- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem szívesen de lehetséges, hogy gépet váltanék. T430-ról X230 vagy esetleg egy Latitude E6230?
mobal,
-
Sziasztok!
Egy X230-at be lehet csattintani egy Series 3 dokkolóba (4337)?
mobal,
-
válasz
Speeedfire #92351 üzenetére
A battery appal.
-
Használ valaki 16.04-es Ubuntut Optimus-szal?
-
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy a kb. 4 hónapos eredeti akkis (70+) deisng és full charge capacity-je esett 10-et mára? 14 ciklus, LG gyártmány.
mobal,
-
válasz
Speeedfire #83856 üzenetére
De akarja frissíteni, mert ugye eredetit használsz (Professional) és csak az Enterprise-t nem tudja. Van egy lista melyik frissítéseket blokkold és kész.
-
válasz
Speeedfire #83821 üzenetére
Én most vettem HGST merevlemezt, melegen ajánlom!
-
válasz
Speeedfire #83795 üzenetére
+1, -1
-
válasz
Speeedfire #83789 üzenetére
Ez érdekes, az enyém most lesz 4 éves és semmi ilyen baja. Azért lehet vigyázni is a gépekre!
-
válasz
Speeedfire #83787 üzenetére
T430 anyag minősége miben más (90%-ban azonos a 420-szal)?
-
válasz
donjohnson #83706 üzenetére
Sima hatost vettem. Gyári új, 23 volt. Amúgy szerencsém volt, de horror áron megy...
-
Megvettem az új akkut a T430-ba. LG gyártmány, remélem kibír ez is 3 évet. Most megint ~ 6 óra körül saccolom a túlélést.
mobal,
-
Aki próbálta a Win10-et, kevesebbet megy telepről a gép vagy ugyan annyit?
-
Gondolkodom Win10 telepítésére
Windows 7 kiírtása miattThinkPad T430-ra. Várható valami kompatibilitási probléma? -
Akkor nekem mindenképpen x kell mostmár?
-
Egy X220 és egy T420s mennyire hasonlít súlyban? Érzésre kérdezném nem kilóra!
Szerk.: T420s ajánlott?
-
válasz
Pszihonaranc #83148 üzenetére
Én kicserélném a billentyűzetet. Szétszedés nélkül mondjuk rárakod a radiátorra (bár lehet hülye ötlet)?
-
Mit vadásszak, szeretnék egy igazi melós gépet (fejlesztő vagyok), X220 vagy X230. Arch Linux-szal fogom használni (ezért 220 jobb lenne de a 230 újabb). Tipp?
-
válasz
donjohnson #82783 üzenetére
Most vadászok 220-ra
-
Következő kombóval van tapasztalat? ThinkPad X220 + dokkoló + Arch Linux? Tervezem egy ilyen masina beszerzésér, szigorúan linux-szal!
mobal,
-
298 ciklus után és 39% wear levelen ma kidobta a gép (T430) az akksimat
. Jó mélyen nyúlhatok a zsebembe!
-
válasz
mclaren777 #80576 üzenetére
Kicsivel többért már lehet kapni T420-t. Igaz garancia nélkül, de időtállóbb gépnek tűnik mint az L széria.
-
Úgy látszik, hogy sikerült megtalálnom a gyors merülés okát. Ha nem telepítem az Intel Chipset driver-t minden jól működik, idle ~ 8w körüli a fogyasztás. Ha telepítem akkor pedig ~ 15w.
Ami érdekes, hogy amikor telepítve volt és az Optimus-t kikapcsolam BIOS-ból akkor szintén 7w körüli volt ez az érték. Valami nem stimmel az Optimus és az Intel Chipset driver környékén.
mobal,
-
válasz
rgeorge #80494 üzenetére
Nekem olyan a céges gépem és teljesen jó, 9 órát megy akksiról, i7 erős.
Második nap is szenvedés volt a T430-cal. Valami nem oké. Feltelepítem az Win7-et, minden driver, a fogyasztás rendben. Első hibernálás vagy alvás után a másfél szerese. Tegnap arra rájöttem, hogy Optimus nélkül jó, de akármilyen driverrel nézem nem megy...
-
Na úgy néz ki valami driver okozza. Csodálatos... Jövet a driver vadászat...
-
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok, hogy sleep / hibernate után a fogyasztásom beáll akku zabáló üzemmódba és csak a restart segít? Este újra rakom a win7-et. Kb. 3 hónapos telepítés... érdekes.
Teljes újraindítás után a wattag kb. 11 W fogyasztást ír, sleep után pedig 16 a min.
-
Egy ~300 ciklusos 50% akku mennyit érhet aprón? 5k?
-
válasz
Mezga Aladár #79200 üzenetére
Ha jól tudom az AHCI megléte kötelező hozzá.
-
Kaptam használatra egy T540p-t. Első benyomás a T430-hoz képest, hogy teljesen más és valóban néha consumer szint. De nem mellesleg a szokásos TP szoftverek megvannak, a komoly hardver mellé az FHD kijelző és a 8+ óra akku idő viszont szerintem kiváló!
mobal,
-
Na úgy néz ki beszarik a T430-am akksija. Közel 3 éves a cucc (2012.07 hónapjában vásárolt gép), és a kapacitása felénél jár. Kb. 2 órát bír ami nekem kevés. Lassan beszerzek egy 70++-os akkut, remélem azzal jó lesz még egy darabig!
Régi akksival lehet valamit kezdeni? Hova tudom leadni megsemmisítésre?
mobal,
-
válasz
Declare #66550 üzenetére
Szia!
Nem kell semmit csinálnod szinte. Egy sima mezei Win7 (vagy Win8) telepítővel formázd az SSD-t majd telepítés után szükséged lesz egy LAN és egy ThinkVantage Update szoftverre. Az Updater a neked megfelelő drivereket automatikusan fel fogja telepíteni.
Nagyon az SSD-n sem kell már mit állítani, egyedül ami számít az a partició alignálása, ami szintén kiküszöbölhető azzal ha a particionálást a Win telepítővel végzed.
A lámpának nem kéne világítania.
Szerk.: ha nem torrentezel rá, írsz napi szinten több 10 gigát akkor sokáig jó lesz.
-
Ezek a Sanyo elemek meddig bírják? Az enyém két éves és már csak ~66%-os. Van benne 159 ciklus. Keveslem... előtte levő gépem egy ASUS UL30, még két évesen is ment bő 8 órát.
-
T430-at lenne értelme alulfeszelnem?
-
válasz
FoxiestFox #65766 üzenetére
Igen a módosítás utánra gondoltam!
-
válasz
FoxiestFox #65757 üzenetére
Én most a Kingston V300-at nem venném, lásd SSD témából is kikerült az ajánlott meghajtók közül.
Samsung 120 EVO.
-
Ha minden jól megy este már dokkolóból tolom. Végre 23" és FullHD!
-
Sziasztok!
Egy dokkoló zárját ki tudom próbálni gép nélkül is ugye? Arra vagyok kíváncsi vásárláskor, hogy zárja-e a zárat (tehát hozzá való a kulcs)
mobal,
-
válasz
Chaser #65333 üzenetére
Egyik ismerősömnek volt régen. Beleraktuk majd kattant a cucc. Alig tudtuk leműteni a gépről a dokkolót, valami nem volt jó a zárjával.
Köszi, akkor megnézem megveszem. Úgy gondolom - de javítsatok ki ha nem - a dokkoló egy jó dolog!
Szerk.: Nem félek, de nem kell senkinek egy gép javítás most!
-
Dokkolót akarok vásárolni itt HA-n a 430-hoz. Mire érdemes odafigyelni? (Elméletileg alig használt, de félek, hogy beleragad a gép stb.)
-
Nem tudjátok, ThinkPad T430-hoz való dokkoló vajon jó lesz X220-hoz is?
-
válasz
FoxiestFox #60924 üzenetére
Újítás is volt benne elég, és a lassúságát is az okozta. Ha jól tudom ennek az okozója a .net 3 keretrendszer volt - javítsatok ki ha nem - és az arra épülés nagy fokúsága.
Start menü ide vagy oda, azért a Win8 messze van a "pocsék" jelzőtől, bár tény, hogy elég nagy butaság volt kiherélni az asztali kezelő felületet, ha nem így lett volna 80% mai mainstream win lenne.
-
válasz
FoxiestFox #60919 üzenetére
Egyáltalán nem az. Szvsz. túl kell esni azon, hogy nincsen start menü és egy sokkal gyorsabb operációs rendszert kapsz. No offense.
-
válasz
CharlieDrop #60742 üzenetére
x220
-
Melyik a legjobb beállítás az elem kímélésére? Így 2 év után jó, hogy az eszembe jut
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest