- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs, akkor én értettelek félre, gondolom emiatt: Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez a mostani asztali PC-k közül mivel lenne egyenértékű?
Attól, hogy egy alaplapot újra kondiztak, még nem feltétlenül lett rosszabb, hisz ha igényesen javították meg, akkor kb ugyanannyira megbízható maradt mint új korában.
Az általad írt konfig (C2D E4600, 2GB ram) nagyjából ugyanolyan erős, mint ez a HP szerver, viszont mint írtad azzal stabilitási és megbízhatósági problémád adódott, ezért a kérdés szerintem el is dőlt.
Még egy plusz érv a HP szerver ilyen felhasználása mellett, hogy az általad említett szervertermes elhelyezésnél nagyon jól jöhet az iLO port, a távmenedzsmenthez!!
CentOS-sel nincs tapasztalatom, arra nem tudok mit mondani.
-
Szia.
Asztaliként ez a gép kb semmit nem ér. Kb még netezni is gyenge. Szabvány Pentium 4 Xeon van benne. Egy 8 éves 1500Ft-os Core 2 Duo 2000Mhz-es proci gyorsabb nála. Szerverként se jó már sok mindenre (maximum fájlszervernek, ha van hozzá sok vinyód), hisz a legolcsóbb ma kapható asztali gépek is sokszoros teljesítményt adnak.
A beépített hdd vezérlő és a vele kompatibilis hdd-k lassabbak, mint a ma kapható home hdd/ssd-k.
A fogyasztást te is írtad, úgyhogy abba nem kezdek bele.
A hangjába szintén nem mennék bele, ez is megszokás dolga, szerintem vállalhatatlan desktopnak.
Igen jól gondolod, a hosszú 100MHz-es PCI-X foglalatok visszafele kompatibilisek a sima pci kártyákkal, de ez még nem jelenti, hogy feltétlen bootolni is tudsz róla.
Összességében én biztosan nem használnám asztali gépnek, még vésztartaléknak sem, mert egy mai átlag androidos telefon is gyorsabb nála.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Hardcore café
- Autós topik
- Yettel topik
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest