- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #293 üzenetére
Jó ez a rajz. Kiderült hogy az aktuális kreálmányom majdani alu verzióját át kell majd méreteznem. Ezt mikro ATX szélességű de mini ATX mélységű laphoz méreteztem (P3)
. Talán éppen hogy bele lehetne szuszakolni egy rendes mikro ATX lapot de akkor sok minden másnak nem maradna hely
-
Pista0001
addikt
zodo: Autóalkatrész javítással foglalkozok. Minden hónap utolsó pár napja ilyen szokott lenni. A földelésen gondolkodtam már én is, szerintem összevezetékelem a földelendő holmikat és rákötöm a táp kasznijára. Jobb ötletem nincs.
FID: A hátulja valóban ferde de mint írtam az csak oda van támasztva. Mivel ez csak a prototipus ezért nem ügyeltem nagyon a szépségre. Majd a többi rész a helyére teszi a dolgokat, a hézagokat meg eltünteti a hegesztés
Amúgy a többi része is ugyan ilyen műanyagból lesz, csak nem tudom mikor lesz újra időm barkácsolni.
-
Pista0001
addikt
Lett ma egy kis szabaidőm a munkahelyemen, sikerült elég sokat haladnom a kis kuckóval (leírás a #166-os hsz-ban, amiben rosszul írtam mert a táp a jobb oldalon lesz
). A lapokat már korábban leszabtam, és múlt héten mindent kimértem és előrajzoltam. A mai nap eredménye képekben:
A hátlapot csak a képek kedvéért támasztottam oda de a többi lap már össze van hegesztve.
-
Pista0001
addikt
zodo: Festék eltávolításra tehetsz egy próbát a mosogatószivacson levő dörzsi bigyóval. Nekem bevált. Ja, és bocs hogy az ötletemmel felborítottam a lelki békédet
Amúgy én ezt az elrendezést úgy találtam ki, hogy a szélességet az Onkyo cuccok szélességében határoztam meg, a magasságot adta a táp, a mélység meg az alaplap mélysége + egy pici (a 25 centi szép kerek számnak tűnt
). Miután ezt kitaláltam előszedtem a belevalókat és a szoba közepén elkezdtem rendezgetni őket. Ha valaki látott volna közben tuti azt hiszi hogy fogyatékos vagyok és azt se tudom mi micsoda
. vagy 3 órát pakolgattam és méregettem mire ez kialakult.
FID: Brutálisan erős némelyik kétoldalas ragasztószalag. Amikor a laminált padló és a járólap találkozásához vettem takaró díszlécet (a két szélén van 1-1 csík kétoldalas szalag) arra is azt mondta az eladó hogy nagyon figyeljek hogy rakom le mert ha egyszer hozzáért a padlóhoz akkor többet onnan nem mozdul.
-
Pista0001
addikt
#167 zodo: A hátsó 8 centisnek segít elöl a 3 darab hatcentis befúvó. Lesz ott huzat, amiatt nem aggódok
. Azért lesz a táp leválasztva mert a ventiszabályozása tisztán hőmérséklet alapján van és nem akarom hogy hangoskodjon.
#168 tukko1: Mint írtam az ízlés szubjektív, egyszerűen szerintem szebb az elox. Ha budapesti vagy akkor például a Soroksári úton a Tescoval szemben van egy eloxáló. A színterezés bármelyik alapanyag esetében ugyan olyan minőségű tudtommal.
#171 zodo: Ebben igazad van, csak akkor nehezen lesz szerelhető ugyanis a fedele fog oldalirányban (szemből nézve balra) nyílni. Ha megfordítom akkor igen combos rugók kellenek majd hogy nyitva maradjon
#173 TESCO-Zsömle: Az az Orion mini torony nagyon bejön
-
Pista0001
addikt
A színterezni lehet az alut is, de szerintem nem érdemes. A színterezéssel létrehozott bevonat nagyon ellenálló de nem túl szép (színterezés). Ha már aluról van szó az eloxálás sokkal szebb és finomabb felületkezelés (az alumínium felületén szándékosan hoznak létre oxidréteget amit színezni is lehet). Természetesen ez szubjektív vélemény.
Amit zodo idézett tőlem az így utólag visszaolvasva nem teljesen egyértelmű. Hajlítani nehezebb a ridegebb nagyobb szilárdságú ötvözeteket, forgácsolni sokkal könnyebb. Nem "kenődik" annyira, ezért nem képez élsisakot a vágóélen olyan hamar mint a tiszta alu.zodo: Időközben elkezdtem megvalósítani azt a házat némi változtatással amiről annak idején beszéltünk. A legnagyobb különbség hogy alu helyett egyelőre műanyagból (Akrilnitril-Butadén-Sztirol nevű hőre lágyoló műanyag) költségcsökkentés végett. Ha beválik és gyűlik egy kis pénzmag is akkor lesz alu változat is de azt én is gépműhelyben fogom vágatni. Belső elrendezését tekintve a fedélen fejtetőn lesz az alaplap, alatta az alján a széle felől a vinyó, középen az ODD. A bal szélen lesz a tápegység leválasztott légtérben, elölről fog friss levegőhöz jutni. A DVD író fölött lesz a két led és a bekapcs gomb, a bal szélen pedig a vinyó előtt 3 darab 6 cm-es venti. Hátul az alaplap és a táp között egy 8 cm-es venti fogja kiszívni a felmelegedett levegőt. Ebben a prototípusban egy 800 MHz-es P3-as lesz, a véglegesbe A64 3000+ lesz mATX lapban terveim szerint. A műanyag lapokat már méretre vágtam, ki van mérve minden és elő van rajzolva a fúráshoz/vágáshoz. Amint lesz holtidő a munkahelyemen haladok vele tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- sziku69: Szólánc.
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Vicces képek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 eladó
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest