Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- MWC 2026: Megnéztük, hol tart a Clicks Power Keyboard és Communicator
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Netfone
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drone86
tag
válasz
kiskakas
üzenetére
Köszi a tippet, ezen a vonalon elindulva találtam egy oldalt, ahol leírták a lényeget magyarul, és hogy megadható hogy az adott gép lehessen-e master browser. Windows alatt a szolgáltatások között van egy opció: számítógép tallózó. Kiválasztottam a tiltást, de pár nap múlva ismét elérhetetlen volt a microserver, a lejátszók számára..

Ezután próbálkoztam ubuntuval(desktop). Bár nem vagyok igazán linux-párti, tekintve, hogy leginkább fájlszervernek meg torrentre kell, gondoltam megpróbálom. Agyvérzés kerülgetett, nem sikerült még a samba servert sem belőnöm, a vnc-ről nem is szólva, ugyanis monitor nélkül nem indul az ablakkezelő..
Közben megtudtam, hogy egyfajta szavazás alapján válik el, hogy melyik gép a master, különböző paraméterek figyelembe vételével: magasabb verziószám, service packok, uptime idő stb..
Ez alapján, lehet megpróbálkozok a windows home serverrel, az 2011es verzió, így elvileg előnnyel indul.
Másik megoldásként, (bár ez inkább kényszermegoldás) az egyik gép (nem a microserver) megosztásait megszüntettem. Most várok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Asus P8H77-V LE LGA 1155 alaplap, 16 GB DDR3 RAM, i5-3470 CPU
- Használt A kategóriás gépek garanciával a ReZone-tól!
- HP ProDesk 400 G7 SFF számítógép
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- 32GB DDR5! ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500 (14mag), 32GB DDR5, 512GB, ÚJ HU bill + egér
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4651
- Nvidia Quadro P2000 5GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest