Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Degeczi

nagyúr

válasz z0d1AK #5 üzenetére

Vagy pl. a strand: a telefont az öltözőbe zárom, így nagyon hasznos, ha büfében órával is lehet fizetni. Nekem is alap feltétel, h ez ne hiányozzon egy okosórából.

• Kobak 27

tag

válasz z0d1AK #154 üzenetére

Egyszer már megírtam a választ, de eltűnt, így most újra. :)
    Én is arra jutottam, hogy a Fenix 8 nekem felesleges, Epixet is néztem, de őszintén szólva sokkal jobban tetszett a Fenix és ott bár van árkülönbség, de már nem akkora, mint a GT5 pro és a Fenix között.
    Én arra gondoltam, hogy a 4-5 éves óra értéke megy le eléggé, magyarul 4-5 évente rá kell áldozni azt a 3-4-500e Ft-ot, mint mondjuk egy telefonnál (régit én soha nem adtam el). Ezzel szemben egy mechanikus óra értéke nem veszít vagy csak minimálisan.
    Egy 140e Ft-os óránál ez kevésbé ráz meg, mint egy 4-500e Ft-os óránál (főleg, hogy ez mondjuk 100e ft volt az ajándékot levonva. Egyelőre úgy gondolom, hogy ez nekem bőven elég, kis kompormisszummal, nem adott volna 350e Ft-tal többet a Garmin.

Amúgy tegnap végre megjött az óra, miután szóltam az Alzának 2x, hogy ne várják meg a bónusz fülhallgatót, hanem legyenek szívesek kiküldeni az órát, ha már majd 2 hete kifizettem. A fülhallgató majd egyszer, most épp november 2-t írják, de ki tudja.

Elsőre tetszik az óra, még tanulom is, meg állítgatom, de egyelőre tetszik.
    A betűket akartam nagyobbra venni egy kicsit, de az sehogy se ment, illetve azt néztem, hogy térkép csak akkor jön elő, ha elindítok valamilyen edzést?

A Petal menüpontban nekem csak azt írja, hogy kezdjek el navigálni telefonon, akkor azt hajlandó megjeleníteni.

Az értesítések megjönnek, az kár, hogy nem lehet mondjuk egy e-mailt teljesen elolvasni. Van erre valami hack?
    Illetve a gmailen kívül a céges levelezésre K-9 mail-t használok, annak az értesítései egyelőre nem jönnek meg az órára.

Aludtam benne, nem volt vészes, de kíváncsi leszek az alvás kimutatásokra, ezért próbálom hordani.

Szíjat pluszba ti vettetek már hozzá? Én olyat szeretnék, amit a Garminnál láttam, ami szövet volt. Illetve jó lenne egy bőr elegánsabb helyekre. Van már erről tapasztalat?

• gyuri2008

veterán

válasz z0d1AK #115 üzenetére

Szerintem azért kell az adásvételi.
    De ha beviszi egy Alza üzletbe ott megtudja adi a számlaszámot amire utalják.

• watchfun

tag

válasz z0d1AK #108 üzenetére

Köszönöm szépen! Akkor viszont teljesen felesleges Bluetooth vérnyomásmérőt venni... Akkor ezt megspóroltam :)

• Thomboy83

tag

válasz z0d1AK #93 üzenetére

Hát most valamire rátapintottál, mert pont a Fenix 7 Pro és a GT5 Pro között vacillálok. :DD
    Árban nem egy kategória sajnos,mindkettő tetszik az a baj,és nem tudom még hogy komolyabban akarok-e futni mivel futni is szeretek és az edzőtermi súlyzós edzést is szeretem és a kettő nem ugyanaz az edzésforma és azért másképp kell táplálkozni is valamennyire, mert régebben sokkal aktívabban futottam Covid ideje alatt akkor még félmaratont is futottam,de aztán kinyitottak újra a termek és visszamentem edzőterembe és azért 12kg tömeget felszedtem és nem az az érzés +12kgmal futni már,simán lefutom felkészülés nélkül a 14km-t,hogy odaállok egy rendezvényen és pitty putty lefutom,de azért már megérzem úgymond azt plusz tömeget még ha izom is nagy része ami feljött,de akkor is plusz súly úgymond az izületnek. Úgy vagyok hogy veszek egy órát és nem akarok már 2-3 év múlva újat venni,mert azért sok esetben látom egy futós csoportban is hogy még GT3-mal futnak ugyanúgy és még mindig megy és működik az óra náluk gond nélkül és jól. Jelenleg számomra az lenne a fontos hogy futáshoz pontos GPS és pulzusmérés és kalóriamérés, hogy tudjam hogy mennyi kalóriát égettem el aznap,mert szoktam nézni hogy mennyi volt a kalória amit bevittem. És persze az alvásmérés is a regenerálódás szempontból. És természetesen szóba jön a külcsíny is mert a 2 óra között azért van különbség, egy Fenix 7 Pro nem biztos hogy egy díszvacsorához a tömzsiségével nyerő lenne, bár kitudja. És ugye ezeknek az óráknak azért lényege a pontosabb mérés szempontjából hogy 24 órában viseljük, persze van aki futáshoz,sporthoz sportóra és mellette sima analóg óra vagy okosóra,de én esetemben a napi aktivitás méréshez egy óra kellene,mert ugye alvásmonitorozás miatt éjjel is rajtam lenne. Itt van a dilemma bennem.
    Sok tesztet olvastam mindkét óráról és mindkettőnél jókat, és az elvárásomhoz megfelelőket,tesztelték a GPS-t és pontos volt, a távolság km-ben pontos volt,alvásmonitorozás pontos volt és egyebek és persze a saját alkalmazásukba nézték meg az adatokat és nem konvertálták át az adatokat Stravaba vagy Komootba.
    Amúgy érdekes hogy Mo Farah futó és Lisa Buckwitz bobversenyző is Huawei órákat használ a felkészüléseknél a GT 4 és GT5 és nemcsak reklám szempontból van rajtuk és ezért lettek a Huawei arcai is ezeknél az óráknál,direkt figyelem a képeken hogy mi van rajtuk, és hétköznapi életben és edzéseken is, Huawei van rajtuk még hivatalos megjelenéseken is,mert elöször azt hittem csak reklám miatt ,de Mo Farah elmondta hogy évek óta Huawei óráit használja és edzéseit azzal tervezi meg. Nem vagyok Huawei embere,csak érdekességnek írtam le, hogy azért lehet benne valami hogy jók ezek az órák. Hát a Garmin az meg csak egy Garmin, egy jól felépített szisztémával hogy minden passzoljon mindennel,a külső szenzorokkal,wattmérőkkel,kerékpáros navigációval és egyebekkel,csak sajnos az alsóbb kategóriában azért vannak kompromisszumok,oké hogy tartós műanyag a váz de alsóbb kategóriában azért nem titán lünetta,de még zafir üveg sem sajnos és nagyon kell vigyázni rá, és a Fenix 7 Pro sapphire solar titanium az meg azért csak 380.000Ft még akciósan is így hogy bejött a Fenix 8 széria. A GT5 Pro meg titánház és zafír üveg 135.000Ft-ért. Árban azért nem mindegy sajnos.

• dromer

csendes tag

válasz z0d1AK #56 üzenetére

Mivel az óra nem tudja az auto-lap funkciót ezért kénytelen vagyok az appot használni,de ez sem tudja, így marad a manuális lehetőség, a gomb nyomkodasa.Ha a telefonon inditod el az edzést attól még az óra ugyanúgy működik.

• dromer

csendes tag

válasz z0d1AK #53 üzenetére

Jelenleg Xiaomi Redmi Note 10-et használok,erre letöltöttem a Huawei Health appot és júliusban vettem egy kínai verziójú Honor watch gs pro -t.Az óra nem tudja az auto-lap funkciót és sajnos a Huawei Health sem.A dolog érdekessége hogy az app help menüje ugyanakkor írja ezt . Így kénytelen vagyok manuálisan allitgatni a szunet-folytatas lehetőséget.

• botyi78

csendes tag

válasz z0d1AK #33 üzenetére

A Watch 3 órán nem találtam ilyen lehetőséget (sajáton a legutolsó frissítés van), de a honlapjuk szerint a GT mindenfélével párosítható. Videót láttam már H10-el való csatlakozásról, de gondoltam hátha valaki használt már hozzá ilyeneket ténylegesen... Érdekelnének a tapasztalatok.

• Janaboy

veterán

válasz z0d1AK #8 üzenetére

Igen, ebben igazad van, hogy azért a Garmin jobban használható.

Mondjuk fura, hogy a Revolut meg a Curve, ami kb mindenre elérhető az nem egy a Huawei payben.

Ami a használatot érinti, őszintén szólva érdeklődtem a Watch 7 topikban, hogy milyen okos funkciókat használnak, de nem igazán jött válasz.

Nekem személy szerint ami a WearOS-ből hiányozna az a Shazam :D meg az esim alapú rendszer, hogy megkapod az üzenetet ha távol vagy a telefontól.
    A jól működő értesítés rendszer (Viber, messenger), ami sajnos WearOS-en sem megy tudtommal natívan, mivel appok konkrétan az órára nincsenek, annak hiányában meg nem voltam elhalva, hogy kezeli.
    Meg ami mondjuk működik a Garminon szerencsére, nem tudom, hogy a Huawein is tudná-e, hogy használom a Calendar Snooze nevű appot, amivel lehet custom időre átteni az emlékeztetőt, azt az óráról is tudom Dismisselni vagy muteolni vagy 5 perccel eltolni.

• Janaboy

veterán

válasz z0d1AK #5 üzenetére

Az a baj, hogy a Garmin fizetés is korlátozott.
    Pár magyar bankon kívül max Revolut és Curve van még.

• wwhy

veterán

válasz z0d1AK #1 üzenetére

Lehet, hogy a H felmérte, hogy ez a fícsör igazából csak e-pénisznövelésre használható ... Láttam már buszon/villamoson töketlenkedő fizetni próbálót, lángosozóban sziszegőt, hogy jajjjj, hozzáért a zsíros étek, kávéját kilöttyintőt, miközben csuklóját forgatta .... Szerintem az automata pénztáron kívül máshol nem igazán életképes ez az órás fizetés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés