- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet91
aktív tag
x220-as Thinkpadbe melyik expressCardos usb3-as bővítőkártya volt ajánlott, illetve valóban el lehet vele érni az usb3-as sebességet?
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis szívességet kérni. Szükségem lenne egy döglött akkura, vagyis konkrétan van egy x220-am, aminek a 6 cellás akksijáról hiányzik az egyik gumitalp. Egy ilyen gumitalpra lenne szükségem. Van valakinek olyan döglött akksija, amiről szívesen odaadná nekem? Nem tudom hogy ez a kis talp az idők során mennyit változott, és hogy az egyes akkiskra eltérő fajtát raknak-e, de csak nem.
Előre is köszönöm!
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
csubuka #65179 üzenetére
Úgy tudom, hogy a régebbi gépeknél mivel az optikai meghajtó portja (és így a caddy-jé is) nem ugyanabba a vezérlőbe fut bele, ezért nem fog működni. Valamelyik ssd+optibay hdd cikkben olvastam, hogy a két lehetőség, hogy optibaybe ssd, de akkor nincs max sebesség de van hdd active protection az eredeti helyén, vs. optibay hdd, és akkor pápá active prot, de cserébe "max" sávszélességet kap az ssd.
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #64988 üzenetére
Volt egy időszak, még a régi szép időkben, amikor éjszakás voltam 2 hétig, és minden este kajaszünetben a "vacsorám" egy fél lityis monster, egy capuciner, meg 2 szál arany marlbi volt. 5 nap alatt kikezdte a gyomromat, nem értettem miért...
-
Peet91
aktív tag
válasz
Kristof9094 #64690 üzenetére
T erősebb de többet fogyaszt, P alacsonyabb fogyasztás mellett némileg kisebb teljesítményt nyújt.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Kristof9094 #64684 üzenetére
Teljes mértékben megfelelő, SSD-vel a win8.1 is pattogósan fürge. Azt szokták javasolni, hogyha "irodai" használatra vesz az ember gépet, akkor ne legyen benne dedikált videokártya (t400 és t500-ra gondolok), mert felesleges a fent említett feladatkörre, cserébe melegebb a gép, és eggyel több alkatrész van a gépben ami elromolhat. (egyébként nem rizikófaktor, csupán általánosan elfogadott vélemény köreinkben)
A ram mennyisége pedig függ természetesen a felhasználástól. win7 32-bitnek elég a 2GB, de manapság már 4 GB az egészséges, ha az ember egyszerre több lapot tart nyitva a böngészőjében, stb... Plusz maga az árkülönbség, 2GB ~ 2-3 ezer forint, 4GB 5-6k, tehát az a pár ezer forint befektetés bőven megtérül. Az hogy DDR2 vagy 3 pedig egyre kevésbé releváns, hiszen amik most nagyon jó ár/érték aránnyla bírnak, azok a fent említett x00-ás szériák, x200, t400, t500, már DDR3-al vannak szerelve. Ja és a DDR2 drágább mint a DDR3, mert már régi.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Tikakukac #64662 üzenetére
Véleményem szerint a legtöbb embernek összehasonlítási referenciája inkább egy okostelefonnal lehet. Azoknál szignifikánsan erősebb. Ugye ott van az okosság, hogy míg egy konzumer gépnél többnyire műanyag ház van, addig ebben az esetben a legtöbb helyen fém van, kivezetett antennákkal. A lényeg hogy azért van műanyagból az x200-nak is a teteje, hogy betaláljon a wifi jel a gépbe.
-
Peet91
aktív tag
válasz
beloadjoker #64659 üzenetére
Teljesen rendben van, 10-15 méter és betonfal/falak mellett is simán lehet netezni. Bár lehet, hogy nekem okos wifim van, és bekanyarodik ahol kell
-
Peet91
aktív tag
válasz
soldi3r #64490 üzenetére
Én szégyenszemre bevallom, hogy Elitebook 9470m-et akartam venni, olyan prózai okokból, hogy egy szemérmetlen Macbook koppintás, de szerintem talán pont emiatt nagyon szép, könnyű, vékony, és kielégítené minden igényemet. De aztán maradtan fanboy, és tegnap megvettem egy x220-at. Elég jó bolt volt, gyönyörű gép, a 16:9-es képarányt meg kell szokni, de hát most Istenem, ha az ipar azt mondja hogy ez a jó, akkor hiába hisztiznék.
-
Peet91
aktív tag
válasz
abacsx #64488 üzenetére
Meg kell nézni a synaptics-ban, hogy nincs-e valahol bent hagyva valami random görgetési zóna, vagy oldalról behúzós gesture, vagy pinch to zoom szarság. Én amikor felpakoltam x201-re a drivereket, akkor egyszer végigiteráltam minden egyes menüponton, és szépen módszeresen kikapcsolgattam az össze idegesítő szutykot. Komolyan nem tudom ki volt az a Kossuth-díjas, aki azt gondolta, hogy egy ekkorka touchpaden az emberek kétujjas nagyítást akarnak majd használni.
-
Peet91
aktív tag
Na voltam a smartservice-nél, és kedvesen azt mondta a hölgy, hogy semmilyen burkolati elem nem garis. :/
Mindenesetre köszi a válaszokat mindenkinek, marad a zíbéj.
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
Nem tudom kinek milyen tapasztalata van thinkpad garanciával, de vettem egy x220-at, aminek 1-2 gumitappancs hiányzik az aljáról. Szerintetek ezt javítják gariban, vagy elhajtanak?
-
Peet91
aktív tag
válasz
Aethelstone #64451 üzenetére
Azok sem rossz gépek, errefelé nem illik hater-kedni a konkurenciával szemben
Én pl. cégesnek Dell Latitude e6430-at nyúzok, de Thinkpad x201-em volt, amit eladtam, és most lehet hogy elitebook lesz belőle, szóval lehet hogy inkább csak a magam nevében kéne beszélnem, de nekem nincs bajom egyikkel sem
-
Peet91
aktív tag
válasz
Aethelstone #64449 üzenetére
Akkor már csak fel kell áldoznod rituálisan egy amd processzort, majd egy kibelezett thinkpad töltőadapterből arctic cooling mx 2 hűtőpasztát nyaldosnod a négy égtáj felé fordulva, és már kész is vagyunk
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #64415 üzenetére
De hát a földön nem alien!
btudos: Köszi, akkor hát kénytelen leszek élesben kideríteni. Ja igen, annyi értelme mindenképp van, hogy fancy, meg #swag meg minden.
-
Peet91
aktív tag
Srácok életbevágóan fontos kérdés következik: Hányas szériától világít a thinkpad feliraton az "i" betű pontja? Nyilván nem ez lesz a döntő szempont egy x220 vs 230 között, de azé' mégis na.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Francia91 #64241 üzenetére
Nekem olyat produkált az x201-en a power manager win8.1 kompatibilitási módban felpakolva, hogy megadtam neki az intervallumot hogy 40% alatt kezdjen el és 80%-ig töltsön, majd így használva kb 1 hét alatt előjött az a jelenség, az akksi 25%-ról leesik 7%-ra instant. Amint visszaálltam az automatikus töltésszabályozásra, megszűnt a jelenség, és lineárisan merül az akku.
Mielőtt kérdeznétek, volt battery reset, de akkor is megjelent ez az anomália.
Szóval szvsz nem teljesen kerek a power managernek ezen része.
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #64144 üzenetére
Hát elég hackolós móka. x201-re volt olyan perverz aki feltette, de elég körülményes a hackintosh, plusz a gyári wifi kártyához semmilyen működő driver nem létezik, ezért moddolt biossal kell másik wifi kártya, amire van driver, meg utána még egy csomó tótozás foltozás. Ha érdekel tudok dobni kapcsolódó linket.
-
Peet91
aktív tag
A throttling gyakorlatilag azt jelenti, hogy üzemi hőmérsékleten tudja az adott proci azokat az értékeket, ami "rá van írva a dobozra", viszont ha x celsius fok föle megy, akkor a max órajelet adott százalékkal csökkenti, amíg vissza nem hűl egy bizonyos hőfok alá. Hasonlóan működik, mint a hőfok - ventillátor fordulatszám páros, csak itt az egyes küszöbök nem jobban pörgetik a ventit, hanem visszafogják a prockót.
verstehen sie?
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #64103 üzenetére
Azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a Dell 12"-on igenis ultrabookot csinált a munkagépből, mert nem létezik 6240, csak 7240, ami viszont annyi nem masszív mint egy vastagabb 12-es igásló, pl. 6230. Nekem ami nem tetszik, és ezt egy korábbi mini összehasonlítás során kifejtettem (x201 vs. x240), a baj az, hogy míg a dell 12 colon csinált egy ultrabookot, addig a lenovo az x240-el csinált és vékonyabb, ezáltal kevésbé masszív, de mégsem ultrabookot, ami igazából se nem ez, se nem az.
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #63925 üzenetére
Hát nekem is van ilyen tapasztalatom. Cimborám most kapott céges gépnek egy x240-et (fejlesztő ő is). Hát mit is mondjak... Kezdjük azzal ami tetszik: Alapvetően nem rossz a szürke szín sem, nem mondom hogy jobb mint a fekete, de ez tényleg szubjektív. Szépen vékonyodik, majdnem ultrabook vékonyságot nyújt, nem hangos a hűtés, akkor sem ha megkergetem aida-val, és az üzemidő is teljesen jó (11 órát ír idle-ben 6 cellás akksival). A teljesítmény U-s procival is jó, gyors boot, SSD, bódottá van.
Viszont ez a formaterv... Konkrétan nincs már meg az ékszerű keskenyedés a gép eleje felé, hanem egy tök unalmas lapos téglatest a gép alja és teteje egyaránt. Ez csak ezért rossz, mert fentebb írtam, hogy 6 cellás akksit kapott hozzá az emberünk, ami nem "beleolvad" az alsó rész domborulataiba, hanem rondán, és oda nem illően kilóg a síkságból, így teljesen hazavágva ezt a remek flat design-t.
Emellett műanyag, BÁNTÓAN műanyag mindenhol. :/ A kijelző képaránya (a saját x201-emmel hasonlítottuk össze) 16:9-re változott, tudom hogy már egy ideje így van, de most volt rá módom hogy egymás mellett nézzem őket, és nem az a gond, hogy nem lehet megszokni hogy vertikálisan keskenyebb, csak tény, hogy a kijelző körüli káva eddig is vastag volt, és ez nem hogy javult volna, romlott. A lényeg, hogy nem szép, egyszerűen igénytelennek és unalmasnak tartom az egész belsőt.
Bukott az ember egy usb-t, de nekem spec. 2 is elég, viszont a jack-aljzat kivágása, hát az kritikán aluli. Konkrétan ilyen kínai dzsunka-fonokon láttam ilyen sorjás, ratyi lukat. De legalább a funkcionalitás megvan, gondolhatná az ember. Ami viszont borzalom, az a touchpad.
De tényleg, oké, oké hogy a billentyűzet összement kicsit, és elég sok nyomorított billentyű van, csupán azért, hogy az előző x-es modellekhez képest oldalanként majdnem 1-1 centivel nőjön a káva (komolyan, búcsút lehet inteni annak, hogy faltól falig billentyűk vannak), ezen még túltenném magam, mert a gépelési élmény a billentyűk lenyomási útjának nem túl durva csökkenése miatt továbbra is vállalható, de a touchpad az ISZONYAT. Az egész besüllyed ha kattintassz. De nem ám macbook-szerűen, hanem billeg, mondván, hogy ha balra billen bal klikk, ha jobbra akkor jobb. Azon túl hogy ez a koncepció szar, még csak nem is működik rendesen, mert nem mindegy hogy hol billented a tapipadot.
Emellett bántó hangot ad, majdnem hogy recseg ha lenyomom, de szerencsére nem esett szét a kb. 1 órás tesz alatt.
Summa summarum, ingyér' jó, de biztos hogy nem adnék érte pénzt, még akkor sem, ha 4 cellás akksival szép vékony konzisztens háza lehetne a gépnek. A külső minőségbeli romlása annyira drasztikus, hogy ha nem lenne rajta matrica, nem mondanád meg hogy thinkpad. Sajnos egyértelmű, hogy a Dell az e7240-el minden ponton többet nyújt, egyedül összecsukott állapotban a hajlítgatást tűri kevésbé, de az egész egyszerűen azért van, mert vékonyabb mint az x240.
Bocsi, hogy ideblogoltam, csak gondoltam leírom az élményeimet
-
Peet91
aktív tag
válasz
Aethelstone #63816 üzenetére
Igazából az L a low budget T. Ez többnyire abban nyilvánul meg, hogy ha jól tudom nem fém a ház, hanem csak ellenálló műanyag, és emellett nincs thinklight sem a kijelző kávába építve. szvsz inkább T-t érdemes venni mint L-t. Egyszerűen minőségibb konstrukció.
-
Peet91
aktív tag
válasz
scarbantia #63746 üzenetére
Hát én max. a jó öreg képernyő hajtogatós/szalagkábel környékén keretet megnyomkodós módszert tudnám javasolni.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Wolfskin #63493 üzenetére
Vagy háromszor átírtam, mert nem akartam túlfokozni, az meg jól benne maradt. my bad :/ A lényeg, hogy egy kicsit témát váltsak a saját fail-emről, szerintem nem rasszistának lenni az edge-esekkel sem. A tudatos vásárló nem veszi meg az edge-et, de akik viszont nem azok, azok pont nem arról híresek, hogy idejük nagy részét szakmai fórumokon töltik, hogy együtt kockuljanak a többi fannal.
Ezt egyébként a lehető legpozitívabban értem magunkra. A lényeg, hogy senki nem halt még bele abba, hogy egy idetévedt embernek segített, thinkpad ide vagy oda, és szerintem ez így jó. A visszatérő illetéktelenekre pedig úgyis lesújt az közösség haragja.
-
Peet91
aktív tag
válasz
stojesz #63286 üzenetére
Nos nem ismerem behatóan a dolgot, de annyit tudok, hogy a business class gépeknél szokás ugye beépíteni egy rakás remote management meg security cuccot. Ugye a thinkpadekben van a plusz security chip stb, de van ami az intel oldaláról jön, konkrétan az Intel vPro "csomag" aminek a része az AM (Active Management) szolgáltatás is. Ha jól értelmeztem a leírásokat, akkor "admin" oldalról kell hozzá egy speckó remote management szoftver, amivel lehet buzerálni az gépet, pl. távolról wipeolni a vinyót, lezárni a gépet, és egyebek.
Szerintem átlag felhasználóként nem lesz szükség ezekre. Engem spec csak idegesít pl. ennek a windows-os intel chipset driverrel együtt települő szolgáltatásközpont meg lopásgátló technológia meg minden retek, ami csak csipog, de teljesen felesleges.
-
Peet91
aktív tag
válasz
cellpeti #63262 üzenetére
Bizony hogy megy, gond nélkül. Tálcán a kis widget is, a szabályozás is, én azt az egy dolgot nem értem, hogy amikor battery resetet nyomok, akkor az az anomália jön elő, hogy feltölti magát, majd lemeríti, majd amikor lemerül, akkor fogja magát és kikapcsol
majd amikor észreveszem hogy dafuq?! ez kikapcsolt, és visszakapcsolom, akkor meg már maxra fel van töltve, és újra kezdi a lemerítést.
-
Peet91
aktív tag
Bár tudom, hogy nem Thinkpad, de ismerősöm notijának telepítése közben találkoztam eme gyöngyszemmel:
I don't always telepít lenovo konzumer notebook, but when I do:
-
Peet91
aktív tag
válasz
scarbantia #63081 üzenetére
Hát némi gugli után találtam egy ilyet és még hozzá hasonlókat változó árakkal, és "márkákkal". Szerintem ehhez még a whitelist eltávolítás is kevés. Konkrétan beszerelés után, kisméretű vintage biblia segítségével történő, kelet felé fordulva elvégzett ráolvasást javasolnék a kívánt hatás eléréséhez.
-
Peet91
aktív tag
válasz
scarbantia #63078 üzenetére
Nem a helyére megy, hanem mellé. Legalábbis ha az x szériában is van hely mindkettőnek, akkor a nagyobb tesókból aligha hagynák ki.
A kompatibilis eszközök listájában szerintem nem lesz LTE-s modem. HSPA lesz csak max.
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
Érdekelne, hogy van valami komoly probléma a realitásérzékemmel, vagy csak szimplán csórók az emberek?
Nem tudom ki futott bele a hirdetésembe aprón, de ha szerintetek valami komoly gond van vele, mármint a beáraztatás és minden ellenére, nem vonzó ajánlat, akkor mondjátok meg nyugodtan.
Lejjebb vinni az árat nincs értelme, mert nem kenyérre kell a pénz, lehet hogy nem csak nekem van nagyon hónap vége. Max majd fizetés után.
-
Peet91
aktív tag
válasz
piconuevo #62900 üzenetére
Sokan használnak samsung 840 evo-t. Amit tudni kell hogy a t400 sata II-t tud, 3Gbps-es elméleti maximum sebességgel, rgo nem fogod tudni teljesen "kihajtani" az ssd-t, de így is ég és föld egy HDD-hez képest. A milyen SSD-t vegyek topik összefoglalójából érdemes szemezgetni.
-
Peet91
aktív tag
válasz
F.B.I. #62897 üzenetére
Hát azt alapvetően neked kell eldönteni, hogy a 4:3-as vagy a 16:10-es képarány jön be jobban. Nekem ami nem tetszik az x61-ben, hogy pici nyomorított enter és backspace billentyűje van, viszont majdnem másfél centivel keskenyebb mint az x200, és a kijelző körüli műanyag keret is vékonyabb. Az igazság az, hogy az x61 már korosnak számít, szerintem az x200 időtállóbb, plusz árban sincs köztük akkora különbség. A gyári sata II support, és a ddr3 memória miatt is logikusabb döntés az utóbbi, már csak az olcsóbb upgrade miatt is. (fent írtam hogy elég borsos 4 giga ddr2-es memória) Ja igen felbontás esetén is az x200 felé dől a mérleg. 1024x768 vs 1280x800. Én inkább x200-at vennék, vagy x201-et
-
Peet91
aktív tag
válasz
F.B.I. #62887 üzenetére
Én win7-et telepítettem x61-re, azzal boldog. Szerintem jó a 4GB, mert gördülékenyebb lesz a multitasking. A 720p-t simán elviszi, azzal tutira nem lesz gondod. Akksiból a nálam járt példányban utángyártott hátra kilógós volt, a power manager sípol érte, hogy hát a lenovo nem vállal érte garanciát, hogyha az utángyártott akksi megöli a gépet, vagy a macskát, vagy szövetkezik az illuminatival, de én kellemesen csalódtam benne, mert folyamatos wifi, és windows update-elgetés alatt (ez olyan 50-70%-os folyamatos procihasználatot jelentett) SSD-vel simán eltekergett 3-4 órát. Ja igen, az SSD javallott, mert bár alapból csak SATA 1-et visz, de már ott is hálás a váltás, nagyon kis pattogós gépet lehet csinálni belőle.
Más kérdés hogy 4 giga ddr2 az ~10k, de ez sajnos benne van a pakliban.
-
Peet91
aktív tag
válasz
S.Feri #62848 üzenetére
Szia!
Jó lenne tudni, hogy utángyártott-e az akksi, vagy sem.
Tegyük fel hogy utángyártott. Ha a windows sípol hogy cseréld ki, de egyébként nincs gond a működéssel, akkor szerintem ignoráld, ha jól tudom ki lehet kapcsolni az értesítési központban. Ha a fenti megoldás nem szimpatikus, akkor esetleg megpróbálnám, hogy felteszem a lenovo support oldaláról a power managert, és egy battery maintenance-t futtatnék rajta, és ha így bekalibrálja az akksit, akkor remélhetőleg megoldódik a problémád. Abban majd a többiek megerősítenek/megcáfolnak, hogy utángyártott akksit szabad-e maintenance-nak alávetni.
-
Peet91
aktív tag
válasz
cellpeti #62833 üzenetére
Sajnos az az általános tapasztalat, hogy bőven van mit összedrótoznia a lenovo-nak, mert a system update hogy a "signed" cumókat hajlandó letölteni. rgo megnézni a felismert eszközöket a gépben, megnézi hogy az adott eszközökhöz mik vannak hozzárendelve az adatbázisban adott oprendszer alatt, és ha éppen a Szaturnusz és Föld által bezárt szög egy tömpaszög a naphoz viszonyítva, akkor letölti.
Elég egyszerűen lehetett ezt ellenőrizni, konkrétan megnézem, hogy win 8.1-hez milyen hivatalosan tesztelt és működő driver van x201-hez, és azokat leszedte. Még a win8-hoz tartozóakat sem szedi le automatikusan, nemhogy azokat, amik csak 7 alatt mennek. Szóval személy szerint lesz@rom az update-et, lenovo support oldalról leszedem ami kell, a sysupdate-et azért rakom fel, hátha talál a manuálisan felpakoltakhoz frissítést (mondjuk a kompatibilitási módban felrakott win7-esekhez esélytelen, bár ezt nem volt időm/kedvem rendesen kitesztelni). maximum erre jó szvsz.
-
Peet91
aktív tag
válasz
kromatika #62787 üzenetére
Nem láttam hogy korábban írtad-e, de ha win8/8.1-re pakolod fel a power managert, akkor kompatibilitási módban telepíts. Alapesetben, ha teljesen sikeres a telepítés, akkor az értesítési ikonok mellett megjelenik az ominózus elem "widget". Innen is elérhető, vagy természetesen a vezérlőpultból. Ha a vezérlőpultban sem találod, akkor ott valami gond van, megnézném a "programok telepítése és törlése" cucmóban, hogy valóban feltelepült-e, és ha nem akkor újrapróbálkoznék. Ja igen, ami korábban néhány embernek nem volt triviális az az, hogy a lenovo supportoldaláról letöltött fájlt ha elindítod, és nextnextnextnextnext, az nem telepíti, csak kibontja a c:\DRIVERS mappába, ahonnan még el kell indítani a telepítést, ha a kicsomagolás utolsó lépésében ezt nem ajánlja fel a self extractor.
Azt hiszem ezzel minden lehetséges scenario-t sikerült lefednem
-
Peet91
aktív tag
válasz
Robo sapiens #62396 üzenetére
Egyébként véleményem szerinte ez egy olyan játék, hogy el kell dönteni mennyi időre keres az ember. Én azt mondtam, hogy a core2duo és i5 között elég nagy a teljesítménybeli különbség a HT miatt. Ezért azt mondtam hogy x201. Ami még különbség, hogy a x201-nek 2 hangszórója van és nem egy (funny), emellett van touchpad, ha ez preferencia. Egyébként a két gép alkatrész szinten baromi jól átjárható. Plusz a másik dolog, hogyha megfigyeled a piacot, akkor lehet látni, hogy vészesen apad a x200 alkatrész felhozatal, és ez sajnos nem is fog javulni szerintem. Mindkettővel jól jársz, és nem alfa üzletét szeretném rontani, de nem csak nála lehet kapni x201-et, hanem aprón is van fent 1-2, ami egy megnézést mindenképp megér szerintem.
-
Peet91
aktív tag
válasz
voyager4.4 #62343 üzenetére
De nem feltétlen a 9-10 év kellene hogy az etalon legyen, de ha azt nézed, hogy a konzumer átlag élettartama max. 3-4 év, akkor láthatod, hogy jelenlegi viszonylatban a 3-4 éves hardver még bőven elég, és elég is lesz még egy darabig, nem lenne igény a váltásra, de széthullik az egész. Ezért mondják sokan, hogy jó bolt most venni utolsó core2 generációs thinkpadeket, mert egyszerűen az elég mindenre, sőt jövőre kerülnek "kiszórásra" az első i5-ös szériák, ami meg még inkább. Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz mondjuk 5 év múlva, amikor már az x20-as generációk is kezdenek eltűnni. Akkor aztán jöhet a "tejfölöspohárzúzdalék 4 all" koncepció.
-
Peet91
aktív tag
válasz
lufiember #62292 üzenetére
Hát az intel hd3000 ugyebár az i-s intel procikba integrált IGP család. nekem az elődmodell van, i5-540m. Ezek nem játékra valóak, de ettől függetlenül megbirkóznak az általános feladatokkal. fullhd videók, egyebek gond nélkül mennek, szerintem régebbi játékokra is befogható a kis pöcök. Ami esetleg referencia lehet, hogy és egy dell latitude e6430-on, ami 3. generációs i5, annak az igp-jén a dota2 1600-900-as felbontáson minimum graffal játszható fps-t produkált. Mással nem próbáltam.
-
Peet91
aktív tag
válasz
lufiember #62288 üzenetére
A strapabíróság szerintem evidens, szépen ki van bélelve Rollcage-el a t420. A vas maga időtálló, és elég sok modellre, még most is van vissza a 3 év gyári garanciából. Ha azt a tényt nézzük, hogy jelenleg a x00-s széria kiszórásának időszaka van, még 2-3 évig biztosan lesz hozzá bőven bontott/új alkatrész is, hiszen ez 2 generációval újabb a fent említett modelleknél. Alfa rendes srác, nem egy embert küldtem már hozzá laptopért, kereskedőhöz képest korrekt árakkal, és garival. Amit nagy általánosságban amit érdemes megnézni, azok nyilván a csatlakozók és gombok hiánytalan működése, a kijelző folt/fényesedés/pixelhiba mentessége, és hogy a thinklight megfelelően működik-e.
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #62099 üzenetére
Hogyne tudnék. Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy ne akarjuk megjavítani azt ami nincs elromolva. Mindettől függetlenül egy próbát megért, és egyébként az a tapasztalat, hogy a HDSentinel honlapján levő drivereket nem szereti egy x61 (4-ből egyet sem). Szóval most visszament a win default ahci driver. És ez marad is.
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62095 üzenetére
De igen, most kipróbáltam hogy kitörlöm az eszközt, driverestől, aztán beállította a szabványos ahci kontrollert, azzal megy a trim, viszont ez ilyen háború előtti 2006-os driver, szóval megpróbálok valami frissebbet, aztán max visszaállítom erre, ha sehogy sem lesz jó.
Köszi a segítséget!
-
Peet91
aktív tag
válasz
rgeorge #62091 üzenetére
Valaki meg tudja mondani a pontos driver verziót? Csak mert nézem a weboldalt, és itt eléggé gyűjtő jelleggel, Intel ICH8/ICH9/ICH10/Z68/C216 Driver van a x61-ben pedig egészen pontosan ICH8M-E/M SATA AHCI Controller van. A kérdés maga az, jelenleg a 8.9.2.1002-es verzió van fent, és nem jelez újabbat, ettől még megeszi a HDSentinel oldalán ajánlott pl. 9.6.5.1001-et, vagy a későbbi 10-es verziókat?
-
Peet91
aktív tag
válasz
CharlieDrop #62088 üzenetére
Fun fact: Hozzáadtam a registry bejegyzést, lekérdeztem, és 0-t kaptam eredményül, de a HDSentinel továbbra is azt írja, hogy inaktív. Nyomtam egy restartot is, de nem változott a helyzet. :/
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
Korábban már kérdeztem x61-el kapcsolatban, de egy valamit nem értek. Nem akarok szórakozni modbios-al, hogy legyen sata2, elég az 1 is, viszont azt nem tudom, hogyha egy SSD (konkrétan kingston v300) specije azt írja, hogy visszafelé kompatibilis sata2-ig, akkor az azt jelenti, hogy az x61 sata1-e nem fogja megenni?
Magyarán lehet egy x61-be ssd-t rakni, oder nicht?
-
Peet91
aktív tag
válasz
kromatika #61758 üzenetére
Ez ennyi pénzért kifejezetten jó vétel. Az aprós kereskedőknél, pl alfa156-nál is 120k körül vannak a t420-ak. A különbség dióhéjban. Thiknpad nevezéktan: t4x0 -> 14"-es gépek, t5x0 -> 15"-es gépek. A fenti gép esetében a kijelző felbontás sajnos kicsit kicsit, de mint már mondtam ennyi pénztért teljesen jó. Érdemes személyesen megnézni, kipróbálni hogy minden működik-e, én pl. anno benéztem a thinklight-ot, de akkor még rookie-thinkpades voltam
t420 van 1600x900-as felbontású panellel, de ha ez nem akkora preferencia, akkor instant-buy.
-
Peet91
aktív tag
Üdv!
x61 milyen SATA-t támogat? Lenovo support oldal nem részletezi -.-
Közben meglett, gondolom ez helytálló:
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Power Manager-el resetelem az akksit, és tegnap el is indítottam, feltöltött, lemerült majd megint feltöltött, és anno mikor elindítottam azt írta, hogy ennyi lesz a móka. Namost a helyzet az, hogy hajnali 5-kor (szerintem ekkor töltött fel másodjára) fogta magát és elment aludni, pedig ki van kapcsolva az időzített alvás, ha kap madzagot. Ma mikor beértem munkába, visszakapcsoltam, és boldogan közli velem a power manager, hogy még mindig gauge reset folyik, és éppen meríti magát.
Is this normal?
-
Peet91
aktív tag
Mióta újrahúztam a rendszert, belefutottam egy olyan anomáliába, hogy villan egyet a képernyő miután betölt a windows. Volt korábban az a tipp, hogy képfrissítési frekit vált, és tényleg, viszont dombon ülő fűcsomó legyek ha értem, hogy miért vált vissza állandóan 60-ról 50 hertz-re.
Valami ötlet?
-
Peet91
aktív tag
mobal
qnadam
Mr.ReDKöszönöm szépen a válaszokat! Végül levettem a leírásnak megfelelően 400Mb-ra, a 4 giga ram mellé nem is kell több szerintem.
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
SOS helpre lenne szükségem! Adott egy hülyegyerek (én) aki most vette meg élete első SSD-jét, és most csodálatosan beleapplikálta az x201-ébe, és örül.
VISZONT!
1. Kingston ssdnow 300-at vettem, amihez nincs okos beállító program, mint a samukhoz. Tehát a kérdésem az lenne, hogy a TRIM-et hol kell bekapcsolni? A lapozófájlt teljesen ki kell-e kapcsolni, csak mert ha igen, akkor azt írja hogy az rendszerhibához vezet, ezért elbizonytalanodtam...
Ja igen, mi egyebet kell még beállítanom?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #60194 üzenetére
Hát nem kicsit. kár hogy 10-én jön a fizu bakker, pedig nyomban mennék megvenni. Sajnos addigra, ennyiért biztosan lába kél :/ Sajnos kénytelen leszek túlélni az x201-el...
Más: Az x201 és generációtársaiban található kártyaolvasó milyen sebességre képes? Csak mert gondolkozom egy ssd beszerzésén, viszont amellé kéne valami plusz tárely, mert ssd-n tárolni a cuccokat nagy luxus. Class 10-es samu/kingston kártyát tervezek, viszont nem tudom hogy rászánjam-e a plusz pénzt a nagyobb sebességűre, mivel nem vagyok tisztában az olvasó ezen értékeivel.
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
A lenovo a 20-as szériától felfelé rakta bele a thinkpadekbe a világítós pöttyöt az "i"-betűn?
-
Peet91
aktív tag
993 -> saccra 21 lesz, de ez pusztán spekuláció. cata raid meg no1. priorittty
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, hogy használ-e valaki x201-et win8.1-el, és hogy mik a tapasztalatok driver téren, de nem kaptam választ, ezért most kicsit általánosabbra veszem a figurát.
Néztem a lenovo honlapján, és vannak driverek, amik csak win7-re vannak validálva. A kérdésem az lenne, hogy ezek a driverek mennek-e 8.1 alatt kompatibilitási módban, vagy 7-et kéne feltennem inkább?
Ilyenekre gondolok, hogy nekem nincs power managementem, és hasonló finomságok, plusz nem villog a wifi visszajelző hanem csak világít...
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy x201-re szeretnék win8.1-et pakolni, és néztem is a lenovo support oldalán, hogy minden drivernek van 8.1-es variánsa, viszont érdekelne, hogy mik a tapasztalatok, megfelelően működik minden?
-
Peet91
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #58809 üzenetére
Én pedig egy x201-el álltam de a dicső thinkpadesek sorába. üdv nékünk
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
A lenovo weboldalán a hivatalos x201 specifikációban azt írják hogy 1066Mhz-ez memóriamodulokat ajánlanak, max. 8GB összkapacitással. A kérdésem az lenne, hogy magasabb órajelű modulokat kezeli-e. Emellett érdeklődnék, hogy nincs-e valakinek szép állapotú x201 kompatibilis fedlapja, mert azt cserélnem kellene. Ezzel kapcsolatban még egy olyan infóra lenne szükségem, hogy az említett fedlap 2 elemből áll össze, egy nagyból, és egy "szegélylécből" a tetején, vagy a kettő valójában egy?
-
Peet91
aktív tag
Srácok!
x201-hez merevlemez takaró műanyagja lenne valakinek eladó?
Oh és még 1 kérdés: x201 vásárlás előtt állok, avatott szemek jótanácsaira lenne szükségem, hogy mire érdemes odafigyelni, mit lehet ránézésre kiszúrni, ami gondot okozhat a későbbiekben.
-
Peet91
aktív tag
Bocs, ez kimaradt.
Köszi az infót egyébként, többek közt a te korábbi hsz-eid miatt kérdeztem rá, mert ugye most láttam a kalandos x300 crystal hd mókolást, és mivel az az x200 és 201 közt jött ki, de nem volt hozzá elég a integrált grafikus vezérlő ereje, ezért estem gondolkodóba. Korábban az x300 is az opciók közt volt, de megnéztem a méreteit, és arra jutottam hogy nem sokkal kisebb mint az e6430, így tényleg nem lenne értelme.
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
Először is meg szeretném vallani, hogy semmi szükségem egy x200-as vagy 201-es thinkpadre, mert a munkahelyemen kaptam egy dell latitude e6430-at, ami sokkal erősebb, és újabb, (és még le is nyeli), de egyszerűen akarom, mert thinkpad. Viszont elbizonytalanodtam, mert nem tudom hogy mit várhatok egy p8700 as core 2 duo-tól. Érdekelne, hogy grafikus teljesítményben, nagyjából hol áll, mert nyilván nem bf-ezni szeretnék rajta full hd-n, de azért egy 720p-s youtube vagy bármilyen letöltött videóval örülnék ha megbirkózna, ha már a panel hd. Linux pöcörögne a kicsikén, bár ez annyira nem lényeges, de mik a tapasztalataitok, képes a fent leírtakra egy x200? (nyilván ha igen, akkor a 201 is)
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Peet91
aktív tag
Milyen disztrót használsz? Én arch linuxot használok, és a leendő x200 vagy x201-re is azt szeretnék tennék kizárólagos oprendszernek, de ahogy nézegettem, pl az ujjlenyomat olvasói a thinkpadeknek nem igazán vannak támogatva. Pedig még saját wiki cikkje is van archwiki-n.
Más kérdés: Szintén a fent említett 2 típusba szeretnék egy akksit venni majd, és érdekelne, hogy ki mit ajánl, mik a megbízható utángyártott modellek, és a legnagyobb (ha jól tudom 9 cellás) használatával kb. mennyire lesz nehéz a gép?
-
Peet91
aktív tag
Sziasztok!
x201-et szeretnék venni magamnak, és nézelődtem itt HA-n, és a többi magyar apróhirdetéses oldalon, de nincs túl nagy választék. A kérdésem az lenne, hogy milyen reális áruk van jelenleg ezeknek a gépeknek, és ebay-ről vagy egyéb külföldi forrásból érdemes-e rendelni. Csak azért kérdezem, mert láttam német ebay-en 45-50 körül jó állapotú x201-et, de túl "kedvezőnek" tűnt az ára.
Mik a tapasztalataitok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest