-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #88893 üzenetére
Hali!
Most annyit csináltam, hogy berögzítettem az értékeket, és uninstaláltam a PM-et. Hátha az elektronika megjegyzi (valameddig biztos). Szvsz bugos valami, és mindig reseteli a PM-en belül. Meglátjuk meddig lesz így jó, jelentkezem majd.
Viszont a SANYO akksi nem egy nagy durranás. Nyáron vettem a gépet, 17%os volt. Szinte nem is használom akksiról, figyelve az értékekre. Minap este akksiról toltam, kb 40%-ra merült. Este töltés, látom, 22.3% elhasználódás. Na mondom szuper.
Este ismét, ma reggel nézem, 23.8%. T400-ast pana cellákkal (11%) több mint 1 évig használtam, sokszor akksiról, és 1 év után ugyanúgy 11%-al adtam tovább. -
havri1
félisten
Ez a win újratelepítés nekem csak negatív dolgokat hozott.
Friss win-el ugye állandóan törlődik az akkumulátor töltési limit. Tudom, olvastam a win10-es progit, de én nekem az nem jó. Egyáltalán nem szeretném 60-90% között tölteni az akkumulátort. De ez a kisebbik gond. A nagyobb az, hogy a rackben lévő HDD ha egyszer leáll, nem indul újra, csak restart után. Ilyen eddig sose volt!
Mi a fene lehet? -
havri1
félisten
W10 alatt megoldható valahogy, hogy ne törölje a Powermanager7 (win7-es) a küszöbértékeket pár indítás után random?
Thinkpad W520 és a Windows 10 leírásban szereplő app nem oldja meg, újra törlődik..Valami megoldás tuti van, mert reinstall előtt fél évig tökéletesen ment, csak nem emlékszem mi volt a konkrét telepítésre. -
havri1
félisten
válasz
donjohnson #88255 üzenetére
Felpörög a CPU rendesen Turbóban 3500-ra is, csak azt nem értem, ha mindent maxolok, fixálok, miért esik le mégis a szorzó 8-ra 35 helyett?
W520 amúgy, és a nagy töltő van hozzá, 170W.
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #87977 üzenetére
Pedig volt valami switch driver hozzá w7 alá nem?
-
havri1
félisten
Sajnos az intel535 a w520-ban nem megy jól win10 alatt. W7 alap driverrel simán hozza a közel 500MB/sec olvasást.
Átraktam asszony X220-ba, ott így megy Win10 alatt, marad is benne...Most már csak az a kérdés, hogy melyik az az SSD, ami a W520-ba normálisan megy W10 alatt
Visszaraktam az eredeti Kingston V300/60-at, ami továbbra is jól megy sztem:
-
havri1
félisten
Rendeltem egy intel 535/120Gb SSD-t a jelenlegi Kingston V300/60Gb helyett.
Kingston-al semmi baj nem volt, csak kicsi lett. Sebességben ezt tudta alap driverekkel:Intel alap wines driverrel ezt, de akadós.
Feltettem az ajánlott driver, akkor nem akad, de lecsökkent a sebessége.
(nem találom a képet, de 260/220 ugyanilyen beállítások mellett)
Úgy látszik az intel SSD-vel van baj win10 alatt w520-nál.
Vicces, hogy a nem ajánlott SSD-vel semmi baj, az ajánlottal meg driver hibák vannak -
havri1
félisten
W520-ba cserélném az SSD-t, jelenleg egy Kingstone V300 van benne, ami nem ajánlott kategória, de nekem hosszú évek óta semmi bajom vele..na mindegy.
Intel 240GB S535 SSDSC2BW240H601 SSD meghajtó a kiszemelt, csak félek tőle, mert nem tudom vannak e sebességbeli problémák a notval vele. Ugyanis olvastam itt, hogy egyes típusokkal meggyűlik a baja a W520-nak.
Szerintetek? -
havri1
félisten
X220 ismét elfelejtette a PowerManager beállításait, pedig a registry módosítást is megcsináltam
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #87509 üzenetére
Úgy telepítetted ahogy én?
Először RoboGuru írása alapján felraktam mindent, majd miután nem ment jól a Lenovo Settings, megcsináltam a régi PM-et.
Azóta jó!had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
1. get the latest power manager from Lenovo website
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
5. run it and you only need to install "compatibility administrator"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
7. on the right, right mouse click setup.exe and select "disable entry"
8. now you are on the way installing and using power manager
good luck!Ugyanezt szeretném majd x220-on is megcsinálni, csak még nem volt időm
Én ezt a caddy-t használom, hááát..
Ott kezdődik, hogy a 4 csavarból csak 3 ment bele, előlapja nincs rendesen kivágva, ezt pákával megoldottam (szépen kiolvasztva levágtam a felesleges részt).
Nem ér ki a szélére, mélyebben van, csúnya, de ez nem is zavarna, inkább ez: -
havri1
félisten
No, az a helyzet, hogy a w520-on pont, hogy nem működött a leírás alapján.
A win10-es Lenovo settingsben ha bekapcsoltam az akkumulátor erre vonatkozó beállítását, hogy ne töltse fullra, azt már a program bezárása után elfelejtette. Újra megnyitva ismét ki volt kapcsolva. (amúgy elég vérszegény ez a Lenovo settings, nem lehet kézzel beállítani értéket, csak annyit, hogy ne töltse 100%-ra, viszont 88-nal már tölt...)
Azt a Lenovo settingset töröltem, és felraktam az ezer éves (azt hiszen a 7-es - kellett mókolni vele, mert az új build - al nem megy, de ide is többször bemasoltam) power Manager-t, azóta is tökéletesen működik (abban még meg lehetett adni, hogy x-y ig töltsön).Na ugyanez az x220-on nem jó, mert (mint ahogy írtam), pár restart után alapra áll.
-
havri1
félisten
Asszony x220-asán akármit állítok (Power Manager, több verziót is teszteltem), hogy mettől meddig töltse, random pár alkalom után mindig visszaáll alapra, azaz 1005-ig tölti. Mi törli a beállítást?
T400 és a w520 első beállítást megjegyezte, és azóta is így használja.. -
havri1
félisten
válasz
Francia91 #87340 üzenetére
Hálás lennék egy tesztért
3dmark2011 -el csináltam:
Csak szeretném tudni, hogy minden jól van e beállítva, felinstallálva nálam, mert kicsit akadósnak érzem a rendszert. Asztali i3 ugyanezzel az ssd-vel úgy ahogy van gyorsabb (win, böngészés, műveletek).
3d az nyilván más, de abban sem vagyok biztos, hogy jó. Ha mégis, akkor ennyi, csak szeretnék biztosra menni. -
havri1
félisten
válasz
Francia91 #87323 üzenetére
Ezeket átnéztem, mindent maxra tettem, és mégis ez az eredmény (3.28Ghz fölé egyáltalán nem megy prme alatt sem, most még rosszabb lett
):
(#87326) gyurex17: Amit én értek a leírásból, az kevés szvsz. Az ok, hogy visszavesz, de módosítható, hogy ne tegye?
3+h-t elmegy így akksiról, nekem elég lenne a másfél óra is, de legyen kraft. -
havri1
félisten
válasz
csubuka #87321 üzenetére
Nem látom még át ezt a turbó dolgot az az igazság. (elvileg a CPU 3.5ghz max turbó-t tud.)
Mindent engedtem biosban, CPU 3ghz fölé is megy (igaz 3.5 körül még sose láttam), de akksiról a játék 15fps,amint tolom neki a tápot, 60fps fölé megy.
És amúgy a win is akadozgat akksiról (Firefox, ie, edge - pl Facebook). Tápról jó..
Nekem teljesítmény kéne, nem akksi idő (bár azért jó lenne tudni pontosan mi mit kapcsol, hogy tudjam vezérelni ha arra van szükség). -
havri1
félisten
válasz
Dare2Live #87302 üzenetére
Fel, keress rá a hsz-eimre, ide is bemasoltam. 3 perces művelet.Itt van:
had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
2. run the downloaded file, it will fail saying " ... doesn't work on this version of Windows ..." or similar
3. go to C:\DRIVERS\VISTA\PWRMGRV and change setup.exe compatibility mode to windows 7
4. go to https://msdn.microsoft.com/en-US/windows/hardware/dn913721.aspx#adkwin10 and download "Windows ADK for Windows 10, Version 1511"
6. run "compatibility administrator", on the left, under System Database->Applications, click "Lenovo Power Manager"
good luck!Fontos, hogy csak a compatibility administratort telepítsd, (kicsit más a neve, azt hiszem a legelső?!), ami pár mb csak, az egész pack van vagy 15GB! Felesleges.
Én a régi PM-et raktam fel, ami tökéletesen működik T400, X220, W520 -on Win10 alatt. Ha kész a fenti módosítás, akkor ezen az exe-n jobbklikk, és csak win7 módban indul el. (Manuálisan kell megadni, auto-n xp-be rakja, nem jó) Az újabbak nálam nem mennek..eleve nem tudom beállítani pontosan, mettől meddig töltsön, csak a KI/BE opció van, ami a maxot állítja be, minimumot nem, illetve kilépéskor elfelejti, és máris tölti 100%-ra.
-
havri1
félisten
Jól sejtem, hogy W520-on akármit állítok, ha akkumulátorról üzemel, a quadro kártyát nem tudom használni?
-
havri1
félisten
válasz
csubuka #86953 üzenetére
Na, ezzel én is bajlódtam/om.
BIOS default, ami ac-performance, battery - max batteryTöltőről jól megy (bár nem tudom maxon e, még nem volt i7-em), de akkumulátorról, még a böngésző is akadozik.
Hogyan tudom megnézni, hogy a töltőről tényleg maxon megy e?
Ha jól emlékszem, 135w táp van hozzá, nagy batár az előzőhöz képest. -
havri1
félisten
Quadro1000M -nél jelent valamit, ha performance drivert telepítek? Vagy hogy lehet többet kihozni belőle?
BIOS-ban az i7-nél miket kellene állítani, hogy a max teljesítményt tudjam letesztelni? -
havri1
félisten
Az normális, hogy felugrik egy ablak, hogy a battery fw-hez kritikus frissítést talált a rendszer, és frissítsem?
W520.. -
havri1
félisten
Megy a Diablo3 gyönyörűen.
Kicsit más a konfig, gyengébb proci van ebben, mint az előző szériában, de szerintem ez sokat nem számít.
i7 2640M, a másikban (ami elfogyott amikor venni akartam) i7 2720QM volt, 4 maggal.Diablo 3 1280x800-ban 60fps maxon megy (HIGH beállítással), aminek nagyon örülök! Sokkal rosszabbra számítottam. FHD-ban már 40 FPS alá esik, az néha már kevés, vannak helyek ahol 20 alá is lemegy, az látványosan akad.
A Quadro kártyán lehet amúgy valahol valamit állítani még? Asztali gépen régen volt egy Quadro-m, ahhoz volt performance driver, ami kicsit jobban ment. Itt minden alap, Win10 tette fel.Prime95 10 perc alatt 88 fokig vitte fel max, 3600rpm körül ment a hűtő.
Idle nem is hallani, remélem nem kell mostanában pasztázni.Akkumulátor nem Pana, hanem SANYO, viszont 9 cellás, és 17%-os, 3-4 órát ír kalkulációra.
-
havri1
félisten
válasz
#59070464 #86675 üzenetére
Windows 7-el nekem is gyors. De Win10-nek (nálam) kevés sajnos.
Eleve a boot idő sokkal több, böngésző gondolkodik, befagy, lassabb minden.
Többször figyelem a feladatkezelőt, és 50% - ot megeszik pl dropbox, most az előbb meg a háttérben valamit installált, ami megette a CPU 50%-át.
-
havri1
félisten
W520-ba 12,7-es vagy 9,5-es optibay keret való?
-
havri1
félisten
W520 tulajok!
I7 procis notiban teszt (Prime, orthos, Aida) hány fokos kb max a proci (magok)?
Hétfőn vennék, és jó lenne tudni, hogy kell e pasztázni.Köszi
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #86555 üzenetére
Így van, nekem is megőrzi, oprendszert is raktam újra, maradt. Viszont bios reset - nél elfelejtette, újra kellett állítani PM-ben.
-
havri1
félisten
Helló!
W520-ban van a kijelző tetején (vagy akárhol) kis led bill világítás?
Nem nagyon látszódnak a netes képeken, viszont 1-2 billen ott a jobb sarokban a kapcsolója. Viszonylag fontos lenne, sokat van éjjel használva a gép.
Van buktatója ennek a szériának? -
havri1
félisten
Hali!
T420 -hoz a T400 akkumulátor illetve az optibay keret jó? Vagy esélytelen?
-
havri1
félisten
Hali!
T400/500 esetére ezt találtam W10 és a Power Manager problémájára. Most telepítem..
Valakinek esetleg gyakorlati tapasztalat?
Működött jó ideje így, de ki kellett vennem az akksit, és azóta 100%-ig tölt, kellene valamit kezdenem.had the same problem after upgrading to build 10586, but there are always smart people out there. (credit goes to KeyboardOverMouse's post on https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/39anbv/windows_10_deciding_what_i_can_and_cannot_run/), basically you need to do the following:
good luck! -
havri1
félisten
Amúgy annyira lehet nem is kell a power manager. Szerencsére megjegyezte az elektronika a beállításokat (60-90%), és tartja. Visszajelzésnek meg felraktam a trial BatteryBar-t, még jobb is mint a gyári.
Ettől függetlenül, fogalmam sincs, hogyan állítom be újra a töltési tartományokat, ha esetleg törlődik.. -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #83891 üzenetére
98SE drivereid nincsenek?
-
havri1
félisten
T400-on w10 alatt tök jól ment a powermanager , de lefrissült az új buildra, azóta nem jó.
Van valakinek megoldása rá?
Tegyél win7-es válaszokat nem kérek köszönöm -
havri1
félisten
válasz
vikcsi #79291 üzenetére
Nem tudom, azt se tudom, mennyi egy gyári nagy (8e mah) és egy utángyártott között az árkülönbség.
Én eddig 2 laptop aksit rendeltem eBay, egyik 17% on áll aktív használat mellett 2 éve, másik 1% on 1 éve, igaz utóbbi Sanyo cellás aida szerint.
Előbbi noname..
Tudom, nem játék, robban stb, de én még ismerősi körben se hallottam ilyenről.
Ha pár e Ft a különbség, nyilván nem variálok, de ha tényleg 30k+ egy gyári aksi.. T400.
Hozzateszem, a jelenlegi aksi nálam egy éve van, 17 vagy 18% áll, és nem növekszik az elhasználódás. Csak tartok tőle, mivel vagy 6-8 éves aksi, hamarosan beadja a kulcsot . -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79241 üzenetére
Pont ugyanez volt amikor kijött a win 8/8.1. Ma meg már driver is van kint a lenovo oldalán hozzá. Tökéletesen működik.
Hányszor mondták itt, hogy hülye vagyok, szar az , nem fog sose működni. 7-ig támogatott.
Oszt~ tessék..
10 is fog menni, alapvetően driver hibák vannak, orvosolni fogják.. -
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79236 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz
FoxiestFox #79206 üzenetére
3 napig szenvedtem a T400-on a w10-el, de a fagyást nem sikerült megoldanom. Hol egyből boot után, hol csak 4-5 perc után, de megmaradt.
-
havri1
félisten
Utángyártott akkumulátorral is működik a PowerManager akksi kímélő módja?
(Töltés szabályozás)Köszi
-
havri1
félisten
Itt nincs elírás a kijelző felbontásában?
Ez vagy 1366 vagy 1600-as felbontással van nem? -
havri1
félisten
A kis visszajelzős sorokban a házikó benne 1 illetve a házikó benne A mit jelent?
Amikor töltötte 100-ra, mintha valamelyik aktív lett volna, vagy csak behaluztam?(#77976) Tim82: Köszi, sose jöttem vna rá
Pedig a billeken ott a jel is
-
havri1
félisten
válasz
Aethelstone #77907 üzenetére
No, és akkor ez most hogy tölthette fel 100%-ra?
-
havri1
félisten
Jól sejtem, hogy kikapcsolt állapotban a power managerben beállított töltési értékeket nem veszi figyelembe a gép?
Eddig mindig 90%-ig töltötte, most ki volt kapcsolva, mikor rádugtam, és feltolta 100%-ig.
Ha viszont bekapcsolt állapotban teszem töltőre, és kacsolom ki, akkor megáll 89-90%-on. Mondjuk nem értem kikapcsolva hogyan szabályoz.. -
havri1
félisten
válasz
LaptopSystem #77357 üzenetére
És USB3.0 akkor van vagy nincs benne?
Emailt megkaptam, köszi, majd holnap érdeklődöm a részletekkel. -
havri1
félisten
-
-
havri1
félisten
Lenovo ThinkPad T510 Core i7-M620
Vélemény? Lehet méltó T400 utód?
-
havri1
félisten
válasz
Francia91 #77200 üzenetére
Az stimm, sose használtam még ezen a monitoron az analóg bemenetet.
Viszont benéztem, mert T400-on nincs is Display Port, csak az X220-on, azzal kevertem.
Szóval adott egy VGA (DSUB) kimenet, és egy ekkora monitor..egyesek szerint ezen a kimeneten is elérhető a tűéles kép FHD felbontáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged