- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Utolsó előtti mondatom elkerülte a figyelmed...
De nagyon kihegyezed a felbontásra. Jól tudjuk, hogy más egyéb járulékos fejlesztések is járnak mellé. A tavalyi évben volt egy pár gépcsere és látható javuslás volt a képminőségben... A kódolás meg a video konf szoftver hatásköre, és tudjuk hogy a google meg a többiek azért egész jók ebben. -
MrSealRD
veterán
válasz
vicze #114573 üzenetére
Érdekes ezt olvasni a HO korszakban... Pont, hogy senki nem akar külön eszközzel tökölni, amikor ott van amúgy is a gépben... 720p-t meg 2022-ben tényleg illene már elfelejteni. És egyéb paramétereket még nem kezdtünk vesézni. A lényeg, hogy ne kaputelefon legyen már...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tubi2 #114137 üzenetére
Több T460/T470/T470s is van még a gépparkban ami jövőre ki lesz vonva... Annyiban árnyalnám a képet, hogy mint bármelyik másik típusnál is meg kell nézni mit veszünk. Bekapcsoláskor kiderül...
1db T470 volt amit az elmúlt 3 évben szervizelni kellett. Azt 2 alkalommal is. 1 kijelző és 1 alaplap csere... A többivel nem volt gond... -
MrSealRD
veterán
Akkor bedobnám Tubi2 vonatkozó mondatát:
"Akarok egyet, mert egy havernál megláttam a T460 fullHD IPS kijelzőjét, és hűha... "
Tehát miközben a saját igényeinek megfelelően jónak találta és pont emiatt gondolkodik a vásárláson, mellékesen az egyéb hibákra kérdezett rá. Erre jön egy olyan válasz... hogy tökmindegy mint gondol. Az a panel akkor is sz@r. Ami közel sem válasz volt a kérdésére...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Tikakukac #114139 üzenetére
Egyszer pezsgőt fogok bontani, ha végre ajánlasz is valami alternatívát...és nem csak "...ez sz@r..." kaliberű kifejtéseket teszel...
T43p, really? Elhiszem, hogy megabrutál jó a kijelzője...de elszállt felette az idő...és valahogy a 300x lassabb műveletvégzésért, nem fogja kárpótolni...hogy milyen szép...
Amúgy ha annyira fontos...vesz mellé egy monitort...mert önmagától belátja, hogy kell...De szubjektíve saját mércével mérve sem volt gondja a T460-as kijelzőjével... őt egyéb lehetséges hibaforrások érdekelték...
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #114017 üzenetére
mótvá! [link]
-
MrSealRD
veterán
válasz
Picco #113756 üzenetére
Szerintem jóhiszeműen feltételezzük, hogy az "ember" ha már célzottan a P kategórián belül állított egymásnak 2 gépet, akkor valószínű tudja mit akar de még kicsit bizonytalan, hogy melyiket vegye... Ha egy T14 és egy P53 között akarna különbséget tenni, arra azért felvonná a szemöldökét mindenki.
-
MrSealRD
veterán
válasz
fattyu #112755 üzenetére
kapott választ ami nem tetszett neki és erre ez neked valid okozat?
Az a gond, hogy olvasni nem tudsz. Vagy ha mégis akkor mutasd meg hol írtam én olyat, hogy "valid okozat"? Egy logikai összefüggésre hívtam fel a figyelmet... Itt nincs ilyen hogy valid... Akció - reakció van... És nem az a lényeg kinek van igaza, mert azt is lehetne feszegetni, csak én nem erről kezdtem el beszélni. Te meg folyamatosan ezt magyarázod.
De akkor leegyszerűsítem.: Semmiféle segítség nem volt Tikakukac hozzászólásában... ZÉRÓ! Tehát tök fölösleges volt leírnia... Kb arra volt jó, hogy felháborodást keltsen...
Ha ezután sem érted miről írok akkor bonts egy sört... -
MrSealRD
veterán
válasz
fattyu #112748 üzenetére
Csak zárójelben mondom...hogy ez egy nyitott fórum. Szóval sem neked sem másnak nincs joga őt elküldeni... Max a moderátorok rakhatják ki... ha olyasmit tesz...
A másik, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy bár lehet Tikakukac sok mindent látott már... de a stílusa... az nem biztos, hogy mindenki számára könnyen emészthető. És itt egy pillanatra érdemes elfelejteni ezt az egész szálat és megnézni, hogy mi volt a belépési pont.
Egy láthatóan félig laikus kérdésre...biztos az a jó válasz, hogy 10 éve minden szar? Miközben azért ez max egy erős költői túlzásnak ér fel...különben nem társalognánk itt <10 éves gépek fölött ülve...
Szóval csak azt mondom, hogy azért mielőtt valaki billentyűzetet ragad érdemes átgondolni, hogy tud-e segíteni a kérdezőnek... vagy csak hozzászólásszám növelésre lesz jó. -
MrSealRD
veterán
válasz
Surfym@n #112641 üzenetére
P50-en dolgozok... igaz dokkoló nincs de TB-n kötöm rá a monitort... (igen és ilyen fura dugdosós arc vagyok)
Semmi baja nincs...turbózik eleet szerencsétlen és még sose térdelt le önmagában emiatt...mondjuk más miatt sem rémlik napi szintű probléma.Az SSD meg tök átlag a méreten belül...miért lenne nehezebb beszerezni mint bármi máshoz? -
MrSealRD
veterán
válasz
rgeorge #112582 üzenetére
Kompromisszum. Ezt mindenki máshol hozza meg. Én sem akartam...mert nem szeretem és rontja a szimmetriát. De ha ettől eltekintünk akkor mi mást lehet venni?
Én úgy voltam vele, hogy megpróbálom megszokni... jelenleg főleg Home/End és PgUp/PgDn-ra használom nagyrészt... -
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #111857 üzenetére
Köszi szépen!
Valóban elég különleges lett az X230i és az L450 eredménye. Még azt is el tudom képzelni, hogy driver vagy csak éppen pillanatnyi zavar volt az erőben. De ezek teljesen jó eredmények.
De igazából a X230i ami közelebb áll a T430s-hez és meggyőző eredményt mutat. Elkezdek keresni egy ilyen kártyát. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #104820 üzenetére
Köszi ezt a részletes és taggelt leírást. Ma megcsináltam a párom T430s gépén. Mivel folyamatosan frissítettem ezért a BIOS-t downgradelni kellett. Minden a leírásoknak megfelelően zajlott. Az iso-hoz jutni kicsit macerás volt, de pár perc plusz volt csak...
Meg is kapta a korábbi 7260-as AC-s kártyám.
Mostanában sokat emlegettétek itt az AX200-at? Van érezhető különbség ennél a kártyánál? -
MrSealRD
veterán
válasz
vargas0502 #111827 üzenetére
1. T420, P51 (holtverseny
2. W530
3. T61Ami így utólag kevésbé jött be: X260. Visított mint a vágós malac.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #111409 üzenetére
Technikai KO.
-
MrSealRD
veterán
#111334 Tikakukac: Tőled, ezt még el is hiszem.
Viszont jelen esetben talán kijelenthető, hogy nem erről van szó... Már csak azért is, mert amióta a nyakunkon a vírus, azóta minden alkohol alapú tisztítószer aranyáron megy. Plusz nem hiszem, hogy valaki lebont egy gépet, és öblögeti a izopropillal...
#111336 FoxiestFox :
Ezen most jót nevettem.
-
MrSealRD
veterán
Köszi, mindenkinek.
denko: USA gépeket nézegettem én is..de ott a vám-ot ha nem úszod meg az eléggé megdobja, nem?
-
MrSealRD
veterán
válasz
denko #111325 üzenetére
Igen, ezt ellenőriztem egyből. Nincs már rajta. 2017/08-as gyártás. Standard 3 év volt rajta.
Pozitívan csalódtam. Azért sok hazai rendelésen vagyok túl. Volt olyan gép amit visszapattintottam mert vállalhatatlan volt a külső állapot... És ez tényleg az amit hirdettek...
Fóliás palmrest és bekapcs gomb egy kedves gesztus. -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #111323 üzenetére
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ogard #111320 üzenetére
Gyári garancia már nincs. Tavaly járt le... a forgalmazó vállalását, most nem találom. De rákérdezek. Tudom ez utólag amatőr bakinak tűnik, de a ha súlyos hiba lett volna érkezéskor, akkor ment volna vissza... Nyilván az elkövetkezendő hónapokban bármi meghallhat benne, de remélem nem így lesz.
Unboxing: [kép] [kép] [kép]
Nagyon szépen és alaposan be volt csomagolva...
El is raktam a dobozt. Ha lefutott a költözés utáni 1 hetes próba, akkor ebben adom tovább a T420-at.
És akkor jöjjenek anem műtermi aktfotók.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #111005 üzenetére
Korábbi dilemmás szálam véget ért... Ebay-en, HA-n, Laptopsystem, Westnotebook körben futottam egy durva keresést...több típusra is... Egy nagyobb scope-ban nézve megvoltak az igények és megnéztem az egyes helyekre milyen áron tudom lefedni és milyen típusokkal...
Egy szó mint száz....el kellett engednem a siman T-s vonalat... és végül vettem egy Thinkpad P51-et. A belső: i7-7820HQ, 1TB NVMe SSD, 32GB RAM(2x16), WebCam, Nvidia M2200, FHD IPS, Pantone kijelző kalibrátor... Akku állapot 89%. Bill: QWERTY backlit (valószínű kap matricát)
A gép konkrétan újnak néz ki...mindenféle költői túlzásoktól mentesen mondom. Németországból rendeltem hétfőn és tegnap délután dobta is be a futár... Ha van rá igény dobok fel képeket... -
MrSealRD
veterán
Ha már vásárlás a téma... tudom hülye vagyok...de nem tudom mire váltsak a T420-ról. Kéne némi extra kakaó és a dvga is igény lenne...annak minden előnyével és hátrányával... egpu-t nem szeretnék. Szóval újra elindultam, hogy megkeressem mi van a világba...
És akkor kiderült...hogy 40-50 sorozat még mindig kuka. 60-70-80-ból nem is látok dvga-s verziót. Láttam, hogy létezik 495 és 495s... Na most a a friss "s" verziók ott buknak el, hogy full forrasztott a memória... ez maga a döbbenet. Így a 16GB-os 495s vásárlása a jelenkori áron...több mint ijesztő. sima 495-öt meg nem találtam. Pedig érdekes lenne ez az AMD vonal.
És akkor ott van benne, hogy van ez annyival gyorsabb, jobb, mint egy w530? ... ami mondjuk 100 körül talán kijöhet... és nem tudom megválaszolni a saját kérdésem. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tim82 #110544 üzenetére
Ránéztem az ember blogjára... Hát...
Amit még utána a hűtéssel játszott meg, az sem piskóta. Azért nem kevés meló egy ilyen moddolt T480-at összerakni. Igaz, utána megint sok évig mindenre is elég a gép.
Apró szépséghibák azért maradtak a funkcionalitásban ha jól láttam. Igaz csak átfutottam.
-
MrSealRD
veterán
válasz
UberMutant #110234 üzenetére
Nagyon más szelek fújnak...
Itt van a T420 a kezem alatt, mellette a P50 és amikor nemrég egy T490-et készítettem fel céges átadáskor elég vegyes érzéseim voltak. A T420 feleslegesen nagynak tűnik, miközben a T490 túlzóan karcsú lett... Hol vagyunk már a bagolyszárny ventilátoros X200-tól...
Ugyanakkor tetszik a T490-es ergonómia, csak lehetne kevésbé nyeklő-nyakoló.
Viszont az (s) verziók merevsége sokkal jobb. Kár, hogy hűtés oldalon elvéreznek. -
MrSealRD
veterán
válasz
KaiotEch #110051 üzenetére
P50-em billentyűzetét cserélni kellett nemrég... Nagyon összekócolódott benne valami...
T460,T470(s), T480(s),T490 gépekből áll a céges flotta...
470-es gépeket kellett eddig szervizeltetni. Alaplapi, port és kijelző problémák miatt... A többivel eddig nem volt gond.
Az (s) verziók viszont láthatóan más anyagból vannak. A palmrest rész biztos nem műanyag...ez is fém (Mg ötvezet) Míg a sima verziók esetében műanyag. Viszont ami nagyon nem tetszik a Lenovo üzletpolitikájában az a forrasztott RAM és mellé 1 slot... -
MrSealRD
veterán
Helló!
SOS infóra van szükségem. Thinkpad T460-ba kellene 8GB-os modult vennem még ma.
A bolt is megvan..kb fixen... Aqua...
1. DDR3 vagy DDR3L is mehet?
2. Van olyan típus amit nem szeretnek? Patriot-ot néztem az jó lesz? -
MrSealRD
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #108350 üzenetére
Oké ez triviális, csak a szoftveres problémát akartam kizárni, hogy ne fussak fölösleges kört.
Ma délután egy Live Ubuntuval sikerült megállapítanom, hogy hardveres a hiba... Holnap intézem a gari részt.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #108331 üzenetére
Ezzel kapcsolatba nincs semmi tipp, hogyan indulhatnék el? Őszintén szólva kicsit furcsálom, hogy pár óra alatt hirtelen 2 gomb lehal... Ráadásul az eseménynapló is tartalmaz hibát...inkább szoftveres irányra gondolok... Bár..nem tudom, hogy zárhatnám ki a hardverest. A gépet garancia miatt nem bonthatom meg...Matricás. Esetleg live linux pendrive-ról?
-
MrSealRD
veterán
Ma reggel váratlanul elég fura hibát produkálta P50. A numpad fölötti dedikált 4 hangvezérlő gombból meghalt a mikrofon némító és a hangerő csökkentés gomb...
Windows Event Viewer-be látok ilyen volmgr Error bejegyzést id=46. Keresgéltem de nem nagyon találtam érdemi segítséget...System restore-t próbáltam, de nem tud lefutni hibamentesen, mert az ESET fog fájlokat...
Hangbeállításokat meg driver, meg frissítés, meg ilyen témákat ellenőriztem, de nem történt változás tegnap este óta...Van még egy jelenség, ami kicsit fura...Nem tudom minek a hatására de elkezd görgetni lefelé... De ez csak 1-2 alkalommal jött ki.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet?? Végső tipp, hogy hardver... -
MrSealRD
veterán
De azt is lehet nézni, hogy mondjuk egy W530 hűtése amibe van egy 45W-os CPU, meg valami Quadro 2000M GPU 55W TDP-vel...az is elég jó eldöcög... komolyabb throttling nélkül és nem egy peltier elemmel kell hűteni.
-
MrSealRD
veterán
Ezért vettem P50-et. Itt nincs Throttling...
De azért vegyük észre, hogy a szélsőségek között csapongunk. "Régebben" 25/35W TDP volt az átlag gépben. Meg volt 45/55W-os szörny...
Most lement 15/20W konfigurálható TDP-re és mellé maradtak a 45W-os szörnyek...
Persze a gépek vastagság csökkent...de a térfogat nem rántja magával a gép súlyát is. Azért sok minden változott az elmúlt években... már kisebb súlyból is kihozható egy gép a régi inkarnációhoz képest...
Szerintem egy tökéletes példa a Thinkpad T420s vagy a T430s.
A korának könnyű gépe volt. 25W TDP processzorral. És nem throttlingolt. 1.8kg volt. Teljesen jó teljesítményt tudott felmutatni a vékonysága ellenére.
Egy sima T440 kb 5mm vékonyabb. De 1,72kg. 15W TDP CPU van benne... ennek megfelelően harmatos is... T440s még rosszabb.Szóval könnyebb nem lett de vékonyabb igen. És milyen áron? Szerintem feleslegesen áldozunk meg olyat ami fontos, olyanért ami senkit nem érdekel.
-
MrSealRD
veterán
válasz
dabadab #107460 üzenetére
Én az elmúlt években azt láttam, hogy ősz körül lehetett jó eséllyel kézbe fogni új sorozatot és nem csak webshop képeken látni... Persze biztos van akinek van egy ismerőse akinek a nagynénje kutyájának az előző gazdája vette egyet júniusba magyar boltban... De felöltött készleteket aug/szept környékén láttam eddig mindig.
-
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #107453 üzenetére
És bevált nálad? Kell hozzá az eredeti tpfancontrol is ha jól sejtem.
-
MrSealRD
veterán
Néhány hetes használat után írok pár sort a P50-ről. Hátha másnak is érdekes az infó.
Amikor megkaptam minden szükséges dolgot frissítettem. BIOS, FW-k, driverek..stb. Itt jegyezném meg, hogy Windows 10-nél update előtt kapcsoljuk ki a driver update-et, mert bekavar az USB-C-s monitorkimenetnek...(erről már írtam, de ismétlés a tudás anyja...)
Maga a gép fizikai szempontból egy tank...vagy repülőgép hordozó..vagy csillagromboló...vagy ezek szerelem gyereke. Egyrészt 2,5kg táp nélkül. Bár én szívesen hordozgatom, de cégtől házig megyek csak. Most meg még oda se mert full HO van...
Kellően merev, nem nyeklik-nyaklik. A zsanéroknak lényegében nincs holtjátéka.
Ami nekem kifejezetten tetszik az a hátra rendezett csatlakozási lehetősége. Így nem zavar sem bal oldalt(bal kezes vagyok, így ha írok is valamit akkor nem lóg oda semmi) sem jobb oldalt egerezés közben...
A hűtési rendszerről rosszat nem tudok mondani. Ha nem csinálok különösebb dolgot, akkor szinte nem is hallani vagy csak minimálisan. Meló közben azért párszor felpörgött de nem volt zavaró a hangja. Én elégedett vagyok a működésével jelenleg. A tpfancontrol alap esetben nem működik. Elvileg forkoltak hozzá egy spec változatot, de nem próbáltam ki. A hőmérsékleteket nem volt időm nézegetni még. Így arról nem tudok írni.
A kijelző FHD IPS. Nagyon szép. Jók a színek és az önkalibráló funkció is tetszik. Ég és föld a különbség bármely korábbi TP-hez képest.
A 6820HQ sebessége azt hozza amit vártam és a 32GB is mindenre elég egyelőre. Bár Dockerrel ezt is meg lehet fogni. A bővíthetőség mind SSD mind memória terén egy elég jó pont ennél a gépnél.
A billentyűzet világítós. Hasznos de a Thinklight kicsit hiányzik. Inkább csak nosztalgiából. A gépelési érzés komfortos. Nagyon könnyen megszoktam. A kiosztás picit fura...Sokszor beleütök az insertbe ott kicsit zsúfolt. De ha visszaülök a T420 elé akkor pár pecig mellé ütök néhány betűt. Szóval érezhető hogy kicsit más a mérete a billentyűknek és más az elhelyezés is...
Utólag is jó döntésnek bizonyult ezt a gépet venni a T480 helyett. -
MrSealRD
veterán
válasz
zsolti75 #105758 üzenetére
Várj. Nézzük sorba.
0. Teljesen szükségtelen a Lenovo-s visszaállítós telepítős lemezes kóceráj...
1. Fogok egy standard Win10 telepítőt. Amivel feldobom a gépre a win-t.
2. Régen(minden jobb volt) a Win jelezte, hogy telepíteni kéne néhány hardvert mert nincs hozzá driver. Most offline módban már a telepítőben integrálva hányja
3. System Update feldobja a drivereket...pont mint eddig bármikor és boldogság van.
4. Aztán most kiderül, hogy mégsem... mert a driver update nem jól futott le.Ettől még lehet sima win10-ről telepíteni
-
MrSealRD
veterán
Köszi, a tippeket. Amit kihagytam. Full friss telepítés után első asztalbetöltésnél group policy-ből tiltottam a driver update-et és még úgy is megcsinálta.
Hangsúlyozom, hogy full offlineban eleve a telepítő dob fel drivereket. Tehát esélyed nincs kikerülni ezt.
Amúgy a rendszerbállításokon keresztül történő utat konkrétan nem csináltam meg. De most rámegyek erre a megoldásra. -
MrSealRD
veterán
Mai P50 érdekesség. Win10 telepítő(up to date) már helyből feldobja a legfrissebb drivert az Intel és az Nvidia kártyához is. Win10 szerint minden rendben. 2 monitort akartam rákötni a gépre 2+1 felállásban. HDMI-n volt kép, az USB-C to HDMI adapteren keresztül nem jött kép. Monitor, kábel, adapter jó. Google hirtelen sok nem releváns de hasonló problémát dobál. Így a zavarosban halászni nem túl eredményes. System Update természetesen volt, sőt kézzel is feldobtam a VGA drivereket... DE ennek ellenére sem volt eredmény.
Ekkor letöltöttem a drivereket és egyenként kézzel telepítettem őket. Az nvidia esetén mikor feldobja, hogy milyen elemeket szeretne telepíteni, azok milyen verzióval rendelkeznek és ehhez képest mi van telepítve... nos volt egy kis meglepi. 5-ből 3 elem nem volt telepítve. Utána egyből ment a kép USB-C-n is... A win meg a driver telepítési kényszere szomorodjon meg. -
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #105629 üzenetére
Ahogy korábban mondtam, megírom a történet folytatását. Nemrég megérkezett a csere gép, és egyúttal vitte is a futár a korábbit. A második gép már tényleg nagyon szép állapotú. Kopás szinte nincs is. Mindenféle küzdelem nélkül sikerült lebonyolítani a cserét. Üdítő amikor egy cégnél tényleg ügyfélként kezelik a megrendelőt. Továbbra is ajánlom a boltot.
-
MrSealRD
veterán
(#105625) FoxiestFox : Ez korrekt. Hozzáállásban eddig mi is hasonlót tapasztaltunk.
(#105626) qnadam : Van valami összefüggés? Egyébként én sajnálom a bolt megszűnését. Gyorsabb lenne az egész gép vásárlás történet... Sukoró kicsit messze van azért.
(#105627) Kiki18 : Ez is 300+ történet. Bár, nem teljesen értem, hogy csúsznak át az ilyenek...
#105628) Dhampir : Persze. Még telefonon is külön rákérdeztem a készletre...
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #105619 üzenetére
laptopsystem. De hangsúlyozom, hogy nagyon sok jó gép jött már tőlük. Ez most éppen nem sikerült. Egyelőre az a lényeg, hogy együttműködő volt a hozzáállás. Remélem a héten megfordulnak a gépek és a második már rendben lesz. Természetesen azt is leírom, hogy zárult a történet. De kb 20+ gép után vagyunk már rendelésszámban.
-
MrSealRD
veterán
Thinkpad P50 első kör: Ma jött meg a gép. Kicsomagolás után a szokásos vizsgálódás. Körbe a sarkok és az élek mentén fémig kopva. A portoknál a burkolat széle szintén. Majd végül az alján látszik, hogy az egyik láb kitört és meg van ragasztózva. Megy vissza. Csere lesz.
Azért meglepő, mert amúgy többnyire szép gép szoktak jönni. -
MrSealRD
veterán
válasz
MrSealRD #105523 üzenetére
Végül a P50 mellett döntöttem. 4K-s panel már nem volt, csak FHD. Mivel van +2 monitorom így nem kritikus pont. 32GB-ra lett bővítve a RAM. A többi a szokásos. FP, és színkalibráló is lesz benne. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Az nvidiás T61 óta nem volt ekkora gépem. Bár ha azt nézem az otthoni T420 30mm magas miközben a P50 meg "csak" 26mm, akkor szinte már végkony is.
-
MrSealRD
veterán
zsolti75 : Hát néztem egy tonna videót. Meg itt van mellettem a T480 és nagyon megtetszett. Viszont a teljesítmény különbséget nem tudom jól belőni. A külsőtől is fázok kicsit, mert bár a P50 sem nagy de azért észlelhető a különbség a kettő között. Mondjuk a numpad- az pont negatív pont, azt utálom.
vicze1 : Ja ezeken mentem végig én is. A memória kiegyenlített, ebből kell nekem főleg. Storage elég 1 meghajtó. Azt kellene mérlegelni, hogy CPU oldali terhelés jellemzően mennyi ideig tart, mert ha BURST jelleggel, 1-2 percig bírja, akkor T480 jó lehet. Viszont azon túl meg kevés lehet.
Van esetleg valakinek P50 amit megnézhetnék élőben, hogy milyen? -
MrSealRD
veterán
(#105488) Dhampir : A szerver miatt amúgy is van. Meg terveztem bővíteni is a kapacitást. De köszi a tippet. Nem felejtem el.
&Tikakukac: Meglepő de 13. kerület közepén vannak gondok az elektromos hálózattal. Az elmúlt 5 évben több volt itt mint az azt megelőző 7 évben Pécsen. Bár nem kifejezetten csak az elnyúló kimaradások... Ami a legtöbb a néhány másodperces szakadás.(#105490) vicze1 : Nem értek egyet. A korábbi sorozatoknál... mondjuk T61-ig visszamenőleg ha rápattintottam a dokkolóra, akkor oldalról nézve egy csatorna volt kialakítva pont a hűtésnél. Nem érzem megalapozottnak azt, hogy dokkolón jobban melegedtek volna. A stabil kapcsolatot sem sikerült egyszer sem elrontani... Szóval ilyen problémákat én soha nem tapasztaltam.
toAll: Hangsúlyozom, hogy ez az otthoni gépekről való szubjektív elmélkedésem eredménye. Szóval aboszlút érthető ha valaki nem osztja. Én sem gondolkodnék ebbe ha nem lenne kényszerítő erő...
De, hogy ON témában is kérdezzek. Céges gépcsere néz ki és P50 vagy a korábbihoz hasonló T480 között lehetne választani... Megnéztem az adatlapokat, és kicsit megrekedtem a döntésben. Memória mindkét esetben 2x16 lenne. SSD is egyformán 256.
Ami eltérés:
CPU 6820HQ(45W) vs 8350U(15W)
VGA: Quadro M2000M vs Intel G620
Kijelző: 4K IPS vs FHD IPSA cpu teszteket nézve, meglepő módon viszonylag közel van egymáshoz a két versenyző. Néhány spec esetben volt 20-25% eltérés... Ez kicsit hihetetlen számomra, hogy 3 generáció alatt ennyit javultak volna.
VGA erőre nincs szükségem a hétköznapokban ugyan, de akár tényező lehet.
A kijelző elgondolkodtat. Van-e egyáltalán értelme ekkora méretben ilyen magas felbontásnak...?
Csak pusztán az elemi erő miatt nem választanám a P50-et. Fejlesztésre lenne használva egyébként Docker konténerek, virtualizálás... de azt memóriából megoldom többnyire. Kifejezetten CPU igényes konvertálások nem futnak... -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #105485 üzenetére
Nálunk is ilyen az irány. Két asztali gép lesz a TP-k helyett. Meg kilátásba helyeztem egy TP-t ami utazós/szerviz gép lesz. Arra meg kb bármely típus jó...lehet a T430s megmarad ilyen célra.
-
MrSealRD
veterán
Lazán kapcsolódik. Egy T480 került üzembe helyezésre tegnap. Körbenéztem alaposan. Szép kis gép. De... Ez az új dokkoló csatlakozó oldalra, annyira nem tűnik praktikusnak. Továbbra sem értem miért jó, hogy elcsúsztatták a hűtést a régi jó szellős helyről...a sarokból.
A billentyűzet nagyon jó. A gépelési élmény a legjobb amit eddig tapasztaltam. Az FHD IPS kijelző is rendben van. A 4 magos proci és az SSD elég gyorsan pörgetik a rendszert... Majd ha az új kolléga használta kicsit akkor azért lesz több tapasztalat. Amúgy elvileg linux-al lesz használva...
Párszor már pingeltem a T420/T430 csere témát. Itt a topikban is érdeklődtem a P50 felől. Egyéni preferenciák is erősen befolyásolják az irányt, de ez már nem az a korszak amikor 100 alatt megúszható a váltás. 40-50-sorozat abszolút kihagyós. 60-as van melós gépnek. Nem rossz éppen...de nem is egy veszedelem. Kicsit erősebb grafikai rendszer kellene. És most úgy áll, hogy nem Thinkpad lesz a következő hanem asztali gép... De még megy azért a matek. -
MrSealRD
veterán
Köszi, mindenkinek az infót.
Keresgélek és várok még egy kicsit hátha megtalálom azt amit keresek.
-
MrSealRD
veterán
Hátha sikerült visszaterelni a topikot felkiáltással...
Visszakerestem P50 témában a topikot. Van némi tapasztalat, de nem tobzódunk. Esetleg van valakinek aktuális infója? Van valami gyerekbetegség? Olyan rész ami mindegyiknél megdöglik egy idő után?
Talán a legnehezebb a beszerezés... Nyilván nem 20Ft-ért akarok egy ilyet, de eddig masszív túlárazásokat láttam többnyire, és gyér kínálatot. A nyilvánvalón kívül merre érdemes keresgélni. (Értsd: 300K azért kicsit elszállt árnak érzek egy nem "mekafull" configért). -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #101788 üzenetére
Próbáltam megnézni eszközkezelőben, hogy nálam milyen driver működteti...de egyszerűen nem találtam meg...
-
MrSealRD
veterán
Ez egy eufémizmus?!
Másmilyen...
A thinklight arról szól, hogy legyen fény. Hogy az most felülről vagy alulról jön szinte mindegy. Igaz, hogy a fenti világításnak azért vannak hozadékai, de nem állítja meg a napot ha éppen nincs többé megvilágítva a környező terület. Egyébként manapság nagyon keveset használom... Inkább eseti jelleggel jön jól.
A zárható vs nem zárható fedél nálam még nem okozott nagy meglepetést...
A billentyűzet viszont már okozott kellemetlenséget. Annyi hátránya van a t420-nak, hogy hangos. De az X260 nyomorítottsága zavaróbb... Az elrendezésről nem is beszélve. Még mindig keresem a jobb fent...
Panel dolog örök vitatéma volt...Tn -en is van élet. Van akinek ez prioritás. Én momentán nem végzek olyan munkát amivel a színhűségre figyelni kell.
A LAN meg a WIFI hibája egyedül az, hogy az Intel gyalázatos módon alig nyújt támogatást hozzá. A drivereket kb 2 percig fejleszti a kiadás után és kész... Így azért nem nehéz hibát találni egy ennyi idő konstrukcióban. Miközben a frissebb széria hibátlanság csak egy illúzió, hogy még nem találtad meg...
Egyébként én kicsit szomorúan láttam, hogy valamiért nem csaptak őrület felhajtást az Anniversary Edition körül. Mintha nem akarták volna, hogy sikerese legyen. Mit gondolsz miért?!
-
MrSealRD
veterán
T420-az használok több mint 3 éve saját gépként. A melós gépem egy X260. A cégnél van egy 440 meg 470 és 460 is. Azért nem kell sokáig keresni a generációs különbségeket a felépítésükben... Még mindig a 420-at használom szívesebben és nem azért mert öregszem és egyre konzervatívabb vagyok hanem mert nem vakít el az újdonság varázsa és azt mondom, hogy nem jobb...sőt! Rosszabb az újabb sorozat.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #101779 üzenetére
Jól értem, hogy ez az SD kártyaolvasó akar lenni?
-
MrSealRD
veterán
Nekem volt egy ilyen pakkom még anno 2017 decemberéből. T420 driver pack
Azért nagy változások nem történtek azóta...
Ami igen azt Win Update lereagálta. -
MrSealRD
veterán
válasz
donjohnson #100825 üzenetére
Konfigurálható a TDP 25W-ig. De rávilágítottál arra, hogy azt sem igazán tudjuk milyen a konkrét kiépítés.
-
MrSealRD
veterán
Jópofa, és alapvetően én nem is fáznék ettől annyira, mert simán lehet tartós és jó amit összeraktak. De mindig van egy "DE". Pl VGA + miniDisplay. Előbbit nem is értem... Utóbbinál pedig nincs HDMI mód. Szóval ezen a ponton akár már kasza is az egész... vagy lehet kompromisszumot kötni. Mondjuk DP-n keresztül DaisyChain-be kötve 2 monitor és akkor elég lehet egyetlen DP is... De ott meg a monitor árát dobja meg ez a kerülőút...
Az viszont elismerésre méltó, hogy ezt a CPU-t egy ekkora testben megfelelően tudják hűteni...
-
MrSealRD
veterán
válasz
tothjozsi96 #100098 üzenetére
Mi az a piros szöveg ott alatt miközben videózól? Mintha azt látnám, hogy a "bla...bla...nem aktív amíg...bla..blaa.."
-
MrSealRD
veterán
válasz
tothjozsi96 #100095 üzenetére
Vantage telepítésénél feldob valami experience vagy compatiblity csomagot...(már nem emlékszem a pontosa nevére) Azt feltetted?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest