- Magisk
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
a mérete miatt a t mindenképp nagyobbnak-nehezebbnek fog érződni. a t nem annyival vékonyabb. de mindkettő jó gép, barátnénak t420s van, a kijelző a gyenge pontja szerintem, persze kérdés, mik az igényeid. az x-nek lehet ips kijelzője, ami sokkal jobb, cserébe sokkal kisebb felbontás (1366x720 vs 1600x900).
hurcolós gépnek az x sokkal kompaktabb, meg a kis mérete miatt masszívabb benyomást is kelt. a t-n van usb3, az x-en csak akkor, ha i7-eset veszel. persze lehet bele expresscard usb3-at tenni. a t-nél viszont a kártyaolvasó is ec.
(tényleg, valakinél ki tudnék próbálni egy t420s gyári kártyaolvasót? csak néha és instabilan kezel kártyát, persze szervizben w8-ra hivatkozva lepattíntották (helló laptopsystem), azóta meg már nem garis. érdekelne, hogy az ec slot nyűgös-e, vagy maga az olvasó)
-
ezen a gyári driver van, nem a hp. kettes medzsik sem volt még, viszont spotifyban nem nagyon lehet buffert állítani.
most épp ott tartok, hogy odaadnám valakinek, mondja meg, mibe kerül, és oldja meg -
statuszreport dpc latency ügyben: x220, vezetékes háló dokkolón át, ~10mbps feltöltés a háttérben, és bárhova rendezgetem a hang-, háló- és egyéb drivereket, rendszeresen megakad a hang. 44000 a csúcs
a végén úgyis felgyújtom a gcibe az egészet. -
válasz
rgeorge #83044 üzenetére
mondjuk a dolgot nem értem egészen. azon kívül, hogy a 170-es táp akkora, mint az x220 összesen, miért ne használhatnám vele?
valamelyik nemzetközi fórumon valaki szét is faragta a csatlakozót, és simán ment vele valamelyik t sorozatú vas, nekem meg itthon a dokkolóm 170-es táp van, ha a w520 helyett az x220-at teszem fel, akkor simán működik vele, power manager ki is írja, hogy 170 w táp. persze ha a gép ki van kapcsolva, akkor már nem töltődik róla
-
válasz
Chaser #82863 üzenetére
hacsak nem 4:4:4 12bit 4k, vagy raw, nem kell olyan gyors háttértár ám, de azt meg úgyse laptopon szokás intézni
3 darab hdv stream multicam vágása még simán elszütymög egy usb2 vinyóról is, pedig ott egyszerre kell olvasni a három videót, nem külön.
azbest: displayportból biztos, hogy csak aktív eszközzel lesz analóg vga. viszont találtam egy jópofa eszközt, hátha az segít
-
12.7, és kb bármelyik jó. elektronika nincs benne, csak a kínaiak hajlamosak nagyon erősen világítani
az optikai értelemszerűen ugyanilyen vastag, de en keretet hozzá csak akkor vennék, ha folyton használnám meg vinném. ha viszont így, akkor talán a legjobb lenne egy msata ssd, és akkor a hdd meg az odd maradhat a helyén.a ram elvileg lehet különböző, de ezt azért erősítse meg valaki rutinosabb
-
próbáld meg úgy, hogy nem szétosztod a magvak/szálak között, hanem kiragasztod mondjuk az utolsóra, nekem így működött. a latency egyébként nem feltétlenül lesz kisebb, csak azon a magon, amin a hang drivere megy, de összesen még marad nagy. bár nekem az is kisebb lett
egy ismerősöm mondta az ilyenekre, hogy a számítástechnika nem egzakt tudomány.netseft: egyáltalán mire kell a gép, milyen cpu és vga kell? és hacsak nem valami állványra teszed a vasat, szerintem sokkal kényelmetlenebb lesz, mint egy rendesen beállított asztali monitor. inlkább dokkolót használnék és külső monitort, és akkor nem vagy kötve a noti ips kijelzőjéhez.
-
most jutottam csak el, hogy kipróbáljam, egyelőre az x220-on próbáltam ki: ignoráltam a hibaüzeneteket, a wifi drivert odakötöztem a hármas számú szálhoz, és varázslat. a grafikoni is zöld marad, de ez kit érdekel, nem pattog a hang. szóval
a napokban még kipróbálom a w520-on is, de gondolom ott is hasonló lesz az eredmény.
-
ezt tapasztaltam én is, ha kicsi a terhelés (csak a film jön hálóról), akkor darabosabb a hang, mintha közben egy másolás is menne.
Tim82: be tudod nekem linkelni x220-hoz a nyerő whitelist-mentes biost? egy 2x2-es atheros kártya nem drága, az én lelki egészségem viszont igen.
-
-
felpróbáltam az x220-ra egy korabeli hp wifi drivert, de az persze nem segített
-
ezt kerestem, de egy másik drivert próbáltam előbb, azzal csak kicsit lett jobb. ezt szerintem az összefoglalóba simán be lehetne illeszteni, esetleg azzal a plusz infóval, hogy a 82579lm eszközhöz simán oda lehet taposni a 82577lm driverét, csak úgy a telepítő nem megy végig, hanem kézzel kell megadni. -
válasz
Tikakukac #81875 üzenetére
nem csak manapság...
on:
van végül közmegegyezés arról, hogy melyik a használható lan és wifi drver w520-hoz meg x220-hoz? most épp vezetéken megy a szenvedés, nevetséges, hogy megy tíz megabitnyi feltöltés vezetéken, és a winamp meg-megakad néha. komolyan, kedvem lenne felgyújtani az egészet a g.cibe. néha percekig 200 µs körül van, de rendszeresen bejönnek 30000 µs feletti csúcsok
lassan 16-17 éve használok winampot, de még a csumpi 100 mhz-es p1 gépen sem voltak ilyen akadások -
válasz
FoxiestFox #81788 üzenetére
gyerek nincs
barátné van a 90-essel, enyém a 65-ös és a 170-es (t420s, x220, w520)
-
-
válasz
Gondwana #81740 üzenetére
olyat lehet szerinted kétmonitoros konfigban, hogy egyik tablet egyik kijelző, másik tablet másik? vagy pont ez van nálad is?
xcds: a képek alapján mind ugyanonnan jött
utólag sajnos látom, hogy a laptopsystem ára kicsit erős volt a többihez képest. viszont szó nélkül visszavették az öt nappal azelőtt vett x201-et.
-
-
megnéztem, szintén slb1
még szerencse, hogy nem képszerkeszteni kell (ennyi pixelen csak a videóvágás szűkösebb érzés), hanem csak azért, hogy valahogy kinézzen. az x201 is kellemes vas volt, de a kijelzőjén még szöveget se néztem szívesen
miben különbözik a többi panel? -
a w520-szal lefutottam ezt a kört, teljesen kilőtt menedzsment cuccal se jó. viszont azt a gépet általában vezetékes hálóval, dokkolón használom, az x220-at inkább wifivel szeretném, és pont ugyanolyan használhatatlan.
a másik, a bluetooth. bt egeret ha egy ideig nem mozgatom (10-15mp), valamit lekapcsol, és utána az egér nem reagál, csak egy idő múlva, rettentő idegesítő. a bt eszköz energiatakarékossága ki van kapcsolva, a win energiabeállításai között az összes vezetéknélküli eszköz max performance-ra állítva, driver régebbire cserélve... és leáll, én meg tépem a hajam. ugyanez az egér másik két thinkpaddel minden trükközés nélkül hibátlan. gyűlölöm.
-
vajon atherosszal is egekben van a dpc latency, vagy csak az intelnél nem tudnak drivert írni?
-
válasz
tototos #81558 üzenetére
t420s van barátnőmnek, azzal tuti van hang. w520 dettó, t510 most pont nincs kéznél, de elég hamar azt is tudjuk tesztelni.
Chaser: valakinél ugyanilyen konfigot láttam hirdetésben 80-ért is, viszont alfáék visszavették az x201-et
déltájban már csak két darab volt, az egyikben nagy akksi, és összességében talán szebb állapotban volt (kinyitva szinte mintha új lenne az egész, kívül is egész szép, pici kopás a sarkokon, és egy matrica durva nyoma felül, kb mintha egy pötty technokol rapiddal tették volna rá, és azt próbálták volna levakarni
belül crucial c300.
a másik egy picit viseltesebb volt (de bőven elfogadható az is), viszont nincs az a durvaság a tetején, annak hatcellás akksija volt, és samsung 470 ssd.
előbbit vettem, pedig a kisebb akku volt a vágyam inkábbérdekes, hogy a nagy akksi nem lötyög, a kicsi igen. de azt nem tudom, hogy a géptől függ-e, nem álltam neki cserélgetni. de a másodikat is érdemes lehet megvenni, szép állapotban van az is.
terhelés nélkül is elég csendesnek tűnik a gép, lehet hogy fel se teszem a tpfc-t
a tapipad gombjainak megoldásával nem vagyok még kibékülve, de ennyi belefér.
-
no megvan az x220, a kijelző miatt mindenképp megérte az x201 helyett.
-
én pont pár napja jutottam arra, hogy jó a 201
i7-es 220-as amit láttam, nagyon le volt harcolva, és szinte az összes többi ilyesmi i5-os, tehát usb3 sincs benne.
a tabletverzión gondolkoztam az ips miatt, de az meg nagyon bumfordi
hacsak nem akar ceruzával rajzolni a leány, szerintem felesleges. az ujjal nyomkodás meg kiváló lehetőség a kijelző összetapicskolására
mondjuk nekem otthon w520 dokkolón 25" ips monitorral, a gépben is wide gamut kijelző (azt még meg kellene tanulni kalibrálni rendesen...), szóval az x201 csak ilyen hurcolós kisvas, ha nehéznek ítélem a w-t
FerNandor: nekem van egy t60-am, ssd-vel még mindig használható. valószínűleg marad is, mert sehol nem találok hozzá palmrestet, így meg kb két fillérért lehetne csak eladni...
-
egy x201 zajban hogy viszonyul egy azonos procis t510-hez?
-
kicseréltem a kijelzőt, tényleg jobb a fhd minősége. ugyanitt lp156wd1 tl b2 eladó
-
válasz
rgeorge #81245 üzenetére
AUO B156HW01 V4
szentírásnak nem veszem, egyelőre azon vagyok fennakadva, hogy a hivatalos szerviz ezt mondta
ha elvész a gari, nem kötöm fel magam, csak nem esik már szét igy négy év utántalán a kalibrálóval kellene kezdeni valamit, de nem hiszek a nagy javulásban.
Tim82: lenovo oldalán az ő számuk van megadva, itt a topik tetején is, sőt ők se tiltakoztak
-
válasz
jjeahh #81243 üzenetére
a // utáni szöveget elvileg nem veszi figyelembe
garancia vs kijelzőcsere ügyében: az ibm-et hívtam fel, onnan a smarthoz irányítottak. ott akit kapcsoltak, azt mondta, hogy bármilyen szervizben megcsinálják, de akár én is cseréljem ki nyugodtan, mert nem nehéz, arra vigyázzak, hogy ne okozzak látható sérülést, mert azzal elvesztem a garit, amúgy nem. aztán hozzátette, hogy a kijelző beszerzésében nem tudnak segíteni. mondtam, hogy az van. ó, hát akkor cseréljem ki nyugodtan.
nem mondom, hogy nem lepett meg a válasz
-
a garival az volt a terv, hogy meghosszabbítom még egy évvel
de majd hétfőn jól felhívom őket. -
én is így érzem. legrosszabb esetben megkérdezem a szerviztől (melyiktől is?), hogy mennyiért mókolják be. egyáltalán egy ilyen szerviz foglalkozik hozott alkatrésszel is?
tényleg, arra nem vonatkozik a garancia, hogy a kalibrálóeszköz horrorisztikus eredményeket produkál?
-
sziasztok,
adott egy w520, januárig garanciális. a garanciával összeegyeztethető egy kijelzőcsere?
-
örömmel állapítottam meg, hogy a w520 firewire portja is használhatatlan, nem csak a t510-é
-
tudom, hogy van notiárazós topik, de ez talán speciálisabb: mennyit érhet egy T60 15" 4:3 (1400x1050 ips sárgásan, T9400, 4 GB ram - vagyis három -, meg valami vinyó, és törött fpr-es palmrest, amiben a tapipad se működik?
meg mennyivel érne többet, ha kerítenék hozzá palmrestet? amit szinte sehol se találok passzolót -
nálam ha elkezd dolgozni nagyon, akkor 92-93ig felszalad, aztán felugrik a hűtés végsebességre, és pillanatok alatt leviszi 77 alá. viszont mielőtt elkezd nagyon pörögni, teljesen csendben van, jó dolog a tpfancontrol
-
Francia91-nek van igaza, kevés lesz az a c2d. a t510 elsőgenerációs core i5-je is nagyon a határon billegett, szükség esetén el lehetett vele szütymögni, de kényelmesnek semmiképp nem mondanám a dolgot. lehet állítgatni, optimalizálni, ha pl ediust használsz, akkor bohóckodni kisfelbontású proxy fájlokkal, de sose lesz az igazi. a hdv gond nélkül menne kétmagos i5-on, talán még a prores/dnxhd is, de h264 vágásához erős gép kell. ezt a tömörítést sajnos nem vágásra találták ki. interframe tömörítés, ha nem egy kulcskockáról van szó, akkor előre-hátra több képkockára is szükség van ahhoz, hogy lásd, mi van az adott kockában, tehát folyamatosan a szükséges kockák többszörösét kell kibontani.
a w520-ben a négymagos i7 2760qm már elég jól viszi a fhd h264 anyagokat
jóval gyengébb gépen inkább csak szenvedés lesz az egész, mint élvezet.
a jó hír az, hogy nem a vinyó lesz a szűk keresztmetszetkét párhuzamos hdv stream (2x 25 mbps) még stabilan szerkeszthető usb2 vinyóról is multicam módban (azaz egyszerre látod a két képet)
-
na jó.
gép dokkolóban, dokkba dugva egy wacom rajztábla egér helyett, meg egy thinkpad usb bill.
kis háttér: a wacomot alapvetően a win érintőkijelzőnek hiszi, hosszú nyomásra jobbklikket csinál, kattintáskor meg kis animált kört felrajzol. ez kijelzőnyomkodásnál jó is így, rajztáblánál hülyeség, szóval a tabletpc service-t ki kell kapcsolni, és olyankor jóság van.
ehelyett ha indul a gép, akkor a tablet rendesen működik, a billentyű sehol. ha kihúzom a billentyűt, akkor a tabletről felejti el, hogy mi is ez, karikát rajzol, jobbklikk egyáltalán nincs, pedig a tabletpc service továbbra se fut. ráadásul a vezérlőpultban alapból van egy pen and touch lehetőség, az ilyenkor teljesen eltűnik. wtf.
reboot után van bill és wacom is. szerintem felgyújtom az egészet a
gefenébe.szerk: helyesbítek. reboot után se mindig látszik a bill, viszont ha akkor húzom ki és vissza, akkor visszaáll a rend. ha a bill közvetlenül a gépbe van dugva, akkor hibátlanul megy mindig. tényleg felgyújtom.
-
válasz
metal01 #76680 üzenetére
marad, de úgyis a vezetéken kommunikál, így nem zavar.
viszont jönnek a dokkolós nyűgök: az az én privát hülyeségem, hogy lehajtott kijelzővel nyilván nehéz odaférni az ujjlenyomatolvasóhoz, de arra nem számítottam, hogy a külső kijelzőn a kép csak akkor jelenik meg, amikor a win bootolt. vagy lemondhatok az optimusról... és ha a dvi porton lóg a monitor, akkor onnantól minden az nvidiát használja, akkor is, ha saját kijelzőn nézve az intellel menne. emiatt viszont a hűtés is hamarabb tekeri fel magát (persze lehet, hogy a dokkoló rontja a hűtést, de nem hiszem)
aztán van még olyan, hogy az usb thinkpadbillentyű reboot után nem működik, csak ha kihúzom és vissza, bár ez lehet hogy ilyen simán a gépbe dugva is. szóval nem mindig egyszerű
-
az mi, hogy akksi 34%-on van, és egyszercsak szó nélkül hibernálja magát? ébresztés után meg simán megy tovább.
-
kipróbáltam a kolorimétert. aki eddig erre vágyakozott, ne tegye
kb használhatatlan, legalábbis a saját szoftverével biztosan. két egyforma eredmény nem jött ki belőle egymás után, de legalább meghalt tőle az összes színátmenet. kicsit később megpróbálom displcalguival is, de sok reményt nem fűzök a dologhoz
-
a w520-amon be van falazva az analóg modem helye, oda mivel tudna egy működő csatlakozó kerülni? jellemzően max évente egyszer van rá szükség, akkor viszont nagyon
-
válasz
FoxiestFox #76520 üzenetére
hibázni lehet, szerintem leidiótázni valakit ezért nem túl kifinomult dolog. ráér majd a többedik alkalom után
-
jó ötlet, úgyis van egy felesleges 3g modemem
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Chrome
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest