- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowfax
addikt
válasz
EdgarPE #25779 üzenetére
bwoay szerintem véletlenül írta a szériaszámot, ő a típusszámra gondolt. (type) Ide beírod (első négy számjegy), s kidobja, mely országban érvényes a gari.
Tesóm itthon vett, de angliai eredetű R400-át nem voltak hajlandók szervizelni számla nélkül. De aztán megoldódott.
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
Hopp, eltűnt a topiknévből a "topik".
-
Shadowfax
addikt
válasz
soldi3r #25026 üzenetére
Még pár tipp az X60s Ultralight vs standard panel megállapításához:
1. Az Ultralight panelnál alulról fokozott fénybeszűrődés van, ez legjobban sötét képernyővédőnél látszik.
2. Ki kell csavarni az LCD borító oldalán (jobb vagy baloldalt, mindegy) a középső csavart (egy négyzet alakú csavarborító alatt van). Belekukkolunk a résbe. Ha sárgaréz színű dolgot látunk, akkor az az Ultralight panel, ha semmit vagy fémszínűt, akkor az a sztenderd panel. -
Shadowfax
addikt
válasz
soldi3r #25019 üzenetére
Letöltöd az X60s kézikönyvet és rákeresel erre az FRU-ra. De jó lenne a típust (type) tudni, hogy biztosan ez kell-e neked.
LCD front bezel - ez a keret
LCD rear cover - ez a hátlap -
Shadowfax
addikt
válasz
LaptopSystem #24959 üzenetére
A driver a weboldalról való letöltés után nem települ magától, hanem a C:\DRIVERS\WIN\AUDIO mappában a setup-ra kell kattintani. Bocs, ha ez evidens volt Neked.
-
Shadowfax
addikt
válasz
mitulabattyi #24899 üzenetére
Magyarországon vásárolt magyar garanciás gépekre szerintem továbbra se kérnek papírt. Reméljük, ez így is marad.
Viszont van valakinek friss tapasztalata a külföldön vásárolt, bizonyítottan NK garis gépek magyar szervizeléséről? Ahogy a minap leírtam, bátyámtól kértek garlevelet. Aztán nagy nehezen a számlát elfogadták...
-
Shadowfax
addikt
Kértem javítást a modkerben. Elvileg most minden link okés lesz.
Viszont még mindig nem hagy nyugodni a kérdés, hogy a külföldről származó, de IWS (NK) garival rendelkező gépeknél a magyar szerviz manapság miért kér garlevelet és/vagy számlát?
Ha ez mással is megtörtént, ne tartsa magában, mert akkor javítanunk kell az első hsz-t!
-
Shadowfax
addikt
válasz
MrSealRD #24746 üzenetére
Az si meg ennek a kettőnek az ötvözete lenne. Elvileg... Ez magyarázza az árat is. Ha valami pontatlanságot írtam esetleg akkor úgyis javítanak de nagyjából ez a történet.
Az ipon elírta, mert "si" nem létezik (nem az első elírásuk a weboldalon). Ez egy T420i. Ez az "i" változat a jóárasított változata a T420-nak. Gyengébb proci (i3), nincs usb 3.0 csak 2.0, nincs HDMI csak DisplayPort, Intel integrált videókártya, előző szériás WLAN kártya, stb.
A pontos különbségek a tabookban megsasolhatók.Ja, s szerintem az nVidia Quadro NVS 4200 is egy erős elírás, mert Intel HD Graphics 3000 van bennük.
-
Shadowfax
addikt
válasz
tomi.tomi #24611 üzenetére
Az Infóparkot (Központi szerviz) nem szoktam ajánlgatni. Már 2005 óta nem.
Inkább a Delta.
Bár most tesóm R400-át kellett bevinni, s ledöbbenve tapasztaltuk, hogy garijegyet kértek, amit eddig sosem. A gépen UK gari van, azt hittem elég, ha a neten leellenőrzik, oszt csók. (Type alapján NK gari Magyarhonban is.) Végül elfogadták a számlát (Mo.on vettük boltban). De azért ez furi, eddig nem kértek ilyesmit.
-
Shadowfax
addikt
Rossz helyre írtál, ez a Thinkpad topik, nem az Ideapadé.Ez a Te topikod.
De azért válaszolok.
A legegyszerűbb megoldás -bár nem a leggyorsabb-, ha írsz a Delta szerviznek, hogy kérsz Recovery lemezeket: info@delta.hu Írd bele a gép pontos típusszámát (type) és a szériaszámot (serial). Mindkettő a gép aljáról leolvasható (illetve a BIOS-ból is).
A lemezeket ingyér' adják amúgy.
Mellesleg régebben még szintén ingyen feltolták a júzer által elcseszett Recovery partíciót is a garis időn belül. Egy telefont megérne. -
Shadowfax
addikt
válasz
LaptopSystem #19916 üzenetére
Megbízható tag, hozzá vigyed: [link]
-
Shadowfax
addikt
válasz
BobChemistry #15969 üzenetére
Delta Services Kft. Írj levelet az info@delta.hu -ra a gép pontos típusszámával (type) és a szériaszámmal (serial). Nem biztos, hogy küldenek 64 bites verziót, de egy próbát megér.
-
Shadowfax
addikt
Zsír, hogy ez így összeszedted.
Pici javítást eszközölnék:A jótállás érvényesítéséhez nem szükséges a vásárlásról szóló számla, ill. a jótállási jegy sem!
Ha ezek rendelkezésre állnak, az természetesen nem probléma, de ezek hiányában is érvényes marad a jótállás-amennyiben a gépen nem történt a jótállást megszűnését eredményező változtatás -.Legalább a BIOS-ban szerepelnie kell a service tagnek.A gép alján lévő matrica leválása, eltűnése önmagában nem jelenti a jótállás megszűnését, de a szériaszám a BIOS-ban ellenőrizhető kell legyen. (BIOS első képernyőn System-Unit serial number néven, a BIOS verzió alatt három sorral.) -
-
Shadowfax
addikt
válasz
feelgood #14626 üzenetére
Én nem tudom, de szerintem a ThinkPadeknek nincsen olyan durván fanatikus tábora, hogy ezzel basszák el az idejüket. Mármint hogy fake X220at gyártanak.
Pedig van. A múltban nem egyszer előfordult ez.
A billzet túlságosan is az Edge-re emlékeztet (szinte ugyanaz), szerintem tuti, hogy az X220 inkább marad az X200 stílusánál és kinézeténél. -
Shadowfax
addikt
-
-
Shadowfax
addikt
Nem, az összes kompatibilitási módot kiprószáltam, egyiknél sem megy. Thinkpads.com fórumon is az 1.0 verziót ajánlják, mint megoldást. Csak sajna Recovery CD-m sincs a gépezethez, illetve ez már nem az eredeti vinyó benne, nincs rejtett partíció sem.
Gondwana: azt vettem meg, amit linkeltél, pontosabban Sipi intézte nekem a bizniszt.
Milyen gépet vettél végül?
-
Shadowfax
addikt
Minden kedves topiklakóknak Áldott Karácsonyt és ThinkPadekben Gazdag Új Évet kívánok!
Amint a mellékelt kép mutatja, teljesült egy nagy álmom az idei Karácsonyra: van Transnote-om.
Egyetlen kis probléma van vele: XP alatt nem működik a ThinkScribe, mert az Ink Manager Pro szoftver 1.5-ös verziója (ami a gyártó, a Cross oldaláról ingyen letölthető) nem kompatibilis az XP-vel, ezért kérlek Benneteket, ha tudtok segítsetek előkeríteni az IBM Ink Manager Pro 1.0 változatát!
(Feltúrtam már a netet utána, de csak olyat találtam, ami fizetős. [link]) -
Shadowfax
addikt
Paul McCartney viszont jobbkezes gitáron tanult meg játszani, nem is húroztatta át, hanem csak szimplán megfordította és úgy, fordítva fogja le az akkordokat. Nekem is van haverom, aki ugyanúgy megtanulta ezt, így nincs mindig a saját gitárjához "kötve", bárkinek a hangszerén tud játszani.
-
-
Shadowfax
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
tudosbagoly #13271 üzenetére
Gondolom, a laptopinfo-t keresed. NeverHood1
-
Shadowfax
addikt
Egyáltalán nem biztos, hogy rossz a wifikártya, ellenben lehet, hogy belepakoltak egy nem-IBM-es wifit (a Thinkpad-ek alapesetben csak az IBM-firmware-s/whitelist-es mini-PCI wlan kártyákat szeretik). Erre utal egyébként, hogy egyáltalán nem világít a kis wlan ikon a kijelző alján, nem megy a wifi és az Fn + F3 sem hozza fel.
El sem indulna a gép, rögtön a 1802-es hibát dobná bootnál (Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card), ha nem IBM-es kártya lenne benne. Az Fn+F3 meg inkább Fn+F5 akar lenni, nemde?Live CD-s megoldásra még egy szavazat. Ha Linux alatt sem megy, a kártyával van gond. Bár azért én megkukkolnám, hogy a kártya jól van-e betéve és a megfelelően vannak az antennacsatik rábiggyesztve.
-
Shadowfax
addikt
válasz
rauschie #12641 üzenetére
Ez csak Linux alatt működik, ráadásul csak bizonyos típusoknál. [Bővebben]
-
Shadowfax
addikt
Ma reggel egyébként azt hittem, infarktust kapok. Duduka (A31p) nem indult el, csak a ledek felvillantak, se venti, se semmi egyéb életjel. Fú, mondom klassz, egy alaplaphiba most nagyon kell.
Párszor próbálkoztam még, semmi. Aztán eszembe jutott, kiszedem a pcmcia usb bővítőkártyát. Erre elindult. Huhh...
-
Shadowfax
addikt
válasz
metal01 #12135 üzenetére
Ezt próbáld meg.
Microsoft Windows XP/2000 operating systems do not support Intel Turbo Memory. If you are using Windows XP/2000, there will be a Yellow Exclamation (!) shown in Device Manager. This package is to eliminate the Yellow Exclamation (!) in Device Manager.Ma vagyok 5 éves a péhán.
-
Shadowfax
addikt
válasz
Sátán44 #11228 üzenetére
Szedd ki belőle a wlan-kártyát. Ha megfordítod a gépet, akkor a baloldalon van egy kisebb fedél, ezt kicsavarozod és ki tudod szedni. (A 1802-es hibaüzenet ezután már nem fog megjelenni.)
Ha a BIOS jelszóval van védve, azt sajnos nem könnyű megoldani, de van aki erre szakosodott, apróban nézz körül. -
Shadowfax
addikt
válasz
g.gergo #10803 üzenetére
T400-hoz vlsz ez kell:
"PCI Simple Communications Controller": Intel AMT 4.2 Management Engine Interface -
Shadowfax
addikt
válasz
Jimmy123 #10619 üzenetére
Tanácsok használt noti vásárlásához - Tim82 fórumtárs kitűnő írását ajánlom a figyelmedbe.
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
aram01 #10296 üzenetére
Most épp nem elérhető az a Lenovo oldal, hétvégente karbantartás van.
De nem hinném, hogy a BIOS frissítés fogja megoldani a problémádat. Szerintem érdemes lenne mégegyszer ellenőrizni, hogy nincs-e kontakthiba a CMOS elemnél, az érintkező jól be van-e dugva, nem rozsdás-e ott az alaplap, stb. -
Shadowfax
addikt
Hmm. Messze vagyok még a 40-től, most jelenleg 17 db működő Thinkpadem van (a 730TE hiányzik a képről). De adományokat szívesen elfogadok.
Balról jobbra, fentről lefelé haladva:
PS/2 Note N33SX, ThinkPad 220, 345C, 340
365E, 701C, 365XD, 360PE
370C, 755C, 765D, 600
i1400, X20, A31P, T43.Ezen kívül van még szétszedve egy 560Z.
-
Shadowfax
addikt
-
-
Shadowfax
addikt
válasz
muminka3 #9945 üzenetére
PCMCIA USB 2.0 adaptert [ilyet] használok az A31p-ben, kitűnően bevált.
Wifi: Előszöris tudni kellene, az az A30 wireless-ready-e, azaz van-e a fedlapban antenna. Ezt legkönnyebben úgy lehet ellenőrizni, hogy megkukkolod a MiniPCI slotot. Megfordítod a gépet. Az alján két lecsavarozható ajtó van, a baloldali kell most nekünk. Itt kell lennie egy fehér és egy fekete kábelnek "main" és "aux" felirattal. Ha ezek megvannak, szuper, már csak kártyát kell szerezni. Én az Intel 2200 bg-t javasolnám, naga kollégának szokott lenni. FONTOS! Csak IBM kártyával fog működni, tehát feltétlenül kérdezz rá, hogy IBM Thinkpadből lett-e kiszedve, vagy ha új, akkor van-e IBM-es FRU-ja!
Ha nincs antenna a kijelzőben, akkor vagy USB-s vagy PCMCIA wireless adaptert kell vegyetek, bár ez utóbbi macerásabb lesz, ha a PCMCIA egyik slotjában már befigyel a 2.0 USB adapter.
Példák mindkettőre:
WLAN hálózati USB adapter
WLAN hálózati PCMCIA kártyaS.Y.S. Nincs mit.
-
Shadowfax
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest