Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz
Drone86
üzenetére
nem a router lesz a baj.. enis ezzel szopok, az oka a windows master browser szarsága. Roviden es zanzasitva arrol szol a dolog,hogy Samba megosztasnal, egyenrangu helyi lanon ha tobb samba szerver van, egy bizonyos logika alapjan az egyik samba szerver (esetetben pl a win7, vagy ha van mas kliens geped, pl noti) lesz a master browser. Attol fuggoen,h melyik gep lett a master, hiaba azonosak a beallitasok, random nem fog latszani vagy az egyik megosztas, vagy pl csak sajat magat latja az adott gep (azonos workgroupban).
napokat szorakoztam ezzel, azt figyeltem meg, ha a nas-t (n40l) bootolom be eloszor, tobbnyire o marad a master browser, joideig..de teljesen random megint valtozhat a felallas.
Nalam is 2 medialejatszo van (egreat/wdtvlive) es pont ezert lottem be mindkettore vagy fix megosztasokat, vagy NFS share-okat..
itt egy jo doksi, akit erdekel a dolog hattere
http://scottiestech.info/2009/02/14/how-to-determine-the-master-browser-in-a-windows-workgroup/
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest