- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
T450-hez van IPS FullHD kijelző? T460-hoz tartozó belemegy esetleg?
Ha van, akkor honnan érdemes rendelni?
-
-
scream
veterán
Olyan kérdésem volna, hogy hogyan létezhet olyan, hogy egy 2016.06.25-én gyártott T460s-nek a Warranty-ja már expired?
-
scream
veterán
válasz
Flashcash #88200 üzenetére
Köszönöm
Úgy néz ki, hogy halott a fingerprint reader (BIOS-ban sem látja a devicet). Nem garis, ilyenkor mi a teendő? FRU-t nem találtam hozzá, szétszedni nem szedtem szét, mert ahogy néztem eléggé mélyen van (kb az egész belét ki kell szedni).
De ha jól láttam, akkor 2 részből áll, melyiket kell cserélni?
-
scream
veterán
Hali!
T440s-hez honnan tudnék venni új, magyar, backlit billt értelmes áron? Illetve az újabb T460-hoz tartozó tapipadot (és 3 gombot), hogy le tudjam ezt az egy nagy lapot cserélni?
T440s és T460 billzete kompatibilis vajon?
-
scream
veterán
Köszönöm szépen mindenkinek a sok infót, akkor azt a példányt hagyom és nézelődök tovább.
-
scream
veterán
Hali!
Jött egy ajánlat X230-ra, de ezt írja:
"1 apró hibája van. A töltő nem jó szerintem mert csak akkor tölti az akut ha ki van kapcsolva. De aksi nélkül és aksival is veszi a töltést tehát megy a gép. De csak akkor tölti vissza az aksit ha ki van kapcsolva. Voltam vele szervízben és ott mondták hogy töltő cserés."
Ezt valaki tudja nekem validálni, hogy egy töltő csere megoldja ezt és mondjuk nem az alaplap/alaplapi csatlakozó rossz?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #88082 üzenetére
Csak E6430-am volt, így nyilván csak ahhoz tudom hasonlítani a dolgokat. Volt előtte TP is, T/W500 személyében.
Viszont az E7440-es pöcökegere látszatra olyan, mint az E6430-on, csak a gombok döntöttek az egyiken, a másikon meg inkább vízszintesek.
Persze nem is gondoltam, hogy teljesen ugyan olyan paraméterekkel rendelkezik a kettő, lévén, hogy az E7440 dupla annyiba kerül, mint az E6430.
Szóval az ár miatt maradnék X220/X230-nál, már csak az a kérdés melyik legyen inkább?
Ami az elképzelésem lenne egy IPS-es (jó lenne nagyobb felbontás, de csak 1366x768-ban láttam), i5-ös (lehetőleg minél alacsonyabb TDP-vel), 8GB RAM (vagy 4GB, de még 1 slot a bőívtéshez), 120GB SSD (M.2 vagy SATA), fpr, backlit bill (nagy eséllyel ezt külön kéne utána megvennem, mert elég ritka, X220-hoz nem is vagyok biztos, hogy van), jó akku (10% körüli elhasználódás) és szép állapot (apróbb karcok még elmennek a tetején vagy kis sarokkopás), esetleg lapos töltő (táskába jobban elfér) a tégla helyett. Ez X220 vagy X230-cal valósítható meg? Vagy egyikkel sem/ mind a kettővel?
-
scream
veterán
válasz
Chaser #88058 üzenetére
Köszönöm, Dellt hanyagolnám. Gondolom X220-ba is a max kijelzőfelbontás az az 1366x768. Mmint úgy értem, amihez nem kell mókolni az alaplapi csatlakozókkal.
És inkább X220 vagy X230, ha találok IPS-sel szerelve 100 körül?
(#88080) Tikakukac
Hát nekem E6430-em volt, a pöcökegér használhatatlansága és a kijelző miatt váltam meg tőle (meg mert vastag és nehéz volt). Így ha kicsit is hasonlít rá (Dell) eléggé ellene vagyok, persze ki teljesen nem zárnám, rá lehet beszélni.
-
scream
veterán
Hali!
Keresek magamnak kis gépet, amin tudok e-mailezni, netezni, filmetnézni (otthoni cloud-ból), vagy ha kell, akkor TeamVieweren asztali gépre menni.
Amiket szeretném, hogy tudjon:
- 1.5kg alatti súj, akkuval
- vékony (Dell Latitude E6430 vastag is volt, nagy is meg nehéz, ezért váltam meg tőle)
- halk, de hűvös
- pöcökegér, az se baj, ha csak az van, tapipad nem kell
- 11-12" körül, IPS panel, ha lehet, akkor 1366x768-nál nagyobb felbontással (X230-at csak ilyennel láttam... )
- SSD-t lehessen belerakni (akár SATA, akár M.2)
- 4-5 órát azért menjen
- magyar háttérvilágítós billentyűzet
- FP reader
- webcam, mic
- i3 vagy i5, i7 kiesik (melegedés, fogyasztás miatt)
- 8GB RAM
- Legyen minden funkciójához elérhető driver, ami Win10 alatt megy (nem baj, ha rákolós módszer) vagy ugyanez Linuxon
- a májamat, vesémet nem szeretném eladni miatta
- elsősorban használtVan-e ilyen?
Elsősorban azért itt kérdezem, mert a pöcökegér miatt kb csak a Dell,HP meg Lenovo marad bent, de a másik kettőnek (szerintem) hulladék az a része (gombok elhelyezése, nyomáspontja, pöcök érzékenysége, stb).
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #78267 üzenetére
Én most W500-on csak Ubunturól tudtam megnézni, de ott se FF se Chrome alatt nem találkoztam 720p alatt ilyennel. 1080-on már azért van, hogy szaggat.
-
scream
veterán
Linux (Ubuntu) alá van esetleg valami hasonló, mint a ThrottleStop?
Wine-nal sajnos nem akar elindulni TS.
-
scream
veterán
W500, Ubuntu alatt TPFanControl-ba hogyan lehet életet lehelni?
Illetve váltható VGA-hoz van valami megoldás? Az intel, vagy "gyári" alapértelmezettel külső monitorral művel furcsa dolgokat.
-
scream
veterán
SSD-t caddybe vagy HDD helyére illő rakni?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #76128 üzenetére
Mondták már hogy makacs vagyok...
FullHD alá nem mennék, de szeretnék WUXGA-nál maradni, így annak az 1680x1050-nek nem örülnék... Csak persze tudom, hogy a WUXGA meg ritka is meg drágább is...
(#76129) Tikakukac
Mik azok az AFFS modok?
-
scream
veterán
Na még egyszer, hátha most sikerül választ kapni.
A backlight lamp öregedése okozhatja-e a képernyő fényerejének a halványulásást vagy azt valami más okozza? Egy sima ilyen backlight lamp csere megoldaná-e ezt a problémát?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #76050 üzenetére
Hát mivel nem találtam, ezért ezt néztem. Persze lehet csak én nem találtam ~6k-ért WUXGA-s bontott panelt. És igazából első körben elméleti síkon érdekelt, hogy a mostani, régi backlight lamp miatt halvány a fényerő vagy más okozza, mivel nem tudom.
És nem, sajnos nem megoldható, irodában, neonnál.
A szemem meg kifolyik.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #76031 üzenetére
Akkor tudsz olcsóbb megoldást a halvány fényerőre?
-
scream
veterán
Szerintetek fényerő problémát orvosolhat ilyen?
-
scream
veterán
Egy olyan kérdésem volna, hogy ha szeretném a mostani, kicsit már sötét, megsárgult kijelzőmet lecserélni a W500-ban, kb mennyire jön ki? Illetve hol találok belevaló jó panelt? Ugyanúgy szeretném megtartani ezt az 1920x1200-as felbontást, mint a mostani.
Irodai munkára van használva és max fényerőn is elég halvány szegény, nap végére kiesik a szemem.
-
scream
veterán
Láttátok ezt?
Ha nem az a kijelző lenne benne, nagyon elgondolkoznék rajta.
-
scream
veterán
Üdv Urak!
Egy olyan kérdésem volna, hogy valaki találkozott olyannal T430-nál, hogy az ujjlenyomatolvasó nem megy? Tegnap gond nélkül tette a dolgát, ma már meg sem nyikkan, a kis LED sem... Volt restart, software/driver update, de semmi. Amúgy Win8.1.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #73526 üzenetére
De vannak ott ám hasznos kommentek is evvel kapcsolatban (ld.: amelyik az enyém).
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #73310 üzenetére
Esetleg olyan, mint amilyen nekem van? Igaz nincsen pöcökegér, de én nagyon szeretem.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #72050 üzenetére
Persze, értem én és tényleg lehangoló, hogy ennyire leromlott a TP, minden téren.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #72048 üzenetére
Használj Win8.1-et, nálam semmi ilyen gond nincs.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71771 üzenetére
Mert jólhangzik TP-nek lenni.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71626 üzenetére
Már sokan használják... Én sem igazán értem, lévén, hogy még mindig csak a Win10 Feature-ök kb 2-3%-a található benne. Meg gondolom a megfelelő driver-t is könnyű lesz megtalálni hozzá
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71477 üzenetére
És mi okozhatja?
-
scream
veterán
Az normális, hogy sleep-ben egy éjszaka alatt vagy 50%-ot merül a W500?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71362 üzenetére
Mondjuk én Win8.1-et használok, nem 7-et, lehet emiatt lenne, hogy nem találkoztam ilyennel?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71358 üzenetére
W500-nál? Nálam ilyen még 1x sem volt.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #71340 üzenetére
"Windows 7 supports the TRIM command natively; earlier Windows versions don’t and won't. "
Szóval az nem támogatja sajnos.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #70949 üzenetére
-
scream
veterán
válasz
scream #70946 üzenetére
Köszönöm, sikerült megoldani, az eszközkezelőben manuálisan frissítettem az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél az Intel driverét ezzel és mostmár megy.
Persze előtte el kellett távolítani a Matrix Storage-ot is.
Ez a Turbo Memory ér valamit? Mmint érdemes életet lehelni bele? Mert jelenleg a Matrix Storage eltávolítása miatt ismeretlen eszközként figyel.
-----
Már csak a nyomorult ThrottleStop-ra kéne valami megoldást találni, hogy tudjam minimalizálni.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #70933 üzenetére
Kingston V+100 96GB
-
scream
veterán
Hali!
W500-on hogyan tudnám életre lehelni a TRIM-et SSD-nél? Valamiért hiába írom be a cmd-s parancsot a HDSentinel szerint támogatja, de inaktív...
IDE/AHCI driver nincsen felsorolva eszközkezelőben.
Valami ötlet rá?
-
scream
veterán
Ezután a sok panel után nekem is megjött a kedvem valami szebbhez, mint a mostani Samsung...
W500-ba milyen FHD panel javallott ami szép is?
-
scream
veterán
Komolyan mondom meg fogok őrülni már ettől a ThrottleStop-tól.
Nem akar minimalizálódni a notification bar-ba, hanem a tálcán marad csakazért is.
Kíváncsiságból megpróbáltam az asztalin is és ott teljesen hibátlanul megy ez a funkció mind 6.00 mind 7.00 beta3 alatt. Gondoltam, oké, akkor átmásolom onnan az egész mappáját, rá pendrivera, W500-ra másol, indít és nem megy.
Windows-ban mi okozhat ilyet, hogy nem tudom csak tálcára minimalizálni? Gondoltam a priority-re, de a PC-n Realtime-on van default, notin sem realtime-al, sem normal-lal nem tudtam elrejteni. Másra meg nem tudok már gondolni.
Esetleg valakinek valamilyen ötlet, mi akadályozhatja?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #70535 üzenetére
Már vártam
Sajnos itt nem az autocorrect dolgozott túlbuzgón.
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #69808 üzenetére
Köszönöm
-
scream
veterán
válasz
donjohnson #69805 üzenetére
Ezt az elhasználódottságot merre írja ki Power Manager-ben?
-
scream
veterán
válasz
Tikakukac #69762 üzenetére
Én tegnap próbáltam ki 1-2 órára egy Lenovo TP Edge S531-et, meglepően nem volt olyan rossz a billzet, viszont a touchpad-es megoldása szerintem katasztrófa, hogy az egész mozog, ha kattint az ember vele, ha meg TrackPoint-ozol, akkor a felső része fogadja a tapipadnak a kattolásokat, nagyon fura, plusz a pöcök olyan szinten érzéktelen és mélyen van, alig tudtam irányítani.
Pedig a full alu ház, billzet háttérvilágítás, illetve zaj, melegedés és kijelző szempontjából tetszene, de ez így nem túl használható.
-
scream
veterán
Sikerült ráejtenem a telefonomat a billzetemre, az I betűmnek az alja ment tönkre, hol tudnék ILYET kapni?
-
scream
veterán
Nektek alvóban mennyit szokott merülni a gép?
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox #69373 üzenetére
Azt honnan lehet megtudni, hogy milyen panel van benne?Szóval Aida.
-
scream
veterán
válasz
Francia91 #69278 üzenetére
Hát nem tudom. Nyilván, ha több gépet kéne hetente újrarakni így, az már gáz, de, nekem 2 nap volt mindennel együtt, hogy belaktam, de mivel már megvan minden jól működő driver lementve, meg hogy mit hol kell, nekem is megvan 2 óra alatt plusz még a programok, amiket használok, legyen 3 óra az egész. Sőt, van Windows backup image, amivel sokkal gyorsabb az egész.
-----
(#69277) Tikakukac
Szerintem egyszer azért elviselhető.Persze sokkal jobb volna, ha a Lenovo supportolná tovább is, de azért lássuk be W500 már nem mai és a Lenovo álláspontja is változott, elég sokat.
Mivel nekem csak a sajátomat kell használni, karbantartani, telepíteni így nem volt a világvége. Kis kihívás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged