Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
"Kérdezem én a hozzáértőket teljesen őszintén. Mi most az amit AI-nak nevezünk?"
(nem vagyok szakértő, de napi szinten dolgozom LLM-mel és ML megoldásokkal) amit az átlag ember és a média AI-nak nevez az szinte mind LLM-ek (nagy nyelvi modell)...
Kb úgy lehet 'magyarra fordítani', hogy a chatgtp, gemini és társaik mind rohad fejlett statisztikai rendszerek, amely minták alapján generálnak szöveget, képet, választ, javaslatot, stb. DE nem gondolkodó gépek, nem tudatos rendszerek "csak" rohadt hatékony statisztikai rendszerek!
Nem kutatnak adatbázisokban, nem "túrják az internetet” és ami a legfontosabb nem értik sem a világot, sem azt amit prompt-ban kapnak vagy amit válaszként generálnak! Ezek a programok csak piszok jók abban, hogy valószínűség számítással "megjósolják", hogy mi a következő legvalószínűbb szó a listában amit éppen generálnak. -
gliskard
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Amiket te leírtál azon kívül még rengeteg egyéb felhasználási terület van aminek valószínűleg egy része inkább útkeresés és nem tényleges felhasználói igényt kiszolgáló termék.
Én azt szoktam mondani az ügyfeleknek, hogy ne 'mesterséges intelligenca'-ként gondoljanak ezekre a tool-okra, inkább mint egy nem túl okos, de nagy lexikális tudással rendelkező asszisztensre vagy gyakornokra, akinek mindent megfelelően el kell magyarázni és ellenőrizni kell a munkáját.
Ezért rövidebb/hosszabb iteratív folyamattal (kérdések-válaszok) lehet eljutni a kívánt eredményre vagy gyakori use case-ek esetében specifikusan fel lehet konfigurálni egy agent-et.
Én azt gondolom, hogy az AI nem helyettesíti az embert, de segít "felskálázni", ami kb azt jelenti, hogy a favágás szerű, rutin munkákat (ezek azért lehetnek elég komplexek is) gyorsan és hatékonyan tudja elvégezni. például egy átlagos help desk-es naponta 30-40 ügyet tud intézni, de megfelelő AI támogatással ez felmegy 100-120-ra. E-miatt kevesebb help desk-es kell, de nem váltja ki az összeset, "csak felskálázza" a teljesítményüket.
Nekem pl. elég nagy segítség a több fordulós (akár 7-8) monstre ügyfél megbeszélések elemzéséhez. Az összes transcript-et, kapott doksit, sheet-et berakom egy gemini gem-be, amihez már van egy jó system instruction-ön (amibe az AI "szerepe" mellett benne van a termék részletes leírása is) és így több órányi munkát takarítok meg, mert ő megcsinálja az elemzést és ami érdekel azt jobban kifejtetem vele. Plusz a meeting notes is pillanatok alatt készen van.
Későbbiekben ezt lehet bővíteni új meeting-ek transcript-jével és más dokumentumokkal (bár a nyamvadt gemini gem 10 file-os limitje miatt mindent zip file-okba kell tenni)... -
nevemfel
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Az AI lényegében olyan adatgyűjtési-, tárolási- és feldolgozási technológia, ami középszerű tartalom gyártására alkalmas, és szokás szerint forradalomnak próbálják eladni.
Annyi a probléma, hogy az AI-nak be kell állnia a sorba a többi forradalom mögé, mint amilyen a zöldforradalom, elektromosautó-forradalom, önvezetőautó-forradalom, coinbase economy forradalom, Holdra megyünk nyaralni forradalom, marsutazás-forradalom és társai mögé. Forradalmi lázban élünk.
-
arn
félisten
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ez a felszin, a felszin alatt alapjaiban valtoztat meg mindent. Akkora evolucios ugras, mint a szamitogep vagy az internet volt. Kepes onallo dontesre kontexusalapon, ha egy mondatban ossze akarnam foglalni, mi a leglenyegesebb. Az emberszeru resze a mokusvakitasra kellett, hogy konnyen eladhato legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Autóhifi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- További aktív témák...
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest