga a gép. Ennek ellenére nagyon szépen volt összerakva, teljesen gyári szerelésnek tűnt, a csavarokon sem látszott semmi.
Ami zavaró:
A venti szinte állandóan megy, elég magas fordulaton, annak ellenére, hogy a CPU ~40 fokos. Biost frissítettem, procit némileg alulfeszeltem, helyzet sajnos változatlan, azt hiszem TPfancontol lesz az egyedüli megoldás. Esetleg X300 tulajok írhatnának ezzel való tapasztalatokról, megköszönném. -
Sensei
aktív tag
Összejött az X300.
Sajnos még nincs nálam, mert nem sikerült személyesen átvennem. Aki átvette nekem, tüzetesen átnézte és elvileg minden ok, az akku viszont valószínűleg a végét járja sajnos. Jövő hét végén fog hozzám kerülni (ill. az asszonyhoz, mert az övé lesz
), akkor írok majd róla.
-
Sensei
aktív tag
válasz
buvartacsko #31929 üzenetére
-
Sensei
aktív tag
-
Sensei
aktív tag
válasz
buvartacsko #30349 üzenetére
Én nemrég cseréltettem az enyémben ventit, előre megrendelték és csak akkor kellett bevinnem a gépet, amikor megjött. Nem volt két órát sem náluk.
Más: Sajnos kezd megrepedni a T420si-n a palmrest, ráadásul olyan helyen, ahol nem is igazán kap terhelést.
Volt már valakinek ilyesmivel garanciáztatós tapasztalata?
-
Sensei
aktív tag
válasz
buherka #30273 üzenetére
Bejegyzés végén: "Menet közbeni csatlakoztatás"
A kékhalál pedig windows7-re is érvényes IDE -> AHCI átállításnál.
-
Sensei
aktív tag
válasz
BalazsKKa67j #30247 üzenetére
Nekem is 30GB körül van.
-
Sensei
aktív tag
válasz
zdanee #30149 üzenetére
A legidegesítőbb az egészben a funkciógombok (F1,F2,etc.) másodlagossá tétele. Ez az új trend, már alig lehet olyan notit találni, amin ne így lenne.
Volt már elég sok ilyen gép a kezeim között, idegörlő, számomra teljesen használhatatlan.
Ez van, az új generációnak ez kell, ezek az igények, a multimédia gombok nyilván fontosabbak. -
Sensei
aktív tag
-
Sensei
aktív tag
válasz
venember83 #29368 üzenetére
Találtam ezt. 1.499.- huf
Mod: Bár elég régi...
-
Sensei
aktív tag
válasz
venember83 #29366 üzenetére
Én is keresgéltem már anno, de nem találtam. Esetleg: ebay
-
Sensei
aktív tag
válasz
eszizoli #29265 üzenetére
Közel két hónap?
Szép kilátások... Elkezdett kerregni a T420si-m (nincs 5 hónapos) ventilátora.
Melyik garanciálist szervizt tudnátok ajánlani? A Deltáról viszonylag jókat olvastam. Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy nem vagyok budapesti, bár viszonylag gyakran megfordulok ott.
Komolyan mondom most jobban örülnék neki, ha nem lenne a gép garanciális és cserélhetném magamnak. -
-
Sensei
aktív tag
válasz
audi100td #29222 üzenetére
Szerintem az adatlapon található hőmérsékleti adat (Tjunction) az, ahol a védelem lekapcsolja a CPU-t. 85 fok körül kezdene visszavenni szvsz. Egyébként témától függetlenül és 600MHz ide vagy oda, amíg a TDP-k megegyeznek, addig a disszipáció is azonos. Javítsatok ki, ha tévednék.
-
Sensei
aktív tag
-
Sensei
aktív tag
Az új BIOS megjelenésig TPFC-t használtam hozzá , azonban most már nem kell. Teljesen megváltozott a szabályzás, igaz, hogy a hőfokokat jóval fentebb engedi (netezés közben 50-55C), cserébe csendes. Folyamatos loadnál nyilván hangosabb, de nekem bőven belül van az ingerküszöbön, főleg az új BIOS óta.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Wolf-Rune #29051 üzenetére
Ha jól látom van újabb BIOS annál, amit használsz. Próbaképpen feltehetnéd (1.41). Nekem T420si-nél sokat csendesített az új verzió. Amennyiben így sem jó, akkor szerintem: TPFanControl, bár ezzel óvatosan, előbb tapasztald ki, mielőtt teljesen ráhagyatkozol.
-
Sensei
aktív tag
Valamelyik külföldi oldalon olvastam, hogy a megadott súly az alapmodellre vonatkozik, de valószínű a te verziód fedi a valóságot.
Nem fogsz benne csalódni, főleg ssd-vel nem.
A masszívságáról pedig annyit, hogy maga a gép erős, merev, nem igazán lehet hajlítgatni, a kijelző viszont a vékonysága miatt sérülékenyebb, gyengébb lett, ezt azért már lehet hajtogatni, de hát valamit valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest