Keresés

Aktív témák

• Pacák

senior tag

válasz Xpod #17 üzenetére

133MHZ - es FSB nem hivatalosan támogatott freki a lapodban. Az AGP port 66MHz-en zörög, de a BX-es lapok nem tudják előállítani a 133MHz-ből, mert vagy 1:1, 2:3 arányban lehet az FSB-t leosztani náluk: tehát 66MHz fsb-nél 1:1, 100MHz-nél: 2:3-nál jön ki a hivatalos freki... 133MHz-nél 2:3 kb 88.67MHz lenne az AGP sebessége. Szóval a BX-es lapoknál nagyon oda kell figyelni, mert a VGA-nak ez elég heves tuningot jelent...

• Pacák

senior tag

válasz TitiRii #15 üzenetére

Nna! Azért nem kezeli a BP6 széria az FCPGA tokozású procikat, mert szegényke 2db PPGA foglalattal lett gyártva. Egy régi GURU-ban Old Man írt valami PPGA-FCPGA átalakítóról, de megfizethetetlen vagy beszerezhetetlen volt, nem emlékszem. Más. Mielőtt eladtam, nekem egy első szériás ABIT BE6-slot 1-es lapom volt. Először slot1-PPGA átalakítóval egy C300(450-en), aztán BIOS frissítés után slot1-FCPGA átalakítóval cII633, utóbb egy cII850 ment benne. Szóval: a lapodhoz legutolsó bios-t tedd fel, ha @BIT, akkor a SOFTMENU alatt beállíthatod, hogy milyen szorzóval, corefeszültséggel akarod hajtani a procit. Lehet, hogy boot alatt zagyvaságot ír ki a proci nevének, lehet hogy jót, de műkszik! A slot1-FCPGA2 átalakítóban nem hiszek, elég sokan írják fórumokon, hogy belerakják az új TUALATIN-magos Cerkát, aztán se kép se hang vele. Ha visszarakják a régi procit akkor persze OK minden... Akkor már egyszerűbb a régi lapot+procit elpasszolni és az új lapra+procira ráfizetni... De te két meglévő lapot akarsz használni, úgyhogy fel a netre, töltsd le az új bios-t és a leírást, hogy mi az proci amit a lap még kezel vele, és abban gondolkodj. Pláne @corp-nál... PIII 1000-nek meg nem 100MHz az fsb-je, hanem 133, mert feljebb ilyesmit is láttam tőled. A Bx-es lapban nem lesz nyerő... valami 100Mhz- es fsb-jű PIII v. Cupermine szériás Cerka II legyen a befutó. :)

Aktív témák